Gå til innhold

trash__

Medlemmer
  • Innlegg

    352
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trash__

  1. Ok, så du har misforstått hvordan collect@store fungerer. Det er vel ingen grunn til å klandre Elkjøp for dette? Du har uansett fått varen til lavere pris enn du ville fått i butikken.

     

    Ut ifra denne siden ser det ut til at varen skal kunne hentes direkte i kassen.

  2. Siterer fra http://www.nhh.no/no/studietilbud/søknad-og-opptak/bachelor-i-økonomi-og-administrasjon/opptaksregler.aspx, som er relevant hvis det er en "Bachelor i økonomi og administrasjon" du er ute etter.

     

    For å kvalifisere til opptak ved Norges handelshøyskole kreves det:

    (...)

    Matematikk R1 eller Matematikk S1+S2, eller tilsvarende.

     

    Generelt kan jeg si at P-matte vil lukke mange dører for deg, og hvis du har mattekunnskapene til å få en solid karakter i 1T, ser jeg ingen grunn til at du ikke skal ta det. Min erfaring er også at læringsmiljøet ofte er dårligere i klassene med P-matte, ettersom alle matte-hatere uansett vil bli tvunget til å i det minste ta 1P og 2P. Hvis du planlegger å ta P-matte i VG1, og deretter bytte til S1, blir det en ekstremt stor overgang. Om du derimot tar 1T først vil du allerede kunne deler av pensumet :)

  3. Han er en gutt som er trygg på seg selv og omgivelsene (det vil kanskje de fleste foreldre mene om sine barn). Det som potensielt bekymrer meg er dette nevnte gruppepresset, som jeg absolutt forstår har skadet mange liv, og som er en viktig faktor i advarslene som gis i forbindelse med slike spill.

     

    Jeg er trygg på at han vil forstå og respektere evt. regler i forhold til spilletid, osv., men på tross av det, er han fremdeles et barn. Voksne blir jo avhengige av det. Jeg jobbet sammen med en som sa opp jobben og flyttet hjem til foreldrene, slik at han kunne spille "døgnet rundt". Det var tydeligvis ikke nok å spille det fra ettermiddag til langt på natt.

     

    I tilfelle blir det uansett snakk om en begrenset "Free Starter Edition", som er gratis opp til level 20, for som du nevner er 100 kr mye for en person uten inntekt.

     

    Hvis han bare skal spille trial-versjonen er det allerede mer enn nok av begrensninger - han vil i svært liten grad kunne samhandle med de andre brukerne, og gruppepresset du er bekymret for eksisterer ikke så tidlig som på level 20 ;)

  4. Er bud noe av det mest ubrukelige som finnes? Nå har jeg sittet hjemme som en foreveralone skjeggape i tre timer, og det ser ikke ut til at de kommer som avtalt denne gangen heller. De har adressen min og telefonnummeret mitt. Dette skjer tre av fire ganger jeg venter bud. Nå er jeg spent på unnskyldningen.

     

    Forrige uke kunne UPS informere meg om at adressen min ikke eksisterer, og om at budene ikke har telefon i bilene. Dermed kunne de ikke levere ekspresspakken min før om tre dager, og de kunne heller ikke informere meg om dette før jeg selv ringte dem ;)

    • Liker 6
  5. Merker jeg står fullstendig fast på syrer og baser nå. Skal avgjøre om en rekke stoffer er syrer eller baser, og har forstått såpass som at hvis et stoff kan gi fra seg H+-ioner, er det en syre, og hvis det kan ta opp H+ er det en base.

     

    Allikevel klarer jeg ikke å skjønne når molekylene gir fra seg og når de tar opp ionene. Føler jeg har fått et stort hull i kjemikunnskapene her - er det noen som kan forklare meg hvordan jeg går frem for å løse denne oppgaven?

     

    Avgjør om stoffene er syrer eller baser:

    a) HNO3

    b) HNO2

    c) NH3

    d) HSO4-

    e) CH3COOH

    f) KOH

     

    Holder sikkert at noen forklarer meg et par av dem, så skal resten(forhåpentligvis) falle på plass :)

     

    Edit: For å klarifisere litt - jeg sliter med å skjønne hvorfor f.eks. HNO3 vil gi fra seg et hydrogenion, og ikke ta opp et og bli H2NO3

  6. Takker for alle svar!

     

    Men en ting til jeg lurte på: Si at jeg får nedsatt i orden/oppførsel som en følge av denne hendelsen. Kan det få konsekvenser for fremtiden, f.eks. framtidige jobbmuligheter? Kommer det til å stå på vitnemålet i 3. klasse?

     

    Såvidt jeg vet er det kun fraværet som følger deg gjennom videregående, mens orden og oppførsel kun teller i 3.klasse. Ikke 100% sikker, men mener det er slik det fungerer.

  7. Alle hjelpemidler er tillatt. Unntak er Internett og andre verktøy som tillater kommunikasjon.

    For norsk, samisk, finsk som 2. språk og fremmedspråkene er heller ikke oversettelsesprogrammer tillatt.

    står det på forsiden av alle eksamensoppgaver jeg har sett. Om læreren ikke spesifiserte dette på arket, kan jeg ikke se hvordan du skal kunne bli straffet for fusk. Men om læreren innser at han har tabbet seg ut, er det i mine øyne helt rimelig at dere skal måtte gjennom en ny vurderingssituasjon.

     

    Når det er sagt skjønner jeg ikke helt hvorfor læreren skal gjøre en stor sak ut av nynorskkarakteren på VG1, ettersom den ikke blir stående noe sted uansett :)

  8. Her må du nok utdype litt. For eksempel kan du begynne med å fortelle hvilket nivå du er på for øyeblikket - er du fullstendig blank og vil lære deg språket, eller kan du allerede en god del PHP og er klar for å lære deg litt mer avansert bruk? Hvis du er ute etter en nybegynner-introduksjon til PHP, kan du noen andre programmerings/-scriptingspråk fra før?

×
×
  • Opprett ny...