Gå til innhold

Roger865

Medlemmer
  • Innlegg

    416
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Roger865

  1. Hei, jeg har slitt litt med å finne godt stoff om dette på nettet og velger derfor å spørre her.

    Jeg lurer på hva som er den mest effektive måten å nedbetale boliglån?

    Mitt scenario er som følger:

    La oss si man har 2 millioner i boliglån og betaler ca 8000 i mnd. Men så finner man ut at man har kapasitet til å betale 14000 i mnd for dermed å korte ned nedbetalingstiden. Vil det lønne seg mest å betale 14000 i mnd, eller betale 8k og spare de resterende 6k per mnd for så å betale inn 72k som et ekstra beløp på slutten av hvert år? Er det slik at man ikke må betale renter på en ekstra innbetaling?

  2. Stort sett greit å ta på det meste i mine øyne utenom fremmede personer og (gud forby) biler.

     

    Det finnes folk her i landet som bruker flere tusen kroner hvert år, evt. mange arbeidstimer på å vaske og polere bilene sine, da er det ikke greit at noen lager fettstiper bortover sida på bilen.

     

    For noen er en bil bare en gjenstand, for andre er den en del av livsstilen, noe du har brukt mye tid og penger på og faktisk kan være glad i.

    • Liker 1
  3. Jeg kunne ikke svare deg med en gang, måtte rekke et fly.

     

    Du er sexavhenig dersom du skaffer flere "One Night Stands" i uken, og har et drikkeproblem dersom du er sørpa full flere ganger i uken.

    Ta deg sammen!

     

    Det er greit at du ikke er interessert i hverken festing, drekking eller sex med fremmede, men det gir deg ingen grunn til å snakke nedsettende og være dømmende mot de som ikke deler ditt syn på saken!

    • Liker 1
  4. Jeg bor på bygda, og kunne aldri tenkt meg å bo i byen på fast basis.

     

    Jeg elsker å bo her, de fleste kjenner hverandre og er gode venner. Masse fin natur rett utenfor huset. Rånekultur og bygdemoro er noe jeg er stor fan av :p

     

    Her er det kultur for grisekjøring, bilskruing og fylla på den lokale puben i helgene. Det er sosialt, underholdende og man skaper en sammensveiset gjeng. Rett og slett bygdementalitet og tidvis anarkitilstander er noe jeg trives godt med.

     

    Jeg må vel også innrømme at jeg trives godt med at det ikke kryr av negere våre nye landsmenn over alt også, jeg er ikke rasist, men jeg ser at i til og med små byer som Skien, har det nå begynt å sitte massevis av tiggere på gata, knivraning er slett ikke uvanlig.

  5. Det som vanligvis skjer er at noen spyr, antakelig både i gangen og på gulvet rundt dass. Noen kommer til å miste flaskene/koppene sine, så du etter hvert blir nødt til å tråkke forsiktig i gangene. Drama hører også med. Det vil si at enten vil det bli fysiske konfrontasjoner mellom guttene, ellers vil jentene fryse hverandre ut, stjele vennene til hverandre og mishandle hverandre verbalt, slik at noen kommer til å ende opp med å strigråte og hate livet sitt. Da vil noen hvite riddere se sjansen sin til å krype ut av skyggene og stikk i strid med hensiktene sine havne dypt inn i en vennesone (som de kanskje er i allerede). Hvis det finnes noe i lokalene som kan ødelegges, vil det garantert skje. Hvis du er lur, så er du en av de som tar kvelden når musikken slås av og lysene kommer på. Hvis ikke, blir du med en gjeng på et nachspiel og våkner dagen etterpå i en eim av urin og skam.

    Hahaha, høres ut som måten vi festa på her i bygda når vi var 14-16 år :p

     

    Glad den tida er forbi, gitt.

  6. Hehe, apropos butikk; De siste 6 måneder elns har det jobba ei deilig jente på den lokale matbutikken her i bygda, jeg og noen kamerater har lagt merke til ho og snakka litt om hvor fin ho var osv.

     

    For et par helger siden var jeg og to kamerater på den lokale puben for å ta noen pils, det var en helt vanlig lørdagskveld, med andre ord dårlig oppmøte, og mest gamlinger. Vi vorsa litt hos meg før vi stakk ned i 23-tia. Etter 10-12 pils hver på vors + 4-5 halvlitere på puben var vi alle tre ganske drita.

     

    Det var da vi så henne, jenta fra matbutikken, sittende i en sofa på puben med ei venninne. Jeg og den ene kameraten gikk bort og begynte å snakke med ho, vi satt der og prata all slags fyllerør med ho mens hun selv var ganske edru. Vi er ikke begavede sjekkere, så vi øser på med komplimenter osv. Vi hadde ikke noe spesielt mål (det vil si at vi gir faen i hvem som får ho), og etterhvert som samtalen ikke gikk lengre, gikk vi videre til andre jenter.

     

    Vi innbilte oss begge at vi fikk ganske god kontakt med denne jenta osv, og at venninna hennes som satt ved siden av henne var virket ganske gretten og mutt, vi skjønte ikke hvorfor.

     

    Klokka blei vel 8 om morran på nachspiel da vi søkte opp jenta fra matbutikken på Facebook, det viste seg at hun var lesbisk :tease:

     

    Og ikke nok med det, ho gretne jenta som satt ved siden av henne, var kjæresten hennes :p

    Kanskje ikke så rart ho var gretten når to fulle jævler legger an på dama hennes.

    • Liker 4
  7. Det var faktisk Rune Larsen som sa det til meg, snakka med han for ikkje så lenge sida om alkohol. Han reiser som kjent rundt og har foredrag om alkohol.

    En artikkel i Aftenposten forkynte for 2 år sidan at alkoholen kostar samfunnet 18-20 milliardar kroner kvart år. Kva det tilsvarar kan du rekne deg fram til sjølv, men det blir m.a. 4 opraar i Oslo.

    TS spurte om råd til førstegangsdrikking, ikke et forkynningsforsøk fra en avholdsmann.

     

    De aller fleste har respekt for avholdsmennesker, da er det på sin plass at de som ikke drikker også viser respekt for de som velger å nyte alkohol.

    • Liker 1
  8. Forsterkeren min gikk til helvete pga vannlekkasje inn i bilen og ned til forsterkeren, så en kamerat sa jeg kunne få låne en forsterker han har, som er stabil i 1 ohm, men så lurer jeg på om mine elementer i det hele tatt kan kobles i 1 ohm.

     

    Det er to stk elementer med 2x2 ohm spoler på hver. Dette har jeg nå koblet i 2 ohm, jeg lurer på om det er mulig å koble dette i 1 ohm?

     

    Ja, jeg veit at det ikke blir best mulig lydkvalitet i 1 ohm, men forsterkeren blir for svak i 2 ohm, og dette blir en midlertidig løsning.

     

     

    Takker for svar :)

  9. Faen, har Aprila også begynt med 4t..?

     

    Men jeg mener fortsatt at du bør gå for Apriliaen, pga utseende og at den er mye bedre til litt "sportslig" kjøring.

     

    CBR går jo merkbart dårligere enn sine konkurrenter, har dratt fra et par CBRer selv med moderat trimma moped, kun på aksen opp til rundt 80-90 vel å merke.

     

    CBR kommer alltid til å være en jentesykkel i mine øyne..

  10. Ikke kjøp CBR, de går jævlig dårlig og er veldig små, har f. eks veldig smale dekk, ser ut som et dekk fra en tråsykkel foran.

     

    Jeg ville uten tvil gått for Apriliaen, denne er vel 2takt og har dermed gode muligheter for trim. Fjern plombering i eksos, dys opp og fjern evt elektriske sperrer. Har du ikke lyst til å kødde med originalanlegget, kan du kjøpe et effektanlegg til ca. 2,5k.

    Disse syklene går jævlig godt uplombert/med effektanlegg, med riktig dreving bør du klare rundt 160 km/t med grei aks.

     

    Den eneste grunnen jeg ser for å gå for CBR, Duke eller YZF-R framfor RSen, er drivstofforbruk. 4takterne ligger vel på 0,4-0,5 på mila, mens en fulleffekt RS ligger kanskje noe rundt litern.

×
×
  • Opprett ny...