Gå til innhold

n0va

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av n0va

  1. Får dere virkelig IPer til alle klienter fra ISP ? IPv6 da? Eller mener du at de at de gir dere private fra sin router?

     

    Høres ut som 4500-X er en fin løsning for dere.... Jeg har sett 3850 til vesentlig lavere pris enn 4500-X men det var i form av diverse avtaler.. så kanskje dere ikke får det.. Har dere sjekket med foreksempel Datametrix? Kanskje de kan hjelpe dere med litt sponsing osv :)

     

    Må jo være en stor fordel med 1U switsjer også :)

     

    Hva skal du forresten med routing hvis ISPen gir deg IPer?

     

    Ja vi får tildelt en IPv4 og IPv6 blokk. Vi trenger følgelig en ruter for å sammenkoble vårt nettverk med omverden. Vi subnetter nettet slik at vi unngår store kringkastingsdomener og slik at det blir logisk oppdelt etter bordrader.

     

    Skal skjekke Datametrix. Takk for tipset! :)

  2. Hei

     

    Du burde nesten lage ett design for løsningen din. Hvordan skal du koble opp til internett? Skal du kjøre NAT på svitsjen. 4500-X støtter ikke NAT.. Du kan kjøre NAT på noen 6500 versjoner. 

     

    Hvis det skal være distrubusjonsvitsj anbefaler jeg 4500-X pga størrelse og nyere som du selv sier. Men husk du eventuelt må ha en Firewall / Router i tillegg for nat. 6500 er overkill + den er gammel. 

     

    På sikt kan du også kjøpe en til 4500X og kjøre de i VSS. Da opptrer de som en svitsj. Redundans...

    4500-X støtter 10gig.. Du kan kjøpe SFP fra foreksempel Smartoptics som er like bra som Cisco sin men mye billigere.

     

    Har brukt 4500-X i mye større løsninger enn du beskriver og det har fungert veldig bra. 

     

    Ta også en titt på 3850.. Det kan være nok for din del. + der kan du få med innebygget Wireless controller.

    Får også fiberversjon av disse. De kan du sette opp stack wise. som er tilsvarende VSS

     

    NAT er ikke nødvendig. Vi får tildelt en IP-adresseblokk fra ISP.

     

    Når det gjelder 3850 har det vært den perfekte løsningen med en kombinasjon av standard kobbersvitsjer pluss de nyere multigigabitsvitsjene. Problemet med 3850 serien er at den er enda dyrere enn 4500X for samme eller mindre porttetthet for 10G.

  3. 6500E er en fantastisk switch, og man kan jo få supervisorer som er like nye som 4500X om det skulle være et poeng. Får jo fremdeles kjøpt 6500E ny, samme gjelder linjekort og sup'er, men det finnes også noen meget gode fra tid til annen på bruktmarkedet. En jeg kjenner, gav 7500 kr for en med 240Gb-porter og redundant power (uten 10G interface dog). At ISPen mener den er for gammel, er et svært dårlig argument - selv non-E chassis med 10G ville vært mer enn rikelig til deres bruk, virker rett og slett som de ikke vet helt hva de snakker om (hvilket ikke ville overraske meg...).

     

    En annen mulighet som kan vurderes, er Cisco Nexus 5010 eller 5020. Vi har to stykk slik hos oss på IKT-servicefag (vi fikk dem av fylket), og de fungerer meget godt. Kan skaffes nokså rimelig på eBay, og har mange av de samme fordelene som 4500X, bl.a. tilgang på rimelig optikk.

     

    Edit: både 4500X og Nexus støtter 1G transceivere, både optisk og kopper (GLC-T), mens det finnes linjekort og super til 6500E med SFP+.

     

    Takk for innspillet! Jeg antok at det kom til å bli nevnt at det er jo ikke noe galt med 6500 serien, og det er fortsatt noen som har den trykt godt inntil brystet.

     

    Jeg så vel veldig fort på en Nexus 3K serie som var svært prisgunstig, men har latt være å se så veldig mye på Nexus da de har etter det jeg forstår mindre IP-rute- og MAC-adressetabeller og generelt er rettet mot et annet marked og har et annet OS enn Catalyst serien sitt IOS som det er det behersker med hovedsaklig. Nexus kjører vel hovedsaklig cut-through svitsjing for lavere forsinkelse i motsetning til Catalyst som kjører store and forward?

     

    Nå har vel ikke 6500 noen linjekort med SFP+ for 10G. 6500 benytter meg bekjent kun XENPAK og X2 for 10G. Dette vil være litt dyrere enn dagens standard med SFP+ for 10G, i hvert fall hos Fiberworks hvor jeg handler transceivere.

  4. Jeg håper dette faller inn under rett kategori. Jeg er på utkikk etter meninger fra personer som jobber innen nettverksdrift eller har erfaring med dette.

     

    Grunnen til dette er at jeg er nettverksansvarlig for en organisasjon som arrangerer datatreff/LAN i mitt lokalsamfunn i Trøndelagsregionen. Ørland, hvor jeg bor kommer til å ha en markant vekst grunnet utvidelsen av den nye kampflybasen. Vi regner derfor med at vårt arrangement også vil nyte godt av dette og vil ekspandere fra de rundt 220 vi har i dag.

     

    Jeg er på leting etter en L3 svitsj som kan fungere som kjernesvitsj og gateway mot vår ISP. Fibernettet til vår ISP ble nylig oppgradert med 10G optikk og det er nettop dette vi ønsker å skalere vårt nettverk opp mot.

     

    I dag består vårt nettverk av 3750G svitsjer som håndterer ruting og oppkobling mot vår ISP. Jeg presenterte forslaget vårt om å kjøpe inn brukte 6500E (med DFC3B over hele fjøla ) svitsjer for å erstatte de aldrende 3750G for vår ISP. Responsen var at 6500E er for gammel for deres smak og at 4500X var en perfekt kandidat.

     

    Problemet med 4500X er at det er en svitsj ifra 2012 som man ikke kan kjøpe brukt noen steds til en billig penge. Vi har heller ikke mulighet til å skaffe en avtale med større leverandører som kan låne oss utstyr da vi er for liten for øyeblikket.

     

    Jeg trenger regelrett en svitsj som håndterer IPv4 og IPv6 ruting statisk/EIGRP/OSPF med 10G porter. Det er da 10G ut mot internett og 10G porter ut mot distribusjonsnett osv. Jeg har ikke behov for stort annet. Dette er tross alt et nettverk som er koblet mot internett 2 uker i året.

     

    Begge svitsjene faller under denne kategorien, og jeg lurer derfor på om noen han noen tanker rundt dette som kan hjelpe meg.

     

    Fordeler 6500E (30.000kr ish)

     

    * Billigere å kjøpe (brukt)

    * Kan innstalleres med en kombinasjon av kobberporter og fiberporter

    * Redundante Supervisorer i samme chassis

    * Gammel traver som er blitt testet lenge

     

    Fordeler 4500X (70.000kr + ish)

     

    * Fysisk mindre enhet

    * Billigere optikk (SFP+ vs XENPAK/X2)

    * Nyere produkt med lengre forventet levetid

    * Trekker mindre strøm

     

    Det er til syvende og sist pengene som bestemmer og for øyeblikket er 6500E et veldig rimelig valg for vårt bruk.

     

    Innspill?

  5.  

    Skjønner at dere har søkt på nettet om dere skulle kjøpt Unifi Security Gateway eller Edgerouter Lite. Etter min mening skulle dere kjøpt en USG, da denne er "enklere" da den kommer i samme grensesnittet som aksesspunktet, og har samme HW spesifikasjoner. Dette er en bedre løsning for de som vil starte med litt kraftigere utstyr hjemme.

     

    Den er altså helt lik, samme hardware, men har et annet webgrensesnitt? Er det samme kommandoer om man telnetter seg inn på de to, eller er det også annerledes?

     

    AtW

    EdgeRouter og USG har samme hardware og samme operativsystem (EdgeOS). Eneste haken med UniFi-systemet er at det du ikke kan konfigurere i UniFi-programvaren må du konfigurere i komandolinjen. Det er greit nok, men det er UniFi-programvaren som distribuerer konfigurasjonsfilene til alle UniFi-enhetene som den administrerer.

     

    I praksis når du er ferdig med å konfigurere UniFi-enheten med CLI må du eksportere det du har gjort tilbake til serveren som kjører UniFi-programvaren i form av en .json-fil. Ellers vil UniFi-programvaren overskrive konfigurasjonen du har gjort ved omstart eller strømbrudd.

     

    Notis: Jeg har enda ikke hatt noe hands-on erfaring med Ubiquiti rutere og switcher, men jeg har benyttet aksesspunkt fra dem i 2 år og planlagger en litt større installasjon for 300 brukere der jeg har endt opp med å lese en del om UniFi-serien. Så dette er informasjon som jeg kun har anskaffet ved å lese på forumet til Ubiquiti.

    • Liker 3
  6. At Battlefield 3 fikk en kort esportlevetid er veldig synd. Etter noen måneder/halvt år virket spillet veldig balansert, i allefall blant kjøretøyene mellom. Må selvsagt eksludere tanksene, de ble desverre nerfet mye mot andre kjøretøy. Kreditt til de som klarte å bli veldig gode i dem det siste halvåret av BF3.

    Jeg kan ikke kommentere så mye for infanteri, da jeg hovedsaklig spilte luftfartøy i BF3. Oppfatningen blant de fleste er vel at M16A3 og AEK var "de våpnene" man skulle bruke.

    Det er vel de grunnleggende seerverktøyene og BattleRecorder som satte en stopper for det.

     

    EDIT: Skriveleif.

  7. 5v5 domination mode og de kaller det Battlefield? Latterlig og helt idiotisk. Hele grunnen er at det er vanskelig å lage strategier og holde styr på lag med flere spillere. De legge jo til rette kun for CoD generasjonen og den yngre garde som ikke klarer å sette opp strategier. De kunne enkelt fått i gang 10v10 kamper og burde ihvertfall ha en liga for 10v10. Om ikke større lag/kamper.

     

    Ufattelig dårlig og jeg kommer ikke til å slå på noe stream med Battlefield: CoD Edition esport kamper. Tragisk.

     

    Hvis du vil ha større kamper kan du jo prøve LevelBF (http://levelbf.com/). Dette spilles som 32 mot 32. Det er dog ikke mye premiepenger, ei er det mange lag (4). Det er mer et tilbud for de som vil ha en kompetitiv fullskala krig.

     

    Men det kan godt vise potensialet til større kompetitive lagkonkurranser i Battlefield. Blant annet huser de forskjellige lagene verdens beste i sine respektive kjøretøy, da dette virker som en av de store manglene du påpekte i BF4 ESL. :)

  8. Hardware.no lær dere å gjøre research!1x 8-pin PCIe tilkobling tillater (etter spesifikasjonene) 150W, PCIe-porten tillater 75WDette betyr at strømforbruket på dette kortet er spesifisert for opp til 375WHvor mye hadde det kostet dere å gjøre et raskt google-søk for så å finne http://www.guru3d.com/article/evga-geforce-gtx-560-ti-2win-review/7Der står det at kortet trekker 10W mer enn GTX 590 og 20W mer enn 6990.Eller 2x 560 Ti +10W grunnet overklokken.Er dette virkelig så vanskelig?EDIT:Hva kortet angår ser jeg HD 6870X2 som bedre verdi for øyeblikket, prisen er lavere, ytelsen og strømforbruket ligner veldig, og du har muligheten til å oppgradere til trifire om du absolutt ønsker dette.Videre er dette SLI, så opplevelsen vil ikke være like god som det GTX 580 leverer om ytelsen bare er 30% over i ren fps.

    Feilen er notert og rettet. Takk.

  9. Jeg kan si meg enig i at testen kunne vært mye mer omfattende og grundigere gjennomført. Det som begrenset testen var at vi kun hadde 3 dager på oss på å gjennomføre en minnetest (onsdag - fredag). Vi skulle helst også inkludert 2GB i testen, da vi mest sansynlig ville få mest forskjeller der når det gjelder spill. Men Hardware hadde ingen minnebrikker i samme serie i 2GB størrelser, og igjen så var det det med tiden.

     

    For de som lurer er minnebrikkene på 4GB per brikke. Noe som betyr at 4GB testen ble kjørt med 1x 4GB, 8GB ble kjørt med 2x 4GB og 16 ble kjørt med 4x 4GB. Å kjøre en test for å vise forskjellene mellom forskjellige kombinasjoner er kanskje noe Hardware kan gjøre ved en senere anledning? :)

     

    Jeg skjønner godt at folk mener 8GB eller 16GB kan komme til korts, men denne testen, som overskriften påpeker, er mer tilegnet gjennomsnittsspillerne. Likevel er det er veldig interresant å se at dere som holder på med 3ds Max, photoshop og diverse tunge programmer kommer til korts med 12GB eller 16GB RAM. :p

     

    Vel, det er fint å få konstruktiv kritikk og jeg skal selvfølgelig ta dette til meg ved en eventuell ny utplassering hos Hardware. ;)

×
×
  • Opprett ny...