Gå til innhold

Bonanza

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bonanza

  1. Etter å ha oppgradert fra Vista til Win7 på min nye HP Pavillion DV7, vil ikke maskinen tillate musen min å koble seg til. Det popper opp en melding om at en blåtannenhet vil koble seg til, og så får jeg beskjed om å legge inn enehetens pin-kode. Jeg har vel aldri noen gang blidt bedt om å legge inn en pinkode for en mus, og er litt opprådd. Anyone?

  2. alle 3 kortene nederst er bedre enn de over

     

    Knall. Og på "recommended" står disse:

     

    NVIDIA Graphics cards

    6600, 6700, 6800, 7600, 7800, 7900, 8500, 8600, 8800

    GeForce Go Series:

    7600, 7800, 7900

    ATI Graphics Cards

    X800, X900, X1600, X1700, X1800, X1900, x2600, x2900, x3650, x3850

     

    Matcher de tre jeg lurte på oppe, også disse?

  3. Jeg skal ha meg en ny laptop, men er litt grønn på dette med grafikkort. I spekken på et online 3D-program jeg bruker endel (SecondLife), står det følgende å lese som minimum krav til grafikkortet:

     

    NVIDIA GeForce 6600 or better

    OR ATI Radeon 8500, 9250 or better

    OR Intel 945 chipset

     

    Men når jeg surfer rundt på jakt etter en ny laptop med 17" skjerm og greier, så har jo ingen av disse grafikkort med typbetegnelse som ligner på dette. F.eks. lurer jeg på om noen av disse duger:

     

    ATI Mobility Radeon HD 4650

    NVidia GeForce G 210M 512MB DDR3

    Nvidia GT220, 1GB DDR2 dedikert minne

     

    Jeg vil gjerne kunne kjøre photoshop, Opera, mail og et javaprogram jeg bruker til å lage stuff (sculpted prims) til Secondlife samtidig med Secondlife.

  4. Hvis jeg tolker deg rett så ville du altså kjøpt dette:

    Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3, PCI-Express 2.0, 2xDVI/HDMI/HDCP, Lite-R

     

    før dette:

    Sapphire Radeon HD 4850 1GB GDDR3, PCI-Express 2.0, 2xDVI/HDMI/HDCP, Lite-R

     

    Er det korrekt oppfattet? Samme speks, men mer minne på det nederste til 400 kroner mer?

  5. Min to år gamle PC trenger sårt et nytt skjermkort. Jeg lurer derfor på hva jeg skal se etter. Jeg har undersøkt at hovedkortet støtter PCI Express 2.0, så den er jo grei. Men så er det de andre spesifikasjonene da. Hva betyr de? Jeg har trodd at minne var viktig, og at 1GB følgelig er dobbelt så bra som 512MB. Men så er det noen kort med 512MB som koster flere tusen kroner mer enn enkelte kort med 1GB. Dette kortet her ser f.eks. ut som en rakkarrökare til kr. 1295,-: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=347767

    Men jeg blir jo skeptisk når det er så bilig, eller hva?

  6. Nei, det hjelper ikke å sette den i LAN-porten. Nå skal jo i teorien både NAT og DHCP være deaktivert i Netopiaen, og så skal D-linken gjøre jobben. Når jeg kobler Netopiaen rett i PCen funker det som snus, men D-linken mottar altså ikke IP-adresse fra NGT, uansett hvilke instillinger jeg velger. Er det ingen andre som har satt Netopiaen i bridge-modus, og som bruker D-link 624 som router? Kanskje noen kan vise meg hvordan WAN-instillingene deres ser ut? Det er ganske frustrerende dette her...

  7. Nå har jeg satt Netopiaen i bridge mode, som beskrevet på http://www.ntavados.net/guide/ngt og har ingen problemer med å komme på nett når jeg kobler PCen rett på Netopiaen. Jeg har også slått på DHCP i D-linken, og plugget nettverkskabelen i WAN-porten, men det ser ikke ut til at den får kontakt med internett. Skal ikke D-linkens wan-instillinger stå på PPPoE og med blankt username og password? Jeg har forsøkt de fleste innstillinger, men det virker bare ikke. Det var den mandagskvelden...

  8. Takk for fyldig og godt svar. Jeg har forsøkt med en drøss forskjellige maskiner, fem stykker, for å være nøyaktig, og det virker som det er "første mann til mølla" som gjelder. Når jeg resetter alt, og starter på nytt, er det bare de to første maskinene jeg logger på med som får tilgang, og that's it. Om jeg slår av en av dem, får ikke andre maskiner logge på. Jeg antar at det er fordi jeg har lease-time på en uke, så det er mulig jeg vil kunne koble på en annen maskin om en uke, men det hjelper jo lite, ettersom jeg vil ha flere maskiner enn to koblet på stort sett hver dag. Jeg har ikke fått noe fornuftig svar fra NGt (bombe), annet enn at det ikke skal være noen begrensninger i Netopiaenpå hvor mange maskiner man kan koble til, og at oppsettet mitt må være feil.

     

    Jeg har oppdatert firmware i D-linken nå, uten at det hjalp det spøtt.

     

    Løsningen med å slå av DHCP i Netopiaen er jo forlokkende, men det står i advarselen som popper opp på endringswebben at du må sette opp alle maskiner i nettverket med fast IP-adresse. Jeg regner med at det bare gjelder for D-linken i mitt tillfelle, ettersom den vil tildele IP-adresser på det trådløse nettverket. Men hva legger jeg inn som statisk IP-adresse i D-linken da?

  9. Antagelig har dette vært oppe før, men jeg finner ikke noen gode tråder om emnet når jeg søker. Jeg har adsl fra Nextgentel med Netopia 3351, og en D-link 624+ som jeg har satt opp som et rent aksesspunkt (avslått DHCP og NGT-routeren koblet i LAN-porten). Dette går helt fint med to maskiner, men kun to. Når jeg forsøker å koble til en tredje maskin, får den ikke tildelt IP-adresse i riktig range mellom 10.0.0.1 og 10.0.0.99, men IP-adressen 169.254.219.230 og ingen gateway, og følgelig meldingen "begrenset eller ingen forbindelse". Noen som kan forklare hvorfor jeg ikke klarer å koble til mer enn en maskin?

  10. Jeg har tre e-postadresser. En pop-konto privat, en pop-konto for enkeltpersonsforetaket mitt, og en exchange på jobben. Hvis man har PCen logget på et domene, og bruker exchange, er det mulig å sette opp pop-kontoer i Outlook tillegg. Men problemet med det er at en ikke kan sende mail med andre avsenderadresser enn den som er lagt inn i exchange. Jeg liker ikke å sende privat-mail med jobbens adresse. Det er selvsagt mulig å operere med flere e-postklienter, men jeg vil ikke det. Jeg vil ha all e-post i Outlook. Jeg finner det underlig at det i 2006 ikke skal kunne gå an å sende mail med flere forskjellige avsenderadresser i Outlook. Så hva gjør jeg? Er det mulig å sette opp exchange med flere avsendere, eller kan jeg kanskje hente mailen til PCen min med pop3?

  11. Maskinen min blir utrulig varm når den har stått på en stund så det hender til tider den skrur seg av og derfor må jeg vente en stund før jeg kan ta den på igjen og det fører til at jeg ikke får gjort ferdig de jobbene jeg må gjøre på pcen. Jeg har kjøpt en ny vifte og montert den men tempraturen er alikevell høy.

    6311311[/snapback]

     

    Hvilken ny vifte er det du har kjøpt da? Jeg hadde også problem med for varm CPU, og en vifte som hylte som et jetfly. Jeg klaget til produsenten og de sendte meg en ny vifte av samme slag som den originale. Det hjalp jo ikke. Nå har jeg byttet den ut med en kanonbra kjøler, Ninja fra Scythe, og det senket tempen med ca 12 grader, og eliminerte støyen. Hele herligheten kostet under 400 kroner, og var montert på en liten time.

     

    Å sette på etterkjølere som blåser ned tempen etter at du har slått av, blir jo omtrent som å kurere avrevne korsbånd med paralgin forte. Det demper smerten, men hjelper ikke på skaden.

  12. Det er varmt ja. Men sett en vifte forran da?

    Mine er på 24 og 30..

    6268680[/snapback]

     

    Problemet er at det ikke er plass til noen vifter der. Den står i en slags rack rett bak fronten på kabinettet, og der er det rimelig trangt, og heller ingen åpninger i kabinettet. Jeg kan jo alltids finne frem en drill og borre en haug med hull, men det blir jo ikke akkurat vakkert, og uansett er det tynt med plass til vifte. Må forske litt på det, tror jeg.

  13. Btw, merka du noe forskjell på resten av komponetene etter du innstallerte Ninja? Min vifteløse GPU ble 10 grader lavere + Hk gikk ned 4-6 grader  :D

    6265216[/snapback]

     

    Nie, jeg har ikke sett så veldig etter, men jeg merker meg at diskene (2 stk Western Digital XL, 400GB, 7200rpm, 16MB cache) er temmelig varme. Den ene, med C-partisjonen på, ligger jevnt på ca 53 grader, mens slaven ligger på ca 49. Dette er stort sett samme som før. Er det for varmt? Jeg liker ikke at SpeedFan viser et flammeikon foran den varmeste...

  14. Flott da.

     

    Men du burde ta vifta på andre siden, slik at luftstrømmen går gjennom ''finnene'' og rett ut av kabinettet, da slipper du en del var luft i kabinette:)

     

    Har gjordt det selv:)

    6262503[/snapback]

     

    Hmm. Det tenkte ikke jeg på, men når du sier det, så lyder det jo fornuftig. Jeg tenkte det var smart å blåse så kald luft som mulig rett på kjøleribbene jeg. Det er litt mye ledninger og knask på andre siden av viften som gjør at plassen er så som så, og ledningene vil lett komme inn i viften, kan jeg rett og slett bare snu hele viften, slik at den suger luften ut fra ribbene?

×
×
  • Opprett ny...