Gå til innhold

Fusentast

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fusentast

  1. Heisann, behjelpelige forumbrukere :)

     

    Både dama mi og jeg har bestemt oss for å endelig gå til innkjøp av nye telefoner (ingen av oss har hatt smarttelefoner ennå). Vi har litt forskjellige ideer om hva slags telefoner vi ønsker, og hadde håpet på litt hjelp fra dere.

     

    For meg:

    Da jeg er student, ser jeg ikke for meg noen av toppmodellene, ei heller økonomimodellene, men heller noe litt mer i mellomklassen. Har sett litt på tester på amobil, og har sett litt på bl.a. følgende:

    ZTE Nubia Z5

    Huawei Ascend P6

    LG Optimus F5

    Sony Xperia V

     

    Har ikke noen spesielle krav, men håper naturligvis at telefonen jeg kjøper kommer til å holde en liten stund. Behøver naturligvis ikke være en av modellene jeg nevnte, så andre forslag vil vurderes om dere mener det er andre modeller som kanskje ville vært bedre.

     

     

    For dama:

    Ho er mer interessert i en billigere telefon (rundt en snau tusing). Det viktigste for ho blir kamera. Etter det jeg har lest av tester av billigere telefoner virker det som om kameraet på de fleste av disse telefonene ikke er de beste (naturlig nok, og spesielt i dårlig lys), men kanskje det er noen telefoner som er bedre enn andre? Hva anbefales av billigere telefoner?

  2. Heisann!

     

    Jeg har en bærbar maskin fra Acer, som jeg har hatt i snaue to år nå, og har igrunn hatt tenkt til å formatere en god stund nå. Det jeg lurer på er framgangsmåten. Sånn jeg har forstått det putter man i Windows-CDen (har Windows Vista) og tar det derfra når man starter opp maskinen?

    Det fulgte ikke med noen Windows-CD med maskinen når jeg kjøpte den. Men Vista maste om å kopiere ett eller annet recovery system på CDer, hvilket jeg gjorde (endte opp med to av de).

    Er det disse jeg skal bruke til formatering av systemet, eller er det noen annen måte å gjøre dette på? Og når man formaterer, har det noe å si at man har en dual-boot (har også Ubuntu)?

  3. Heisann!

     

    Da var det omsider min tur til å få problemer med min datamaskin. Tidligere i dag, mens jeg brukte maskinen til å spille av musikk, slo maskinen seg plutselig av. I tillegg til dette lagde den noen merkelige lyder jeg aldri har hørt før. Har prøvd å skru maskinen på igjen etter dette, men det samme skjer igjen, men raskere nå (får knapt nok logga meg inn.

     

    Har igrunn liten peil på slikt, men mistenkte virus eller noe slikt. Fyrte opp maskinen i sikkerhetsmodus, har sikkerhetskopiert det jeg helst ikke vil miste, og har kjørt både virusprogram og anty-spyware program. Den første gangen jeg kjørte virusprogrammet fikk jeg samme problemet, ved at maskinen skrudde seg av og lagde skumle lyder, den andre gangen gikk det greit. Men verken å kjøre virusprogram eller spywareprogram hjalp. Vil likevel ikke utelukke at det kan være et virus.

    Prøvde deretter å putte i Windows-CD'n, men før jeg i det heile tatt får guide meg gjennom valgmulighetene med CD'n, kræsjer maskinen igjen. Veit derfor ikke hva jeg kan gjøre.

     

    Noen som har forslag til hva feilen kan være, og til hvordan jeg kan ordne opp i dette? Eller kan det være at maskinen rett og slett er tapt?

  4. Heisann!

     

    Da jeg kjøpte bærbar maskin tidligere mot slutten av sommeren, fulgte det med en gratis prøveperiode med et antivirusprogram (McAfee). Nå har denne perioden passert, og er lite interessert i å betale for antivirusprogram, så lasta ned og la inn avast! Antivirus. Foreløpig har jeg ikke sletta McAfee, men får jo ikke lenger oppdateringer derfra. Derfor lurer jeg på om det har noe for seg å fortsatt ha McAfee installert på maskinen, eller om jeg like gjerne bare kan slette det.

  5. Jeg er blant de som har gått til innkjøp av maskin med Vista installert tidligere i høst (for drøye to måneder siden), og har følgelig dette tilbudet om å få tilsendt Windows 7 uten å måtte betale annet enn frakt. Er interessert i dette, og prøvde derfor å bestille tidligere i dag. Problemet dukka opp når jeg måtte skrive inn PC-serienummer. Dette serienummeret har jeg funnet under maskinen, men det er fullstendig uleselig. Derfor kommer jeg heller ikke videre med registreringa. Noen som veit om det finnes en annen måte å finne dette serienummeret på?

    En annen ting i registreringa:

    Produkt kvalifisert for oppgradering til Windows® 7
    Hva skal jeg skrive her? Er dette bare et ja/nei-spørsmål?
  6. Heisann.

     

    En bekjent er ute etter laptop, men har lite peil på data, og trenger derfor hjelp til valg. Laptopen skal primært brukes til enkle ting som internett og chatting. Derfor stilles det ikke store krav til veldig høy ytelse. Fokuset ligger mer på pris (under 5000). To maskiner som er interessante for øyeblikket er ECER E525 og ACER E625. De eneste betydelige forskjellene jeg kan se er hard disc størrelsen og prosessor. Det er først og fremst prosessor jeg lurer på, hvilken er best? Og overall, hvilken maskin bør velges? Vil man i det heile tatt merke noen forskjell? Eller er det noen andre maskiner til rundt samme pris som kan anbefales?

  7. Acer Aspire 3810T er ei kurant maskin til folk som er mykje på farten. Batteri levetiden er meget god, men vist du skal spille er nok dette feil maskin. prosessoren er i slakkeste laget og skjermkortet er ikkje noko særligt å skryte av. Den mangler også cd/dvd-spiller (14" modellen 4810 har dette)

    Hei, og takk for svar.

     

    Har nå sett på denne 4810 (lenke), og sammenlikna den med 3810'n. På det meste ser de ut til å være like gode, men der det er forskjeller virker førstnevnte noe bedre. CD/DVD-spiller er også noe jeg ønsker å ha. Så nå synes jeg 4810 virker mer interessant. Dessuten er den noe billigere. Men da lurer jeg på hvorfor den er billigere, ettersom den tilsynelatende er noe bedre. Noen som veit?

    Når det gjelder spill er ikke det noen problemstilling, da det jeg har av spill er eldre spill ala Heroes 3, som begge maskiner bør klare fint.

     

    Når det gjelder Acer Aspire 5738ZG som du nevner, blir nok den litt i overkant stor.

  8. Har funnet en maskin som heter Acer Aspire 3810T, som virker interessant. Spesifikasjonene ser ut til å passe mitt bruk godt (etter det jeg kan se), og maskinen får veldig god kritikk i diverse tester.

    Komplett

    MPX

     

    Er som sagt interessert i denne maskinen, men hører gjerne hva dere kyndige har å si. Vil dette være et godt kjøp? Og hvilken butikk er å anbefale, Komplett eller MPX? Har gode erfaringer med Komplett, men ingen kunnskap om MPX.

  9. Hei igjen!

     

    Setter pris på den hjelpen jeg har fått tidligere i tråden, og etter anbefaling valgte jeg å vente litt med kjøp av maskin. Nå nærmer august seg med stormskritt, og fra neste uke vil jeg være opptatt, så kunne være greit å bli ferdig med dette. Noen nye anbefalinger, eller er tidligere anbefalinger fortsatt gjeldene?

     

    Når det gjelder hva jeg er ute etter kan jeg også justere kravene noe ned, med mindre dette går veldig ut over hvor bra maskinen vil være, da spesielt med tanke på tempo og holdbarhet, dersom dette vil kunne redusere prisen. Men som nevnt er jeg interessert i en maskin som vil holde seg rask i en god stund, en maskin med god holdbarhet. Holdbarhet er noe jeg er villig til å betale for, til en viss grad. Jeg har satt et pristak på kr 8000, men fortsatt er jeg interessert i å kjøpe en billigere maskin.

  10. Kjenner meg igjen, ja. Jeg kan bestemme meg for å være flink til å pugge ord eller lære grammatikk, og da er jeg det. Men dette varer som regel ikke så altfor lenge, så det går i perioder, hvilket naturlig nok ikke er veldig effektivt :p Nå skal det sies at grunnen til at jeg ofte stopper for en periode er prøver eller lignende på skolen, og at det har vært vanskelig å starte opp igjen etter dette. Nå har jeg én eksamen igjen før det er slutt med videregående skole, så får se etter det. Skal som sagt også til Finland denne sommeren.

    Når det gjelder Ymmärrän har også jeg den boka. Eller settet, med tekstbok, oppgavehefte og fasit til oppgavehefte. Har også en finsk-norsk lommeordbok. Har en finsk bekjent som jeg har lest tekster fra den boka for, som sier at uttalen er bra. Derfor er det vokabular, grammatikk og å faktisk bruke det jeg har lært som er det jeg har størst behov for. Finsk er ikke et språk jeg får brukt mye, da jeg fortsatt ikke kan skrive ordentlige setninger, og siden det gjerne går tid mellom hver gang jeg holder på, må jeg ofte gå gjennom en del ting på nytt. Har dog kjøpt ei kladdebok som er tiltenkt til grammatikk og slikt, sånn at jeg har en oversiktlig, egenprodusert grammatikkbok.

  11. Hvis du vil ha solid pc som ikke blir overopphetet og bråker mye så bør du gå får en asus ;)

    Andre merker har problemer med dette?

     

    Forresten, jeg trenger jo ikke maskinen før i august. Tror dere det vil bli noen særlig forskjell i priser rundt starten av august i forhold til nå, på maskiner med rundt de samme spesifikasjonene, slik at det kan lønne seg å vente, eller er det like greit å kjøpe nå?

  12. Ikke for å kapre tråden, men:

    Pjusker også bittelitt med finsk. Jobbet ganske mye med det for endel år tilbake, og tenker på å ta det opp igjen nå som jeg er mer kjent med læringsprosessen.
    Jobber så smått med finsk selv. Hvordan er det du har gjort dette? Selv har jeg ikke fått jobbet så mye med det på en stund nå, grunnet skole og fotball, og det har derfor ikke gått så mye framover. Men har bedre tid framover nå, før jeg skal tilbringe tre uker i Finland fra slutten av juni.
  13. Acer 6930 6990,-

     

    Prismessig er kanskje denne perfekt? Fujitsu Siemens AMILO Notebook Pi 3540 med CPU T6400 og fint skjermkort 9300 GS til ditt bruk.

     

    Denne har med bæreveske og lignende. Ok PC det også.

    Alle tre ser interessante ut, og skulle tro at de holder for mitt bruk. Synes spesielt Fujitsuen og HP'n ser interessante ut, og til en grei pris. Du vil da anbefale Fujitsuen? Tror du den vil holde en stund?

     

     

    må si, skal du bruke så pass peng på en lappis, burde du vurdere cpu,minne og gfx.
    Hvor sterk cpu mener du jeg bør ha, og hvor mye minne? Og hva er gfx?

     

    som f.eks:denne med helt NYTT skjermkort.
    Den blir nok i dyreste laget.

     

    her har du en fint brukt som kostet flesk i sine dager(snart 2år tilbake. Hvis du forter deg klarer du kansje å snabbe til deg et røverkjøp - uten garanti da :p

     

    :)

    Er ikke spesielt interessert i å kjøpe noe såpass dyrt uten garanti :p

     

     

    Må bare si at jeg setter pris på all hjelpen jeg får :)

    Får nok ikke gjort noe før til uka, har en eksamen til fredag, men friuke neste uke, så får se da.

  14. Football Manager krever en god CPU, eller går det fort tregt. Litt forbedring 2009 fra 2008.
    Du har nok et poeng her. Har en maskin som er snart seks år gammel, så er vant med at FM går tregt, og det er kjedelig. Nå vet jeg ikke om jeg kommer til å kjøpe FM 2010, men mulig (har ikke skaffa meg 2008 eller 2009). Da skal jeg ta forbehold om en god CPU, i tilfelle jeg kommer til å spille FM (er blitt en god stund siden sist, og vet ikke om jeg kommer til å begynne igjen). Men kraftig skjermkort er vel ikke nødvendig, slik som med mange andre spill?

     

    Begge de PC'ene ser interessante ut. Vil man merke stor forskjell på en 13,3" og en 15,4" skjerm når man ser på film og slikt? Ikke at jeg ser på film så veldig ofte, men kan være greit å vite at det går fint å bruke maskinen til å se på film dersom jeg får lyst til det. Begge maskinene er også akkurat innenfor prisramma jeg har satt. Går det an å gå noe ned i pris og likevel få en god maskin til mitt bruk? Maskinen skal helst holde en god stund, og det er én av grunnene til at jeg er villig til å gå såpass høyt i pris. Uansett kan begge disse to vurderes.

  15. Du kan eksempelvis begynne med å uttale "can't" som "kahnt", istedenfor amerikanske "kænt". Generelt i ord som dance, chance, trance, osv. uttales a-en akkurat likt som den norske a-en.
    Nå har jeg riktignok bare vært i England tre ganger, og er derfor ingen ekspert på området, men etter min erfaring er det langt fra uvanlig å bruke en tilnærma æ-lyd i slike ord. Og de høres ikke akkurat noe mindre britiske ut for det.

    Men slik jeg har forstått det virker det engelske språket ofte mer standardisert i engelsk tv enn i norsk tv, og derfor kan man som nordmann gjennom media fort få inntrykk av at alle engelskmenn snakker på den måter, selv om det langt fra er slik. Som sagt, jeg er ingen ekspert, men mine tips vil være å høre mye på britisk uttale, alt etter hvilken britisk form du ønsker (Glaswegian, kanskje? :p). Snakk høyt og prøv å tilnærme språket ditt det du hører. I britisk-engelsk er det vel også mer vanlig med hovedtrykket på starten av ordet enn det er i amerikansk-engelsk, om jeg ikke tar feil, så det er også noe å tenke på. Tenk også over vokabularet ditt, prøv å bruk vanlige britiske ord og uttrykk framfor amerikanske.

  16. Heisann, ny her.

     

    Det har seg sånn at jeg går løs på mitt første år som student til høsten, og i den anledning trenger jeg en bærbar datamaskin. Jeg har aldri hatt en bærbar datamaskin før, og har ikke mer enn gjennomsnittlig peil på datating. Derfor hadde jeg satt veldig stor pris på hjelp fra folk her som har mer peil og erfaring enn meg.

     

    Først kan jeg nevne hva jeg er ute etter. Som student vil datamaskinen naturligvis bli brukt til studier, men dette krever vel ikke stort av en maskin, regner jeg med. Foruten studier vil den bli brukt til internett og chatting, hvilket heller ikke skulle kreve stort. Foruten dette vil jeg bruke maskinen til streaming og til å se film. Jeg er ikke ute etter et maskin som kan spille av de nyeste og tyngste spilla (om jeg spiller vil det være spill som gode gamle Heroes 3 eller andre gamle spill, eller Football Manager, som ikke krever stort), og jeg driver heller ikke med fotoredigering eller slikt, så tunge spill eller fotoredigering er ikke faktorer det legges stor vekt på. Da tror jeg at jeg har fått med meg det meste jeg har tenkt til å bruke maskinen til.

     

    Når det gjelder selve maskinen har som nevnt ingen erfaring med bærbare datamaskiner. Jeg har derfor ingen formening om merke. Ellers kan jeg ikke si stort om det tekniske, men jeg hadde i hvert fall tenkt meg noe slikt:

    Skjerm: 13-16"

    Pris: Litt usikker, men hadde håpet å havne på under 8000 kroner, i hvertfall. Gjerne et lite stykke under også, om mulig.

    Vekt: Spiller liten rolle. Hvor mye jeg skal bære den vet jeg ikke ennå, men er ingen svekling, så litt avstander tåler jeg selv om den ikke skulle være så lett :p

    Batteri: Ser gjerne at batteriet ikke går tomt veldig fort.

    Operativsystem: Blir vel vanskeligere og vanskeligere å komme unna Vista. Har selv ingen erfaringer med Vista, men det virker på meg som om det er en del problemer med det. Stemmer dette? Har jo allerede XP-CD fra den stasjonære maskinen min, så går kanskje an å bruke denne? Ellers har jeg lest en del bra om Ubuntu, kan det være å anbefale?

    Lyd: Hvordan lyden er på nyere bærbare maskiner vet jeg ikke, og har heller ikke planlagt å spille høy musikk på den, men lyden bør i hvertfall være god nok til å se på filmer.

     

    Tar gjerne imot anbefalinger av nettbutikk òg. Har før handla på Komplett, og er fornøyd med de. Bor også i Sandefjord, så trenger ikke betale stort for frakt. Med tanke på beliggenhet ligger også MPX fint til. Uansett er det pris/service og alt det der jeg er ute etter.

     

    Mange spørsmål her, men hadde vært kjempeflott om noen kunne hjulpet meg med det her :)

    Om dere trenger mer informasjon for å kunne hjelpe meg, eventuelt for å kunne hjelpe meg bedre, er det bare å spørre, så skal jeg svare så godt jeg kan.

×
×
  • Opprett ny...