Gå til innhold

Puff

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Puff

  1. 1. Monarki: Monarki er greit, men Norge bør bli en republikk dersom flertallet vill det. Dette er ikke en viktig sak for meg og er ikke noe vi bør stresse med å få til så lenge dagens system fungerer.

     

    2. Statskirke: Det bør være et skille mellom stat og kirke. Fjerne kravet om at halvparten av regjeringens medlemer må være medlem av statskirka.

     

    3. Verneplikt: verneplikt bør videreføres for BÅDE menn og kvinner. Men samtidig bør rekrutteringen til professjonelle styrker økes slik at vi over tid kan gå over til en professjonell hær.

     

    4. Kampen mot fattigdom: Jeg mener det kan gjøres mer en det som blir gjort idag for å hindre fattigdom i Norge.

    Økt stipend til studenter, øke kampen mot rusavhengighet, arbeid til alle etc. Dett er ihvertfall en veldig viktig sak for meg. Økt minstepensjon og økte satser til trygdede er forøvrig bra tiltak.

     

    5. Kampen mot mobbing: Som tidligere mobbeoffer på grunnskolen er jeg svært skuffet over dagens regjerings manglende tiltak for å forhindre mobbing i den norske skolen. selv om jeg er ap-velger og har vært det i alle år synnes jeg likevel Bondevik gjorde en god jobb når det gjalt engasjement i denne saken noe jeg som sagt savner litt med dagens regjering.

    http://www.frifagbevegelse.no/fagbladet/article4121699.ece

  2. http://www.uio.no/studier/program/ppu/om/k...-programmet.xml

     

    Kort om programmet

    Hvis du har studert fag ved universitet eller høyskole, kan du ta praktisk-pedagogisk utdanning og bli kvalifisert som lektor eller adjunkt. Studiet gjør deg kvalifisert for arbeid i grunnskolens mellom- og ungdomstrinn, for videregående skole og for voksenopplæring.

     

    så har du en bachelor i feks økonomi og administrasjon så gjør PPU at du kan undervise i skoleverket.

    allmenne fag er fag som norsk, matte, engelsk, naturfag ol.

  3. De som blir lærere gjør nok ikke det pga lønna nei. er nok fordi de liker barn og liker å lære vekk ting.

    Utdanningen er 4 år og snittlønnen ligger på ca. 390.000 i året + tillegg (for adjunkt m/opprykk). Noe som ikke er så gærernt til å være offentlig sektor, selv om den kunna ha vært bedre.

  4. hei

     

    slik som jeg forstår det har du gått 2 år elektro uten å ha tatt læretida. da er allmenn påbygging gratis ja.

    om det går bra? ja, his du er godt motivert og står på så går nok det veldig bra. jeg har selv brent meg på det, jeg var ikke godt nok motivert og skulle begynne på påbygging. klarte ikke mer en to måneder før jeg sluttet.

    skal selv begynne på folkehøgskole til høsten, trur det blir bra å komme seg vekk og gjøre noe helt annet et år.

  5. Hei,

     

    Jeg skal studere til høsten og må ta opp lån, og bare lurer på hvor mye av lånet som gjøres om til stipend om man består alle eksamenene?

     

    Og hvorfor i all verden får man stipend + poeng for å gå på folkehøyskole, mens man ikke får stipend eller poeng på universitet? Hva skjer med Norge?

     

    det man får for å gå på fhs blir regnet som lån frem til man består. da blir x-prosent gjort om fra lån til stipend.

    det samme gjelder universitetet, det blir først gitt ut som lån, men blir omgjort når du består. så man får stipend for å gå på universitet akkurat sin på fhs.

  6. ikke nødvendigvis mimir.

     

    har han lappen? isåfall kan han vurdere en eller annen form for sjåførjobb. avisbud eller taxisjåfør (da må han ta kjentmannsprøve først riktignok)

     

    vekter: mange bedrifter kan sponse vekterkurs som kreves for å jobbe som vekter. vekter er ganske bra betalt med muligheter for kvelds og helgejobbing om man vil spe på litt.

     

    Renholder: har han lappen kan dette være aktuelt. er mange ledige stillinger rundt om kring innen renhold (se påNAV sine sider hvordan det er der han bor).

     

    Støttekontakt: Mange kommuner trenger støttekontakter for utviklingshemmede barn.

    Det er ofte ikke mer en noen timer i uka og kan ofte kombineres med en annen jobb itillegg

     

    Lagerarbeid: jobb på lager. veit ikke om noen bedrifter kan sponse truckførerbevis om han ikke har det allerede, men vil tru det er mulig.

  7. Hvordan er avføringen? Regelmessige el. har du konstipasjon?

     

    Har du hatt diare før enn de Mnd du beskriver?

     

    er regelmessig ja. er helt rennende så er ikke konstipasjon.

    har hatt diare før ja, men ikke på langt nær så ofte eller så flytende som i det siste

     

    edit: glømte å nevne det i første innlegget. hadde også en slags "stikking" eller stikkende følelse i nedre del av magen da når jeg var hos en kamerat iforigårs.

  8. alder: 19

    kjønn: mann siste jeg sjekket

    yrke: kontorarbeider/ikt-ansvarlig på barneskole (Arbeidsrettede tiltak via NAV)

     

    Veit ikke helt hva mer jeg skal si. Hadde som sagt flytende avføring. Nå har jeg ikke vært på do på en time eller noe. men magen min driver å lager noen rumle lyder (er ikke sulten).

    Har som sagt hatt diare mange ganger før, kan gå alt fra noen dager til noen uker imellom hver gang. de siste 3 månedene har jeg vært borte ihvertfall 2-3 dager fra jobb pga. diare (jobber bare 2 dager i uka) med kansje en uke mellom hver gang. som du sikkert så er det MYE ifht hvor lite jeg jobber.

     

    Symptomer er vel at jeg blir veldig oppblåst og urolig i magen. på mandags kvelden var jeg veldig oppblåst og satt og feis så huset rista (ikke bokstavlig talt, men ikke langt unna). hadde ikke diare da.

     

    w3c: har ikke kastet opp eller vært kvalm.

     

    veit ikke helt hva mer jeg skal si. er for trøtt til å tenke klart nå. så du får spørre om du lurer på noe.

  9. Hei

     

    Igår da jeg var hos en enn fikk jeg plutselig en stikking i høyre side av magen. kom bare helt av seg selv og var borte igjen like fort som den kom. Hadde ikke noen andre mageproblemer igår bortsett fra litt luft i magen.

    Idag våknet jeg uten noen form for magetrøbbel, spiste frokost som vanlig, men rett før jeg skulle på jobb blei jeg plutselig rar i magen igjen. Reiste likevel på jobb, men det første jeg gjorde da jeg kom dit var å springe på do. avføringen var HELT rennende, har aldri vært så rennende og så ofte før. Måtte springe på do med kansje 10 minutters mellomrom på det værste. Har ikke spist noe uvanlig i det siste eller reist noen plass heller.

    Har hatt diare et par ganger i måneden i noen måneder nå. som sagt har det ikke vært så ille som i det tilfellet ovenfor her, men er fortsatt ikke noe hyggelig å ha diare.

     

    Så det jeg lurer på er: har dere noen ide om hva det kan være? bør jeg dra til legen?

×
×
  • Opprett ny...