Gå til innhold

Minamo

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Minamo

  1. Hei!

     

    Broren min har ingen venner her vi bor, de fleste er frekke mot han osv. Han begynner og bli deprimert.. Han har sagt at han ønsker og flytte, det har også foreldrene mine gitt utrykk for. Selv gruer jeg meg til og gå på skolen.. Har en helt blåst lærer og bestevennina mi har begynnt og oppføre seg så sykt anderledes. Det er ikke så mange snille folk på skolen. Jeg lurer på om jeg skal bare hive meg på og se etter hus et annent sted? Jeg tenker også hvor dumt det er for lillebroren min.. Vet at dere ikke kan svare, men hva ville du gjort?

     

    Noen erfaringer med of flytte fra "landet" til byen?

     

    Vis tråden er plassert feil er det bare og flytte den, visste helt hvor den skulle..

     

    Hvor gammel er du?

  2. La comida es muy importante para los españoles. Toman muchas horas comiendo. Los españoles comen sus comidas más tarde que nosotros. En verano comen cenan entre las nueve y las doce de noche.

     

    España no tiene derechos especial. La comida se divide en regiones y zonas. Los nombres de los diferentes tipos son: cocina andaluza, cocina riojansk, cocina vasca cocina valenciana, cocina catalána y la cocina castellana. Las áreas tienen sus características especiales y especialidades. La famosa paella viene de Valencia. Se dice que es el plato nacional de aquí. Er det spanias nasjonalrett, eller bare sier man det?

    Sin embargo, las regiones tienen una cosa en común: Mucha Comida, porciones grandes y frecuentes comidas.

     

    Derechos especial, forstår ikke hva du prøver å si her. Spesielle retter? For Spania har flere tradisjonelle retter. Setningen som kommer etter derechos especial, gir heller ikke mye mening.

     

     

    Spanjolene skiller mellom måltidet på dagtid og kveldstid med å bruke forskjellige verb. Comer brukes for å spise generelt, og for måltidet som inntas på dagtid. Cenar brukes for måltidet på kveldstid. Er det en presentasjon du skal ha? Det kan kanskje være noe verdt å nevne?

     

     

    Saludos y mucha suerte :)

  3. Lavkarbo er ikke en slankediett, det er en livsstil. Det anbefales ikke å gå fra lavkarbo og rett over på normalt kosthold, da kroppen vil be om mer og mer karbohydrater, og det er karbohydratene man legger på seg av.

    Det jeg kan se av dietten din er den ikke mye lavkarbovennlig. Havregryn inneholder mye karbohydrater (61,4g/100g), Weetabix inneholder 67,g/100g. Knekkebrød er også noe som inneholder mye karbohydrater, om du ikke har laget lavkarboknekkebrød selv?

    Ris og poteter er noe du absolutt bør holde deg unna, da de også inneholder mye karbohydrater.

     

    Lavkarbo er noe man bør lese seg opp på, da det ikke er bra for kroppen med store forandringer, og man må være forsiktig med hva man spiser. Hovedidéen innen lavkarbo er, som navnet sier, å spise lite karbohydrater. Det finnes forskjellige grader, noen har inntak på rundt 0g karbohydrater om dagen, andre 50g og noen på 100g. Det er ingen fasit på hvor mange gram man kan innta på en dag, dette er noe man må finne ut av selv. Karbohydrater er ting som poteter, ris, havre, mel, sukker, pasta og lignende. Noe man derimot skal spise mye av er fett. Dette fordi du lærer kroppen å ikke hente energien fra karbohydrater, men fra fett. Du vil derfor gå ned i vekt, da kroppen henter energien fra fettlagrene i kroppen, og man kan etterhvert stabilisere vekten med å spise mer fett. Derifra navnet, LCHF, low carb high fat, eller lavkarbo som vi sier på norsk. :)

  4. Jeg har prøvd å søke litt på internett, men kan kun komme til sider som prøver å selge behandlingen "ozone therapy". Jeg lider selv av Crohns, og har hørt at ozonterapi skal kunne hjelpe. Det jeg er interessert i er å høre om det er noen som har erfaringer med dette, eventuelt kan forklare meg mer hva det går ut på, da all informasjonen jeg har er et lite hefte der det ikke står mye. Personlig synes jeg det høres litt for fantastisk ut da det skal hjelpe mot alt fra migrene, crohns, stress, anti-flammatoriske sykdommer, fatigue, lite søvn og lignende.

    Jeg er derfor interessert i å høre om det er noen som har egne erfaringer eller kjenner noen som har prøvd det, da jeg ikke vil prøve uten å ha hørt andres erfaringer. :)

  5. Til informasjon er det fullt mulig å ha kyssesyken mer enn en gang, det er bare veldig lite sannsynlig. Man bør altså ikke tenke at man er immun når man har hatt den en gang.

     

    Det er det samme med vannkopper og alle andre sykdommer man bygger antistoffer mot når man først har fått det, men sjansen for at det faktisk skjer er jo lik null.

     

    Som jeg skrev er det veldig lite sannsynlig, men fortsatt mulig. Jeg selv har hatt det to gang. Jeg ble forklart at sykdommen forårsakes av virus, og greit, når du har hatt en sykdom med virus lager kroppen din antistoffer mot denne, men likevel så finnes det flere forskjellige typer kyssesyke-virus. Sier ikke at det betyr at alle andre også får det flere ganger, sier bare at muligheten er der. Det kan derfor være litt dumt å ha en innstilning om at "det skjer ikke meg uansett", plutselig gjør det det :)

  6. Står referansenummer noen steder på arket? (Eks. "2BOPPC".) Det er kun den du trenger når du skal ut og fly samt ID kort (bankkort, sertifikat e.l.).

     

    Enten sjekker du inn via innsjekkingsautomaten, gjør det ved skranken der du leverer bagasje eller hvis du kun har med håndbagasje er det bare å gå rett til gaten hvis du ikke vil velge sete selv (husk å ha reisebeviset med deg i sikkerhetskontrollen).

     

    Er du sikker på at en reisende kommer forbi sikkerhetskontrollen med kun et referansenummer nå når reglene er endret? Jeg ville ikke stolt på dette.

     

    http://www.dinside.no/864304/flypassasjerer-maa-bevise-at-de-skal-reise

     

    Til trådstarter:

    Logg deg inn på din bruker og velg Hent Reisedokumentasjon i venstre marg.

    Denne gir deg pdf for nedlasting og utskrift. Pdf-en har strekkode som kan brukes i automaten for å få boardingkort. (Tror ikke du trenger dette for innenlandsreiser).

     

    Har du ikke buker går du rett på Hent Reisedokumentasjon (eller Finn Reise) og oppgir referanse og etternavn.

     

    Du trenger kun referansenummer for å reise, noen ganger trenger du kun ID om du sjekker inn i skranken. Sikkerhetskontrollen skal du gjennom ETTER at du har sjekket inn, så du får altså utskrevet reisebevis både i innsjekkinsautomatene og i skranken før du går gjennom :)

    • Liker 1
  7. Det er forresten helt normalt å kjøpe en ring, for senere å gå tilbake til gullsmed for å få den lagt inn i riktig størrelse. Det pleier heller ikke å ta altfor lang tid.

    Med tanke på pris og hvordan ringen skal se ut, må du nesten se det ann. En forlovelsesring er noe privat, og som de nevnes over meg er det et symbol.

     

    Hvor ringen skal plasseres er det litt uenighet om. I Norge er det normalt å ha forlovelsesringen på venstre ringfinger, mens i andre land er det mest normalt med høyre. Høyre ringfinger skal visstnok ha en blodåre direkte til hjertet, man har da ringen nærmere hjertet, litt søt symbolisme. :)

     

    Synes forresten det høres ganske romantisk ut å fri i forbindelse med første ultralydundersøkelse. Er ikke alltid noe stort, dyrt og lenge planlagt samsvarer med romantisk. Veldig ofte er små søte ting som du vanligvis ikke gjør mye mer romantisk. Så hvis du vanligvis ikke er så romantisk, så har du jo en fordel der, hehe ;)

     

    Lykke til! Og gratulerer som pappa! :)

  8. Jeg har planer om å dra til utlandet for å studere til å bli tolk. Har tidligere undersøkt mulighetene her i landet. Er det noen som har erfaring eller vet om utdannelse i Norge? Har hørt at man bare kan ta en prøve, men det er jeg ikke interessert i.

  9. Jeg er i et forhold og har tenkt å gifte meg med ham. Vi er begge unge, jeg 21 og han 23, og vil begge gifte oss, men det betyr ikke at vi har startet bryllupsplanleggingen. Vi er ikke forlova, noe vi venter med til vi er blitt litt mer etablerte og med en mer stabil økonomi (om jeg ikke plutselig blir overraska en dag, man kan jo håpe ;) )

    For meg er ekteskap, og forlovelse, noe stort og "høytidelig". Jeg ville aldri giftet meg bare for å gifte meg. Det er noe jeg vil gjøre når tiden er der, vi er noenlunde etablerte og det er noe jeg vil gjøre for å vise at det er ham jeg vil ha, resten av livet. Også er det jo og spennende med tanken å få være prinsesse for en dag ;)

    Skal forresten ikke gifte meg i kirke! Ingen av oss er religiøse og vi har derfor ikke ønske om å gifte oss i kirke, men et utendørsbryllup.

  10. I Spania for eksempel, der kommer du ikke inn i timen om du kommer mer enn et par minutter for sen. Etter å ha snakket med utenlandske studenter i Norge, og selv vært i Spania og studert, så blir jeg litt oppgitt over hvor slækt alt er i Norge. Kan godt forstå det er frustrerende å komme til låst dør, men jeg husker selv på VGS da det alltid var noen som kom for sent. Er selvfølgelig forståelig når bussen kommer forsent og slike ting, men i lengden kan det være slitsomt og forstyrrende for klassen. Nå klarer jeg ikke helt å bestemme meg for hva slags "system" jeg liker best, ser de gode sidene ved begge. Det er bedre å komme 10 min for sent å være i undervisningen, enn å ikke få med deg undervisningen...

  11. Kan noen gi noen eksempler på spanske setninger som har (futurum i seg) Altså HAR / Å HA

     

    Takk, (nei dette er ikke en oppgave, har prøve imorra og trenger hjelp)

     

    yo tengo un coche. ( jeg har en bil)

    que tienes tu? ( hva har du)

    tengo que ir ( jeg må gå)

    el tiene una camiseta roja (han har en rød skjorte)

     

     

    lo he comprado ( jeg har kjøpt (den) )

     

    Juan ha ido al aeropuerto (John har dratt til flyplassen

     

    Ingen av disse er i futuro hvertfall.

     

    Yo tendré un coche.

     

    El año que viene iré a España.

     

    Futuro = infinitivo + é , ás , á , emos , éis , án.

    Comprar = yo compraré , tu comprarás, él/ella/usted comprará , nosotros compraremos , vosotros compraréis , ellos/ustedes comprarán

×
×
  • Opprett ny...