Gå til innhold

AndersVB

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AndersVB

  1. Sånn. Har fått ut forgasseren og renset den nå. Blåste den rein med kompressoren. Det var bare en teit splint jeg har oversett. Den sitter på innsiden av der hvor choken er..en slags halvsirkel av metall.

     

    Motoren er like vrang..den dør når man gir gass. Jeg tror det har noe med justeringer på forgasseren å gjøre. I tillegg blåste jeg reint alt av gummislanger pluss hele kjølesystemet.

     

    Nei..for ta en telefon til noen som kan det.

  2. Har en Mercury 10 viking ca 2000 modell.

    Den har alltid vært god men i fjor begynte den å slå seg vrang. Den dør når man gir gass. Det skjer oftest når jeg skal opp i plan. På lav fart går det som regel greit. Etter at motoren har stoppet drar jeg i snora 5-10 ganger også starter den igjen. Noen ganger er den helt fin.

    Har akkurat byttet impeller, termostat og tennplugger. Er det noen som har vært borti det samme?

     

    Tenkte jeg skulle rense forgasseren også men den er jo umulig å få ut! Det er bare to skruer som holder den på plass men det er så trangt at jeg får den ikke ut av motoren. Noen som vet hvordan man tar den ut?? :hmm:

  3. Hei

     

    Jeg sitter selv i samme dilemma som deg så jeg skyter like gjerne inn noen ekstra spørsmål i tråden din :) . Skal selv kjøpe meg et par langrennsski.

     

    Sikkert ikke dumt å gjøre som Zimmerh foreslår, å kjøpe ski der hvor man får skikkelig service og kunnskap. Men er det noen som vet hvor mye penger man burde legge i en bra skipakke uten å blakke seg? Tenker på full pakke med ski, sko, bindinger og staver. Man burde vel ikke få så alt for dårlig utstyr for 3000-4000 tusen?

     

    I første omgang er det snakk om ski til trening på oppkjørte løyper. Kunne tenke meg ski som skal brukes kombinert mellom skøyting og classic. Da er det vel best og mest praktisk å kjøpe rene "skøyteski" fremfor rene "classicski"? Noen som har tips om dette?

     

    Når det kommer til sko så er det kanskje ikke dumt å gjøre som H4ngm4N sier, å kjøpe seg combisko.

  4. Har sett på the Innovator og synes denne var fin.

    Vurderer å kjøpe denne sammensettingen.

    Men jeg har byttet ut noen av delene og kommet fram til dette:

     

    ASUS ASUS AM3 NF720D DDR2... 579,-

    WESTERN DIGITAL WD CAVIAR 403,-

    GP 500GB SATA2 32MB

    AMD PHENOM II X3 720 2.8G... 1 087,-

    SAPPHIRE Radeon HD 4850 5... 795,-

    OCZ TECH OCZ Gold XTC 409... 588,-

    COOLERMASTER Midi Tower E... 336,-

    Antall produkter: 6

    Totalt (inkl.mva): 3 788,-

     

    (kopi av handlevognen på Amentio)

     

    Altså, jeg har byttet ut prosessoren, harddisken og fjernet strømforsyningen ( har en ubrukt Mist 1000W liggende fra før).

     

    Syns ikke dette blei så verst om jeg må si det selv.

    Noen meninger/tips?

  5. Studieteknikk, lese og arbeidsrutiner:

     

    Vet ikke hva du skal studere men selv tar jeg en teknologisk utdannelse på høgskole. Der er nøkkelordet i de fleste fag øvingsoppgaver. Disse blir ofte laget/plukket ut av foreleseren som et minimum av det man burde gjøre på egenhånd i et fag og er som regel presentert på en fremdriftsplan.

    Gjør disse!.. og vær asjur med fremdriftsplanene vær eneste uke. Da er det lettere å følge med i forelesningene og da kan det hende at man faktisk vet litt om det læreren står å snakker om.

    Er man enda mer selv disiplinert kan man lese gjennom det kapitlet som skal gjennomgås i forelesningen på forhånd.

    Da er man godt forberedt og utbyttet av forelesningen blir MYE større.

    Det hjelper lite med flotte forelesningsnotater når man ikke gjør øvingene. Gjennom forelesningene er det lite som blir sugd opp i hjernen når man skal konsentrere seg i både to,tre og fire timer. Da er det greit å notere ned, men det er som sagt ikke dette som gjør deg smart. Notatene er bare et verktøy man bruker i øvingene.

     

    Når eksamen nærmer seg burde man gjøre alle gamle eksamensoppgaver som det er mulig å få tak i pluss flere øvingsoppgaver evnt. noen om igjen.

    Og som Skagen sa over her er det lurt å finne seg en motivert lesegjeng, gjerne 3 eller 5 stk. (da unngår man partallsgrupperinger). Da kan dere også dra hverandre i gang når det står på som verst.

     

    Dette er min erfaring og jeg tror det kan gå måneder hvis ikke år før man finner sin studieteknikk.

    Det er det det handler om i starten av studie..å lære seg å lære :)

  6. Designet på nettsiden og at det kommer fra Kina bør jo snakke for seg selv?

     

    Hehe, det er sant det. Dette er "ugler i mosen"... regnet med selv at dette er fake.

    Men..alt Nike selger er uansett 99,99% sikkert laget i Kina uansett, så gudane veit, fake produkter derfra kan være så bra laget at man ikke klarere å finne avvik fra orginalene.

    Det kan til og med være slik at de falske og orginale produktene blir spydd ut av samme fabrikk.

    Kjøper aldri "den slags varer" men allikevel, blei litt nysgjerrig.

     

    Kule sko Vegiboy, tøffe og stilige. Har et par selv som ikke er like men i samme klasse/sjanger :thumbup:

  7. Hei

     

    Jeg digger Nike Shox. Har et par. (Sorte med innslag av "gull")

     

    Lurer på å kjøpe et par til fra Kina. Buynowshoes.com Vanvittig utvalg på design, farger mm.

    Noen som har kjøpt herfra før?

    De har jo fine priser og fri frakt på hele kloden.

    Hvis ikke dette er fake crap, så er det iallefall et røverkjøp.

  8. Skjønner hva du mener, det er viktig å trives på det stedet man skal studere. Men tiden går også veldig fort og før du rekker å slå deg til ro så er du plutselig ferdig utdannet :huh:

     

    Det trenger nødvendigvis ikke å vær problematisk å bytte skole underveis, undersøk litt på de forskjellige stedene (det pleier å være bra med informasjon og detaljerte emneoversikter på de forskjellige skolenes hjemmesider).

    Men som sagt kjører de forskjellige skolene sine utdanningsløp. Om du bommer på det første året så er det vel heller ikke verdens undergang, noen ganger tar man bare en sjanse å velger et sted..går det så går det, går det ikke så går det ikke.

     

    Nå er det også sånn at høgskolene rundt om i landet har god kontakt med det lokale næringslivet/industrien og hører/tilpasser seg gjerne etter tips og ønsker ifra disse. (Ofte så er det kanskje den lokale industrien som legger hele grunnlaget for at det i det hele tatt er en ingeniørutdannelse i nærmiljøet).

     

    I Porsgrunn er det f.eks. mye prosjektrelatert arbeid for ingeniørstudentene. Dette er et resultat av samarbeid med den lokale industrien. (Grenland har mye industri, nevner bl.a. Yara, ABB, Borealis, Aker yards, REC Scanwaffer, Imatis og mange fler..) Mange av lærene kan også koble sammen nyutdannede studenter med mulige arbeidsgivere.

     

    NTNU > HiO > HiB > HiT > UiA ?..Når det kommer til denne rangeringen din av steder så kan det kanskje stemme med NTNU på første når det gjelder prestisje og "glans".

    NTNU går for å være det beste innen ingeniørutdanning i Norge men det betyr ikke at de andre stedene er noe dårligere. Mange høgskoler har flinke høytutdannede forelesere med mange års erfaring i arbeidslivet. De kan også noen ganger ligge langt forran på områder de har spesialisert seg på. NTNU trenger ikke å ligge lengst fremme på alle områder og så kan det jo tenkes at de menneskene i samfunnet som rangerer NTNU høyest, ofte har gått der selv :hmm:

    UiA har fått universitets status de siste årene. Det betyr mer forskning, mer bevilgede penger fra staten, oppmerksomhet osv.

    Tror dette er en bra skole for det betyr at industrien og samfunnet i Aust-Agder jobber hardt for å få et moderne og bra utdanningssted.

    (vurdere forresten selv å ta mekatronikk, master i Grimstad)

     

    Men Porsgrunn ligger bare to timer unna Oslo med bil da :cool:

  9. Blir du ikke enig med deg selv så kan du jo alltids velge maskinlinjen på HiT i Porsgrunn

    Porsgrunn i Grenland er større enn Grimstad og mindre en Oslo og ligger midt mellom disse to stedene ;)

    Altså et trivelig sted og på grei størrelse nær sjøen og skog/villmark

     

    Har erfaring fra denne Høgskolen selv og kan anbefale ingeniørutdannelse her.

     

    1.året ingeniør er nok ganske likt de fleste steder i landet men de er samtidig også tilpasset sine linjer på de forskjellige stedene.. (tipper ingen høgskoler/universiteter har helt identiske linjer).

    Så en overgang fra en skole til en annen vil nok ikke gå helt smertefritt men samtidig er det ikke umulig.

    Ta en titt på emneoversikten på maskin i Oslo og deretter Grimstad og du vil se forskjellene.

    Det er ikke umulig at man ikke har alle emnene (fagene) man burde ha når man bytter fra en skole til en annen etter 1.året.

     

    Når du snakker om mekanikk så er det kanskje faget mekanikk du mener og linjen det er snakk om er maskinrelatert?

    Mekanikk er et fag som jeg antar er meget likt hvis ikke identiske på alle "nesten" like maskinrelaterte linjer, landet over.

     

    (Mekanikk er bare en del av fysikken og er sannsynligvis ganske basic på bachlernivå for ingeniører og bygger på det å forstå det grunnleggende av statiske krefter rundt oss forårsaket av tyngdekraften og masse).

     

    Så når det kommer til valg av skole, burde man velge en skole med tanke på å fullføre hele utdanningen der.

    Dette med tanke på at en linje på en skole er ganske samkjørt og alle 3 årene (bachelor) er som regel tilpasset hverandre på det samme stedet. Å pese med flytting og overføring midt i utdanningen høres også tungvint ut.

    Dessuten vil du i løpet av det første året skaffe deg klassekamerater og etablere bekjentskap med lærerne,skolen,skolemiljøet,studentgrupper osv. Det er kanskje kjedelig å sette seg inn i alt på nytt hvis man bytter skole underveis.

    Dette er iallefall ting jeg ville tenkt litt på før jeg velger studiested.

     

    Må også nevne at Oslo er en dyr by å bo i i forhold til Porsgrunn og Grimstad.

     

    Ja det er litt av hvert å tenke på når man skal velge studie og studiested.

    Det viktigste er at man velger det man selv har lyst til å studere og velger dette for deg selv og ingen andre :yes:

  10. Hei

     

    Vet ikke om dette er rette emnet men jeg lurte på å kjøpe noen Nike shox joggesko på nettet.

    Det er en kinesisk nettbutikk http://www.buynowshoes.com/. Dette virker som en seriøs side og skoene er billig der. Fri frakt er det også. Er det noen som har erfaring med denne nettbutikken? Og er det noen som vet om produktene de selger bare er billig fake/crap som det meste annet fra kina eller ekte Nike?

    (antar at Nike produserer varene sine i Kina så det er jo mulighet at det er ekte varer).

  11. Hei

     

    Er det noen som kan fortelle meg hvordan jeg skrur ut fører- og passasjersetet i en golf 3?

    Vet det sikkert ikke er store jobben men hater å stå på hodet i bilen, i denne varmen og leite etter noen skruer jeg ikke finner.

    Skal nemlig ta ut alt av isolasjon, tørke tepper og rustbehandle litt etter vannlekkasje i vinter.

    Håper noen som vet dette gidder å ta seg tid til å svare.

  12. Har du råd bør du velge PII720 evt PII940. Begge yter bedre enn de andre....

    Takk for at du kommer med tips. Av disse to tror jeg kanskje PII720 er et greit valg siden (viss jeg ikke tar feil)den har AM3socket og 940 har AM2+.

    Men når det f.eks. kommer til spill skulle man tro at PII 550(3,1Ghz) gir mer kraft pr kjerne og at dette er en fordel men det er vel sånn nå at flere kjerner er bedre...også når det kommer til spilling.

    Da er igjen ikke 720 så dum kanskje, med tre kjerner ligger man liksom imellom en god spillpros. og en grei flerbrukspros. :thumbup:

  13. Ok, overklokking høres ikke så vanskelig ut nei. Har møtt større utfordringer enn 4 punkters bruksanvisninger så det blir nok bra :new_woot:

     

    Ikke uforventet ser jeg at spørsmålet om Intel vs AMD dukker opp.

    Jeg har ikke noen spesiell favoritt men som nevnt er Intelprosessorene dyre i forhold til AMD. Har også AMDpros. i den bærbare min og er fornøyd med den.

    Samtidig har jeg et inntrykk av at AMD prøver hardt å skaffe seg kunder ved å tilby et bra utvalg av rimelige prosessorer i motsetning til Intel som flyter på suksess og har så mye som 80% av markedsandelen.

     

    Det er ikke meningen å være så politisk korrekt men når jeg i tillegg leste her for ikke så lenge siden at Intel kjørte "dirty triks" ved å økonomisk stimulere PCprodusenter til å velge Intel fremfor AMD, da for jeg en vond smak i munnen og jeg vil heller ha AMD enn Intel som "alle" skal ha. Konkuranse er uansett bra for forbrukeren.

    Dette er selvfølgelig ikke en diskusjon vi trenger å ta i denne tråden men jeg bare nevner det siden spørsmålet kom opp.

  14. Takk for svar :)

     

    Det er alltid greit å lese en test eller to før man handler nytt.

    Tenkte ikke at disse prosessorene kunne være helt nye men det er jo logisk når det er AM3 socket. Blir litt skeptisk når de bare er til salgs i en nettbutikk som i utgangspunktet ikke er norsk ( pixmania). Men dette er da ubegrunnet skepsis for da dukker de vel også opp i flere nettbutikker etterhvert tenker jeg :).

     

    Ja tror det er lurt å kjøpe en BE. Men for å være ærlig så er jeg ikke så inne i dette med overklokking...ennå. Dette er faktisk den første PC en jeg skal bygge selv så jeg har ikke kjøpt noenting ennå. Tenkte å kjøpe et hovedkort med støtte for DDR3 når jeg først er i gang, det virker som om det er like greit å gjøre det fremfor å velge DDR2hovedkort.

    Tenkte litt på dette kortetASUS M4A78T-E? Det er jo ikke så værst i prisen det.

     

    Har sett litt på Phenom II 720 Black edition som Pseudopod nevner over her. Tror ikke det er noe dumt valg det heller.

  15. Skal bygge min egen PC tenkte jeg og ser derfor etter en brukbar prosessor fra AMD.

    På Pixmania.com har de to pros. som virker kurante og forholdsvis billige: AMD Phenom II X2 550 - 3.1 GHz, BE (875 kr) og AMD Athlon II X2 250 - 3 GHz,BE (720kr). Begge har socket AM3.

     

    Rart ikke disse har blitt testet på HW.no(eller kanskje de skal bli testet).

    Dessuten er det bare Pixmania.com som har disse to til salgs (som jeg har sett), litt rart at ikke de kjente norske nettbutikkene har de (Komplett, Netshop, MPX osv.)

     

    Disse AMD prosessorene er som sagt billige og man får mye for pengene når man ser på ytelsen..eller?

     

    Men uansett, er det noen som har erfaring med disse og eventulet kan anbefale en av disse to?

  16. Ser etter en brukbar prosessor fra AMD.

    På Pixmania.com har de to pros. som virker kurante og forholdsvis billige: AMD Phenom II X2 550 - 3.1 GHz, BE (875 kr) og AMD Athlon II X2 250 - 3 GHz,BE (720kr). Begge har socket AM3.

     

    Rart ikke disse har blitt testet på HW.no..eller kanskje de skal bli testet.

    Dessuten er det bare Pixmania.com som har disse to til salgs (som jeg har sett), litt rart at ikke de kjente norske nettbutikkene har de (Komplett, Netshop, MPX osv.)

     

    Men uansett noen som har noen erfaring med disse og eventulet kan anbefale en av disse to?

×
×
  • Opprett ny...