Gå til innhold

steini777

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av steini777

  1. Ingen grunn til å kjøpe en Samsung 6-serie til 12999 i hvert fall, 7-serien koster 9999 nå https://www.power.no/tv-og-tilbehoer/tv/samsung-55-4k-uhd-led-tv-ue55mu7005txxc/p-517930/

     

    Eventuelt kjører Komplett tilbud på Sony KD55XE9005 denne helga til 11990, som er blant de beste LCD-TV-ene i dag: https://www.komplett.no/product/916414/tv-lyd-bilde/tv-video/tv/tv-er/sony-55-uhd-led-smart-tv-kd55xe9005

     

    Uansett, forskjellen på de to TV-ene ligger nok i både bildeprosessor og LCD-panel, MU6175 har vanligvis IPS, mens MU6475 pleier å ha VA. Ingen av de kan skryte på seg 100Hz, det får du først med Samsung 7-serie eller Sony XE85

    Takk for tips. Begge jeg linket har faktisk VA, så rart prisforsjellen er såpass mye mener hvertfall jeg...

  2. Samsung 55" 4K UHD Smart-TV UE55MU6195 - kr 5995
    Samsung 55" 4K UHD Smart-TV UE55MU6475 - kr 12995

     

    Har sett på disse to TVene, men finner kun 1 forskjell i spesifikasjonene. Den dyreste av dem har følgende:
     

    Bildeforbedringsteknologi PQI 1600

     

    På den billigeste står det ingenting om hva slags bildeforbedringsteknologi den har.

     

    Det står ingenting om bildepanelfrekvens, men går ut ifra at den billigste er 50Hz og den dyreste 100Hz.

     

    Bortsett fra det, hva er forskjellen? Og har Hertzen så mye å si? Har en gammel 50Hz 32" TCL som fungerer utmerket uten noe hakking. 

    Var innom Elkjøp og selgeren sa at den billigste hadde dårlig bildeprosessor og ikke hadde HDMI 2.0 (sistnevnte er hvertfall løgn).

     

    Så vil gjerne vite hva som gjør at den ene er mer enn dobbel så dyr  :hmm:

  3. Ja, du må bokføre i NOK.

     

     

    Før jeg sender ut en haug med kvitteringer vil jeg gjerne at noen sjekker denne og ser om den ser OK ut? Bruker contafaktura, som egentlig er ment for NOK, men det står ingen steder på kvitteringen/kontantfakturaen at beløpet er i NOK, så da kan jeg vel bruke USD så lenge jeg informerer tydelig om dette?

     

    Takker for all hjelp så langt.  :)

     

     

    Untitled.png

  4. For fakturaer betyr dette at hvis du fakturerer i USD skal fakturaen bokføres i NOK til kursen på fakturadagen.

     

    Innbetalingen skjer på PayPal og pengene blir oppbevart der som USD frem til jeg overfører til den norske bankkontoen min. Alle pengene jeg får inn blir altså ikke konvertert til NOK før jeg betaler ut lønn til meg selv. Må jeg likevel bokføre hver enkelt faktura i NOK?

    Blir mye kluss isåfall med valutakursene?  :hmm:

  5. Driver å selger ting på ebay til norske forbrukere. Selger en del hver uke og blir nødt til å betale moms av dette snart.

     

    Har snakket med ebay kundeservice, og det er dessverre ikke mulig å lage en "listing" (slik som "annonse" på Finn.no) der jeg kan spesfisere moms/taxes i "listingen" eller kvittering som kunden får på epost.

     

    Så det jeg tenker er å lage manuelle kvitteringer som jeg sender til kunden i posten eller epost hvor beløp eks moms, inkl moms og herav mva osv står spesifisert, helst i dollar siden pengene kommer inn på min PayPal konto som dollar. Vanskelig å lage en kvittering i NOK når jeg ikke vet hva slags beløp som blir trukket fra kundens konto.

     

    Noen som vet om det er lovlig å gjøre det på denne måten?

  6. Har alltid vært interessert i data/IT og syns det virker spennende å jobbe offshore (dårlige tider nå, men regner med det tar seg opp igjen om noen år...). Finnes det noe jobber for dataingeniører offshore?

     

    Jeg studerer nå 2. året dataingeniør ved UiA og har valgt retningen datateknikk. Dette er fagene jeg kommer å ha når jeg er ferdig:

     

    Hvis datateknikk er offshore relevant, hvilke fag bør jeg velge 3.året? Har hørt at PLS-programmering vil være et stort pluss offshore ihvertfall.

     

    Uten_navn.png

     

     

    Alternativt kunne jeg valgt Nettverksdrift og sikkerhet: 

    Uten_navn.png

  7. Hei!

     

    Jeg driver et firma og har solgt et gullnummer til et annet firma. Handelen ble gjort slik at jeg overførte nummeret til firmaet først, så sendte jeg en faktura i ettertid. Fakturadato var 3. nov 2014 og forfall 10. nov. Fakturaen er enda ikke betalt og jeg sendte ut en purring 15. des med forfall 29. des.

    Kontaktperson i firmaet har sagt flere ganger at fakturaen skal bli betalt straks, men det er har ikke skjedd noe.

     

    Jeg lurer på hvilke rettigheter jeg har som selger. Jeg bruker Conta faktura og ser at jeg kan opprette en inkassosak som koster 490,- per sak. Hva er det egentlig dette går ut på?

  8. Personlig vil eg påstå at dette må være en ganske så dårlig forretningsmodell av årsakene nevnt tidligere. Skal dere fremstå som seriøse og med kompetanse på området bør dere faktisk sette dere inn i hva dere jobber med og selger.

    Bedriften er en bare et enkeltpersonsforetak og det drives ikke primært med domenesalg. Jeg ønsker bare å utforske hvilke muligheter som finnes og hva som er lovlig.

     

    Godt mulig begrepet blir strekt litt, men eg vil påstå det er innenfor dersom det er korrekt oppfattet at trådstarter registrerer domenenavn som vedkommende ikke har rettigheter til, men kun det formålet for å selge til de de som kan ha rettigheter til det eller interesse i det. :)

    Hvis det skulle vise seg at noen andre har rettigheter til navnene jeg registrerer, vil jeg avregistrere domenet.

  9. Takker for svar folkens :) jeg skal få lest lisensen før jeg eventuelt begynner å selge.

     

    Når du sier selger domenenavn, vil det si at dere kjøper inn domenenavn som blir registrert, og så selger dere disse videre til kunder?

    Det stemmer, men det kan så og si hvem som helst gjøre, det er derfor jeg ønsker å selge ferdig oppsatt nettbutikk, eventuelt inkludert logo, ulike design etc.

  10. Hei!

     

    Jeg driver firma og selger blant annet domener beregnet for nettbutikk.

     

    Men ettersom domenene er uten innhold, har jeg erfart at slike domener er svært lite attraktivt å kjøpe.

     

    Jeg ønsker derfor å installere et open-source nettbutikk-system slik som ZenCart eller osCommerce, og så selge/overføre domenet (og selvfølgelig webhotellet) med ferdig nettbutikk satt opp.

     

    Det jeg lurer på, er om jeg har lov til å selge et domene med en nettbutikkløsning som i utgangspunktet er gratis. Jeg tenker da å presisere at jeg tar betalt for domenet og for jobben med å sette opp nettbutikken, og ikke at jeg tar betalt for nettbutikkløsningen.

  11. 2) Etter mval. § 10-7 kan man kreve refundert mva. for en vare som ikke blir levert som avtalt dersom varen gjenutføres fra landet eller destrueres. Jeg er usikker på om denne gjelder for tilfeller der det er tollvesenet som av eget tiltak destruerer varen, men du kan spørre tollvesenet.

     

    Takk for denne, skal kontakte DHL i morgen. Tollvesenet mente jeg skulle få slippe å betale, men jeg måtte høre med DHL siden det var dem som styrte dette. :)

  12. Jeg bestilte større parti Disney Frozen artikler fra Kina, som jeg skulle selge på min nettside. Varene ble stoppet i tollen, og et firma som representerer Disney Enterprises Inc i Norge sendte brev om "krav om destruksjon av varer" - ettersom varene var fake Disney og dermed ulovlig å omsette.

     

    Jeg har to spørsmål angående dette:

     

    1. Har jeg rett til å få refusjon av selgeren i Kina, med tanke på at varene har blitt solgt til meg ulovlig? (varene ble kjøpt gjennom DHGate så ordrebeløpet er ennå ikke overført til selger)

     

    2. Har jeg rett å slippe å betale import og MVA-avgift fra DHL, ettersom jeg aldri mottar varene?

    • Liker 1
  13. Vedlagt ligger kopi av selvangivelsen som jeg har fylt ut og sendt inn (ikke den jeg fikk tilsendt). Det eneste jeg har endret på den er personinntekt fra foretak, som ikke var oppgitt på den tilsendte.
    Men det er en del poster jeg usikre på, så jeg lurer på om jeg er nødt å sende inn på nytt.

    For det første, post 4.2, Alminnelig inntekt. Hva betyr dette? Jeg har ikke lagt inn denne posten selv. Jeg ser at summen er lik post 2.1 minus fradragene. Googlet "Alminnelig inntekt" og leser at "Alminnelig inntekt beskattes med en flat (proporsjonal) skatt på 28 %" (snl.no) Dette gir jo ingen mening? Har aldri noen sinne betalt 28% skatt på inntektene mine.

    I selvangivelsen jeg fikk tilsendt heter denne posten noe annet: 3.6/4.9 Sum grunnlag inntekts- og formueskatt. Høres mer riktig ut.
    Hvorfor heter denne posten plutselig Alminnelig inntekt? Må jeg endre dette?

    Et annet spørsmål er: Denne "alminnelig inntekt" er jo som sagt sum av inntekter minus fradrag. Det blir da 1682+59844+826-31800-2 = 30550
    I denne beregningen er ikke inntekt fra foretak tatt med. Må jeg ta med denne og? Slik at summen blir 30550 + 12165 = 42715?

    Blir da 42715 skattegrunnlaget mitt? Som da er like over frigrense på 39950?
    Jeg har betalt forskuddsskatt på ca 9000 kr. Vil jeg forvente å få igjen mye?

    28vaqs8.jpg

  14. Jeg kom opp i norsk (kjedeligste faget mitt). Vi fikk et hefte av 6 ark med forskjellige kapitler i boka som har gått gjennom før. Greit nok, men det værste er at vi ikke får vite selve oppgavene som vi kan trekke 30 min før selve eksamenen.

    Dem som kommer opp i samfunnsfag, RLE eller engelsk derimot, får et enkelt ark med 5-6 emner som de kan trekke som oppgave.

     

    Jeg har liksom tenkt å lage powerpoint presentasjon, men kan jo ikke det når jeg ikke vet hva slags emner vi får...

     

     

     

     

    Og en ting til, man kan jo ikke være flink til alt (som skolen ikke har skjønt), og dermed burde vi få velge fag selv og et par emner vi eventuelt kan komme opp i...

×
×
  • Opprett ny...