Gå til innhold

Daggad

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Daggad

  1. Det som er problemet er at man normalt ikke får testet disse kameraene i butikken. Jeg gjorde det med Sony HDR -SR5E, 40GB som du lurte på.

    Dette er selvfølgelig et godt kamera, men det har sine svakheter som alle andre. Jeg ville ikke kjøpt dette pga veldig sen autofokus og noe blasse farger. Bildene var skarpe og fine i godt lys, men fort dårligere når det ble mørkere.

     

    Panasonic SD5 er nok det jeg har vært nærmest til å kjøpe. Ser at Elkjøp har dette i nettbutikken til 6995,- (men selvfølgelig ikke på lager..)

    Dette har fått masse skryt. Men minuset er selvfølgelig at SD brikkene foreløbig er dyre i forhold til DV kassetter. Men dette endrer seg fort !

    En annen stor fordel er at minnekortbaserte kamera har få bevegelige deler som kan forstyrre og bli ødelagt. På den andre siden så virker mitt gamle Sony TRV-20E DV kamera like fint etter 8 år og utallige taper...

     

    Jeg vil alikevel vente på oppfølgeren SD9 som kommer som du påpeker med 1080P. Om det blir synlig forskjell på bildet gjenstår å se, men det er litt irriterende at det er interlaced bilde på et videokamera anno 2008 synes jeg da.

     

    Til slutt vil jeg bare si at det er stor forskjell på DV (SD) og HD, men ikke så stor som en skulle tro med 5 ganger større oppløsning. Nesten litt skuffende å sammenligne de side by side faktisk. Man kan kanske si at med HD så ser man detaljer man helst ikke ville skulle vise på filmen.. :D

  2. Har hatt Inspiron 6400 nå et par mnd og er godt fornøyd med den. Den ble kjøpt som hjemmemaskin som familien med små barn kunne bruke til surfing, spill og annet, så selv har jeg ikke vært den ivrigste på den. Jeg har en IBM T40 som jobbmaskin og det er denne jeg taster på i tide og utide. Det tar nok litt tid å venne seg til Dell konseptet.

    Men nå dukket det opp noe jeg stusser over. Jeg har bestilt en Panasonic LCD tv. Denne har DVI, HDMI innganger men ingen VGA... Inspiron har VGA men ingen DVI utgang :hmm:

    Er det noen måte å få koblet maskinen opp mot TV'en og samtidig få beholde oppløsningen ? Finnes det overganger fra VGA til HDMI ?

     

    Jeg sjekket ikke engang om Inspiron hadde DVI utgang da jeg tok det som en selvfølge på en ny pc midt i år 2006... :mad:

  3. Fikk min maskin i går, og har ikke de helt store erfaringene enda. Men en ting er helt sikkert: Det er steike gale at man må starte med opprydding MED EN GANG man mottar en HELT NY maskin !! :hrm: Det var alt for mye dritt som sløvet maskinen. I ettermiddag skal jeg begynne med skurekosten..

    Er litt i tvil om McAffe'en...denne har jeg 3 års lisens for.

  4. Greit at det leveres med Windows Media Center, men har dette egentlig noe særlig funksjon på en pc uten TV-kort ?

    Jeg har selv bestilt en Inspiron 6400 og har stusset på dette. :hmm:

    Gleder meg til å få maskinen men har et lite spm vedr dette over: Er det greit å kjøpe et TV-kort for å kjøre analog kabel-tv inn på dette. Og vil da WMC kunne brukes til å automatisk ta opp programmer frem i tid. Eller kreves det digitale signaler for å ordne dette ? Samt hva er i så fall best. En ekstern USB type eller PCMIA...?

    Ooops..det ble visst 2 spm det ! :D

  5. Alternativ 1:Det er riktig som du selv sier: Legg bakgrunnen på videolinje 1a, spøkelset på linje 2. Ekspander så linje 2 opp slik at du får den røde "gummistrikken" og senk så gjennomsiktigheten på dette sporet til ønsket effekt.

    Alternativ 2: Legg bakgrunn på linje 1a, spøkelset bak på 1b. Legg så på en overlay trasition som dekker hele lengden på klippene. Men her kan du ikke variere gjennomsiktigheten.

    Det er også selvfølgelig viktig at kameraet står på stativ i nøyaktig samme posisjon for at dette skal gå. Lykke til ! :)

  6. Les ALT du kommer over om DVD-brennere og brenning av filmer generelt. Dette er langt i fra så enkelt som det høres ut. Du vil slett ikke få "DVD-kvalitet" om du planlegger å ta opp direkte via en softwarecodec til DVD brenneren din. Maskinen din har ikke en tjangs å følge med på denne konversjonen. Og det må via maskinen din, du kan ikke ta dette direkte inn på brenneren. Men bedre enn VHS blir det nok men du må regne med å bruke en stor og rask HD i tillegg, da det trengs rom for buffer til konverteringen. Dette er lang bedre å gjøre via en stasjonær maskin med et mpeg-2 kort vil jeg tro.

    Jeg har en DRU-500 på min stasjonære maskin. Den er var litt dyrere enn mange av de andre brennerne men har fordelen at den brenner både DVD-r(rw) og DVD+r(rw). Dette er viktig. Jeg og mange andre som følger med på dette regener med at + formatet er det som vi bli dominerende i fremtiden. Det har mange fordeler over - formatet. Apple og Pioneer holder på å dumme seg ut på dette. Denne "krigen" taper de.

    Når du har redigert filmen din i Premiere e.l. så er mpeg-2 codeken veldig viktig. Her er det CCE og TmpgEnc som er de beste. Førstnevnte er god, rask og veldig dyr. Den siste er god, treg og helt gratis 8)

    Sjekk på

    www.vcdhelp.com for mer hjelp, linker og informasjon.

  7. En liten kommentar på dette med "kraft": Det synes som mange tror at det er himmelvid forskjell på en 2 og 3 Ghz cpu. Det er ikke det. Greit nok for de som bare vil trimme maskiner og ligger å kjører ytelsestestprogrammer, men for oss andre vil det ikke merkes stort.

    Ta for eks. en sportsbil med 300 hk, den går ikke så mye fortere om du setter inn 150 hk ekstra.... :wink:

  8. Tore 45: Det har du nok rett i, men det er nå allikevel litt rart de ikke setter inn en 32mb brikke på dette kortet. Plassproblemer kanskje ??

    Det er ikke så veldig farlig for min del, jeg spiller ikke noe. Den skal brukes mye til videoredigering, After Effects, Photoshop o.l. men da er ikke skjermkortet viktig.

    Utsatt levering til neste uke nå.. :roll: huff, tiden står stille :(

  9. Jeg er PC bruker selv men er ikke så oppsatt på hvem som er raskest, dette er mest for morro. Men denne testen tar jo slett ikke bare for seg overføringshastigheter. Filtre i Photoshop rendres jo med cpu-kraft så jeg er ikke så overrasket over resultatene. Intel har jo også lovet mer ytelse på høye klokkefrekvenser på P4, og senere tester viser vel dette etter det jeg har forstått.

    Men..det ligger mye mer bak. Stabilitet for eksempel. Dette er viktigere enn fart synes nå jeg. Det virker som Mac har valgt å holde seg til sine ting og gjøre dette skikkelig, og ikke på død og liv prøver å være et alternativ for absolutt alt som IBM pc'er. Og den inkompabiliteten og rotet det medfører. Små pc-dele produsenter som spyr ut kort o.l. i hytt og pine. Det må bli en del tull av sånt. Men samtidig er det pc'ens styrke at alt og alle er med på utviklingen. Prisene raser og dette vil nok Macintosh merke godt når prisgapet mellom Mac og Pc blir for stort, de har ikke den enorme kundemassen.

    Vel dette var mine tanker. Jeg er overbevist om at PC'ene vil leve lenger enn Mac. Men hadde jeg hatt penger til det hadde jeg kjøpt meg en Powerbook asap, det virker som nydelige maskiner. Forvirret ?? Jeg også !! :wink:

  10. Hei igjen !

    Det er ikke så viktig med prosessorhastigheten. Tenk heller på stabilitet. Styr unna de prosessorene som ligger på kanten av hva hovedkortet kan operere, du vil uansett få nok trøbbel med codec'er og inkompabilitet mellom software når du begynner med denne hobby'en :lol:

    Det holder også med en firewire kontakt, selv om det er kjekt med flere. Om ikke maskinen du vil kjøpe har firewire, så får du kjøpt 1394 pcmia kort hos komplett for en kr450,-. USB 2.0 har ikke helt "tatt av" innen videoredigering enda, men dette vil nok bli vanligere etterhvert. Pass også på at maskinen du kjøper har tv-utgang

     

    OG hvis dette skal være en hovedsakelig video/grafikk maskin så kan det jo være en ide å se mot Mac. Jeg har ikke prøvd en selv, men har man satt sine fingre på et Mactatur så blir man visst trollbundet :roll:

  11. Dette går helt fint med maskiner med prosessorer over 6-700 Mhz. Det som er viktig er hastigheten på hardisken. Du må nok til med en ekstern firewire disk uansett, og er selvfølgelig avhengig av å ha firewire tilkobling på maskinen du kjøper. Enten innebygd eller via PCMIA kort. RAM er også viktig. Så mye som mulig og i alle fall 256mb. Prosessoren rendrer bare de stedene du gjør endringer i selve videobildet (overganger, effekter, titler) og ikke i lydsporet så dette tar ikke så lang tid hvis du skal bare eksportere filmen tilbake i kameraet. Jeg oppgraderte fra en 750Mhz til 1400Mhz cpu i min stasjonære maskin for en tid tilbake, og forskjellen i ytelse var langt mindre enn jeg hadde forestilt meg.

  12. Hei IBM-eier ! Jeg har en T-30 i bestilling og gler meg stort til den kommer. Den er nå kommet til lager hos IBM :lol: . Har også bestilt 512mb ram ekstra hos Crucial.

    Jeg hadde valget mellom denne og en R-31 med emdra bedre spesifikasjoner men valgte T-30 på grunn av størrelse og vekt. Det er egentlig en supermaskin etter spesifikasjonene(Wlan, bluetooth), men det er ufattelig at de bare utstyrer den med 16mb videominne :cry:

  13. Takker ! Jeg fikk et svært bra tilbud fra min arbeidsgiver, så det blir en delt jobb/privat maskin. Den har glimrende spesifikasjoner og får skryt i mange tester. Eneste minuset er som jeg ser nå er et merkelig lavt minne på grafikk-kortet (ATI Radeon 7500 16mb ram :cry: ). Men..jeg spiller ikke noe alikevel så vi får tro det holder. ( vel..jeg innrømmer en eller annen liten runde med "Vil du bli millionær" , men det skal vel gå :wink: )

  14. Hei og takk for raskt svar !

    Jeg så at dette "ad-hoc" var nevnt på et pci kort som komplett hadde til en ca kr1100,- men jeg skal lete litt rundt. Virker dette Wi-Fi opplegget akseptabelt bra ? Og vil jeg da også få kontakt med skriver og scanner som er koblet til den stasjonære maskinen min ? (for da vil ikke bluetooth være så aktuellt å bruke nå.)

  15. Hei !

    Jeg får snart levert min IBM Thinkpad T30. Denne er levert med innebygd Wi-Fi og Bluetooth. Det jeg lurer på er hvordan dette virker mot desktop utstyret mitt. Holder det med et Wi-Fi pci kort på denne for å få kontakt med denne maskinen og det som er koblet til av utstyr (printer, scanner osv). Eller må jeg ha et såkalt access punkt imellom som kobler dette sammen.

    Jeg er helt blå på dette med nettverk, men det hadde vært fint å kunne sitte (..ligge :D ) i sofaen på stua og surfe på nettet trådløst.

    Forresten noen som vet hvilken hastighet det er på hd'en på denne maskinen (60gb) ? Jeg finner ingen opplysninger om dette hos IBM.

  16. Helt enig med deg på Hd fronten. Jeg har 50Gb i maskina mi og alle IDE'ene er opptatt, så når jeg nå skal ha mer plass så vil jeg gå for firewire. Har hørt om flere som har hatt problemer med disse 1394 kabinettene som man selv setter disk i. Dropout ved capture o.l. Men dette har ikke du hatt problemer med ? Er det tryggere å kjøpe rene 1394 disker??

    Hva med laptop'er. De har normalt bare 1 firewire kontakt. Kan da DV kameraet kobles til via en kontakt på firewire-disken? Vil PC'en "se" begge?

    Mac: Som jeg sa jeg kunne godt ha tenkt meg Mac, men dette med oppdatering av programvare er jo et poeng. Photoshop virker jo like godt (..og bedre) i XP som Win98. Det eneste jeg har hatt problemer med er noen gamle "Josefine" spill, og får de minste i huset er dette alvorlig nok :o Jeg har aldri prøvd eller en gang sett en Mac, så jeg skal absolutt ikke si noe negativt om disse. Det er helt sikkert ikke tilfeldig hvorfor grafikkbransjen har valgt denne plattformen. Når det gjelder Hollywood så skyldes vel det at de bruker Linux på grunn av at de ønsker friheten til selv å omskrive systemer og programmer etter eget ønske. Dette kan de ikke med Microsoft eller Apple.

    Kompisen din gikk fra Mac til PC ?? Det var ikke mye til venn.... :wink:

    Jeg er likevel forundret av at Macintosh ikke prøver å selge seg litt mer til den jevne forbruker. De virker fornøyde med sin noe smale horde

  17. Jeg står og bikker selv mellom 8200 og 4150 med ganske lik konfigurasjon. 4150 er den jeg heller mest mot da den er lettere og mer portabel. Jeg har prøvd en av disse og den virket grei, men kunne godt ha tenkt meg å fått hendene i en 8200 for å prøve denne og. 15'' skjerm frister. De har "juletilbud" på 8200 nå, men jeg vil vente til etter nyttår for å se hva som skjer da. Når maskinen skal selges om 2 år tror jeg også det vil være lettere å få mer igen for en liten maskin.

  18. 200 Gb hd !!! Jobber du profesjonelt med denne eller ? Hva med software, hvor mye kostet det å få oppdatert PS7/Premiere/AE/FCP/Illustrator eller hva enn du bruker fra PC til Mac ? Dette er mye av ankepunktet mitt. Enten så må du kjøre rent Mac eller PC. Kunne gjerne ha tenkt meg Mac selv, men er redd de kostnadsmessige konsekvensene. :(:(

    Jeg tror også at PC'ene i fremtiden vil ta igjen Mac på grafikkytelse. De henger etter i dag, men nærmer seg med stormskritt. AMD tror jeg kan ta mye av den æren.

    "Jeg jobber dobbelt så fort nå som tidligere" (eller noe i den dur) ....det var vel å ta i !?

    Sluttreplikk: After Effects 5 er verdens råeste applikasjon, heia Adobe !! ..som jeg bruker :wink:

  19. Du trenger ikke rask cpu for videoredigering. Da er ram langt viktigere. Du rendrer jo selvfølgelig raskere med mer cpu-guffe i After Effects o.l. men for de som jobber med slike program så vet de at rendringen ikke tar mye av tiden. det er først når effekten/videoen er ferdig og man vil ta ut det endelige resultatet. RAM prewieving derimot brukes mye. Heller ikke skjermkortet er viktig i 2D applikasjoner som video er. Hd på en bærbar kan også egentlig bare brukes til system, video bør lagres på en rask ekstern disk som ofte defragmenteres.

×
×
  • Opprett ny...