Gå til innhold

ringperm

Medlemmer
  • Innlegg

    665
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ringperm

  1. On 1/28/2021 at 12:52 PM, Thunderhead said:

    Eller du trenger en assistent? En løsning vi har brukt når min bedre halvdel er med, er at hun tar seg av teleenden med et cropkamera, og jeg tar meg av vidvinkel på et fullformat. Da er vi ganske godt dekket uten å trenge å bytte objektiver så ofte.

    Jeg foretrekker å gå ut all by my lonesome, så en assistent er nok utelukket. Dessuten er jeg i den alder at jeg har småbarn, og når jeg går ut for å ta bilder, er hun hjemme og holder fortet :)

    On 1/28/2021 at 3:02 PM, PingEnt said:

    Kunne dette vært en idé (MindShift Gear Kameraryggsekk BackLight 26L Photo Daypack)? Den kan du snu rundt, og ta ut ting mens den henger på magen.

    OBS: Jeg har ikke prøvd dette produktet, men bare vet at det finnes.

    Jeg har vurdert denne og tilsvarende løsninger. Men jeg er redd at min klossethet risikerer å velte noe når jeg trekker frem sekken på denne måten :)

    On 1/29/2021 at 12:05 AM, Sutekh said:

    Hvis jeg faktisk skal drive å bytte objektiver i noenlunde hurtig tempo, så er den eneste løsningen jeg er noenlunde fornøyd med Peak Design sin Everyday Messenger. Men selv da er det ofte for seint med en gang behovet for å bytte i det hele tatt melder seg. Det blir ofte sånn at enten så har du all tiden i verden og det har ikke noe å si, eller så er det så tidskritisk at du egentlig ikke rekker å bytte objektiv uansett hvordan du oppbevarer dem.

    Har for så vidt et par capture clip, men de egner seg jo best hvis du skal drive og skifte mellom flere objektiver som har stativfeste (som stort sett vil si teleobjektiver med litt heft). Du har denne som et alternativ. Jeg har en fra en kickstarter-kampanje, men har aldri helt blitt venn med den, i hvert fall ikke til tyngre objektiver (e.g. 70-200 f/2,8). Men til litt lettere optikk tror jeg den kan funke bra.

    Men... min løsning for de tilfellene hvor jeg trenger å bytte optikk kjapt ble å kjøpe et ekstra hus :ninja: Har en D750 og D500, mellom dem så klarer jeg å dekke et ganske vidt brennviddespektrum på en gang. Blir ikke nødvendigvis perfekt overlapp, men det funker stort sett greit nok.

    Først vil jeg understreke at jeg har sjelden behov for å bytte objektiv lynkjapt. Men jeg liker ikke tanken på å streve med å ta av sekk hver gang jeg vil gå fra vidvinkel til tele, og det er vel derfor jeg har brukt en messenger bag selv. En løsning jeg ikke er misfornøyd med, og som dekker 80% av mine behov. 
    Ditt forslag om to hus, er et forslag jeg liker, og har allerede siklet på et D500. Men da er det rimeligere med en ny bag :)

     

    On 1/29/2021 at 12:30 AM, Snikpellik said:

    Selv om det kanskje ikke passer behovet over her kan jeg også på generelt grunnlag gå meget god for ThinkTank sine rullekofferter i flystørrelse. Den jeg har er kombinert ryggsekk og rullekoffert.

    https://www.scandinavianphoto.no/think-tank/kameraveske-streetwalker-rolling-backpack-svart-1030951?gclid=Cj0KCQiA3smABhCjARIsAKtrg6JrndoiLJQ5MCNtJSOUxsha1DQz-iTVVZF6b76MO-MlJjCPNVxI58gaAvVHEALw_wcB
     

    Interessant forslag, men blir litt for voldsom for meg, tror jeg. Jeg skal bare ha noe enkelt for de kortere turene i nærmiljøet, og trenger ikke å ta hensyn til reisebehov utover dette. 

    On 1/29/2021 at 2:04 PM, Sutekh said:

    Jeg har jo denne som tidligere nevnt, og har litt lettere optikk også etter hvert.

    En ting jeg har tenkt å teste ut når anledningen byr seg er å bare ha med D500 med 16-80 og 70-300, og så bruke Lens Kit til å frakte objektivet som ikke sitter på huset.

    Men det fordrer jo selvsagt at man klarer seg med to objektiver som ikke er alt for klumpete, og at man har ett av de tre systemene den finnes til.

    Peak Design sin objektiv bytte anordning har blitt vurdert, men med kameraveske på min venstre side, og kamerahus i skulderstropp på venstre side, blir det lite plass til en slik. Og når jeg kun føler behov for å ha med to objektiv, klarer jeg meg fint med min eksisterende Think Tank veske

    Det blir vel til at jeg beholder mitt eksisterende opplegg inntil videre. Jeg har ryggsekker som kan dekke behovet for lengre dagsturer og tilsvarende ekskursjoner. 

  2. 14 hours ago, Thunderhead said:

    Jeg har sett at kamerasekk er populært, men det er ikke noe for meg. Har brukt en sekk på en tur og aldri mer for min del. Skal man bytte utstyr må man enten legge alt på bakken eller man må ha hjelp fra en assistent, og selv da synes jeg det er utrivelig.

     

    Jeg er tilbøyelig til å være enig, og det er derfor jeg lurer på om sekker med sideåpning er veien å gå for min del. Det er den kjappe tilgang til objektivskifte jeg er ute etter, og da er ikke sekk jeg må ta av spesielt interessant.

    Jeg skal ikke utelukke at jeg allerede har den beste løsningen for min del, og det er å kombinere den retrospektive vesken og kamera med skulderstropp, eventuelt Peak Design Camera Clips. Det gir meg plass til hus og to objektiv i tillegg.
    Skulle gjerne hatt plass til et tredje, men det er vel sjelden jeg trenger å ha med totalt 4 objektiv når jeg er ute og fotograferer. 

  3. Får man lov til å stille et spørsmål om kamerasekker?

    Jeg er litt interessert i en løsning som gjør at jeg kan skifte mellom 2-4 objektiv uten å måtte ta av meg sekken. Jeg går ut ifra at sekker med sideåpning er mest aktuelle, men er åpen for forslag. 

    Jeg har forøvrig en Think Tank Retrospective 20 som gjør en grei nok jobb, men den kan bli litt knapp til tider.
    Objektivene som hovedsakelig skal fraktes er 16-35 f4, 24-70 f2.8 og 70-200 f2.8, og det går akkurat. Men kan fort bli litt klønete i Tenketanken, hvis man er det samme selv

  4. Trist, men kanskje ikke overraskende. Alt går jo til facebook, en plattform som jeg heller ikke liker til slike formål. Blir fort lite oversiktlige og lite gode diskusjoner. Jeg har prøvd å se om jeg finner gode sider på nett, uten det store hellet. 

    Er flickr også mer eller mindre dødt, eller har det kommet bedre alternativ som ikke er Facebook/Instagram?

    Litt ironisk også at gode mobilkamera ser ut til å ha vært med å knerket fotointeressen blant folk som faktisk var glad i fotografering med skikkelig utstyr. Jeg var sikkert også et offer for det, når jeg la mitt utstyr i opplag for en 4-6 år siden. Det ble kun brukt mobilen og da til enkle snapshots på ferie og utflukter. Fikk meg en liten aha opplevelse nå i desember, hvor vi skulle lage kalender og sende til besteforeldre. Og alle bildene var middelmådige mobilbilder, og i et mye mindre antall enn før. 

    Da var det bare en ting å gjøre, børste støv av mitt gamle Nikon D700, finne frem det gode glasset og begynne så smått med julebilder til neste års kalender. Nå på nyåret har jeg planer om å bruke 2021 til å ta mye mer bilder. Om det blir et forsett eller bare et forslag, gjenstår nå å se. Men den lille gnisten jeg har fått, skal nå dyrkes frem med alt det er verdt. Jeg har kjøpt meg et brukt D750, og tettet et hull i objektivparken med en vidvinkel zoom og venter nå tålmodig på at holkeføret og meldt ekstremvær skal passere, slik at jeg kan begynne så smått i påvente av makrosesongen.

    Dette var mye om lite, men det var alt jeg hadde :)

  5. Jeg ser at det er en del som henger seg opp i prisen og skal mene så mye om akkurat dette samtidig som det går inflasjon og sport i å lyse alt som kommer fra Apple i bann.

    De fleste regner jeg med ikke hadde kjøpt iphone om de hadde fått den for en femmer og en pakke med chips, uansett. Og det er helt greit. Eplehagen er ikke for alle

     

    Det er vanskelig å være uenig i at telefonen nok er noe overpriset. Jeg skal ha uansett ha meg en max utgave, mest sansynlig med 256 gb og på nåværende tidspunkt henger jeg meg ikke for mye opp i prisen. Før lansering ante jeg at det kom til å bli kostbart og satt en øvre grense på 15000

     

    Hvorfor det, kan man gjerne spør? Hvorfor ikke, svarer jeg. Men her er nå mine argumentet, for de som er interessert. 

     

    Min nåværende telefon er en 6 plus som begynner å bli treg og jeg har lyst på en ny telefon. Med tanke på hvor mye nytte og glede jeg har fått av min nåværende telefon, blir prisen på en Xs Max ikke så avskrekkende likevel.

    Jeg får mye moro for pengene, sett i sammenligning med en TV, laptop, hodetelefoner, sykkel eller hva det måtte være i samme prisklasse. Målt i kroner pr brukstime, er det mer økonomisk med ny telefon enn de fleste andre alternativ :)

     

    Finnes det rimeligere telefoner med samme nytte funksjon? Visst faen. Men jeg er ikke interessert i en Android telefon. Been there, done that, ble aldri fornøyd.

    Kunne jeg kjøpt meg en brukt, eller eldre modell. Ja, men det vil jeg ikke. Jeg vil ha en telefon som varer lengst mulig, og når jeg først oppgraderer vil jeg også ha med siste tilgjengelig teknologi.

     

    Jeg er nå heller ikke en del av den såkalte menigheten, da jeg skyr mac som pesten, synes Steve Jobs var alt annet enn en helgen og foretrekker andre alternativ enn apple på de fleste andre dingser enn iphone/ipad.  

    Men jeg synes Iphone funker for meg. Det er et enkelt intuitivt brukergrensesnitt som bare funker. Selvfølgelig ikke perfekt, men det er ikke jeg heller?

     

    Jeg har barn med iphone og Ipad, og det fremstår som lettere å ha litt kontroll over mobil/ appbruken enn med Android.

    Nå skal jeg være forsiktig med å være for bastant, da erfaringen på denne området er begrenset.

     

    Når det er sagt, er jeg ikke i mot Android og synes det et topp med alternativ. Et Apple uten alternativ og konkurranse er ikke en verden jeg ønsker :)

    • Liker 3
  6. Får jeg driste meg til å foreslå Witch Hazel som aftershave?

    Det er ikke en godlukt, snarere tvert i mot. Men det har en veldig god effekt på huden. Renser og fikser for å si det litt enkelt. Sammen med shea butter så det det desidert beste for sår hud. Jeg har til og med brukt det mot diverse utslett.

    En annen fordel er at det lett lar seg kombinere med alle former for "sex vann" da lukten fra Witch Hazel forsvinner med en gang

     

    Jeg bruker Dickinson kjøpt fra ebay.co.uk. Men det finnes varianter fra Thayers som er tilsatt blant annet Aloe Vera og diverse annet som kamuflerer den naturlige odøren.

  7. Hva er det du har vært misfornøyd med? Skarphet? Kontrast? AF?

     

    Har lest at telekonverter kan gå en del ut over kontrastegenskapene, så man gjerne må tweake litt mer i etterbehandling. En "test" jeg leste av komboen på crop-hus (D7100 tror jeg) var ganske fornøyd med skarpheten, så det var derfor jeg var optimistisk på den fronten.

    Ja :)

     

    Det er en stund siden sist, så jeg husker ikke detaljer. Men jeg mener at reduksjonen i kvalitet var betydelig på alle fronter og gjorde bildet mer eller mindre ubrukelig.

    Tanken var at denne kombinasjonen skulle erstatte mitt Tamron 200-500mm, men det kunne jeg bare glemme og det har jeg vel gjort

  8. Av og til er det morsomt å bruke eldre utstyr. Jeg tok derfor med meg med mitt gamle Nikon D90 ut på tur i aften med planer om å fotografere landskap fra dette lokale landemerket som også er Stavangers høyeste punkt

     

    Dessverre så blåste det såpass kraftig at verken jeg eller stativet klarte å holde roen nok til å få tatt bilder, og jeg ble derfor nødt til å finne på noe annet.

     

     

    16541462735_4c12f1d8b4_z.jpg

     

    16355168439_c8af5e40bc_z.jpg

    • Liker 2
  9. Jeg har gått over til D610, men det var pga at jeg var uheldig (les:dum) som klarte å ødelegge huset i en tragisk vannflaske katastrofe. Heldigvis så dekket forsikringen skaden og jeg fikk utlevert et D610 som erstatning.

     

    Jeg var egentlig strålende fornøyd med mitt D600, på tross av litt oljeflekker her og der som ble renset på timen av min lokale Japan Photo representant, så hadde jeg ingen planer om å "oppgradere" til D610.

    Men det gikk som det gikk og jeg er strålende fornøyd med dette også.

     

    Har derfor heller ingen planer om å oppgradere til nyere modeller i første omgang, men det er nok mer sannsynlig for at det blir et eventuelt D760 eller D820 og ikke D620 når den tid kommer.

  10.  

     

    God morgen.

    Jeg kom over en sak på Reddit her forleden. Og for oss som er glad i macro fotografering, så var det en interessant sak.

    Jeg overlater de som er interessert til å lese selv, men i korte trekk så var det et objektiv som visstnok skal oppføre seg noenlunde likt som Canons MP-E 65mm 1-5x objektiv

     

  11. God Ettermiddag.

     

    Siden jeg er litt skuffet over F-Stop Satori sekken så prøver jeg tråden med en ny sekk.

    Jeg har kommet over Naneu Adventure K5 v2 80L Hiking Camera Pack. Denne er på 80 liter og virker som en bedre løsning for litt lengre turer.

     

    Nå vet jeg ikke hvor mange som er interessert i en sekk av denne typen, men som alltid så er jeg interessert i andres tanker og eventuell erfaring med en slik sekk.

     

    Link til sekk: http://naneubags.com/adventure-k5-v2-hiking-camera-pack

     

    Brukererfaring som sikkert er kjøpt og betalt :) http://visadventures.com/naneu-k5-v2-field-test

  12. Jeg har et D700 som i teorien er et nr2 kamera, men det blir sjelden brukt. Og grunnen til det er at mitt D610 leverer såpass mye bedre resultater at det sjelden frister å børste støvet av D700'en

     

    Akkurat nå så står 50mm fast montert på som en kombinert reserveløsning og motivator. Grunnen til det at jeg har i teorien lyst til og bruke fast 50 mer aktivt, men siden jeg har mer eller mindre samme instilling til mitt Nikon AF-S 50mm f1.4 som jeg har til 700'en så blir begge liggende litt for ofte ubrukt.

     

    Ved å kombinere disse, så håper jeg at terskelen for bruk blir mindre og at jeg kan finne fornyet glede med å bruke disse verktøyene igjen.

     

    Så derfor så hadde jeg selv valgt et crop kamera hvis jeg skulle investere i et "nytt" sekundært kamera. Crop faktoren er et moment og fraværet av et AA filter skader heller ikke. Iallefall ikke på papiret.

     

    Når det gjelder støy på høy ISO så henger D700 fremdeles godt med, men siden jeg allerede har et kamera som kan gjøre denne jobben, så er ikke det så interessant for meg.

  13. Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen av Think Tanken. Jeg finner den hverken slaskete eller lite beskyttende. Men for all del, den er ikke spesielt godt polstret og vil ikke gjøre nytten som Norgespakke.

    Men man skal være trygg på utstyret og er man litt nervøs for manglende polstring, så er nok lowepro et bedre alternativ.

     

    Think Tanken er også romslig nok til å passe et D700 med grep, så da bør et D600 gå fint.

     

    Regntrekk er forøvrig standard og prisen ligger på 500, men det er sikkert tilbud da jeg mener jeg betalte det dobbelte.

     

    Jeg ser også at jeg har driti meg ut da jeg fant nettopp ut at jeg har digital Holster 40 og ikke 20 og da blir iallefall inlegget mitt uvesentlig. :)

  14. God aften.

     

    Jeg prøver å printe ut noen bilder med en Epson Stylus Photo px730wd og får en overdreven grønntone på utskriften.

     

    Det første bildet jeg printet ut var (mer eller mindre) perfekt, og i mellomtiden så ble det noen utskrifter som ble feilprintet på vanlig papir.

    Jeg skiftet deretter tre fargepatrone. Først lys magenta og lys cyan, og da kom det nok en feilprinting på vanlig papir. Her så fargene noenlunde normal ut. Og etterpå skiftet jeg ut magenta patronen, og etter det skifte ble alt grønt.

     

    Har prøvd å printe fra Lightroom og Picasa fra pc, samt et bilde fra telefonen, uten at det gjør noen forskjell.

    Jeg har også tatt ut patroner og prøvd å sette dem ned på nytt i tilfelle det skulle ha en betydning, uten at det medførte en endring i status.

     

    Er det noen som har peil?

  15. Den fstop løsningen virker veldig hendig og jeg gleder meg til å få tatt min egen sekk i bruk.

    Jeg mangler bare en icu og litt mer fritid så er det i boks.

    Men i leting etter den perfekte tursekk så kom jeg også over et godt alternativ fra Mindshift Gear, nærmere bestemt rotation180° Professional.

    Det er folkene bak Think Tank som også står for dette merket og det lover jo godt.

    Og som alltid så er jeg interessert i brukererfaringer fra både kjennere og synsere :)

     

    http://www.mindshiftgear.com/products/rotation180-professional

×
×
  • Opprett ny...