Gå til innhold

sovepute

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sovepute

  1. Jeg fikk en liten aha-opplevelse for et par uker siden da jeg smakte Havrestouten til NØ. Jeg mente å huske at jeg ikke likte denne noe særlig sist, men duverden, av øl du kan kjøpe på en standard rema, var denne helt overlegen av hva jeg har smakt.

     

    Det er mulig det er mye tam Guinness som har fått meg til å innbille meg at svart øl ikke er noe for meg, for etter denne aha-opplevelsen har jeg virkelig fått smaken på stout og lignende. Derfor slo jeg til på storslippet på valkenpolet sist fredag, og handlet inn en Brewdog Dogma, Brewdog Tokyo*, Emelisse White Label Imperial Russian Stout (Ardbeg ), Emelisse Rauchbier og en De Molen Nood & Deugd.

     

    Har smakt på Dogma og Rauchbieren, og begge fallt så absolutt i smak. Tokyo* kjøpte jeg mest for å smake øl med ekstremt alkoholnivå (18%). Er veldig spent på den ardbegtønnelagrede, da jeg er veldig glad i Ardbeg og islay-whisky generelt.

  2. Aporopos røykøl, så drakk jeg Røyk Uten Ild her om dagen. Som stor fan av Islay whisky hadde jeg stor tro på denne, men røyksmaken var mye svakere enn hva jeg hadde forventet. Men, tross lite røyksmak så var det et virkelig godt øl. Er det noen røykøl, som er mulig å skaffe på polet (Valken), som utmerker seg med en kraftigere røyksmak?

     

    Og går det an å kjøpe søte Kriek i Norge? Jeg drakk en Kriek som var enormt god i Amsterdam, men de andre jeg har kjøpt har vert mye surere, alt for sure for min smak.

  3. I utlandet, erfaringsvis Berlin, London, Amsterdam osv, er det alltid så kul og kraftig dopplereffekt (altså at lyden blir mye mørkere i det øyeblikket bilen passerer deg) når sykebiler passerer. I norge derimot, er denne dopplereffekten mye mindre hørbar. Har dette sammenheng med at norske sirener er lysere enn de som er standard i utlandet, og at øret har vanskeligere for å skille små frekvensintervaller fra hverandre i lyse toner enn mørke? Og isåfall, er dette noe som er gjort bevisst for å minske dopplereffekten?

  4. Takk for svar.

     

    Det ser ut som om utleier ikke har forstått selv hva han faktisk har skrevet i kontrakten, for han påstår fortsatt ganske hardnakket, med en provoserende arogant tone, at jeg har en kontrakt som er bindende frem til juli, men som må sies opp før april om jeg ikke ønsker å bo der et helt år til. Altså dersom jeg skulle finne på å si opp i mai, så må jeg pent finne meg i å bo der i 14 mnd til.

     

    Og bare for å presisere litt på det du skrev i forige innlegg. Jeg tror ikke det kan defineres som tomanssbolig, da vi er 3 stk som leier i etasjen min (2.etg), samt en eller to i sokkel. Muligens også noen på loft. Uansett så er det flere enn 3 boenheter. Jeg tolker det da slik at det ikke foreligger mulighet til å inngå tidsbestemte kontrakter på under 3 år uansett?

     

    Anyways, tror jeg tar opp saken med jusformidlingen, så får jeg noe jeg kan slå i bordet med. Jeg kan ikke skjønne annet enn at jeg har en grei sak.

  5. Jeg er forsåvidt enig i det du skriver. Men jeg trenger litt hjelp med å tolke § 9-3.

    Adgangen til å inngå tidsbestemt leieavtale for bolig

     

    Det er ikke adgang til å inngå tidsbestemt leieavtale for bolig for kortere tid enn tre år. Minstetiden kan likevel settes til ett år hvis avtalen gjelder lofts- eller sokkelbolig i enebolig eller bolig i tomannsbolig, og utleieren bor i samme hus.

     

    Betyr det at en minstetid på ett år KUN kan settes dersom hybelen ligger på bakkeplan/loft DERSOM utleier bor i samme bolig. Han påstår nemlig at den kan settes til ett år uansett så lenge han selv bor der.

  6. Jeg har nå sagt opp, men utleier står på sitt og sier at avtalen fremdeles er bindende frem til juli. Han påstår at det er en avtale som må sies opp senest i april om jeg ønsker å flytte i juli, ig at jeg må lese kontrakten på nytt.

     

    Og slike tidsbestemte avtaler uten oppsigelsesrett, er de i det hele tatt lovlige? Jeg mener å ha lest at de bare er lovlige dersom det dreier seg om sokkel/loftsleilighet dersom utleier bor i samme hus. I mitt tilfelle dreier det seg om en hybel i 2. etasje, men utleier bor i samme hus.

  7. Befinner meg i amsterdam nå, har lokalisert den ølbutikken med 1000+ sorter. Hva bør jeg kjøpe med meg hjem? Gjerne noe litt spennende og spesiellt, som en ikke får tak i så lett.

     

    Prøvde forresten St. Louis Kriek i dag. Et veldig søtt og syrlig lambic-øl med kirsebærsmak. Meget spesielt. Nærmest litt rusbrusaktig.

  8. Jeg planlegger å kjøpe leilighet, og trenger litt hjelp til å tolke kontrakten jeg har inngått på hybelen der jeg bor nå.

     

    Om varighet står det:

    Tidsbestemt leieavtale

    Utleier bor i samme hus

    Leieforholdet opphører uten oppsigelse den 1.juli 2012

    (minimum ett års varighet)

     

    og:

     

    Begge parter kan si opp avtalen med 3 måneders varsel.

     

    Kan dette tolkest dit hen at jeg kan si opp nå med 3 mnd varsel, eller må jeg betale frem til 1. juli? Slik jeg tolker det har jeg bare 3 måneders oppsigelsestid, men utleier presiserte når jeg overtok hybelen at avtalen var bindene for ett år, for å unngå at hybelen stod tom i lengre perioder elns. Var det bare ren løgn fra hans side?

  9. Det med bensinpriser virker det ikke som om kundene faktisk har tenkt godt nok over. Vertfall ikke regnet på. Husker det ofte kom inn folk som sa at den og den stasjonen var 5-6 øre billigere på literen, og at det derfor var latterlig mye å spare på å fylle der i stedet. Har de egentlig tenkt over hva de sier? Om de fyller en full tank på den andre stasjonen har de ikke spart en tier en gang. Og det er før en tar hensyn til bensin- og tidsforbruk på å komme seg til den andre stasjonen.

     

    Husker godt et spesiellt tilfelle der en stasjon i nabokommunen var hele en krone billigere på literen. Dette var stor sak i lokalavisen, og mange kunder fortalte meg at de heller skulle fylle på stasjonen i nabokommunen, for der var det så mye å spare. Greit nok. Men når de er klar over at de må kjøre 3-4 mil hver vei, og betale totalt 160 i bompenger for å fylle på denne stasjonen kreves det ikke så mye regning før en innser at det hele er et stort tapsprosjekt. Når jeg sa det til kundene ble jeg bare møtt med hånlatter.

  10. Hvordan er directors cuten av Cinema Paradiso i forhold til Hollywoodversjonen på 118 min? Selv har jeg nettopp sett den korte, en helt fantastisk filmopplevelse, og lurer derfor på om jeg bør skaffe meg den lange versjonen også. Har lest litt rundt, og det later til å vere stor uenighet i hvilken som er den beste.

     

    Og når vi er inne på det, er det noen andre filmer av Tornatore som er verdt å skaffe seg?

  11. Prøver meg på en månedsliste jeg også.

     

    Festen (1998) - 10/10 (Første dogmefilmen jeg har sett, gav meg lysten på å se flere)

    North by Northwest (1959) - 10/10

     

    Casablanca (1942) - 9/10

    Back to the Future (1985) - 9/10

    Toy Story 2 (1999) 9/10

    Good Will Hunting (1997) - 9/10

    Star Trek (2009) - 9/10

    It's a Wonderful Life (1946) - 9/10

     

    Toy Story 3 (2010) - 8/10

    Ratatouille (2007) - 8/10

    Mononoke-hime (1997) - 8/10

    Groundhog Day (1993) - 8/10

     

    Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) - 7/10

    Chinatown (1973) - 7/10

    Modern Times (1936) - 7/10

    Up (2009) - 7/10

     

    Heat (1995) - 6/10 (jeg ville trolig vurdert den bedre om eg ikke hadde sett den med høy promille og masete kompiser. Datt ut av og til)

     

    Troll 2 (1990) - 4/10 (Har inntrykk av at dette er en typisk elsk/hat-film. Jeg har en teori om at karakteren tilsvarer antallet halvlitere en har i blodet når en ser filmen. Selv hadde jeg bare 4, og det var ikke nok for å få den helt store opplevelsen. Det er likevel få filmer som har penetrert hukommelsen like bra som denne. Om det er på godt eller vondt kan selvsagt diskuterest)

  12. Q: How much sleep is ideal?

     

    A: Studies show that people who sleep between 6.5 hr. and 7.5 hr. a night, as they report, live the longest. And people who sleep 8 hr. or more, or less than 6.5 hr., they don't live quite as long. There is just as much risk associated with sleeping too long as with sleeping too short. The big surprise is that long sleep seems to start at 8 hr. Sleeping 8.5 hr. might really be a little worse than sleeping 5 hr.

     

    Kilde

×
×
  • Opprett ny...