Gå til innhold

Matsiboyy

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Matsiboyy

  1. Det er 55 HK det er snakk om her, ja - med en 1,2 l motor. Har vel egentlig skrinlagt planene om å kjøpe denne bilen, ettersom de fleste jeg har snakket med mener motoren er vel svak. Har ikke behov for noen racerbil, men en helt 'normal' personbil som kan kjøre på E6 uten at turtallet drar seg mot maks. Er 1,3 l og 82 HK for lite i så måte? Kom over en annen interessant bil :p

  2. Jeg er for tiden på utkikk etter min første bil, og har kommet over en bil som dekker mine krav og behov på de aller fleste områder. Det eneste som får meg til å stusse er at motoren kun har 55 HK. Dette høres veldig lite ut. Hvordan vil bilen være å kjøre? Vil den bruke veldig lang tid på å akselerere, eller trenger ikke dette være noe stort problem? Bilen har en vekt på 1050 kg.

  3. Har en kjæreste som i går gjennomførte sin siste skriftlige eksamen på VGS, i faget Treningslære. Hun var veldig lettet og fornøyd med å endelig være ferdig, men i dag fikk hun og resten av klassen en beskjed fra kontaktlærer, som virkelig vil gi henne en del å tenke på fram mot karakterene blir offentliggjort mot slutten av juni.

     

    Saken er nemlig den at kjæresten min har tatt i bruk en tidligere besvarelse hun har skrevet selv på vårens heldagsprøve, for å besvare en av i alt tre oppgaver på gårsdagens eksamen. Problemet er at kontaktlærer har sendt inn klassens besvarelser fra heldagsprøven til offentlige myndigheter, slik at plagiatkontroll kan gjennomføres av sensor. Eksamen er anonymisert med kandidatnummer, slik at sensor ikke vet hvem som har skrevet hver enkelt oppgave. Dette kommer trolig til å bli et problem når sensor gjennomfører plagiatkontrollen, og ser at store deler av den ene oppgaven på eksamenen er lik besvarelsen på heldagsprøven, men ikke er klar over at det er en og samme person som har skrevet begge disse oppgavene. Hun har oppgitt boka som kilde, men dette er vel ikke av så stor betydning hvis kontrollen gir betydelige utslag?

     

    Hvilke konsekvenser tror dere dette vil få? Stryk som følge av plagiat, eller kun en dårlig/middels karakter ettersom det også er to andre oppgaver som veier? Kjæresten min er veldig fortvilet nå - i verste fall får hun ikke vitnemål, og da ryker studiene til høsten. Hvis noen har tips til hvor hun kan henvende seg for å gjøre offentlige myndigheter (UDIR eller andre) klar over situasjonen, så hadde jeg vært veldig takknemlig.

  4. Har nettopp vært en kar hos meg og montert antenne og installert RiksTV i hjemmet mitt. Til min store forundring hadde jeg plutselig både TV2 Premier League og Cmore - kanaler jeg i utgangspunktet ikke har bestilt. Er dette kun midlertidig, montro? Fikk beskjed om å ikke slå av dekoderen, ettersom det skulle skje en oppdatering i morgen tidlig, kl. 06.00. Kan det tenkes at dette rettes opp i da?

  5. Hei! I disse dager jobber jeg med noe som kalles skjønnlitterært program på vgs, hvor temaet er kvinnekamp, og i den forbindelse trenger jeg bøker om kvinneundertrykkelse (enten undertrykkelse fra mannens eller samfunnets side) og feminisme.

     

    Har fått anbefalt følgende forfattere om temaet feminisme:

     

    Bjørg Vik, Gerd Brantenberg, Liv Køltzov, Tove Nilsen, Torill Brekke, Eldrid Lunden og Karin Moe.

     

    Og følgende kvinnelige prosaforfattere:

     

    Olaug Nilssen, Trude Marstein, Gunnhild Øyehaug, Katrine Næss, Helene Uri, Linn Ullmann, Hanne Ørstavik, Grethe Nestor, Marion Hagen og Mirjam Kristensen.

     

     

    Har allerede bestemt meg for en bok - Kjerringer av Helene Uri (Noen som har lest den, og har formeninger?), men jeg trenger enda flere bøker om temaet, og det virker svært vanskelig å finne noe. Derfor hadde jeg satt veldig stor pris på om noen kunne kommet med tips. :D

  6. Til sommeren har jeg fullført videregående skole, og da følger en tilværelse som student. Har igjennom tre år mottatt en god sum kroner i stipend fra lånekassen, men hvordan foregår dette nå som jeg skal studere? Jeg har prøvd å sette meg inn i temaet på lånekassen sin nettside, men er ikke helt sikker på hvordan det fungerer. Har det seg slik at man må låne penger, for så å motta et stipend på 40% av lånet ved bestått eksamen, eller er det mulig å motta stipend slik jeg kjenner det fra videregående? Føler nemlig ikke at jeg har behov for lån, men ren pengestøtte i form av stipend er selvfølgelig ikke å forakte :)

     

    Skal antageligvis også studere et stykke hjemmefra, og da er vel også borteboerstipend aktuelt?

     

    På forhånd takk ;)

     

    Det er vel rundt 90 000,- man får utbetalt i året, ca 6 500,- hver måned og en større utbetaling på rundt 17-18 000,- i august/januar til nyinnkjøp av bøker etc..

     

     

    Ja, men har det seg ikke slik at disse 90 000,- blir utbetalt som lån? Hvor 40% av summen blir stipend ved bestått eksamen?

     

    Er det kun på denne måten lånekassen støtter studenter, eller er det mulig å få stipend uten å måtte låne penger?

     

    Jo, alt blir utbetalt som lån fram til du har bestått eksamen. Da omgjøres 40% til stipend.

     

    Alternativet er at du kun søker om stipend, men disse pengene må fortsatt "lånes" fram til du står eksamen.

     

    Dette er eneste måten lånekassen støtter studenter ja. Alternativet er om du prøver å finne fond eller lignende som kan støtte deg gjennom studiet.

     

    Jeg skjønner. Takk for svar :)

  7. Til sommeren har jeg fullført videregående skole, og da følger en tilværelse som student. Har igjennom tre år mottatt en god sum kroner i stipend fra lånekassen, men hvordan foregår dette nå som jeg skal studere? Jeg har prøvd å sette meg inn i temaet på lånekassen sin nettside, men er ikke helt sikker på hvordan det fungerer. Har det seg slik at man må låne penger, for så å motta et stipend på 40% av lånet ved bestått eksamen, eller er det mulig å motta stipend slik jeg kjenner det fra videregående? Føler nemlig ikke at jeg har behov for lån, men ren pengestøtte i form av stipend er selvfølgelig ikke å forakte :)

     

    Skal antageligvis også studere et stykke hjemmefra, og da er vel også borteboerstipend aktuelt?

     

    På forhånd takk ;)

     

    Det er vel rundt 90 000,- man får utbetalt i året, ca 6 500,- hver måned og en større utbetaling på rundt 17-18 000,- i august/januar til nyinnkjøp av bøker etc..

     

     

    Ja, men har det seg ikke slik at disse 90 000,- blir utbetalt som lån? Hvor 40% av summen blir stipend ved bestått eksamen?

     

    Er det kun på denne måten lånekassen støtter studenter, eller er det mulig å få stipend uten å måtte låne penger?

  8. Til sommeren har jeg fullført videregående skole, og da følger en tilværelse som student. Har igjennom tre år mottatt en god sum kroner i stipend fra lånekassen, men hvordan foregår dette nå som jeg skal studere? Jeg har prøvd å sette meg inn i temaet på lånekassen sin nettside, men er ikke helt sikker på hvordan det fungerer. Har det seg slik at man må låne penger, for så å motta et stipend på 40% av lånet ved bestått eksamen, eller er det mulig å motta stipend slik jeg kjenner det fra videregående? Føler nemlig ikke at jeg har behov for lån, men ren pengestøtte i form av stipend er selvfølgelig ikke å forakte :)

     

    Skal antageligvis også studere et stykke hjemmefra, og da er vel også borteboerstipend aktuelt?

     

    På forhånd takk ;)

×
×
  • Opprett ny...