Gå til innhold

kanikas

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kanikas

  1. Kanikas: jeg håper det du sier er rett, er det eneste rettferdige.

     

    Men uansett, for 3 år siden var det ei, jeg kjenner godt, som fikk bytte fra Bodø til Oslo. Dette gikk smertefritt, men hun måtte selv ordne med noen hun kunne bytte med.

     

    Før sisteåret fikk hun tilogmed byttet tilbake til Bodø. :)

     

    For 3 år siden kunne man søke sted etter sosialt grunnlag. Da var ikke PHS under Samordna opptak. Det var samme snitt for å komme inn i Oslo og Bodø. Så før So var inne i bildet var det helt smertefritt og bytte studiested.

  2. Da har ting forandret seg i år hvertfall. Helt ærlig tror jeg at du har blitt feilinformert eller har misforstått de på opptakskontoret. Det vil være urettferdig for dem som står på ventelisten hvis noen bare kan bytte plass. For i teorien kan da en person som har 42 poeng som har kommet inn i Bodø, bytte med en som har kommet inn i Oslo, som hadde 48 poeng i poenggrense for å komme inn.

  3. Er dette lov da?

     

    NEI, det er ikke mulighet for å bytte studiested. Tro meg, jeg og flere andre prøvde dette i fjor. Det var folk som hadde veldig gode grunner som barn, kone, hus etc. De måtte likevel pendle Oslo-Kongsvinger. Folk skrev klagebrev på klagebrev uten hell. PHS er en høgskole, og det er konkurransepoengene som avgjør hvor du kommer inn etter eget ønske.

     

    Så det er ingen vits å bruke tid og energi på å prøve og ordne noe som ikke går an. Bruk heller tiden på å finne seg drivstoffgjerrig bil, autopassbrikke og pendlekamerater. Det gikk fint med alle som pendlet i fjor.

     

    Og for de som ligger på venteliste har PHS allerede tatt høyde for at folk takker nei. Hvertfall i Oslo, var nok ikke mer en 10 stk som ble tatt inn fra ventelisten.

     

    Lykke til

  4. Jeg kjenner hvertfall en som er sivilt utdannet navigatør som jobber på den de nye MTB'ene. De nye MTB'ene blir jo produsert flere og flere av, så det er klart at de trenger nytt mannskap, og andre fartøyer i Marinen trenger også nye mannskaper. Folk slutter, og det går litt opp og ned på bemanningen. De er ikke alltid Sjøkrigsskolen klarer å utdanne nok navigatører som marinen har behov for. Dette varierer fra år til år. MTB er nok mer attraktivt enn feks fregatt, men ingenting er umulig.

     

    Jo, befalsskolen teller som vanlig førstegangstjeneste. Problemet er at den linjen som er relevant for deg er operativ nautikk, og den har en lengde på 2 år skole + 2 år plikt. Og på den linjen vil du bare lære det du har lært til nå. Elevene fra den linjen går ut med D4. Du kan jo gå UB-kurs, men da vil du være et år på rekruttskolen evt en periode på feks vakt og sikring. Men det vil jo ikke være så veldig relevant for den karrieren du ønsker. Jeg sier igjen at jeg hadde tatt kontakt med befalskolen og se om du klarer å få deg avtale gjennom de. Det som må være ypperlig for deg må få en kontrakt tidlig, slik at du kan ta befalskurset i løpet av førstegangstjenesten. På befalskurset er folk av alder fra 19-30 år, så det er ikke det som blir problemet. Men i vanlig førstegangstjenesten er de aller fleste rundt om 19-20 år.

  5. Hei,

     

    Jeg har lang fartstid fra marinen, og kan jeg deg et svar på dette. Du har noen forskjellige måter og komme deg inn i systemet på.

     

    1. Du kan jobbe som sivil styrmann på kystvakt. Hvis du ønsker dette, ta direkte kontakt med Kystvakt Sør eller Kystvakt Nord.

     

    2. Du kan ta vanlig førstegangstjeneste på fartøy, og bli engasjert etter dette. Måten det skjer på er at du gjerne vil bli skrevet om som midlertidig kvartermester under førstegangstjenesten, og etter dette bli sendt på 3 mnd befalskurs for marinen.

     

     

    I forsvaret kan man få tre forskjellige kontrakter:

    1. engasjement (1 og 1 år, og ingen krav om befalskolen, men man må ha førstegangstjeneste),

    2. avdelingsbefal (kontrakt til man er 35 år, krever befalskolen)

    3. yrkesbefal (krever krigsskolen, og i ditt tilfelle kan du søke noe som heter kval. kurs på sjøkrigsskolen som varer et år, dette vil gi det status som gir yrkesbefal. Men dette kan du kun gjøre hvis du har befalskolen i forkant)

     

    Mao så må du ha en førstegangstjeneste før du kan starte din karriere som offiser i forsvaret, og det betyr jo lav lønn i et år, og sikkert i ditt tilfelle at du må være med en del yngre folk.

     

    Det skal sies at Forsvaret er ute etter masse kompetanse, og selv om Sjøkrigsskolen utdanner sine egne navigatører er det store muligheter for en karriere med sivil navigatørutdanning.

     

    Jeg anbefaler deg og ta kontakt med befalskolen for sjø eller sjøkrigsskolen, og få videre instruks på hva de ønsker at du skal gjøre. VPV tviler jeg på kan gi deg så gode svar, da de kun vet hva som skjer på overflaten.

  6. http://www.nordlys.no/nyheter/Innenriks/article3807351.ece

     

    En liten snutt av beredskapstroppens øvelse.

     

    Temmelig rart at disse er blitt mindre populære. Det var jo "drømmen" å komme inn der for to år siden, dog jeg nå sikter mer mot UEH/ordenstjeneste og senere til forebyggende.

     

    Noen som vet hvor lang tid etter at man er satt i arbeid at man kan søke til kursene for stilling som innsatsleder og operativ leder?

     

    Ingen som vet hvordan det er med ventelistene til Oslo? Hvordan det var i fjor?

     

    Om du ligger på 5-10. plass i venteliste så er det nok sjangse for å komme inn på studiet, men ligger du på 25+ så kan jeg garantere at du ikke kommer inn.

     

     

    Ok. Jeg bare mener å husker at folk flyttet seg opptil 100 plasser på ventelisten i fjor til Oslo. Det stod hvis ganske stille på Kongs og Bodø. Jeg tror ikke de har tatt så veldig stor høyde for at x-antall trekker seg. Tenk å få telefonen to dager før skolestart, beklager men vi har ikke plass til deg likevel.

  7. Det stemmer. Du regner utifra eksamenskaraterene hvis du ikke har standpunktkarakter i fagene fra før av. Hvis du har standpunktkarakter kan du bruke dem, men tar du privatisteksamen er det kun den som teller.

     

    Du har også alders og tilleggspoeng, men husk at man ikke får alderspoeng før det året man fyller 24. Andre tilleggspoeng er feks førstegangstjeneste, folkehøgskolen etc.

  8. Det er ingen form for turnus på fregatt. Om dere må rett ut i jobb eller får en liten perm kommer ann på fartøyets seilingsprogram. Hvis du skal et år på fregatt kan du regne med å få være svært lite hjemme, om du ikke bor i Bergen fra før.

  9. Jeg vet at som høgskolesøker kan du søke plass til barnet ditt i studentbarnehagene selvom du ikke har sikker skoleplass. Kommer du ikke, må du si fra deg plassen.

     

    Ta kontakt med studentbarnehagene i den byen du skal studere i er mitt beste tips.

     

    Du er ikke den eneste som får et h******e pga den korte tiden mellom svar og studiestart. Akkurat som Samordna Opptak tror at alle som skal bli studenter kan bare pakke i den svarte bossekken og stikke fra gutterommet.

  10. Så lenge Politihøgskolen er en høgskole, må det nok være på den måten som det er i dag. Tollvesenet og Fengselsskolen som ikke er høgskoler, har ikke noe rangering etter konkurransepoeng. De baserer opptaket mer på personlige egenskaper. Det var vel dette politiet gjorde når det het Politiskolen og ikke Politihøgskolen.

  11. For søkere under si feks 23 år synes JEG burde ha med seg førstegangstjenesten/befalskolen før man kommer inn på PHS. De aller fleste vokser på året i militæret og man kan vise at en er selektert og har gjerne med deg seg en god erfaring. Hvis man bestemmer seg for å søke PHS i høy alder skjønner jeg godt at man ikke ønsker å ta førstegangstjenesten, men til gjengjeld har man da gjerne mye livserfaring fra andre jobber som vekter, ambulanse, fengsel, en annen høgskole osv.

     

    MITT forslag til hvordan PHS skal få de beste studentene:

    - Lag et minimums karaktersnitt + gens (f. eks Flygeleder har 4)

    - Fysiske tester

    - Baser opptak på et lengre intervju og tidligere erfaringer

    - Ranger studenter etter dette, og ikke bare Skikket / Ikke skikket + konkurransepoeng

  12. oki takker for svar. du er 100 % sikker på at dette er karakterskalaen?

     

    edit: fikk nemlig høre at skalen var høynet og at 2`er karakteren lå på 13.30 nå.

     

     

    Ja, jeg 100% sikker på dette. Løpte den for et par uker siden. Vi har stor konkurranse om dette på jobben og vi må ha minimum karakter 4 for å fornye kontrakten. Det skal sies at dette er Sjø og Haakonsvern, vet ikke om det samme gjelder Hær, men noe annet hadde vært merkelig.

  13. Regner med at du sikter til 3000m.

     

    Da er det isåfall det slik:

     

    Karakter 6: 11.00 eller mindre

    Karakter 5: 12.00 - 11.01

    Karakter 4: 13.00 - 12.01

    Karakter 3: 14.00 - 13.01

    Karakter 2: 15.00 - 14.01

    Karakter 1: 1500 eller mer (stryk)

     

    Tilleggstid kommer det året du fyller 34.

  14. Hvis man begynner på en utdanning som ikke faller i smak eller du har andre grunner er det ingen problem å slutte. På et UB-kurs er det ingen plikttjeneste, utdanning 6 mnd + 6 mnd tjeneste. Som vernepliktig, får man ny tjeneste mest sannsynligvis, noen blir faktisk også dimmitert om de ønsker det. Hvis man allerede har fullført førstegangstjenesten og søker seg inn på UB-kurs og velger å slutte, blir man dimmitert og fortsetter ikke noen annen tjeneste. Går man derimot vanlig befalsskole eller krigsskole og FULLFØRER utdanningen kan man ikke slutte om man vil i pliktårene.

  15. Du kan ta førstegangstjeneste og søke om kontrakt ombord etter endt tjeneste. For å bli offiser/befal må du ta BKMA, da kan du få avdelingsbefal (kontrakt til du er 35). Hvis du skal fortsette etter det må du ta noe som heter kvalkurs på Sjøkrigsskolen. Dette er en 1-årig felles offisersutdanning for Sjøkrigsskolen for personell som har f.eks en bachelor fra før av. Kystvakten har flere sivile styrmenn og overstyrmenn ombord på sine fartøy. Jeg anbefaler deg å ta direkte kontakt med Kystvakten, ring 5550 2000 og be om å bli satt over til personelloffiser i Kystvakten og han/hun vil kunne hjelpe deg med dine neste steg. Lykke til

×
×
  • Opprett ny...