Gå til innhold

LOBOS

Medlemmer
  • Innlegg

    554
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LOBOS

  1. On 10/28/2020 at 8:41 AM, Mixy said:

    Jeg forstår at vi ikke vil komme til noen enighet her - og det var vel heller ikke håpet :)

    Dette er vel primært et kjøpe-sug fra min side som mange av oss opplever fra tid til annen. Hvis jeg klarer å "holde meg på matta" i noen dager går det stort sett over for en periode..

    Gå 1080p 60hz når det begynner å svi for fps statsen og vent til DDR5.

  2. Du ligger veldig i "ny PC" land fordi du har en grei CPU, men har mindre enn 16 gig ram. Derimot siden det er DDR3 så er det muligens ikke vits å oppgradere bare det i stedet for å ta en CPU upgrade pack, men en slik upgrade vill nok ikke gi PCen mye mer boost fordi

    Du har et veldig dårlig 3D kort og du hadde fått mest ytelse ved å oppgradere det, men du har også en PSU på 500w som er 6 år gammel. Så det er mulig du trenger å oppgradere den også om du skal bytte 3D kort.

    Litt catch22.

     

    Når det er sagt ville jeg hevde at PCen din hadde fått mest mer liv i seg med "nok strøm" (PCen vill ikke slå seg på om det er for lite), med 16gig ram og et nytt 3D kort. Derimot så hadde ikke jeg giddet å oppgradere dette setupet slikt da jeg tror det ikke er verdt det totalt sett. Det jeg hadde gjort er nok å kjøpe et GTX1660 kort (1660=120w og 1050Ti=75w, men du bør ha nok selv med 500w) og sjekket om systemet klarte det, fikk bedre praktisk resultat i spillene jeg spilte og satset på at 8 gig sys ram vill holde i de fleste settinger. Mest for pengene og et siste forlengende liv til gaming PCen du har. Fungerer det ikke så kan du jo heve kjøpet på 3D kortet.

     

  3. On 11/19/2020 at 10:10 PM, Splitter said:

    Nå håper jeg at jeg ikke bryter noen regler på forumet her, men tillater meg å nevne at jeg fremdeles ikke har solgt den gamle PCen min. Denne selges inkludert en helt grei skjerm, og har langt høyere spesifikasjoner enn den du linket til.


    Laget en egen tråd om dette for ikke så lenge siden. Alle spesifikasjonene Finnes i denne tråden. PM meg om det er av interesse. :)

    https://www.diskusjon.no/topic/1884594-er-6000-en-helt-urimelig-pris-for-dette-datautstyret/?tab=comments#comment-25568180

    Får du denne til 5000 med skjerm er det et røverkjøp dersom den er pent brukt og evt ikke OC.

     

    Det eneste man bør være litt obs på når man kjøper brukt er at det er brukt og er allerede på halflife stadiet. Dvs du burde be om en Samsung Magic skjermdump rapport på SSDen, noe liggende på HDDen. Ha i hodet at deler som GTX1080 (kapasitator popp etter garanti tid) eller PSU på 750W kan gå i stykker. CPUen er bra, men det står ikke om det er en closed loop med eller annet som kjøler. Closed loop er igjen en sånn del som kan vare i evigheter eller ca 3 år.

    5000NOK for kjøpet og 1000NOK som backup dersom noe går i stykker innen et år kan være en grei deal for kompisen din.

     

    Generelt ved brukt vill jeg hevde:

    +Gå for så bra og up to date tech CPU du kan. Det er dette og hovedkortet som vill begrense senere oppgradering muligheter.

    +Se etter OC hardware hvor selgeren sier han ikke har OCet ol. Dette er fordi OC bygget hardware er laget for å tåle høyere temperaturer som igjen gjør at dem har lenger levetid enn "vanlig" hardware. Altså, ikke 100% garantert, men du har lavere risiko for slike temperatur over time hardware feil som stort sett tar kvelden på PC hardware når kvalitets deler har operert på lavere temperaturer enn design.

    +Gå litt overkill på PSUen i WATT. Ikke kjøp brukt PCen med "ukjent" PSU produsenter. Med år tappes Watt effekten i PSUen. Dette kan igjen bety et ustabilt system om den ble kjøpet på grensen av hva PCen trenger, men også at du må oppgradere PSU sammen med 3D kort dersom den er for lav. Feks, PCen til Stiller må nok ha ny PSU dersom du skal ha et RTX3080 senere. Betyr ikke at det er et dårlig kjøp, men man bør ha det i tanken slik at men muligens ser at en bedre PSU kan spare penger ved oppgradering senere også. Ukjent PSU = Fire hazard! Hold deg unna!

  4. Hardware reserved betyr at Windows ser rammen, men kan ikke bruke det. Dette kan være grunnet bios settinger, feil på ram eller annet. Hadde jeg vært deg hadde jeg tatt ut begge de gamle ram brikkene og testet om de nye fungerte alene. Så legge til de gamle i de andre DIMMS slottene for så å sjekke div settinger angående ram i biosen.

     

    Google "hardware reserved ram" vill nok gi deg mer tips dersom det ikke er andre på forumet med erfaring.

    Du kan også sjekke om Windows ikke begrenser maximum ram. Start_Run_MSconfig_boot_advanced_untick box maximum ram.

  5. Spekulasjon, men jeg tror skjermkortet ditt synger på siste vers og at problemene vill øke med tiden. Micro fracktures, høy temperatur over tid på kapasatorene osv kan medføre at man får et kort som går sånn bob en stund før det gir seg helt. Stort sett så går 3D kort etter min erfaring i stykker ved at en kapasitator popper. Da blir skjermen svart med en gang og det lukter litt svidd fra 3D kortet.

    Derimot så har jeg også opplevd at et kort har død på en veldig seig måte og det var mitt gamle GTX480 kort som var kjent for å bli veldig varme. Der fikk jeg slike frysninger, kortet kunne virke og ikke virke og ved noen av frysningene fikk jeg også artifacts, i mitt tilfellet en del lilla på skjermen ved frysing. Det jeg tror tokk kvelden på kortet var micro facktures og dårlig kontakt innad i kortet på et eller annet...

  6. Jeg hadde ikke helt stolt på Windows System Properites.

    Når jeg hadde OCed til 4,4 så sa altid den at CPUen min var 0,8..., max.

     

    Ta heller å sjekk om flere andre programer rapporterer feilen.

    Feks CPU-Z og andre.

     

    Eneste jeg synes var noe rart er Dimms_D1 med 4 isteden for normalle 8.

    Det hadde jeg sjekket med andre programer og evt RMAed.

     

    En annen mulighet er jo å sjekke om du, når det står 48 ol, kan lage en større ram disk enn du teknisk sett software rapporteringsmessig skal ha. Kan du det så sier det jo seg selv at det er en falsk melding.

     

    Edit:

    Mulig du allerede har Asus ROG Ramdisk programmet?

  7. Har du tenkt at alt bare skal være plug and play eller vill du overklokke?

    Default ram speed er 1600mhz, skal du ha det raskere så må du endre bios innstillinger for å få den til å kjøre på det. Skal du overklokke CPU så er det ikke sikkert du får kjørt rammen på maks også så lenge det er over "normal" speed etter min erfaring.

     

    Den ramen du har vill funke helt fint.

    Det eneste jeg kunne finne var at AM3+ socket foretrekker 1,5v ram.

    1,6v, som den du har valgt, vill bare bli litt varmere. Team Zeus, build quality etc, har jeg ikke erfaring med.

     

    Derimot om du ikke har tenkt å overklokke.

    Kan du like gjærne finne ram med DDR3 1600 (PC3 12800), lavere CL og volt.

  8.  

    Hva skal PCen brukes til? Om du skal bruke den til å spile på, vil jeg IKKE anbefale deg å kjøpe bærbar. Det har jeg brent meg på 2 ganger, helt til jeg prøvde en stasjonær. Den er snart 3 år gammel og er like kjapp som ny :)

     

    EDIT: Leste ikke tittel herpy-derpy-doo

    Den skal brukes til spill blant annet Diablo, cs go, league of legends, minecraft. Og skole arbeid :)

     

     

    Vent til Black Friday. Komplett hadde noen ferdig PCer til salgs da.

    Jeg vill tro det vill være mulig å få en fin mid range til 10k da.

    https://www.mpx.no/k/kcf.aspx?id=9558&gclid=CPLh3brQ6sECFWr2cgodVbAAyg

    (Count down)

     

    Men bare så det er sagt. En 10k vill ikke vare 3 + år...

  9. 2x2 til 630Kr.

    2x8 til 999Kr.

    2x4 til 700Kr.

     

    I den settingen hadde jeg valgt 2x8 til 999Kr.

    Eller så hadde jeg kjøpt et set av det du allerede har i PCen eller tilsvarende og byttet, ref eksempel til +70Kr. Trenger du mer enn 8gig? Nope... ikke til den PCen og din neste PC will mest sansynligvis ha DDR4 uanset.

     

    2x4 eksempel:

    https://www.komplett.no/crucial-ddr3-ballistix-sport-1600mhz-8gb/744179

  10. "Hva er dette ? Kan dette løses ?"

     

    Disken er enten føkka, løs ledning eller noen Windows filer har errorer etter en crash eller noe.

    Det første kan man ikke fikse, men de 2 andre kan man.

    Clue er bare å få booted og kjørt chkdsk på c: driven (I cmd.exe[Dos] skriv:\> chkdsk c: /F [enter]), om det ikke er ledningen.

     

    Har du en boot disk så kan du prøve å bruke den.

    Opp til Vista i alle fall kunne jeg bruke en gammel WinXP boot disk enkelte ganger når noe slikt skjedde.

    Med andre ord, om du ikke har en boot disk kan du prøve å lage en på en annen PC.

    Disk, Cd, USB... Du kan også prøve å boot i safe mode (F8).

     

    Om boot disken ikke vill funke fordi PCen prøver disken først og henger seg kan man prøve å gå in i bios og velge å bare boot fra "boot disken". Om det er cd osv... Etter chkdsk så må man endre dette tilbake for å få booted fra hard disken.

  11. "pga støy"

     

    Det finnes software for vifte styring. Man må ikke ha viftene på maks når man bare browser ol.

    ref: Fatal1ty F-Stream – The All-in-1 Tuning Software (har fan control). Kan du "offre" ca 10 grader på idle temp så kan du få PCen lyd fri når man ikke gamer eller gjør liggnende krevende ting.

     

    "Spørsmålet er bare blir det for varmt når jeg kombinerer dette? [OC CPU/SLI GPU]"

     

    Kan 2xSli kort på 80c ved gaming hvor det meste av varmen går ut back, men noe går opp mot CPUen ha en effekt på CPU tempen? Ja, etter mitt syn, men vi snakker bare noen grader. Det eneste som kan være et problem er vis man har presset alt til kanten seperat og de ekstra gradene gjør at man bsoder over et par timer spilling nå eller når sommeren kommer og alt går noen grader opp siden rom temp er høyere.

     

    "Plutselig sparte jeg 15k. Det blir vel ikke store forskjellen i ytelse?"

     

    Jeg ville si det var lurt, men andre ville vell sagt "What, no elite 98!?!" LoL

  12. "Og med marginale prisforskjeller på totalprisen så var det en no-brainer."

     

    Ja, det var den tiden jeg mente. Når det ikke var noen stor pris forskjell mellom dual og quad.

    Jeg mente også at folk burde vurdere om de skulle gå sli fordi det var sånn kjøp et, få et gratis salg akkuratt da. :nei:

     

    "(forstod heller aldri helt hva du mente)"

     

    Oh really? Tror ikke du prøvde så mye heller da du klarte å skrive det rake motsatte...

  13. Ser det er enkelte som ikke takkler så bra at andre ikke er enige at man ikke trenger at alt skal være maks pris state of the art og dermed begynner med små spydiheter som "bare vas" eller "det er ikke din PC vi snakker om". Akkurat som noen skulle tro det... Jeg hadde liggnende syn på ting når enkelte mente man "måtte" ha quad core selv om bortimot alt var single eller dualcore støttet og feks når samme type folk mente gtx280 [edit: sli] var bare noe man måtte ha selv om sli ikke ble modent før 5 eller 6 serien.

     

    At dere to ikke er enige er greit, jeg bryr meg ikke om akkurat det, men dere kan holde spydighetene til dere selv.

  14. Sikkert en BSOD under shut down, ergo restart.

    Jeg hadde brukt WinDBG for å sjekke c:\windows\memory.dmp filen for info.

     

    Selv bruker jeg bare sleep mode i stedet for shutdown.

     

    Du sier ikke om du har andre hdder i PCen, men om du får "sliik, sliik, sliik" lyder fra spin disk hdd.

    Så er det et tegn på at "plate spillern" er i ferd med å feile og man bør ta backup asap. Ellers så er det muligens PSUen som lager en relativt normal lyd når strømen blir borte.

  15.  

    Er det fingeren i været og så bestemme[r]

     

    Nei, men effort vs gain.

    Selv om jeg har en relativt dyr PC selv ser jeg ikke helt vitsen med å gjøre ting som ikke gir noen pratiske resultater. Som feks 6 core eller tripple Sli i dag for single screen PC gaming.

     

    Det å flytte over hardware er noe alle sier, men få faktisk gjør.

    Vi har hatt DDR3 lenge, men det er ingen PC jeg har hatt hvor jeg flyttet gammel DDR3 over i en ny PC.

    Blir the samme med "mulig Sli senere" utsagn og DDR4 mener nå jeg.

     

    Men det er hans penger og han kan gjøre hva han vill med dem. Jeg bare delte mitt syn på det:

    4 core Sli GTX980 > 6 core GTX980 none Sli, feks.

  16. Du vet vel at haswell-e har ca samme max hastighet som vanlig pingle haswell? Dermed heller 5930k @~ 4500mhz vs devils canyon @~ 4500mhz ;)

     

    Få 10-30% gratis ytelse ved overklokking er oppskrytt :p

     

     

    Nei ;)

     

    Man er ikke garantert en bra OC cpu... så stock speed teller og Haswell-E 6 core er waste of $.

    Jeg er ikke imot 6 core, men jeg hadde ikke kjøpt Haswell-E i dag når 2 nye platformer skal komme ut i 2015 og man skal hovedsakelig bruke PCen til spilling hvor man ikke trenger 6 cores engang ennå.

  17. For spilling hadde jeg fortsatt gått for raskere mhz 4core enn tregere mhz 6core.

    Senere OCing kan bare gi bedre resultater uansett.

    Feks: 5930K < 4790K

    Dermed fra Haswell E til Haswell hoved kort.

    Feks: Asus Extreme 6 eller Asus Formula 6.

    og til DDR3 framfor DDR4.

     

    Eller ventet til å oppgradere til Intel Broadwell.

    Haswell E vill aldri bli veldig aktuell for 6 core gaming før den er utdattert... eller. 6 core gaming vill ikke bli aktuelt før Haswell E er utdatert.

     

    "Mulig SLI senere..."

     

    Vært der selv 3 ganger. Kjøpte aldri noe sekundært sli kort, men oppgraderte hoved 3d kortet i stedet og sist gikk jeg fra GTX680, med samme planen, til Sli GTX780. Dyrt men angrer ikke da microstudder osv er borte i 6+ serien.

     

    Går du for Sli, gå nå, ikke senere!!! Ellers drit i det.

    Feks: GTX980 < GTX970 SLI eller spar på det andre jeg nevnte å gå GTX980 SLI

     

    Cooling:

    Da jeg flytter tårnet rundt hele tiden er jeg en mere fan av closed loop enn classic vankjøling. Kan bli mye klin med classic. Overklokking av 3d kort er litt bortkastet synes jeg så hovedkort og cpu er det eneste som trenger vannkjøling etter mitt syn.

  18. Okey. Kanskje eg skal kjøpe ssd

    Jeg tror jeg klarer å installere den og jeg har backup lagring men når jeg starter macen etter jeg har instalert det. Trenger jeg å instalere programvaren? hvis jeg må det tror jeg at ueg ikke har en disc med programvaren på

     

     

    Ingen vits for deg å oppgradere ram.

     

    Du vill få fordelere med SSD, men disse fordelene er bare nevnverdig om oprativ system er på SSDen. Dvs du må gjøre en fresh install av OS og ja, det betyr også at du må installere all programer og slikt på nytt med noen untak av visse programer på slave drives (sekundære hard disker), men det gjelder ikke programer på en "gammel" OS drive.

  19. Av med dør og bruk en bord vifte på ram over en stund. No Bsod = Varme problem.

    Om det i praksis ikke er mulig eller lønnsomt å kjøpe intern vifter ol (nb: ram vifter er crap!) så kan du prøve å klokke ned rammen i bios for å se om det endrer varmeutviklinken nok til at rammen kooper litt til.

     

    Trolig så har rammen du har i PCen din vært "for varm" over lang tid og nå ser du resultatet med kortere liv en normalt. Funker ikke dette gå ned til 2x dimms (4gig) eller kjøp ny ram.

     

    -------------------------

     

    Evt bruk WinDBG til å finne ut mer om feilen ved å lese windows crash dump filen

    (Dvs: c:\windows\memory.dmp Du kan sjekke om du har en slik fil nå...)

     

    WinDBG link:

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff551063%28v=vs.85%29.aspx

     

    Etter installasjon bare husk å ha riktig symbols/path når du åpner dmp filen.

    Using the Microsoft Symbol Server with WinDbg

    To use the Symbol Server Web site from within WinDbg, follow these steps:

    1. Start the Windows Debugger (WinDbg.exe).
    2. On the File menu, click Symbol File Path.
    3. In the Symbol path box, type the following command: (bruk forum "svar" for å se hele command linjen)
      where your local folder for symbols is the folder in which you copy your local symbol cache. The debug symbols are downloaded to this location.

      Note You can point to any local path or share that your computer can reach; it does not have to be a location on the computer's hard disk.
  20. "Har 16 gig men tenker å oppgradere til 32"

     

    Why, har selv 32gig og har ALDRI brukt over ca 6gigs.

    Trenger du hvirkelig 32 gig eller blir det bare bortkastet penger.

    Vent til neste tårn er min anbefaling... Der kommer jeg trolig å gå tilbake til 16gig btw.

    (Kjøpte 32gig for ramdisk testing, men stort sett var selv det bortkasted stuff man ikke trenger.)

     

    Skal du uansett kjøpe mer ram så burde du kjøpe ram av samme typen du allerede har.

    Rammen vill ikke være raksere en svakeste ledd i dimms slottene uansett.

×
×
  • Opprett ny...