Gå til innhold

Yikes

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yikes

  1. Hei forum.

     

    Jeg lurer på om noen husker noen reklamer som gikk på TV for en måneds tid siden (og kanskje fortsatt går). Husker ikke hvilken kanal, men det var en av de vanlige Norske kanalene. Det er forholdsvis kjedelige reklamer, men hvor det handler om å kunne se TV på både nettbrett og fjernsynet samtidig. I en av reklamene er det en som lager fuglelyder i sofaen mens han ser på et dyreprogram, og i en annen reklamefilm ser en mann TV på nettbrettet mens kona holder ham i armen og er vilt revet med i et drama/såpe program på fjernsynet.

     

    Husker noen hvilken tjeneste det var reklame for? Jeg fikk det aldri med meg da reklamene gikk, fordi de var så typiske, men trenger å vite det nå :D

  2. Det er denne kabelen jeg har: http://bilstereosenteret.no/products/sos-30592

    som er til originalt Rockford Fosgate anlegg og uten navigasjon, slik jeg har i min bil.

    Ingen lyd. Men så har du denne aktive her: http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=9102&katid=311&id=

    (som er svindyr), som OGSÅ er for originalt Rockford Fosgate system til samme bilen. Har lite lyst å betale rundt 2000 for en slik adapter. Da seller jeg heller spilleren og går og legger meg.

  3. Andre personer med samme type bil (og det standard innebygde høyttalersystemet) har ikke hatt problem med å få lyd ved å bruke iso-overgang fra spiller til kablene bak i dashbordet (som originalt stod koblet rett i standard spiller). Kan selvsagt legge opp nye kabler og koble alt via phono, men det virker svært tungvindt og unødvendig.

     

    Jeg antar at siden den originale kabelen i dashbordet var koblet rett i den gamle spilleren, så går den til forsterker. Derifra går det nok vanlige høyttalerkabler til høyttalerne.

  4. Hei forum!

     

    Monterte forleden dag en ny Pioneer AVH-X3700DAB spiller i min Mitsubishi Lancer 2009. Dessverre kommer det ingen lyd, og jeg lurer på om jeg kan ha koblet feil eller noe. Kjøpte en slik adapter: 

     

    http://www.bassbrothers.no/bilstereo/bilmerke-tilbehoer/mitsubishi/iso-overganger/mitsubishi-iso-adapter-1202-02

     

    ..som går inn til spilleren. Denne kabelen er for et ikke-aktivt høyttalersystem. I bilen er et Rockford Fosgate system, og siden det skal ligge en forsterker under passasjersetet, så antar jeg at systemet er passivt?

     

    Jeg har fått koplet på alle kabler unntatt video (det får jeg ta på sikt), men det er dønn stille selv med veldig høyt volum.. også når jeg bytter til FM radio og i det minste skulle hørt hvit støy visst det var lyd.

     

    Jeg ser i den gamle spilleren at tilkoblingen har alle pin'ene i kontakten, mens adapter-kabelen jeg kjøpte har færre pin'er. Kan det være feil adapter?

     

    Bilde viser kontakt som er i dashbordet som tidligere stod rett i den gamle spilleren.

    post-195327-0-78604100-1434648770_thumb.jpg

  5. Takk for svar! Jeg tror nok også at bare å gjøre målinger ville blitt litt kjedelig i lengden, så jeg vil nok kanskje satse på litt mer enn bare det. Det virker spennende å gå på NTNU, så skal vurdere dette.. men hadde foretrekt å holde meg i Bergen.

  6. Hei forum.

     

    Jeg lurer på om noen vet hvilken utdanning man må ta for å kunne gjøre akustiske målinger/tiltak i lokaler? Skoler, kontorbygg, osv? Jeg var på et kurs for et års tid siden, hvor noen var der og fortalte om hvordan de reiste rundt og tilpasset lokaler, gjorde målinger, osv. Det virket interessant, men har egentlig ikke tenkt så mye mer på det før nå.

     

    Har søkt en del rundt på yrket, og akkurat yrket som "akustiker" var et ekstremt bredt felt hvor man kunne jobbe i alt ifra helsesektoren til oljeindustrien. Forstod det også som at man trenger en del fysikk-kunnskaper. Finnes det et annet navn for det jeg er ute etter?

     

    Jeg jobber til daglig i et lydstudio, og har utdanning innen lydteknikk. Har også vært med på å gjøre målinger/tilpasninger tidligere, og syns det da var veldig interessant.

     

    Noen tips å gi meg?

  7. Punkt 1, analogien deres stemmer dårlig. Det er forskjell på å kjøpe en tjeneste, og en vare.

     

    Som du ser av resten av tråden, har han krav på å få penger igjen.

     

    Jeg kan ikke helt se hvordan det kan være en lønnsom affære å investere penger i noe, og be om å få det investerte beløpet tilbake. Risikofritt, kanskje, men ikke lønnsomt. Han har jo kjøpt varer til foretaket. Da eier han varene. Dersom foretaket begynner å tjene penger, kan han kanskje gjøre krav på en andel. Det vil være smart av dere å unngå dette, ved å betale for varene. Dersom dere ikke har likvididet til å gjøre dette, er ikke det noen andre sitt problem.

    Du har rett i at han har kjøpt varer til noe som senere foretaket overtok (dvs. materialer til bygging). Likevel, etter nå å ha tenkt litt kunne jeg gjerne trengt en konkret lov som sier at du har rett.

     

    Og igjen; husk at han aldri juridisk har vært medlem i selskapet.

    Takk for svar.

  8. Det er veldig viktig å understreke her at han kommer til å få pengene sine dersom han har krav på det. Vi lyger ikke, og driver ikke noen "tvilsom virksomhet", slik som noen nevner her.

     

    En jeg snakket med, sammenlignet det med en ukestur til utlandet mellom venner. Dersom noen finner ut etter dag 2 at de ikke har lyst å være med på turen lenger, har de ikke rett til å kreve tilbake penger av de man reiser med.

     

    Ja, jeg brukte ordet "investert". Han investerte i noe, og gav seg på det.

    Fjerdemann her meldte seg nemlig ut frivillig FØR selskapet ble opprettet. Noen måneder senere opprettet vi 3 andre selskapet, ergo vi forstår det slik at han ikke er involvert i selve selskapets økonomiske gjeld eller gevinst.

     

    Dersom det er slik at man kan putte inn penger i allslags prosjekter rundt omkring, og så ha rett på pengene tilbake om det ikke lønner seg nok, så bør jeg begynne å gjøre dette med en gang. Det hadde vært en veldig lønnsom affære.

     

    Som jeg sa tidligere, så er dette en veldig guffen sak.

  9. Jeg er klar over at en muntlig avtale er like bindende som en skriftlig, selv om det er vanskelig å "bevise" en muntlig avtale. Det var derimot aldri noen avtale i bildet angående penger, bortsett fra at vi skulle investere i lag, og dele på kostnadene.

     

    Ståle Nordlie; Det blir feil å kalle det en gave eller et lån, siden han var med i prosjektet selv. Dette blir da i våres øyner en investering han har gjort, som han har tapt. Slik vi ser det, gav vi han en god avtale med studiotid, siden penger ikke er det vi har mest av. Mange hadde kanskje unnlatt å gi et slikt tilbud i det hele tatt.

     

    Men det er godt mulig at vi burde betale han, bare for å være høflige. Vennskapet vil jeg tro han anser som ødelagt allerede, dessverre.

  10. Ingen skriftlige avtaler har blitt gjort, nei. Innkjøp gikk mest på hvem som hadde penger og mulighet for å betale når vi trengte noe.

     

    Det er en litt guffen sak, siden vi på den ene måten ikke syns han har krav på noen penger, men på samme tid føler oss litt vanskelige som ikke bare legger ut de få tusenlappene for å slippe alt bryet.

     

    Noen flere kommentarer ute og lurer?

  11. Hei forum!

    For litt over et halvt års tid siden, var vi 4 stk. som skulle renovere et lokale, med tanke på å senere bruke det som et studio og opprette en bedrift i lag. Vi gikk inn med litt penger hver, til materialkostnader og lignende. Etter en stund trakk fjerdemann seg frivillig, fordi han hadde ulikt syn på hvordan han hadde sett for seg drift og økonomi. Innskuddet han hadde gått inn med i prosjektet, var på langt mindre enn det vi andre hadde brukt. I øyeblikket da han trakk seg, kom han ikke med noen krav, men håpte på at samarbeidet vårt kunne fortsette.

    Senere opprettet vi 3 andre et selskap, og gav den tidligere fjerdemann et tilbud om å få timene han hadde arbeidet, i form av studiotid hos oss. Han var ikke enig, og stilte flere krav til hva han ville ha. Dette fikk han ikke, men tilbudet vi gav han stod fortsatt.

    Etter dette halve året har han nå komt tilbake og krever pengene han gikk inn med i innskudd tidligere. Slik vi ser på det, er det en risiko han har tatt, og pengene han la inn da er brukt og tapt. Pengene var ikke lånt bort, men var brukt på et prosjekt han selv var involvert i. Beløpet er ikke på mange tusenlapper, men han er veldig frustrert, og truer med å skaffe advokat.

    Spørsmålet er her; Har han rett på penger fra oss?

×
×
  • Opprett ny...