Gå til innhold

Helene-

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Helene-

  1. - Konkfliktsky

    - Får dårlig samvittighet for ingenting, og kan gå rundt å tenke og tenke på små, ubetydlige ting i evigheter.

    - Er ganske sosial av meg, men føler ofte det blir litt overfladiskt for det skal veldig mye til for at jeg slepper noen helt inn på meg.

    - Spontankjøper

    - Skikkelig B-menneske, er kjempe tungt å stå opp fram til 13-14 tiden på dagen.

  2. La det ligge..

    Kan jo ikke komme noe godt ut av å gjøre det motsatte. Om du forteller at du liker han, sånn jeg ser det, kan det skje to ting. Enten gjør han som han skal (som også er absolutt størst sannsynlighet for at han gjør) og avviser deg med det samme, og du sitter igjen såret og flau, men likevel måtte fortsette å møte han flere ganger i uken. Eller så avviser han deg ikke og risikerer å gjøre noe ulovelig, miste jobb, samt miste respekt fra mange av i omgangskretsen sin.

     

    Du er 15år og denne forelskelsen kommer til å gå over, finn heller en gutt på din alder. :thumbup:

    • Liker 1
  3. Kan forresten legge til at selv om det kanskje ikke blir dere to, så er det verdt å gi det et forsøk. Om kjemien har passet bra så langt så er vel det verste som kan skje at dere bare blir venner. Tenkte bare på dette siden jeg ser jeg glemte å nevne i innlegget over at selv om mitt forhold med stor aldersforskjell ikke fungerte, så ble han min beste venn i den perioden, og det er han fortsatt også.

  4. 37 og 22 er en ganske stor aldersforskjell, men jeg har selv erfaring med enda større forskjell. Var sammen med en på 39 i ett år når jeg var 19. Vi hadde det egentlig veldig fint sammen, på tross av at det var en del litt merkelig til tider, som for eksempel å møte venner og familie (han traff aldri foreldrene mine, men jeg traff hans) så gikk det stort sett veldig bra. Det som gjorde at vi, på tross av at vi var veldig glad i hverandre, avsluttet ting, var at vi var på forskjellige steder i livet. Han var klar for barn og slå seg til ro, mens jeg skulle flytte og bli student.

     

    Jeg tror at det er langt fra umulig at du kan få det til sammen med denne jenten du snakker om. Når hun allerede har en jente fra før så er hun nok mer klar for å slå seg til ro (antar det er et seriøst forhold du er ute etter) enn det jeg var. Men du må være klar for at en stor aldersforskjell byr på mange små barrierer man må være villig til å krysse, spesielt sosialt. Var til tider litt merkelig når jeg for eksempel møtte foreldrene hans som ikke er alt for mye yngre enn besteforeldrene mine :whistle: , eller når jeg som videregående elev satt sammen med en lege, datakonsulent, økonom osv. når jeg var med han og vennene hans, da følte jeg meg til tider litt liten, hehe. Men kameratene hans var vel noen av dem som tok det best av alle og egentlig bare syntes det var gøy at jeg var så mye yngre.

    Så er hvertfall verd å prøve! Lykke til! Bare å spørre om du lurer på noe. :thumbup:

    • Liker 4
  5. Vel, jeg er ikke ute etter å lure noen her på forumet, i form av at folk skal kontakte meg eller omvendt. Jeg trenger bare en dytt i riktig retning. Selv er jeg ikke så ekstremt sosial, er student og finner lite snacks på universitetet. Spillsamfunn o.l er somregel ikke stedet for å pøse ut med "Hei! Jeg vil bli kjent med en tynn, uerfaren jævel!". Ofte er det jo en sammenheng med "uerfaren" og "dårlig selvtillit" som fører til at folk nettopp tror at de blir lurt. Det er ikke den mest populære preferansen :p Er det generelt akseptert å innlede videre bekjentskap med gutter via spill o.l?

     

    Hehe! Er du noen gang i Trondheim så ta en tur til NTNU-gløshaugen og sett deg inn på en random forelesning eller bare gå litt rundt. Kan garantere deg at det kryr det av dem!

    • Liker 4
  6. Når man koker er det jo ikke meningen å forstå noe. Virker som du har missforstått poenget med koking.

     

    Kunne lagt inn en kommentar om siv.ing , kybernetikk og men avstår =)

     

    Hva er poenget med å koke om man ikke skjønner det ved å se på LF? Bruker koken til å få et dytt videre i oppgaven når jeg står fast, men gidder ikke skrive noe ned fra koken om jeg ikke skjønner hva de har gjort, da har man jo ikke oppnådd noe med oppgaven. På dette tidspunktet har vel de fleste nok godkjente øvinger uansett, så da gir det hvertfall ikke noe mening i å bare skrive av LF gir uten å forstå hva som er gjort.

     

    Har du noe fint å si om kyb, så hører jeg gjerne på :thumbup:

  7. Finnes da alltid fordeler og ulemper med alle mennesker, det man må spørre seg selv er om man er villig til å leve med ulempene til kjæresten. Svaret på dette blir jo helt individuelt, dermed ser jeg ikke helt poenget i å diskutere hvor vidt TS bør fortsette forholdet eller ikke (han har jo selv sagt at han syns det er greit).

    Jeg er selv ikke-røyker og har vært sammen med en som røykte litt (som regel ikke når jeg var der), men som snuste ganske ofte. Dette var en klar ulempe syntes jeg, men det var en ulempe jeg kunne leve med.

  8. Vent iallfall med å kjøpe Mac til du har fått brukernavn fra NTNU. Da kan du benytte deg av god rabatt her: http://org.ntnu.no/mug/aoc/

     

    MS Office koster rundt 6-700,- for studenter, men jeg vil ikke tro du trenger det på kybernetikk. Benytt Open Office eller gradvis mer og mer LaTeX ("vitenskapelig" dokument-"program") som du nok blir tvunget til å lære :)

     

    Dessuten har NTNU såkalte tynnklienter slik at man logge seg på via "remote desktop". Jeg har Mac og bruker dette. Da slipper du å installere programmer - Matlab, office, osv! Her er programmet jeg bruker til det: http://cord.sourceforge.net/

     

    Det er også greit å nevne at du greier deg fint uten egen maskin, da det er massevis av datasaler rundt om på Gløshaugen :)

     

    Hovedspørsmålet mitt var om det fortsatt er mulig å få kjøpt pc gjennom skolen. Jeg har en eldre søster som fikk gjort det for noen år siden. Da fikk hun pcen billigere enn i butikk, og programvare som hun trengte var allerede lastet ned (ikke office da), noe jeg syns hørtes veldig greit ut. Men etter hva jeg har forstått fra postene over så har de ikke et slik tilbud lengre?

    Kommer nok til å kjøpe Office uansett, siden det ikke kostet noe særlig, så da gjør det ikke så mye om jeg ikke får brukt det så mye. :)

  9. Jeg skal begynne på kybernetikk nå og tenkte jeg skulle skaffe meg ny pc til studiestart. Det jeg lurer på da er om de forsatt tilbyr studentene å kjøpe pc gjennom skolen, slik jeg vet de gjorde for noen år siden, eller om man må kjøpe privat. Har sett litt rundt på sidene til NTNU og kan ikke finne noe om det der.

    Om man må kjøpe privat, så lurer jeg litt på hva jeg må kjøpe av programvare. Jeg så gjennom listen over programvare som studentene får laste ned på pcene sine gratis, men er det noe utover det jeg trenger (funker virusprog. skolen tilbyr greit f.eks.)? Jeg så ikke Microsoft Office på listen, så kommer nok til å kjøpe det siden det er det jeg pleier å bruke (liker ikke OpenOffice).

    Ellers har jeg også lurt litt på å kjøpe Mac, men hvordan er det med tanke på å laste ned programvare skolen tibyr?

  10. Ser at jeg har kommet inn på 2. valget mitt på NTNU (siv.ing) og står som nr 17 på venteliste på første valget mitt (også siv.ing). Men så står det ved siden av 1. valget mitt at det trolig ikke vil bli etterfylt.Har utrolig lyst å begynner der, og er jo over 200 plasser og kommer jo sikkert til å være en del som har kommet inn som ikke ønsker å begynne på linjen likevel/står på venteliste og kommer inn på et annet ønske.

    Hvorfor har de ikke tenkt å etterfylle?

    Jeg vet også at det er greit å få byttet linje etter et semester eller to, men har jo lyst å gå gjennom fadderperioden og alt sånn med folk jeg skal gå i klasse med videre, og ikke bare folk som jeg mest sansynligvis ikke kommer til å fortsette sammen med.

     

    Det jeg spør om er vel om jeg virkelig bare kan glemme å komme inn på 1. valget mitt og hvorfor de isåfall ikke etterfyller.

  11. Er du sett opp på ei vakt i ein vaktplan skal du ha vanleg løn (evt sjukepengar, om du har vore sjuk utover arbeidsgjevarperioden) når du vert sjuk på vakta di, anten du er vikar eller fast tilsett. Vaktplan skal vera sett opp seinast 14 dagar før dei tek til å gjelda, arbeidsmiljølova §10-3 er klår nok. Å endra ei vakt i siste sekund når ein ser det vert "dobbel kostnad" er vel kjent som "lett problemløysing" på stader kor ein skal spara på lønsbudsjettet. At det er "vanleg" gjer det altså ikkje meir lovleg, det har vore ført rettsaker nok på området til å ha DET stadfesta.

     

    Problemet i slike saker er ofte å prova retten sin og dokumentera at ein VAR sett opp på vakt. Serleg på stader kor det i praksis er godteke av dei tilsette at vakter vert endra etter at vaktplan skal vera lagt. Her er altså i prinsipp berre EIN ting å gjera på stader kor ein ikkje får vaktplanen utlevert, eller på stader kor det er "no-no" å nytta korrekturlakk på ein vaktplan som er signert og sett opp: Eit foto av vaktplanen kvar 14. dag!

     

    Har du ikkje nokon som kan stadfesta AT du sto på vaktplanen er eg diverre redd du ikkje FÅR rett i ei sak som dette, sjølv om du absolutt HAR rett.

     

     

    Vaktplanen er klar i god tid ja, men ved ferie, sykdom, sykemeldinger o.l. blir vikarer fyllt på med penn. Våres vaktplaner har 3 kolonner, 1. kolonne: alle som skal på vakt den dagen står oppført, 2.kolonne: vaktkode (når du starter og slutter), begge disse to er skrevet på data, siden blir dermed skrevet ut å sittet inn i vaktpermen, 3.kolonne: vikarene blir ført opp er på raden til den som er vekke.

     

    Altså etterhvert som de som er satt opp på vakten fast ikke kan komme på jobb, blir de merket (markeringstusj, forskjellige fargekoder for de forskjellige fraværsgrunnene). Så blir vi vikarene ringt opp (gjerne samme dag som vakter er) og spurt om vi kan ta vakten, sier vi ja, blir vi skrevet opp med penn på vakten i 3. kolonnen. Når vikarer blir syke, skal de også merkes, og en ny vikar skrevet opp ved siden av der igjen. Mens i mitt tilfelle har jeg bare blitt trukket ut med blanko også har de skrevet en annen vikar opp meg.

    Så derfor har jeg ikke noe bevis (annet enn en papirlapp hvor jeg har skrevet opp vaktene mine på)på at jeg skulle hatt vakten, men håper det ordner seg, for jeg blir utrolig irritert om jeg mister en hel helg med lønn bare fordi en på jobb ikke vet hvordan ting skal gjøres når folk er syke :p

    Nå vet jeg godt hvem hun jeg snakket med i dag er da, og hun vet godt hvem jeg er, så får gi beskjed til han som er ansvarlig nå mens sjefen er på ferie, så kan jo han høre med hun som strøk meg ut at jeg faktisk sto der, og ringte inn syk. Så kanskje det ordner seg, får håpe det hvertfall. :p

  12. Hei,

    Jeg er en 20år gammel jente som i 12 månder nå har jobbet som assistent på sykehjem. Jeg har hatt noen faste vakter tidligere, men nå er jeg, etter egent ønske, kun vikar, ettersom at jeg uansett får 3-5 vakter hver uke.

    Denne helgen skulle jeg egentlig jobbet lørdag senvakt (i dag altså) og søndag (imorgen) tidligvakt, men har fått høy feber og orker ingenting. Jeg ringte derfor jobben i dag tidlig og sa jeg var syk og ikke kunne komme på jobb. Jeg sa også at jeg nok ikke kom til å være frisk til imorgen (søndag) heller. Hun ene sykepleieren jeg snakket med, sa at det gikk fint og at hun skulle få tak i noen til både i dag og imorgen, og at jeg ikke trengte å ringe imorgen, men bare dukke opp som ekstra om jeg skulle føle meg frisk nok.

    Men ikveld fikk jeg en telefon fra jobben igjen, om jeg hadde mulighet til å jobbe tidligvakt imorgen (altså den vakten jeg tidlige i dag ringte om at jeg ikke kunne ta pga. sykdom). Jeg syns jo det var veldig rart at de ringte meg angående den vakten, men er jo ikke alle som studere arbeidslistene så nøye før de ringer etter folk. Men jeg spurte nå likevel om jeg ikke var merket som syk (man merker alltid folk som er syke slik at de likevel skal få lønn), men da sa hun at jeg ikke sto på vaktlisten for verken i dag eller imorgen.

     

    Altså: Jeg har bare blitt trukket blanko over i vaktlistene når jeg ringte inn og sa jeg var syk, ikke merket som syk. Jeg har da ikke noen "bevis" for at jeg har hatt vaktene, og vil da ikke få noen lønn for disse to dagene. Er det bare jeg som har missforstått hele systemet (har ikke vært syk mens jeg har vakter før), eller har ikke en vikar rett på lønn når man er syk på vakter man allerede har fått?

  13.  

    Det er to sykdommer som virker sannsynlig for ditt tilfelle, og begge likner hverandre i forhold til symptomer. Den ene, og kanskje mest sannsynlige er Kyssesyke, som oftest rammer unge mennesker. Den andre er Mykoplasma (stille lungebetennelse). Begge gir utmattethet som symptomer i tilegg til diffuse kroppslige plager. Begge kan konstateres ved å ta en blodprøve, og begge er lette (forholdsvis) å helbrede. Kontakt fastlegen din så fort som mulig. Jo fortere du kommer til behandling, jo fortere blir du frisk.

    God bedring, og lykke til.

    G :)

     

     

    Kyssesyken eller stille lungebetennelse, (nevnt tidligere). Men nedsatt immunforsvar kan tyde på andre ting, så en legsjekk er ikke upassende, for mange sykdommer som kreft kan først slå ut med nedsatt imunforsvar. Flåttbitt-sykdommen(e) påvirker imunforsvaret. ikke at jeg er lege men når en jente får en brå forandring og er mye kvalm og kaster opp er (kremt) graviditet også en mulighet.

     

    Men symptomene dine, eller mangel derav kan tyde på alt, ellers så er det bare en litt ivrig infuensa som ikke vil forlate arbeidsplassen din, (for uansett og god hyigene det er vil det ALLTID være virus i luften, så puster man i samme luft som noen som er syke er det ALLTID mulig å bli syk.

     

    Men mye sår hals peker mot kyssesyken.

     

    -frank

     

    Vet ikke om det bare er jeg som har fått et feil inntrykk av kyssesyke, men er man ikke ganske så utslått hele tiden da? Jeg er jo riktignok ganske ofte syk, men når jeg ikke er syk, så fungerer jeg jo helt som normalt både med jobb og trening. Har også hørt at kyssesyke bare varer i sånn maks 1 månde, og dette har jo holdt på i 3 månder. Det er vel ganske smittsomt også, og ingen i familien, av vennene mine eller fyren jeg har holdt på med siste året har blitt syke.

     

    Til Frank: Er nok ikke gravid nei, hehe. Hadde du lest posten min en gang til, hadde du nok oppdaget at jeg skrev at jeg aldri var kvalm eller kastet opp mens jeg var syk, ikke at jeg alltid gjorde det. Men likevel takk for svaret ditt :)

  14. Husk at du er utsatt for mer bakterier med en slik jobb da

     

     

    Er nok mest sannsynlig på grunn av at du jobber på ett sykehjem, eldre mennesker er ofte mer utsatt for å bli syk, og dermed smitter de de som jobber der.

     

     

    ...

     

    Med det sagt, vil jeg allikevel ikke avfeie ditt problem. Det høres veldig sannsynlig ut at du sliter med infeksjoner. Jeg tar derfor utgangspunkt i at du har blitt smittet. Smitten kommer fra et annet menneske. Som Buffy sier, det er nok på sykehjemmet du blir smittet. Men hvordan forhindre å bli syk på jobb? Det går ikke. Luftbårne infeksjoner er det ikke stort en kan gjøre med, men god håndhygiene er meget viktig. Bruk hansker og desinfiseringsmiddel så ofte du kan. Skift arbeidsklær hver dag. Og så videre. Det ligger nok en håndbok på din arbeidsplass som nærmere beskriver hygienerutiner.

     

    Det er vanskelig å svare på om du trenger å være bekymret. Gi det tid. Er du fremdeles like ofte syk om 3 måneder, bør du oppsøke legen med ditt problem. Det er lite legen kan gjøre annet enn å sjekke din helse generelt og eventuelt behandle det du sliter med i øyeblikket.

    Hvis det er viktig for deg å være frisk, med lite fravær fra studier, ville jeg har vurdert å skifte jobb.

     

    Det er jo litt rart om det at jeg jobber på et sykehjem er åsaken til at jeg er så mye syk. Jeg har jo tross alt jobbet der i 1 år nå og kun de siste 3 måndene jeg har vært syk. Greit nok at det gjerne tar litt tid før man blir smittet og sånne ting, men 9 månder? Siden jeg ikke var noe syk i de første måndene der, så skulle en ikke tro at kroppen min plutselig fikk sjokk av bakteriefloraen der, når jeg har gått å tråkket der i 9 månder allerede.

     

    Når det kommer til hygienen er den veldig bra på jobben. Man tar alltid nytt arbeidstøy for hver vakt, og bytter om man får noe på den. Bruker stellefrakk (en frakk man har på utsiden av uniformen sin) når man er i stell, og har på seg hansker ved munnhygiene, vask nedentil, sårstell osv. Jeg vasker hendene og spriter hendene hele tiden, har rene, kortklippte negler. Dusjer også som regel når jeg kommer hjem fra jobb (med mindre jeg skal på trening litt senere på kvelden, da venter jeg til etter trening).

     

    Men for all del, jeg hadde vel egentlig blitt veldig glad om jobben var årsaken. For jeg skal kun jobbe der 1 månde til, før jeg flytter til Trondheim for å studere. Men jeg har bare ikke så stor tro på at det er jobben som er årsaken.

    Mest beskymret er jeg jo for at jeg har fått en eller annen sykdom som har brutt ned imunforsvaret mitt.

    Fordi jeg skal flytte om så kort tid tenker jeg også litt at jeg kanskje burde gått til legen før jeg flytter, ettersom at jeg nok ikke kommer til å få meg ny fastlege i Trondheim.

  15. Jeg er en 20 år gammel jente som plutselig har blitt veldig ofte syk. Ikke det at det er noe unormalt å være syk innimellom, men det som gjør at jeg begynner å lure er at jeg alltid har vært en person som aldri blir syk. Før de siste 3 måndene nå har jeg kanskje vært syk sånn 1 gang iløpet av de siste 7-8 årene, mens nå har jeg vært syk ca. 5 ganger på 3 månder. Når jeg er syk er det alltid ca. 40 i feber, ekstrem utmattelse og gjerne veldig sår hals itillegg. Jeg er derimot nesten aldri kvalm eller kaster opp, men matlysten er alltid minimal. Når jeg får en runde, varer det somregel minst 3 dager.

    Jeg er en ganske så sunn jente, spiser somregel ganske sunt og variert, trener 3 ganger i uken. Men ikke noe fanatiker på verken mat- eller treningsområdet, noe som gjør at jeg har veldig vanskeligheter med å tro at livsstilen min kan ha noe med saken å gjøre. Det eneste som er nytt fra den siste tiden, er at jeg har friår mellom vgs og studier, hvor jeg jobber som assistent på sykehjem (3-5 dager i uken), noe som til tider kan være en veldig fysisk tung jobb. Men også her har jeg vanskeligheter med å tro at det har brutt ned helsen min ettersom at jeg har hatt inntrykk av at den var veldig god fra før.

     

    Det jeg lurer på er om dette er noe jeg bør være beskymret for, eller kontakte legen min for. Noen andre som har opplevd lignende, har noen tips til hva jeg bør gjøre, eller vet hva som kan være årsaken til dette?

    Jeg skal til høsten begynne på et veldig krevende studie, og har nok da ikke tid til å være sengeliggende så ofte.

  16. Har dere kjent hverandre lengre enn disse to ukene dere har holdt på? Om ikke, så er jo ikke to uker all verden.. Da kjenner dere jo hverandre egentlig ikke så godt, og blir dere offisielt sammen nå, så må dere jo også gjøre det offisielt slutt om dere finner ut at dere ikke passet så bra sammen likevel. Om dere har kjent hverandre som venner lengre enn disse to ukene, er jo sitvasjonen en annen så klart. Men uansett så ser ikke jeg helt poenget med å måtte definere forholdet deres med en gang. Jeg foretrekker hvertfall selv å være litt i gråsonen en stund å bli godt kjent med fyren og se om vi faktisk har noe mer kjemi enn bare det fysiske, før jeg vil ta opp spørsmålet om hvor vi står. På det tidspunktet har vi som regel blitt såpass godt kjent at det ikke føles rart å ta opp slike ting.

    • Liker 1
  17. Vet at stort sett alle har svart det samme her, men det går seg faktisk til, selv om det kanskje ikke føles helt sånn ut nå.

    Jeg har nå snart jobbet som assistent på sykehjem i 1 år, det var min første ordentlige jobb, og følte meg skikkelig ubrukelig helt i starten. Grudde meg skikkelig til jobb fordi jeg følte jeg jobbet sakte og at jeg hele tiden fikk kjeft av enkelte av beboerene fordi jeg ikke visste nøyaktig hvordan de ville ha ting. Men gikk ikke så veldig lang tid før ting gikk mye glattere, og nå får jeg ofte høre av andre, faste ansatte at jeg er en av de flinkeste assistentene der, og at det er veldig greit å jobbe med meg fordi jeg er så kjapp og ser alt som trengs å gjøres. Men jeg har fortsatt friskt i minne hvordan det er å være ny, og hjelper derfor nye folk litt ekstra mye (har itillegg folk på opplæring innimellom) fordi jeg vet at det kan være vanskelig å spørre om hjelp, når man føler man blir en belastning for de man jobber med.

     

    Var gjerne ikke så mange tips i hvordan å bli bedre på MCrn her, men håper du kanskje klarer å tenke litt framover, og tenke at du hele tiden lærer mens du er på jobb. Bør også prøve å bli litt hardhudet ovenfor kritikk fra kunder og lignende. Selvsagt bør du høre på hva folk klager på og lære av det, men ikke ta det inn over deg.

     

    Er det ikke noen på jobben din du føler du kan spørre litt mer om hjelp enn andre? Kanskje noen som var nye for ikke så alt for lenge siden? Eventuellt om du føler du fikk en dårlig opplæring, så kan du jo alltids høre om du kunne fått litt mer.

     

    Husk at du har lov å være ny, og at du nok får en bratt læringskurve framover.

    • Liker 2
  18. Jeg og han bestemte oss for å kjøre til en badeplass en stykke utenfor byen vi bor i for å grille. Stedet er alltid ganske fullt, men jeg tenkte det sikkert ble koselig, selv med masse folk rundt.

    På eneste vei ut dit kommer vi til en veisperring pga en ulykke, og må bare snu. Vi kjørte heller ut et helt annet sted, og finner en øde, liten øy (på ca. 15m i diameter). Vi haddde med oss tepper og god mat, og spiste og pratet en stund, før han spilte gitar og sang for meg. Vi lå lenge på teppet og koste oss :whistle: , måtte etterhvert ha et teppet over oss også fordi det begynte å bli kaldt. Det begynte etterhvert å dryppe, men ingen av oss hadde lyst å gå, så vi bare dro teppet over hodet og koste oss videre :blush: . Til slutt ble regnet så ille at vi måtte pakke sakene og løpe til bilen (ganske lang vei), og ankom bilen ganske så våte :p

     

    Det er et av mine fineste og mest romantiske minner med han. :love:

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...