Gå til innhold

Sports-Dude

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sports-Dude

  1. Skogslik skrev (På 1.6.2020 den 1.26):

    Takk.

    Er uansett for introvert til og i det hele tatt ta noe slik kontakt.
    Holder ut, hva nå en meningen er med livet. 

     

    Er der innimellom selv. Men går seg alltid til igjen, og mye bra skjer mellom hver gang. Håper det fortsetter sånn. Vet jo akkurat hva jeg må gjøre - handler bare om å faktisk GJØRE det. Angst er sterke saker. 

    Har stor tro på at disse tingene må ligge til grunn for at man skal fungere optimalt: søvn (nok søvn + nogenlunde stabil døgnrytme), kosthold (sunt, variert, nok, spis snacks innimellom), trening (sier seg selv). Dette skaper disiplin - disiplin som gir ringvirkninger til andre aspekter av livet / andre mål man måtte ønske å oppnå (sosialt / relasjoner / karriere / trening / helse etc.).

    Disse grunnleggende tingene har gått helt på trynet i det siste - på tide å komme tilbake igjen ?

    #styggenpåryggen

  2. Lurer på om utdanningen for å bli feltoperatør i Fjernoppklaring i Etterretningsbataljonen er lønnet? Snakker nå om den utdanningen for de med gjennomført førstegangstj.

     

    Noen som kan bekrefte/avkrefte dette?

     

     

    Edit: skrivefeil :)

  3. Vil bare slenge inn litt inspirasjon og motivasjon for å "sette deg igang" med "snuoperasjonen" du nå skal ta fatt på, og som du kanskje allerede er i gang med. Jeg anbefaler å se slike videoer som denne når du er langt nede. Det fungerer som energipåfylling og fyller deg med positive impulser som får deg over i positive tankemønstre. Bruk det for å inspirere til handling, eller for å holde hjulene igang. Klarer du å leve med en slik innstilling som uttrykkes i slike videoer, har du en fantastisk reise foran deg! Lykke til! :)

     

    https://www.youtube.com/watch?v=JHBtiXVCJuI

     

    https://www.youtube.com/watch?v=ZVuMXpd1NJA

  4. Her er litt motivasjon for dere som møter litt motgang, eller rett og slett er litt lei. Bruker selv å se slike videoer når motivasjonen for for eks trening, skolearbeidet, andre ting er litt nede. Ja, det er kanskje litt pompøst og oppblåst med slike videoer, men det fungerer for meg ihvertfall :) Fungerer som energipåfylling og inspirasjon :) Enjoy! =)

     

    https://www.youtube.com/watch?v=Q3_ypSMbWVM

    • Liker 1
  5. Hei

    Står nå overfor et viktig valg, nemlig hva jeg skal studere fremover. Har kommet fram til at det må bli idrettsstudier / friluftslivstudier jeg skal ta. Jeg har bestemt meg for å ta en bachelor, men er usikker på om jeg skal ta bachelor i Idrett eller Friluftsliv. Er igrunn interessert i begge deler, men lønner det seg å ta en "ren" bachelor i idrett kontra friluftsliv, eller motsatt? Ser at bachelor-programmene hos de forskjellige høgskolene har litt forskjellige navn:

    Bachelor i Idrett

    Bachelor i Idrett og Friluftsliv

    Bachelor i Friluftsliv

    Nå inneholder vel en bachelor i Idrett også friluftsliv, men fortsatt litt usikker på hva jeg burde velge.

     

    Har kommet fram til 10 aktuelle høgskoler/universitet i landet som tilbyr slike bachelor-programmer. Noen som har erfaring med slikt studie, evt studiesteder?

  6. Anbefaler å faktisk kjøpe ReconPacken på 125l. Meget solid sekk som er god å bruke med tung last. Koster 4200 på XXL. Selv kjøpte jeg denne sekken da jeg trente mot Fallskjermjeger-opptaket. Med denne sekken har du uansett en topp sekk for resten av livet ;)

     

    Ser de snakker om bl.a den såkalte Ludivg-sekken, med lærreimer osv i den andre tråden. Den er grei å bruke når du trener/tester Speedmarsj, med 20 - 25 kg last i.

     

    Uansett, lykke til med treningen. Work Hard, Never Quit ;-)

    • Liker 1
  7. Selv har jeg planer om å søke meg til fjernoppklaringseskadronen som jegersoldat her. Jeg blir jo da vervet siden jeg nettopp har avtjent min førstegangstjeneste i HMK Garden.

    I utgangspunktet ønsket jeg jegertjeneste i førstegangstjenesten, men etter at jeg røk fra Fallskjermjeger-opptak, så ble det altså Garden. Det jeg føler er mye bedre med å tjenestegjøre som jeger i for eks hjk eller da fjernesk er at man kan jobbe mye mer selvstendig. I tillegg er jo jegertjenesten noe annet enn infanteri-tjenesten. Som jeger går du langt med tung oppakning på ryggen og ligger ute over lang tid. Infanteritjensten i Garden følte jeg ikke var noe for meg i det hele tatt. I tillegg blir man mye mer sammensveiset i en jegertropp i en mindre avdeling der du tjenestegjør sammen med folk som har kommet seg inn i troppen, og ikke minst motiverte folk!

    Er det noen som vet om mulighetene for en "karriere" i fjernesk? Du gjennomgår først 10 mnd utdanning i utdanningstroppen. Deretter kan man søke seg til den bestående operative troppen?

  8. Hei

    Har tenkt å fjerne noen arr etter tidligere kviser i ansiktet, og lurte på om noen har vært borti behandlinger som bruker laser for å fjerne disse arrene?

     

    Noen som vet over hvor lang tid behandlingen tar, og hvor mye det evt koster?

    Bør man først gå til fastlegen sin, for så å få evt anbefalninger om eksperter der?

  9. Tenker jeg skal ta en tattoo om ikke lenge selv. Digger tribal-design og tigere, så det jeg har sett for meg så langt er denne:

    tribal-tiger-tattoo-design.jpg

     

    Skal ha den på ryggen / bakpå skulderpartiet/deltamusklen. Har også tenkt på skriften "Never back down, never quit" i tribal-design i en slags halvbue rundt tigerhodet.

    http://tattoolettering.net/font_print.php?string=Never%20back%20down%2C%20never%20quit&text_color=000000&size=40&font=Tribal%20Scroll.ttf

     

    Vet ikke hvordan det vil bli i praksis, men jeg liker det slik det ser ut på papiret ihvertfall :p

  10. Har et par spm angående gardesjefens evaluering, altså eksamen på gardeperioden.

    Sikkert en del som har vært gardister her som kanskje kan svare =)

     

    1. Avløsningsdrillen slott; skal hele troppen gjennomføre denne, eller blir de beste i SLO satt sammen på evalueringen for å utføre denne?

     

    2. Teori; er teori-prøven i vaktinstruksene krevende å bestå. Og hva hender om man ikke skulle bestå denne? Får man prøve X antall ganger. Hva om man ikke klarer denne, blir man da sendt over til kp 5 for eks?

  11. Nettopp ferdig med rekrutten på Terningmoen, og ja, man kommer til å fryse en del som rekrutt i det kuldehullet på denne tiden :p Huff, å ligge vaktpost oppe i de skogene der er rett og slett jævlig på vinterstid. Januar-konten kan jo glede seg til skigåing da.. :)

  12. Herlig at jeg fant denne tråden! Skal på innrykk den 5. oktober på Rena leir.

    Ble omfordelt til HMKG etter at jeg røk på Fallskjermjeger-opptaket, og satser nå med en positiv innstilling på dette kommende året. Skal prøve å få så mye ut av dette som mulig. Ser også at det er litt blandet holdninger rundt HMKG. Jeg vil påstå at det er innstillingen din i forkant, og selvfølgelig personligheten din som avgjør hvilket inntrykk du sitter igjen med. Tilpass deg etter forholdene, og gjør det du blir bedt om. Det går jo mye på psyken også; du vet at du gjør dette kun for en periode, før eller siden forlater du HMKG og setter kursen mot nye eventyr! :)

    Dessuten er det jo muligheter for ekstrajobber etter tjenestetid for å øke inntektene noe. Er også interessert i jegerkurs/prøve. Vet ikke om dette er mulig på Huseby?

     

    Uansett ser jeg fram til dette!

×
×
  • Opprett ny...