Gå til innhold

ZoulerN

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ZoulerN

  1. Ettersom PHS er med i samordna opptak nå, er det som ved andre skoler at de med høyest snitt er de som kommer inn i Oslo (regner med dette er førsteprioritert hos flest), mens de med lavere snitt kommer inn på eksempelvis Kongsvinger? Eller blir samtlige avdelinger tatt i en og samme betraktning og fordelt etter ønske slik?

     

    Kanskje en dårlig formulering.

     

    Eksempel:

    De fleste har Oslo som førsteprioritet. Av de som kommer inn er det da karakterene som teller og de med høyest snitt kommer inn i Oslo, mens de som ikke har høyt nok snitt for Oslo blir bearbeidet av eksempelvis Kongsvinger som er andreprioritert og tenkelig med et lavere karaktersnitt?

  2. Jaja folkens, da er det nøyaktig en uke til Graff skal i ilden. Bruker veldig skjeldent å være nervøs for saker og ting, og det ville jeg ikke vært for dette opptaket heller, om jeg haddet visst at jeg kom til å bestå svømmingen. Er redd for å dumme meg ut med ei håpløs tid! Etter dagens svømmeøkt så annser jeg sjansene min som minimale til å klare kravet. Likevel så er det noe inni meg som gjør at jeg er villig til å dra de vell tilsammen 60 mila det er til Trheim. Rett og slett av erfaringens skyld, samt det å ha noe å se frem til.

    Av alle dere som har vært på opptak, var det noen som ikke klarte svømmekravet (hvor langt bak var de)?

    Og hva slags svømmetøy er det normalt at man stiller opp i? Selv bruker jeg en helt vanlig shorts i polyester, tror jeg det er. Og bruker man badehette på opptaket?

     

    Du klarer det fint Graff! Kompisen min klarte ikke kravet. Han kunne dog ikke svømme før etter jul. Men på opptak gjorde han det faktisk over 20 sekunder bedre enn han noensinne hadde gjort. Var 2 sekunder for treig stakkas :-/ Er ikke bare adrenalinet, men også alle som heier og pusher deg frem, noe samtlige på opptaket gjør (gjorde iallefall det når jeg var). Alle bruker shorts, endel bruker svømmebriller. Ingen som brukte badehette.

     

    Lykke til uansett, du klarer dette!

  3. Gratulerer Cortezz, og lykke til imorgen!

     

    Enda en dag mindre til opptak Rune! Håper så inderlig du greier det :D Har lest inlegg fra deg her i mange måneder jo :-) Kommer faktisk til å være spent på dine vegne :-) Håper flest mulig slår til, har ikke skrevetlenge her, men har lest mye, og det har blitt en nett, sammensveiset gjeng av dere, og jeg tror nok alle heier frem alle! ;D

     

    Lurte litt på hva som karakteriseres som den "vanskligeste" eksamenen på PHS :-)

  4. ZoulerN, når har jeg sendt en PM til Tommy Lillefjære, markedsansvarlig på PHS. Han skrev at egenerklæringen skrives etter at de fysiske testene er gjennomført. Hvordan forsvarer du da at du skrev dem før de fysiske testene?

     

    Skulle fortelle om min opplevelse ved opptaket, og der ble egenærkleringen skrevet først. :-) Regnet med at det var slik andre plasser også. Beklager hvis min konklusjon var til bry, men det var altså slik. Har ikke noe behov for å forsvare meg videre til deg synes jeg. :-) Har hørt med andre som har vært til opptak og kan bekrefte at det er egenærkleringen som skrives først i Bergen.

     

    Er allikevel bare 126 søkere som skal testes i Bergen sa ansvarlig, så berører kanskje ikke så mange. Selv var jeg forberedt på at testene skulle være først, og la opp til dette i forhold til kosthold. Men heldigvis var vi bare 13 den dagen så vi hadde en lang pause jeg kunne bruke til å gjøre meg "klar" igjen. ^_^

  5. Vel. Tror ikke du skal sørge av den grunn. Vet om flere i fjor som trodde det gikk til h*****, men som kom inn :)

    Får ta trøst i dere og krysse fingrene! :-)

    Ikke ta sorgene på forskudd nå, ZoulerN =) Går nok bra dt her, du har jo super bakgrunn å vise til, dessuten skjønner nok nemda at man ikke kan svare like bra på alt;)

    Når du var hos legen måtte du da lese på de der plansjene md både farge og tall på ;P ?

     

    Takk for støtten. :-) Ja du må nok lese dem.^^ Husk at noen kanskje ikke har tall. :-)

  6. Hvordan ser du på mulighetene dine for skoleplass til høsten da, ZoulerN ? Hva er bakgrunnen din, og hvordan gikk opptaket for din del synes du ;) ?

     

     

    Må si jeg har veldig blandede følelser :-/ Bakgrunnsmessig ligger jeg bra ann. Til tross for ung alder har jeg gode karakterer og vise til, samt en god fyiskk. I tillegg har jeg en del relevant erfaring, blant annet har jeg sittet i bystyreutvalget, har et norgesmesterskap å vise til i entrepenørskapsmessen for bedrifter, og jobber på psykriatisk avdeling til vanlig. Sånn, da var skrytingen over! :-)

     

    Joda, opptaket gikk bra, de fysiske prøvene gikk bedre enn forventet :-) En henter laly som er i kjelleren når det virkelig gjelder som Politistudent har formulert så mang en gang før ^^.

     

    Interjuvet på en annen side gikk ikke like bra som jeg håpet. Har ønsket å bli politi lenge, og har lest og holdt meg oppdatert på alle aspekter rundt politiet. Skrev eksempelvis en bokavhandling på Liv Finstads bok på skolen sist år. Dette og mye annet jeg ønsket og formidle fikk jeg allikevel ikke frem. Jeg følte jeg fikk formulert meg selv bra, og reflektert godt opp i mot meg selv som en eventuell polititjenestemann, men synes hele interjuvsituasjonen var anspent. Tabbet meg i tillegg ut mot slutten, og jeg følte svarene ble mindre og mindre reflekterte. :-(

    I tillegg er det er jo ofte det siste intrykket en sitter igjen med, og ikke det helhetlige :(

     

    Det gikk som det gikk, kan ikke gjøre noe med det. Kommer jeg ikke inn får jeg bare arbeide med meg selv og ikke minst interjuvsituasjonen, og håpe jeg greier det til neste år! :-)

  7. Heisann igjen :)

     

    Bennial har allerede svart på noen av spørsmålene så siterer ingen ;-)

     

    Det var ingen punkt på egenærkleringen hvor man skulle skrive en sak ifra media, var bare de spørsmålene jeg skrev. :-) Så er det nok desverre politistasjonen på opptaksstedet Rune :-) Jeg skrev videre egenærkleringen før de fysiske prøvene.

     

    Når det kommer til kreatin er det nok mange delte meninger. Ver oppmerksom på at Kre-Alkalyn er en patentert formel som er uten veskeopphopning og vitenskaplige bieffekter. Det kommer også i ren pulverform. Men folks opplevelser med det er jo individuelt, er jo ikke akkurat noe vidundermiddel. Norges toppidrettsgymnas anbefaler det allikevel i kostholdet til de fleste idrettsutøvere. Kan allikevel være enig med Graff og Politistudent at det kan være ugunstig å starte rett før opptak, men har en et par dager/uke igjen, kunne det være lurt å prøve :)

     

    Lurer på to ting forresten :-) I praksisåret ble det tidligere nevnt at det var muligheter til å jobbe utenom den ubetalte fulltidsstillingen, er dette da til minstelønn, politibetjentlønn, eller en av disse med overtid i tillegg?

     

    Og Rune, får folk på forumet rabatter ved hotellet ditt? :-)

  8. Forresten, invister i kreatin! Dette er et veldokumentert kosttilskudd som anbefales til alle som trener.:-) Kjøp dere Kre-Alkalyn. Dette tas rett inn i kroppen og en trenger ikke noen tilvenningsperiode. For 90% av dere garanterer jeg en økning på iallefall 2-3 repetisjoner i benk/pullups, samt gunstig effekt under løpingen. En får kjøpt dette på de fleste "shopper" på treningsstudio, for rundt 250-300 kroner for 120 kapsler. :-)

  9. Hei ZoulerN. Grattis med overstått opptak! Endelig en fra Bergen. Kunne du være så snill å fortelle meg hvor du møtte opp? :) Gjerne fortell oss om opplevelsen din der!

     

    Hei :) Jeg tok bussen fra bussstasjonen ut til Håkonsvern. Her gikk vi av ved inngangen, og fikk ikke slippe inn før vaktansvarlig kom med en liste med navnene på de som skulle på opptak. Her måtte vi vise identifikasjon. Herifra gikk vi samlet ned til MP-bygget hvor vi fikk informasjon om hva som skulle skje iløpet av dagen. Så startet vi med egenærkleringen, som vi hadde 2 timer på. Imens vi holdt på med denne var det kontinuerlig inkallelse til legekontoret hvor vi hadde legesjekk (syn og lignende). Vær obs på at legen også kan spør om politirelaterte spørsmål, og at det er det helhetlige inntrykket som teller.

     

    I egenærkleringen måtte vi skrive om oss selv (1,5 sider), hva som var den umiddelbare grunnen til at vi søkte ( halv side), hvordan vi ville karakterisere oss selv ( halv side), hvordan vi trodde folk så på politiet (1 side) og hvordan politiet var bygd opp og hva som var politiets oppgaver, samt hva som var den viktigste oppgaven ( 1 side). Dette er hele egenærkleringen.

     

    Vi møtte opp kl 0730, startet egenærkleringen kl 0800 og var færdig med denne til kl 1000. Da hadde vi pause til 1200, når vi skulle møte opp i badeklær ved bassengkanten i bygget under.

     

    PS! For å optimalisere prestasjonene på opptaksprøvene, spis karbohydratholdig eller fiberrik mat circa 1 time før dere starter disse prøvene. Dette vil si : bananer, fullkornspasta (gjerne med egg, kanskje en kyllingsalat?), knekkebrød og lignende. Et kvarter før testene spiser og drikker dere energirik mat/drikke. Nøtter og tørket frukt er meget bra her, gjerne i kombinasjon med XL1 (her drikker en rundt 2 dl, og fortsetter og drikke med jevne mellomrom gjennom hele opptaksprøven.

     

    Vi startet med dykking, før vi tok svømmingen. Etter dette var det dusj og en liten pause før det ble en felles oppvarming med instruktør. Etter dette ble vi delt inn i grupper på 4 og gikk igjennom opptaket som "poster". Vi hadde hele tiden med oss et ark som ble fylt ut av instruktør. Her stod poengsum og prestasjonene.

    Tilslutt samlet vi oss og tok løpetesten. Her også fire og fire.

     

    PS! Vær ikke redd for hvordan andre evaluerer din prestasjon. Alle støtter hverandre masse, og en blir mer motivert enn redd når en har folk som ser på. Stolt på meg her! :-)

     

    Består du alle prøvene blir du tildelt en tid for interjuv på politistasjonen dagen etter. Denne ligger rett ovenfor rådhuset (det store grå bygget midt i byen). Her henvender du deg bare i skranken. Interjuvet består av en eksaminator som du forholder deg til, og 4 andre som sitter og evaluerer deg. Her spør de mye ut ifra egenærkleringen, så ha denne i tankene. Det hjelper nok veldig å være reflektert i forhold til denne. Ellers er nok kunnskap om politiet en god ting å ta med seg.

     

    Regner med det er slik som dette andre plasser også. Håper dette var til hjelp for noen. :-D

  10. Hei, får hive meg på tråden jeg også, selv om det kanskje er noe i seneste laget! :-) Har lest hver eneste post her inne, og har vel vært innom siden kontinuerlig over de siste månedene. :)

     

    Rune, føler jeg kjenner deg, og jeg er vel ikke den eneste! Du er vel nærmest som kjendis å regne blant fremtidige politiaspiranter. ;-)

     

    Må også rette en takk til Politistudent og alle dere andre her inne som både bidrar med relevante spørsmål samt gode besvarelser! :-)

     

    Over til noe annet. Har vært på opptaksprøver i Bergen, og de gikk vel som forventet. Er det noen som lurer på noe i den anledning, er det bare til å spørre/sende meg en PM. :-)

     

    Hilsen en særdeles spent førstegangssøker :)

×
×
  • Opprett ny...