Gå til innhold

JcV

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JcV

  1. Hei,

    Først og fremst må jeg unnskylde mine dysleksi feil. Har kjørt teksten gjennom Word, men det kommer nok noen skrivefeil allikevel.

     

    Jeg har en svigermor, og vi er ikke akkurat beste kompiser. For litt under to år siden, hadde vi en krangel . Det var mange små ting i forkant som blåste opp ballongen og en face book kommentar jeg hadde lagt ut som sprakk den. Hun mente at den var direkte rettet mot en av hennes da 15 år gamle datter(dette er da små søsteren til min samboer). Jeg kan så klart diskutere fram og tilbake om den var det eller ikke, men jeg står på mitt og hun står på sitt. Jeg kan forstå misforståelsers, og akseptere at hun blåste noe ut av sine proporsjoner i sinne. Men mitt problem var at hun tok det da ikke opp med meg, men heller valgte å skjelle ut min samboer, som da var 8+ mnd. gravid.

     

    Det ente jo så klart opp i at det var jeg som tok kontakt med moren. Hva som ble sagt der var nok ikke hyggelig for noen parter. Hun har ikke turt å skjelle ut min samboer igjen, så det kom vært fall noe positivt ut av det. Men jeg fikk klar beskjed om at jeg bare hadde å holde meg unna henne og hennes to 15 år gamle døtre. Det jeg da gjorde var å fjerne begge døtrene hennes som venner på face book, samtidig som jeg fortalte de hvorfor jeg fjernet de og at det hvis de trengte noe støtte kunne de regne med at jeg stilte opp, men at det var de som måtte si i fra.

     

    I da nesten to år har jeg hold meg unna. Jeg har hatt minimum kontakt med moren, ved at hun har vårt på besøk hjemme hos oss to ganger. Men jeg går ut av rommet når hun begynner å baksnakke barna sine. Jeg har også hold kontakt med døtrene, nå da 17 år gamle på et minimum, kun sett de på familie samlinger hos faren deres(foreldrene er skilt, ja).

     

    I løpet av denne perioden hvor jeg har hold min avstand har jeg observert en god del baksnakking fra moren om meg, gjennom fettere og kusiner. Jeg kunnet nok ha forutsett at dette ville skje før krangelen. Ettersom baksnakking var normal middagsbord prat, i alle fall når jeg var på besøk. Men denne baksnakkingen om meg har for å være ærlig, irritert meg en god del. Men jeg har ikke tatt det opp. Kanskje fordi jeg rett og slett ikke har giddet, eller fordi jeg er klar over at det å ta det opp med henne ville kun føre til mer baksnakking og mer ubehag mellom henne og min samboer. Jeg er ikke helts sikker selv, men konklusjonen er at jeg bare har hold min avstand.

     

     

    Men, i løpet av den sist uke fikk min samboer en ny samtale, denne gangen fra faren om at hennes mor hadde blitt meldt anonymt til barnevernet i forhold til hennes to 17 år gamle døtre. Nå skal jeg innrømme at jeg tenkte ganske mye på og faktisk melde henne for to år siden, dette var da før døtrene ble tatt inn på Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk(BUP). Jeg regnet da med at hvis det faktisk var noe så seriøst ville de finne det og ta tak i det. Jeg innser at det var ganske feigt av meg og ikke melde henne før det, men jeg hvis jeg hadde gjort det var jeg klar over at jeg bare eskalert situasjonen igjen, og jeg var usikker på om det var så ille at barnevernet burde bli innblandet. Så når barna ble tatt tak i av BUP, så var det som om jeg følte et ansvar ble løftet av skuldrene mine, men så skjedde det allikevel.

     

    I følge moren var det da så klart jeg som hadde sendt inn bekymringsmeldingen. I følge samboeren min virket det også på faren at han også trodde at det var meg. Hans mening var at alt som sto i bekymringsmeldingen var løgn, men grunnlaget for at moren mente det var meg var fordi informasjonen som sto der var så personlig at det måtte være meg.

     

    Med det i tankene kommer jeg til tre mulige grunner for at hun anklager meg. Den første grunnen: Selv om jeg har hold meg borte fra henne i snart to år så er hun fortsatt sint og klarer ikke å se videre. Den andre grunnen: Det sto noe i meldingen som hun har sagt. I følge faren sto det en del ting om han, som var fullstendig tull og ser ikke bort ifra at det er noe baksnakking hun har da har sagt foran meg, og tydeligvis andre. Den siste grunnen: Det som står der var faktisk sant.

     

    Jeg har holdt meg unna hele situasjonen i to år hvor jeg har holdt munn og vendt det andre kinnet til. Allikevel fått skylden for noe jeg ikke har gjort. Det jeg føler er det absolutt kjipeste med hele situasjonen er at ingen har kontaktet meg om dette. Jeg hadde ikke regnet med at moren ville ta kontakt med meg, kanskje for å skjelle meg ut. Men det vet jeg vel at hun ikke tørr. Men at en eller annen av familien hadde tatt kontakt med meg bare for å prøve å verifisere om det var jeg som hadde gjort det eller ikke, eller prøve å få meg til å unnskylde situasjonen. Det hadde jeg faktisk regnet med. Ikke en gang faren har prøvd å prate med meg personlig, noe som skuffer meg veldig.

     

    Så mitt spørsmål er: hva skal jeg gjøre/hva kan jeg gjøre? Jeg vet at jeg må møte alle disse menneskene igjen, jeg vet dette er i tankene deres når jeg ser de og jeg vet hvordan det ser ut hvis jeg initialiserer en samtale om dette med noen av dem. Samme hva jeg gjør så blir det fortsatt bare mitt ord mot hennes. Hele situasjonen gjør meg bare sint, så utrolig hinsidig sint. Personlig kunne jeg ønske å pakke sakene mine og forsvinne. Prøve å glemme dette drama-helvete. Men med en samboer og en datter det er rett og slett ingen mulighet.

    • Liker 1
  2. Jeg er ikke uenig med deg kgun. Frames brukes nok rundt omkring for å oppdatere sider på den måten du beskriver. Men mener nok at de faller utenfor begrepet Ajax og til å med begrepet kommunikasjon. Fordi man kan ikke bruke inneholde i en frame på noen pragmatisk måte etter at den har blitt mottatt. Det er bare en lettvinn måte å F5'e deler av siden, med unødvendig mye overhead.

     

    Mens det å bruke ordet web applikasjon framfor Ajax blir nok også noe vagt. Det at Ajax er en del av en web applikasjon er greit nok, men det er alt for mye annet som faller innenfor det begrepet også.

     

    Ajax i seg selv er nok bare et begrep som beskriver et spesifikk pattern, som du selv sier bruker JS, de forskjellige XMLHttpRequestene for å bygge et event system, uten å måtte laste inn mye html kode. Litt på samme måte som måte som man bruker begrep MVC modellen.

  3. Hmm, faktisk ser det ut til at du kan lagre objektet direkte inn i en session. Jeg mener at det ikke alltid har vært mulig. Men når jeg testa det nå lokalt med php v 5.3.9 , så gikk det helt glatt.

     

    Jeg testa med et svært lite obj som kun inneholdt tekst variabler. Så du kan kanskje møte problemer hvis du nøster objekter i objektet, eller lagrer arrays. En annen ting du kanskje må tenke på er også minnebruken. Hvis du absolutt må gå denne veien, uten å lagre i db. Så hadde jeg kanskje brukt memcached i stede(minne er alltid raskere enn disk).

  4. Hvis jeg forstår det rett, så generer du to objekter i et script. Etter at du har lastet scriptet, ønsker du å sende objektene videre? for eventuell lagring eller lignende i et annet php script?

     

    Jeg ser vel et par forskjellige muligheter, som egentlig gjør det samme. Det du er ute etter er å kunne mellomlagre objektet slik at det ikke dør etter hoved-scriptet er ferdig kjørt.

     

    Personlig ville jeg ha laget "rammene" for objektet(altså selve php koden) i en egen php fil. Lagret innholdet av php objektet inn i en database når hoved-scriptet er ferdig. Så lastet det inn på nytt inn i scriptet du vil kalle på ved hjelp av ajax.

     

    En annen mulighet er noe av det du selv tenker på, nemlig bruk av sessions, tekstfiler eller memcache. Du kan serialisere objektet enten ved serialize() eller konvertere det til JSON ved å bruke json_encode(). Det du da ender opp med er en tekst streng du enten legge i en session , memcache, tekstfil, eller bare sende videre ved hjelp av ajax koden.

     

     

    PS, frame eller Iframes er nok ikke det man definerer som Ajax-teknologi. Det blir litt som å si at man programmerer PHP... man scripter i PHP og programmerer i C++. Det har mange likhetstrekk, men det er en grunn for de forskjellige begrepene.

  5. Ikke veien jeg hadde gått. Det å nøste switcher inne i en switch blir fort uoversiktlig.

    Hadde heller brukt en if setning, slik at du kan lage logiske sjekker for vær av delene. Eller laget den felles koden for konstant 1,2&3 ut i en egen funksjon.

     

    (Det at en if setning er tregere enn en switch er kun en gammel myte.)

  6. Hei,

    Jeg har en utfordring i forhold til Ajax og javascript. Jeg bruker Ajax til å laste inn deler av siden, etter at jeg velger forskjellige valg. En del av disse delene inneholder da javascript i seg, som drag&drop og colorpicker. Hvis siden blir lastet ned korrekt, ved at drag&drop fanen er valgt så fungerer scriptene perfekt, men hvis de blir lastet opp med ajax i etterkant,så slutter de å fungere fullstendig.

    Finnes det noen fornuftig løsning på dette, eller må jeg reloade hele siden hvis jeg skal laste inn javascriptene.

  7. Jeg tror det er en velig vannsklig greie, ikke at du ikke kan "redirecte" siden til en annen, det finnes mange muligheter der, alt fra å sette opp frames, rewriteurl(htacces), php header, curl eller definere at domenene skal gå til samme område. Problemet ditt kommer nok mens du er inne på siden du har redirekta til og navigerer deg fram og tilbake, jeg tror nok at du kommer til å miste www.axp.no i adrs linja på ett eller annet punkt. Spesielt hvis linkene på walkam.net/SQL er fullstendige eller inneholder deler av katalogstrukturen i seg.

  8. Hei, jeg prøver å redirecte en brukerne mine fra en side til en annen, uten å vise brukeren at han faktisk blir flyttet.

     

    Dvs at jeg har to domener http://domeneA.no/test/ og http://domeneB.no/test/

    Det jeg vil er at når noen skriver inn http://domeneA.no/test/.. så kommer de egentlig til domeneB/test/.. men det skal fortsatt stå domeneA i url'n

    Jeg vet at dette er mulig i htaccess, men jeg klarer ikke å tunen helt.

     

    Options +FollowSymLinks

    RewriteEngine On

    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domeneA\.no/test/$ [NC]

    RewriteRule (.+)$ "http://domeneB.no/test/$1" [L,P]

     

    Det fungerer så lenge jeg ikke tar med katalogene, er det noen som kan fortelle meg en måte å løse dette på?

  9. Jeg er ute etter en PHP utvikler som kan jobbe i sommer, enten som en sommerjobb eller deltid/kveld.

    Vi utvikler en en rekke PHP løsninger som trenger ny funksjoner. Kravene opp oppdateringer har ballet på seg noe i det siste slik at vi er på utkikk etter en hjelpende hånd.

     

    Vi utvikler sidene våre i PHP 5. Vi skriver koden i OOP og bruker MVC patterne til å organisere koden. Det er så klart fint med kunnskap innen html, javscript, css og xml.

     

    Vi tilbyr en grei jobb midt i sentrum av Oslo. Hvis ting fortsetter å balle på seg ser vi også mulighet for å opprette en ny 100% stilling.

     

     

    Hvis dette er noe DU kunne tenke deg å bruke sommeren på vennligst send søknader til [email protected] eller ring 97715275

  10. Det jeg hadde gjort her er å brukke sessions, og ikke en variabel url.

    La oss for eksempel si at du vil at brukeren skal ha siden tilgjengelig i 10 min etter at han har kjøpt produktet.

     

    Da hadde jeg skrevet i redirekt siden noe slikt :

     

    <?php

    session_start()

     

    $_SESSION['time_limit'] = time() +60*10;

    header("Location: index.php?produktId=xxx");

     

    ?>

     

    Så i selve produkt siden, lager du en ny link som også går til en redirekt page som da sjekker $_SESSION variabelen. Hvis $_SESSION variabelen har gått ut på tid, så vil ikke brukren få lastet ned noen fil.

     

    På denne måten har du sikkerhet i forhold til at brukeren kan kun laste ned filen så lenge browseren er oppe innenfor tidsperioden du har satt.

  11. Jeg vet ikke hvordan det gjøres i phpmyadmin ( jeg bruker navicat eller consol).

    Men du kan gjøre det ved å bruke denne sql settningen :

     

    Alter table [tablename] modify [columname] INT(10) ;

     

    det er 10 tallet i INT(10) som sier hvor stort det kan være. Å dette betyr ikke at det kan gå opp til 1.2.3.4.5.6.7.9.10, men heller 999999999 ( ikke helt, men du skjønner hva jeg mener?).

  12. Det burde vel egentlig være ganske innlysende. Hvis du har to systemer med to bruker databaser, og ønsker å sette de sammen må man kanskje sammslå to av tabellene... eller reflektere tabellene, men det er et hat utenlike.

     

    Men jeg vill tro at dette ikke er en jobb for deg, men heller koderen din!

  13. Litt usikker på hva du mener her med indekser? Tenker du på en kollonne med tall som inneholder enn eller annen id? og du får ikke flere enn 100 så har du nok satt størrelsen på kollonnen til 2. Det hadde vært enklere å si noe fornuftig hvis du ikke skjulte all datan i tabellen din.

     

    En index i database verden har ikke noe med lengden på dataen som blir lagret, men heller hvordan den blir funnet etter at den er sattinn. Du kan lese mer om indexer her : http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/mysql-indexes.html

  14. Det er ikke sikkert at det å order etter pk id'n gjør at du henter ut den siste artikkelen, jeg har opplevd flere ganger at ting blir satt inn i pk verdier som er slettet. Er usikker på om det har med tabell typene, eller om det er noe annet som påvirker dette. Men det er mye bedre å order by en timestamp eller noe lig.

     

    Det enkleste er å bruker id i tabellen din, som identifiserer artikkelen. Som regel en Priamry Key el.lig.

    Så når du printer ut listen med linker så blir linken din slik : <a href="articles.php?id=<?php echo $row['id']; ?>">Les mer</a>

     

    så på articles.php siden din gjør du om sql koden din til følgende : SELECT * FROM `artikler` WHERE id = ".$_GET['id']."...

     

    Da burde du vel ha mulighet til å velge hvilken artikkel du skal kunne se.

     

    For å kunne å automatisk hente ut de forskjellige collonene må du bruker DESC artikler, så kjøre en mapping opp av datatyper osv, for så printe de ut korrekt.

     

    For å få ut alle artikklene må du bare omstrukturere sql settningen din, fjern limit delen så får du opp alle radene i basen.

     

    Jeg er ikke en veldig stor fan av denne måten, jeg hadde mye heller hoppet på OOP for så å bruke mvc pattern og reflection for generer opp slike ting, men du er kanskje ikke helt der ennå.

  15. Jeg kjenner ikke til noen ferdig funksjoner for dette, men det er ikke spesielt vannskelig å lage! Det handler jo egentlig om bare å finne et layout du finner fornuftig. Så mappe opp databasen ved hjelp av DESC i forhold til hvilke input element du ønsker å bruke., for eks: varchar(100) = <input type="text" .. osv. Så på den samme måten genererer du opp insert & update settningene for lagring.

×
×
  • Opprett ny...