Gå til innhold

Slider_09

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Slider_09

  1. Jeg synes ny leder i tråden kan få definere "Politi - for de som vurderer å søke politihøgskolen." og evt bestemme rammer for diskusjonen.

    Leder?

     

    Tråden handler om PHS og ting relatert til det. Det sier seg selv hva rammene for diskusjonen her.

     

     

     

    Mtp en lov i forhold til uniformering så skulle håret se pent ut;

    Jeg hadde ikke hatt respekt for noen med slikt hår. Greit som privatperson, men som politi bør det være visse krav.

     

    Veldig enig.

     

    Han kan også få problemer med å ta folk som er under denne rastafari religionen, tror ikke de vil respektere å bli tatt med joint av en som ser ut som Bob Marley selv :tease:

     

    Respekterer andres velvære og utseene, både av utenlandske og norske, men uniformsreglamang gjelder likeså meg som utenlandske.

     

    Må si jeg blir litt overrasket over at dere som ønsker å bli politi kommer med uttalelser om hvor lite respekt du/dere ville hatt til en slik politimann. Politiet handler jo i stor grad om toleranse og da spesielt rettet mot andre mennesker?

    Har ikke lyst til å dra denne diskusjonen lenger, da jeg synes denne tråden har gått litt i feil retning.

     

    Jeg var på intervju i dag, og sitter igjen med blandede følelser. Krysser fingerne og gleder/gruer meg til 20. juli.

  2. Hei igjen!

     

    Nå er det like før jeg skal på intervju, og jeg sitter inne med en del jeg lurer på angående dette. Mulig at jeg overanalyserer dette til de grader, men i og med at det er 4-5 stykker som sitter der inne, bør man håndhilse på alle sammen?

     

    Som jeg har nevnt tidligere i tråden har jeg som 13-14 åring blitt tatt for tagging (hehe..) og har en liten fartsbot fra Söta bror, da jeg skulle spare litt penger og handle mat over grensa. Kjørte i 40 km/t i 30-sonen, så er ikke all verdens. Dette er noe jeg ikke skrev om i egenerklæringen, da det ikke ble stilt noen spørsmål som gjorde at jeg syns at dette ble relevant å skrive om, i tillegg til at det mest sannsynlig bare hadde stilt meg i en vanskelig situasjon på intervjuet. Vil selvfølgelig ikke skape et inntrykk av at jeg vil holde noe skjult for opptaksnemda, men er dette noe jeg bør nevne på eget intiativ, før jeg evt. før spørsmål om det på intervjuet? Eller bør jeg bare la det ligge?

     

    Som politistudent skriver, så bør du være 100% ærlig. Politiet vet om dette fra før. Jeg tror dette i større grad en du tror kan være postivt for deg. Ved å reflektere rundt tidligere forhold kan det være at nemnda ser på deg som en reflektert og ærlig person. Når har du intervju?

  3. Hehe, godt å høre Rune. Uansett, jeg holder en knapp på Band of Brothers. Eksamen i morgen (igjen)! Må si det var deilig å være ferdig med de fysiske testene. Som det er nevnt tidligere: ha med nok mat. Jeg hadde med meg sportsdrikke og 3x energibar og 1x protein+brødskiver og bananer. Husk å tygge "maten" godt, type 20-25 ganger slik at det blir en (deilig) suppe i munnen. Dette hindrer at kroppen jobber undøvendig mye med fordøyelsen og hindrer i større grad ubehag ved fysisk aktivitet.

  4. Gutter og jenter, litt mye off-topic nå. Hvilken film dere vil se når dere ikke kommer inn på PHS, er ikke nødvendig å være nervøse for nå! ;)

     

    Hei, vurderer å søke politihøyskole hvis jeg ikke kommer inn på flygerutdanningen og har fullført førstegangstjeneste og internasjonale oppdrag. Bare lurte på hva som er alderskravet for å søke på phs?

     

    Opptakskravene for å komme inn på PHS er --> opptakskrav

     

    Du må være 20 år når du blir tatt opp. Når du søker kan du være 19, så lenge du fyller 20 det året du blir tatt opp.

     

    EDIT: har ikke folk annet å gjøre enn å sitte her? *se stygt på meg selv*

  5. Snittet kan umulig falle fra 4.95 til 4.0 på et år. Spesielt ikke når det faktisk er flere søkere i år. Dessuten går det ikke an å finne ut snittet før alle aktuelle søkere har sendt inn ekstra tilleggspoeng fra høyere utdanning, militæret etc. :)

    Om det faller så mye er det et mirakel. Blir spennende å se etter regelendringene. Jeg mister dyrebare fordypningspoeng blant annet :cry:

     

    Takk skal du ha, Rune! Blir spennende med intervjuet.

     

    Det faller ikke så mye, garantert. Tror sannsynligheten for det er svært liten. Mtp at over 3000 søkte og 1500 ble innkalt til opptak, ser jeg ikke hva som skal føre til et så drastisk fall i poeng. Hva ligger folk på når det gjelder konkurransepoeng --> skolepoeng+alder+militæret osv? Selv har jeg ganske mange poeng. Ligger nok på nærmere 60.

  6. Da reiser jeg meg og synger ! Halleluja! Jeg kommer laaangt bak det gitt :) Satser på 20% eller realkompetanse gitt.

     

    Hahaha. Hørte at snittet i år lå på 40 konkurransepoeng.

     

    Hvor har du hørt dette? Jeg tviler sterkt på dette. Er jo ikke mulig å regne ut noe snitt, når folk ikke er kommet inn på skolen. Har du noen troverdige kilder?

     

    Da er jeg ferdig med det fysiske. Klarte 11 poeng og er veldig fornøyd med det! Skal på intervju i slutten av juni. Lykke til på Torsdagen!

  7. Ahahaha! Hadde det bare vært så vel :p Å nei du. Er nok fortsatt noen dager igjen :D

    Dvs rett rundt ei uke til med nerver.

     

    Har du forresten fått den SMS'n jeg nevner tidligere?

    Den SMS'n er i forbindelse med Samordna opptak. Det var noe du krysset av for da søknaden ble sendt. Du kommer til å få beskjeder om frister som f.eks: siste mulighet for å endre rekkefølge, når opptaket er klart og når siste frist for å si ja til skoleplass er. Ikke noe med PHS, men SO. Da løper jeg på eksamen. Bare en igjen etter denne. blææ

  8. Da er det på tide med nest siste økt før opptak, 30-40 min moderat jogging. Har selvfølgelig klart å pådra meg en kjip liten strekk i brystet. Opptak på mandag! Merker at eksamenslesing går dårlig. Er spent!

     

    Oslo eller? Tidlig eller sen økt isåfall? Kanskje sees vi. Tenker å gjøre som det står på treningssidene til PHS, og kjøre en hard kondisøkt ca 3-4 dager i forkant av opptaksdagen for så å ta det med ro resten. Det skulle visst gi en formtopp igjen på opptaket.

     

    Edit: Til dere som har vært inne allerede: Hvor kort pause kan du risikere å få mellom styrkeøvelsene?

     

    Oslo, sen økt! Tenkte å gjøre det samme. En hard økt på torsdag eller fredag. Vet ikke hva som er best. Hva tror dere?

  9. Her er en fin link, som er linket til mange ganger før. Info om politiet

     

    Tips til Politblikket: det er ikke alle kapittlene som er like relevante, så sjekk innholdsfortegnelsen. Uansett, fin bok som skildrer ordenstjenesten godt (uten å ha erfart det dog).

     

    Er nettopp denne siden jeg har vært innom. Har også vært innom phs sine hjemmesider. Kanskje det bare er jeg som er litt kravstor, men syns det er litt tynt det som står der. Skulle gjerne hatt enda mer info og litt mer dybdekunnskap..

     

    Har nok ikke tid til å lese hele, så får ta en god titt på innholdsfortegnelsen og prioritere det viktigste. Gleder meg til å lese boka!

     

    Du har brukt den pdf'en ---> pdf? Kan du det som står der, kan du det meste. Kan ikke forstå at det er nødvendig med mer.

     

    Da er det på tide med nest siste økt før opptak, 30-40 min moderat jogging. Har selvfølgelig klart å pådra meg en kjip liten strekk i brystet. Opptak på mandag! Merker at eksamenslesing går dårlig. Er spent!

  10. To spøsmål:

    1: Egenerklæring: Hørt at man skal skrive eksempevis 2 sider om oppvekst osv. Jeg skriver stort. Vil det da si at man MAKS kan skrive 2 sider, eller er dette et minimum`?

    2: Løpetest: Når jeg skal legge meg på ryggen har jeg øvd på følgende: løpe, snu meg samtidig som jeg legger meg på ryggen, vri meg mot venstre samtidig som jeg reiser meg. Er dette feil? Hos PHS står det: "Forlengs eller sidelengs rulle er ikke tillatt". Jeg vil da ikke si at dette er en rulle. Hva mener dere?

  11. Hei Folkens!

     

    Har fulgt med på tråden i mange måneder (som alle andre her). Er litt "aktiv" på kvinneguiden.no (min feminine halvdel, eller hva Rune?), men slenger meg på her også. Merker at jeg begynner å bli spent. Testet løpingen i sted. Den er tung. Jeg er i relativt god form, men synes det er noe av det tyngste jeg har gjort. 3000 meter er peanuts i forhold (løp den på 10.37 før). Det å skulle legge seg ned, gjør deg nummen i hele kroppen. Løp inn til en femmer, noe som var svært skuffende. Har utsatt denne testen lenge pga skader og sykdom. Har dere ikke prøvd den? Da er det bare en ting å gjøre. Sleng på dere klær, sko og ta testen. Kos dere!

×
×
  • Opprett ny...