Gå til innhold

jeeee

Medlemmer
  • Innlegg

    225
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jeeee

  1. Er det vanlig å importere olje fra andre land for å selge videre? Kan man kjøpe olje billig fra et land, og så selge det dyrere? Da vil jo de som kjøper heller kjøpe direkte fra produksjonslandet om det er billigere der?

     

    Hvis et land skal kjøpe olje for å bruke selv, er det da samme pris om de kjøper fra Norge eller fra for eksempel Nigeria?

  2. I det ene faget mitt på høgskolen har vi en gruppeinnlevering som teller 25% av den totale karakteren vi får i faget. Oppgaven er levert inn for en måned siden, og er en måned til eksamen i det faget. Er det vanlig å få vite karakteren på oppgaven vi leverte inn, eller er det vanlig at man får kun en sammenlagt karakter på eksamen? Har prøvd å spørre læreren, men han svarer ikke på meldingene, så prøver å spørre her:)

  3. Hvis man har en bachelor i samfunnsøkonomi med middels resultater, hva vil den være verdt? Vet man bør ha master innen økonomi for at det skal være verdt mere, men det blir ikke aktuelt nå. Hvilke jobber kan man få med denne bacheloren?

     

    Er det bedre å ha en bachelor innen økonomi og administrasjon enn en bachelor i samfunnsøkonomi med tanke på jobbmuligheter fremover?

  4. Jeg har en produktfunksjon gitt ved Y= K^1/3 (AN)^2/3.

     

    Jeg har fått oppgitt spareraten (16 prosent), depresieringsraten (10 prosent), befolkningsveksten i prosent per år (2%) og prosenten på teknisk framgang per år (4%).

     

    Jeg må finne steady state verdiene for kapital per effektiv arbeider og produksjon per effektiv arbeider. Må også finne hva langsiktig vekstrate i produksjon per effektiv arbeider er, hva produksjon per arbeider er og hva produksjon er.

     

    Har prøvd meg frem og regnet i evigheter nå, men får det ikke til! Noen som kan hjelpe meg på vei?

  5. Skjønner ikke dette helt. Noen som kan hjelpe meg i gang?

     

    a) Betrakt en lukket økonomi med faste priser. Drøft hvordan en ekspansiv pengepolitikk vil påvirke rente og nasjonalprodukt.

     

    b) Betrakt nå en åpen økonomi der du antar faste priser og fleksibel valutakurs. Drøft hvordan en ekspansiv pengepolitikk påvirker renta og nasjonalproduktet i dette tilfellet og sammenlign med virkningene du fant under a).

     

    c) Anta til slutt en lukket økonomi med endogent bestemt prisnivå.

  6. Jeg tenker å bytte fordi jeg trenger mye nett i to måneder. Hvis jeg bruker nettet på mobilen nå koster det meg maks 10 kr per dag, altså 300 kr i måneden. Detblir samme pris som det abonnementet jeg har tenkt på. Bør jeg da heller bare bruke nettet slik jeg har det nå? Får man nok nett til en måned da med telenor kontantkort? Være på nett kanskje to timer hver dag

×
×
  • Opprett ny...