Gå til innhold

JohnFl

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JohnFl

  1. Kjøper man Canon EOS 500D med Sigma 18-200mm f3.5-6.3 linse, som har samme zoomområde, blir prisen ca kr 11000. Da har man i tillegg råd til feks Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM og en 16GB minnekort og et stativ for samme prisen som GH1. Canon har større bildesensor og har bedre bildekvalitet en GH1 (se www.imaging-resource.com). Siden GH1 har fjernet speilet og er mindre, burde kanskje kundene se fordelen med dette; som billigere kamera enn de større og mere teknisk avansert speilreflekskameraene.

    Men du går glipp av en del vesentligheter som skikkelig autofokus i video-modus. Dette er et semi-proff videokamera som kan ta gode stillbilder.

     

    EOS 500D er en ypperlig amatør speilrefleks som kan ta brukbar video. Og jeg tror nok at Panasonic optikken banker Sigma alternativet. Velger du Canon sin 18-200mm så forsvinner mesteparten av prisgevinsten ...

     

    Tom

    Mitt poeng er at prisen på GH1 er for høy. Ved å fjerne speilet så sparer man produksjonskostnader, da speilet er både plasskrevende og er kostbar finmekanikk. Dette burde forbrukerne ha glede av. Det er ingenting som skulle tilsi at prisen på GH1 skal være dyrere. Å bruke argumentet at det er minder så må det bli dyrere ,så stemmer dette ikke pga når man fjerner speilet så blir det mindre. Det samme gjelder for linsene som også blir mindre pga avstanden mellom linsen og bildesensoren er mindre når speilet fjernes. NB! Prisen i Japan ligger rundt kr 10000, i England kr 12000 (se http://www.ukdigital.co.uk/panasonic-lumix...140mm-lens.htm) og i usa rundt kr 11000 har jeg lest.

    Det er vel som vanlig at vi skal betale mer i Norge.

    john

  2. Kjøper man Canon EOS 500D med Sigma 18-200mm f3.5-6.3 linse, som har samme zoomområde, blir prisen ca kr 11000. Da har man i tillegg råd til feks Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM og en 16GB minnekort og et stativ for samme prisen som GH1. Canon har større bildesensor og har bedre bildekvalitet en GH1 (se www.imaging-resource.com). Siden GH1 har fjernet speilet og er mindre, burde kanskje kundene se fordelen med dette; som billigere kamera enn de større og mere teknisk avansert speilreflekskameraene.

×
×
  • Opprett ny...