Gå til innhold

lasr

Medlemmer
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lasr

  1. Som skrevet tidligere

    Beklageligvis et kjent fenomen for kunder hos Loqal. Kontakt kundeservice

    Jeg har tidligere paralelelltestet forbindelsen mot vg.no og min egen router- avbruddene kommer kommer kun mot vg.no. Sjekk også summetonen i IP-telefonen, du vil kanskje se at den er borte samtidig med avbruddene i internettforbindelse. Loqal har inrømmet umoden firmware i modem når jeg har ringt dem. Etter oppgradering har ting forbindelsen blitt bedre, men jeg opplever dog sporadiske avbrudd uten at det er noe stort problem

  2. Et trådløst nettverk er pr definisjon et kollisjonsdomene og opererer derfor med halv-duplex- derav er max praktisk hastighet ca halvparten angitt hastighet. I tillegg må alle klienter dele på båndbredden, noe som ytterligere begrenser hastigheten. 10 Mbit/s mellom to PCer i et trådløst 54 Mbit/s nettverk er omtrent det man kan forvente. Antagelig vil du kunne oppnå 20-25 Mbit/s dersom du kjører Ad-hoc, dvs PC koblet direkte mot PC istedet for via aksesspunkt/router.

  3. Er du sikker på at CDene dine er ok? Så langt har du ikke skrevet noe om hvilke CDer du prøver med annet enn win98, og de er normalt ikke bootbar. Som flere allerede har skrevet må du ha en bootbar CD; Forsikre deg at CD-platen faktisk fungerer før du gjør noe mer.

     

    PS! Meldingen "d: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" sier bare at harddisken mangler oppstartslaster/operativsystem, rent teknisk en helt normal melding fra BIOS

  4. Start maskinen fra Ubuntu CDen(du må velge språk og og velge prøv Ubuntu)

    Når Ubuntu har startet velg "Places" fra øverste menylinje og du vil se hardisken(evt partisjonene)some xxGb Medium. Nå er det bare å begynne å bla seg fram til filene du ønsker å kopiere og kopiere dem over til en USB enhet. Har du flere partisjoner på harddisken kan du kopiere alle filene du vil over på en partisjon som ikke inneholder windows installasjonen, de vil overleve en formatering og nyinstallering

  5. Hvilket program brukes for å konfigurere den trådløse nettverkstilkoblingen? Windows innebygget eller annet?

    Problemet med WEP, foruten svak sikkerhet, er at det ikke eksiterer en standard for hvordan krypteringsnøkkelen genereres på bakgrunn av et "passord" eller frase. Det betyr at nøkkelen vil variere avhengig av i hvilket program den genereres. Det enkleste og tryggeste vil være å bytte til WPA dersom utstyret støtter det.

  6. Oppsettet du har lest av din samboers maskin må være feil. IP-adressen hennes kan ikke benyttes mot den adressen gatewayen er satt opp med. Hvordan har du funnet disse adressene ? Har du lest av IP-adressen på et ikke tilkoblet nettverkskort for kabel og gateway-adressen fra et tilkoblet trådløskort?

    Hvis vi antar at gatewayens adresse er korrekt og du har forbindelse med routeren(eller mer presist aksesspunkt-delen av routeren) kommer jeg på to mulige årsaker til at du ikke kommer på internett:

    1. du bruker feil krypteringsnøkkel (etablert forbindelse med fast ip men ikke med automatisk tildelt ip kan tyde på det)Hvilken type kryptering bruker dere? Bruker dere WEP er det sannsynlig at feilen ligger her.

    2. MAC-filtrering er aktivert i routeren (mindre sannsynlig)

  7. For det første, aldri legg ut IPen din offentlig

    for det andre, så må du forsikre deg at du har den riktige IPen der.

    http://www.ventrilo.com/myip.php

    den siden er pålitelig for å finne IPen din.

     

    prøv den. om ikke det funker, bruk Firefox :thumbup:

     

    Dette er sant så lenge du snakker om den eksterne ip-adressen, den du finner hos ventrilo. Dette er gatewayens eksterne adresse, eller adressen på internett om du vil.

    Når det gjelder lokale nettverk så brukes det adresser som ikke kan rutes på internett. De lokale adressene oversettes til den eksterne adressen i gateway, som også holder rede på trafikken mellom interne og eksterne nettverket. Dette betyr at gatewayen har flere ip-adresser, minst èn ekstern og minst èn intern(noen har flere eksterne adresser og kan håndtere flere lokalnettverk)

    Adresseområdene i listen under benyttes i lokale nettverk

    10.0.0.0 - 10.255.255.255 (Brukes i lokale nettverk)

    172.16.0.0 - 172.31.255.255 (Bør normalt bare brukes til ruting mellom nettverk)

    192.168.0.0 - 192.168.255.255 (Brukes i lokale nettverk).

    Om du oppgir en adresse i en av disse områdene kan det sammenlignes med å oppgi et leilighetsnummer. Så lenge du ikke forteller adressen til bygningen er informasjonen helt ubrukelig.

  8. Først må du finne ut hvilken RAM-type som går i din maskin

    Ut i fra spesifikasjonen for hovedkortet i din maskin kan du bruke inntil 1 GB Minne fordelt på 2 x 512MB brikker. Maskinen din bruker DDR minne. Dette er riktignok dyrere enn DDRII pr dato men på ingen måte avskrekkende. Prisen vil ligge fra i overkant av kr 100 pr brikke og oppover. På bruktmarkedet kan du selvfølgelig finne enda billigere brikker.

×
×
  • Opprett ny...