Gå til innhold

orjanl

Medlemmer
  • Innlegg

    98
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av orjanl

  1. Hei

     

    Jeg har i grunn aldri vært interessert i scooter (moped) og det gjør dessverre at kunnskapene på området er ekstremt dårlig. I nyere tid har jeg flere ganger tenkt at du kunne vært praktisk med et alternativ til bilen når det bare er snakk om små ærend eller mindre forflytninger fra A til B. Dette da vi har flyttet til meget landlige omgivelser. Jeg begynte så å fundere på om det finnes gode elektriske scootere eller om de fortsatt er i en så tidlig startfase at det ikke er et smart valg? Jeg ønsker svært gjerne innspill og tips for en voksen hvor et elektrisk alternativ bør ha rekkevidde fra 10-30 km og oppover på en lading. Det er også svært ønskelig å ha et merke/type som er kjent for kvalitet og pålitelighet. Det er godt mulig at jeg har utelatt vesentlige detaljer som burde fremkomme, men det er bare å spørre hvis jeg kan være behjelpelig med mer informasjon. En stor takk til alle som måtte ønske å hjelpe meg.

     

    Mvh

    Ørjan

  2. Har du et eksempel på en PC skjerm til farge-arbeidet som kan være et greit utgangspunkt å starte med?

     

    Å "bruke det samme som målgruppen" er mildt sagt det samme som å skyte seg i foten ;)

    Jeg har 15+ år med farge for video - tro meg - kalibrert skjerm er viktig. Det samme vil nok en som driver med print si: det er viktig at skjermen er kalibrert slik at det du ser på skjerm samsvarer med det du ser på papiret.

    Det blir litt som å printe på èn type papir, men jobbe med en "proofing" i photoshop som er for et helt annet papir. Printet blir stygt!

    Du kan bruke så mange scopes du vil, men kan du ikke stole på skjermen du ser på er du kjørt. Det gjelder ikke bare farge men også luma-verdier så du vet at du ikke brenner ut i hverken den ene eller andre enden av skalaen.

    Men helt riktig - det er bra å ha en enhet i verktøykassa som viser et typisk scenario for hvor sluttbrukeren ser videoen - men ikke bruk den skjermen til det faktiske farge-arbeidet.

  3. Den linken gikk ikke noe sted, men de er vel ganske like bortsett fra disk-konfigurasjon. - Jeg ville valgt en med 512 SSD ...

    Snodig. Linken skulle egentlig gå til to stk hvor eneste forskjell er HD skjerm VS UHD. Kr 15960 vs Kr 18360. Alt annet er likt: 

    Intel® Core™ i7-7700HQ Quad Core prosessor (6 MB hurtigbuffer, opptil 3,8 GHz)

    16 GB, DDR4 2400 MHz

    512 GB PCIe SSD-disk

    NVIDIA® GeForce® GTX 1050 med 4 GB GDDR5

    97 Wh

     

  4. Tusen takk for alle bidrag så langt. Det er flere interessante alternativer her. Tror ikke jeg kommer til å ha all verdens kontakt med kunder samtidig som maskinen brukes. Det blir vel mer type på kontoret, hjemme og reise. Personlig gjør det ikke noe om den har en anelse gaming preg, men jeg klarer meg fint uten også, og det må gjerne kunne dempes til et minimum. Tar godt vare på ting, men som nevnt vil den være en del på farten så den bør tåle litt. Brukte Macbook Pro mye på privaten før og var kjempe fornøyd med den. Tror ikke jeg går tilbake før jeg personlig synes prisene blir mer fornuftig igjen da. En Surface Pro 4 har overtatt det daglige behovet privat. Før Macen brukte jeg en Asus (gaming) bærbar og før det Dell Inspiron. Jeg er som dere ser åpen for gode løsninger som dekke behovet på best mulig måte. 

×
×
  • Opprett ny...