Gå til innhold

Hoikka

Medlemmer
  • Innlegg

    331
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hoikka

  1. Jeg tror BSU er oppskrytt. Fond har de siste årene gitt langt bedre avkastning og man får rentesrente og kan investere videre gevinsten.

    Eneste med BSU er grei rente som er over lånerente, og 5000 mindre i skatt per år.

    BSU er ikke oppskryt, og det kommer av de 20% i skattelette som du nevner. Det er rein risikofri gevinst det første året.

     

    20% + 3,2% avkastning er mer enn det man kan forvente de fleste andre plasser.

     

    Hvis man fyller opp kvota til man har 300k, har man en risikofri avkastning på 6,2% etter skatt. 8% før skatt.

  2. Når vet en at det er riktig å gå inn i dette rentemarkedet som privat investor? Dersom dette skulle bli til en mer aktiv forvaltningsdiskusjon, enn kun en kjøp ditt og kjøp datt diskusjon. Får man bedre rente enn hva inflasjon utgjør i det rentemarkedet (jeg har aldri investert der så det er jeg grønn på)?

    Man trenger ikke kjøpe obligasjoner for å være i rentemarkedet. En høyrentekonto med 2% funker også. BSU er også diversifisering i renter.

     

    Lange obligasjoner kan gi bedre avkastning en høyrentekonto, men har litt mer risiko.

  3. Du har ikke veldig lang horisont til å ligge 100% i fond. Hvis du ønsker å ta ned risikoen kan du gradvis kjøpe deg inn i fond det neste året med litt av kapitalen (feks 10-20k per måned) og holde resten på sparekonto. Etter et år vet du bedre hvordan situasjonen din er.

     

    Når du kommer inn på utdanning i Forsvaret kan du trappe opp fondsandelen. Oljefondet bruker en 60/40 fordeling, hvor de rebalanserer mellom aksjer og renter når markedet svinger. Dette senker risikoen hvis du skulle være uheldig å trenge pengene når markedet er nede.

     

    Hvis du kommer inn og er ferdig med utdanningen kan du også sitte i en billig forsvarsbolig mens du leiter etter eget hus, samtidig som du får spart en stor del av lønna.

  4. Hvis du vil ha et fond, så er globale fond fine, da får du hele verden under et. Feks KLP AksjeGlobal IV eller DNB Global Indeks.

     

    Disse inneholder ikke fremvoksende markeder. Vil du ha FM kan du kjøpe KLP AksjeVerden.

  5.  

     

     

    Kva tenker folk om fond i NOK vs utanlandske fond utan valutasikring. Kunne eigentleg tenka meg å legga hovudtyngda av portefølja i Global Indeks, men når krona er så svak mot andre valutaer som ho har vore dei siste åra, tenker eg at ho etter kvart vil gå opp igjen til normale nivå (type 8 NOK/EUR). Vurderer derfor å legga hovudtyngda i Global Norge istaden, og evt, flytta nokre av pengane til eit internasjonalt fond om nokre år, når kroneverdien kjem opp på normale nivå.

    Og et valutasikret globalt fond er ikke et alternativ, du vil investere i den norske børsen i starten før du flytter til internasjonalt fond?

    Det kan vera eit alternativ. Problemet er eigentleg berre at det finst veldig få av dei. Kva valutasikra Global Indeks-fond er tilgjengelege i Norge?

    KLP Aksjeglobal indeks II i hvert fall.

    KLP AksjeGlobal Indeks IV er for privatkunder og er valuttasikret.

  6.  

    Hvilke(t) fond planlegger dere å bruke IPS på? Tenker selv KLP AksjeGlobal indeks V med 0,2% i gebyr.

    Foreløbig er dette ikke fondet tilgjengelig på noen IPS, men det kommer vel på Skandiabanken, Netfonds og Nordnet etter hvert. DNB global indeks er et fint alternativ. Gjerne i kombinasjon med klp fremvoksende markeder indeks.

     

    Anonymous poster hash: 7a253...e09

    Tenker du å kjøpe de 2 50/50?

  7.  

     

    Jeg har Iron Ranger, kjøpt her: https://caliroots.no/red-wing-iron-ranger-8119/p/45229 (er vel svensk, denne butikken)

    Synes de er finere enn Moc'ene, spesielt sålene. Harvester er også etter min smak. Men går typisk i boots fra Camina, Trickers, Loake etc., slik at IR'ene er trolig de mest uformelle jeg har, Moc blir litt for klumpete, syns jeg.

     

    Det kan virke som de er litt store i størrelsen, jeg kjøpte en halvstørrelse mindre enn jeg vanligvis gjør, og det fungerer fint. 

    Opplever de som spesielt gode på nullføre. 

    Takker, tenker det samme om Moc.

     

    Når du gikk ned i størrelse, er det fortsatt plass til et par tykke sokker? Hvordan fungerer skoene i minus grader?

     

     

    Nei, jeg kunne ikke brukt tykke sokker i de. Men syns ikke de er kalde i minusgrader. Kan tenkes at det er fornuftig å velge vanlig størrelse og heller legge inn noen gode innleggssåler og evt tykke sokker. 

     

    Syns det virker som om gummien ikke egner seg helt for veldig lave temperaturer, opplever å ha dårligere feste ved -10 til -15. Kanskje ikke så unaturlig siden gummien da blir hardere, men andre støvler/sko blir foretrukket under slike forhold. Bruker IR'ene stort sett ved 2 til -5 grader, som er typisk temperatur der jeg oppholder meg om vinteren (Tromsø). 

     

    Takk for bra svar :)

  8. Jeg har Iron Ranger, kjøpt her: https://caliroots.no/red-wing-iron-ranger-8119/p/45229 (er vel svensk, denne butikken)

    Synes de er finere enn Moc'ene, spesielt sålene. Harvester er også etter min smak. Men går typisk i boots fra Camina, Trickers, Loake etc., slik at IR'ene er trolig de mest uformelle jeg har, Moc blir litt for klumpete, syns jeg.

     

    Det kan virke som de er litt store i størrelsen, jeg kjøpte en halvstørrelse mindre enn jeg vanligvis gjør, og det fungerer fint. 

    Opplever de som spesielt gode på nullføre. 

    Takker, tenker det samme om Moc.

     

    Når du gikk ned i størrelse, er det fortsatt plass til et par tykke sokker? Hvordan fungerer skoene i minus grader?

  9. Hei
     
    Jeg planlegger å skaffe meg et par Red Wing sko. Siden jeg bor i Finnmark og ofte vasser i snø, ønsker jeg et par av den høye sorten.
     
    Av norske forhandlere fant jeg kun Engineer som ikke er helt min stil, men kunne tenke meg Iron Ranger eller Moc Toe.

     

    Tenker på Harvester eller Classic Moc

     

    Hvilken type synes dere er finest?

     

    Selges noen av disse i Norge eller må jeg bestille fra utlandet?

     

    Takk

×
×
  • Opprett ny...