Gå til innhold

bennial

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bennial

  1. Synes det var et inspirerende innlegg fra bennial.

     

    Men hvordan fungerer dette med sommerjobb? Kan man jobbe som "fullverdig" politi selv om man ikke er ferdig utdannet?

     

    Nå skal ikke jeg svare for hele politinorge, for det varierer nok noe, men der jeg er nå (stort lensmannskontor) så jobber jeg tilnærmet som fullverdig politimann. Dvs. at jeg etterforsker, tar avhør, jobber kvelds-/nattevakter med en makker osv. I utgangspunktet drar jeg ut på oppdrag, og jobber sammen med betjenter som har vært en stund i etaten, men det hender også at jeg jobber sammen med andre studenter eller ferskt utdannede politimenn. Kommer litt an på oppdraget.

     

    Den kanskje største forskjellen på sommerjobb som student og jobb som ferdigutdannet, er at jeg ikke får bli med på væpnede aksjoner. Jeg tjener også en god del mindre enn de ferdigutdannede gjør, men det er ganske så logisk.

     

    Når det gjelder tittelen så har jeg sommerjobb som politibetjent, men det står fortsatt politistudent på alle dokumentene jeg produserer. Så jeg er nok strengt tatt politistudent enda en stund! :)

  2. Lenge siden jeg har vært her inne nå, så tenkte kanskje det hadde vært greit med litt oppdatering om hvordan det er, og har vært å være ute i etaten! :)

     

    Jeg har nå nylig avsluttet praksisåret, og har sommerjobb ved et lensmannskontor nordpå (endelig litt inntekt igjen, herlig!). Året har gått utrolig fort, og jeg har gjort meg mange erfaringer rikere. Jeg må si at jeg har vært heldig med å ha fått vært med på det meste! :)

     

    En ting jeg merket veldig godt i starten er at du får mye oppmerksomhet som politimann. Noen ganger kan det oppleves som overveldende og slitsomt, men som oftest er det bare hyggelig. :) Som eksempel kan jeg nevne noe så enkelt som det å gå inn på et utested en lørdagsnatt for forebyggende virksomhet. Du kjenner sommerfugler i magen, og merker at "alle" ser på deg i det du går inn i lokalet. Spesiell følelse, men noe du venner deg til ettersom tiden går.

     

    Sånn for å nevne kort litt det jeg har vært med på, så har det vært branner, trafikkulykker, leteaksjoner, psykiatri, husbråk, familievold, knivtrussel og flere andre akutte hendelser. Jeg har også fått tatt mange avhør, og lært mye om etterforskning. Mye av dette er spennende og enkelte oppdrag gir et realt adrenalinrush. F. eks gir utrykningskjøring i rushtrafikken et kjempekick, og kan jeg skrive under på at blodpumpa går når du står klar til å gå inn i et hus med skjold og batong, for første gang! :)

     

    Samtidig har jeg fått erfart og sett at politiyrket også har en mørk side med tragedier, sorg og fortvilelse. Det er ikke alt som like morro å være med på, men det føles meningsfylt å være en del av apparatet som gjør alt det de kan for mennesker som har det tøft (sammen med de andre nødetatene o.l.). Jeg prøver ikke å legge en demper på motivasjonen deres, men det er viktig å tenke over denne siden av yrket og, om man vurderer å satse på et yrkesliv i politiet.

     

    Blir vemodig å bytte sommerjobben med 3. året på skolebenken, men jeg er virkelig ikke i tvil om at jeg har valgt rett veg å gå! :) Så får satse på at sisteåret går fort unna, slik at jeg får kommet meg tilbake ut i gata!

     

    God sommer og lykke til med svarene fra phs til dere som venter i spenning!

    • Liker 3
  3. Har man nok praktisk erfaring til det da?

     

     

    Godt spørsmål. Og her blir vel egentlig svaret nei, for vi har jo ingen form for praktisk erfaring fra førsteklassen (bortsett fra noen få øvelser), så den erfaringen måtte jeg få iløpet av sommeren.

     

    Jeg startet på et veldig rolig nivå og fikk kun enkle saker å jobbe med, var med på små rutine-oppdrag og hadde god veiledning hele veien. Deretter ble utfordringene større og jeg fikk mer selvstendig ansvar. Jeg opplevde det i alle fall slik at jeg ble veldig godt ivaretatt og at kollegene tok hensyn til at jeg kun hadde 1.klassen i bagasjen.

     

    Gevinsten av sommerjobben har vært stor, og jeg er sikker på at jeg stiller sterkere til praksisåret siden jeg allerede har 2. mnd med praktisk erfaring med meg. Helt utrolig hvor mye mer man lærer ved "learning by doing" enn i klasserommet!

     

    Så man må bare hoppe i det og ta det som en solid personlig utfordring!

     

    Jeg er i alle fall veldig fornøyd! :)

  4. Høres bra ut. Selv har jeg hatt sommervikariat på et litt større sted, så jeg fikk ikke med meg like mye som du sikkert gjorde - men lærerikt har det vært uansett. Orden, ransaking, større samordnede aksjoner med flere pågripelser, hundetjeneste, leteaksjoner.. man er innom det meste. Og alt er like interessant!

     

    Lykke til i GU2, så sees vi sikkert neste år :)

     

    Lykke til til deg og! =)

  5. Høres jo ut som du har gjennomført hele praksissåret i løpet av sommeren :) Høres ganske så bra ut (erfaringsmessig). Kan jeg tørre spørre om hvor dette var? Regner med det var et mindre politidistrikt, eller? Hvordan fikk du sommerjobb? Ble det utlyst eller bare søkte du deg rundt? Høres ut som noe jeg må prøve på til neste sommer :)

     

    Hehe..ja har nesten gjennomført hurtigpraksis på 2 mnd.! =)

     

    Jeg har vært sommervikar ved et middels stort lensmannskontor i Nord-Norge. Dette er samme plassen jeg skal ha praksis, så det har nok hjulpet litt på at jeg fikk jobben i sommer.

     

    Om dere ønsker sommerjobb må dere bare være frempå. Søk over alt, og fokuser på lensmannskontorer. Stort sett kun der det er mulig å jobbe etter 1.året. Vi får også en del mailer, og oppslag på skolen med utlyste sommerjobber.

     

    Og som sagt, anbefales! =)

  6. God kveld folkens!

     

    Da er jeg ferdig med siste dag som politibetjent for i sommer, og vender nesen sørover til leir over helga. Kort oppsummert har denne sommeren vært helt fantastisk! =)

     

    Mulig jeg har vært heldig med tjenestestedet, men jobben, spenningen, utfordringene og kunnskapen jeg har tilegnet meg i løpet av sommeren har vært langt over forventningene. Har rett og slett stupt inn i yrket, og fungert som tilnærmet fullverdig politimann med et hav av ulike oppgaver og oppdrag.

     

    Jeg har etterforsket flere saker, tatt masse avhør, hatt trafikktjeneste, jobbet orden på natt i helgene som 2. mann, vært på leteaksjon, narkoaksjon, brann, dødsfall, trafikkulykker, diverse pågripelser, arrestvakt, transport med ambulansefly i forbindelse med psykiatri, pluss masse annet!

     

    Det har vært en utrolig lærerik sommer hvor jeg har fått sett de fleste sidene av yrket og jobben som politimann. Det fins ingen tvil om at jeg har valgt rett yrke! Så jeg anbefaler alle dere som skal begynne på PHS i neste uke, skaff dere sommerjobb etter førsteåret! En helt unik opplevelse og erfaring å ta med seg videre i utdanningen!

     

    Håper også dette kan være en liten motivasjon til dere fremtidige søkere til yrket! =)

  7. Ser en del her ikke har fått med seg det "lange" innlegget angående denne tråden jeg hadde her for noen uker siden. Så da tar jeg meg friheten til å reposte det! =)

     

    Det har vært litt lite aktivitet fra oss politistudenter her inne i det siste, og det må jeg bare beklage. Full sommerjobb i politiet gjør at det blir lite nettid, men jeg skal skjerpe meg!

     

    I dag har det forresten vært en hendelsesrik dag på jobb hvor jeg bla. var første politi på åstedet for trafikkulykke med personskade, samt at jeg og en annen 1. klassing foretok pågripelse på egenhånd av en butikktyv. Jobben er både utfordrende og spennende, og jeg kan garantere dere at ingen dager er like! Rett og slett en fantastisk jobb! =)

     

    Så litt moralpreken når det gjelder dette diskusjonsforumet;

     

    Politistudent har gjennom det halvannet året han driftet denne tråden, holdt fokus på PHS og Politiyrket. I det siste har tråden sklidd alt for mye ut, og det blir alt for lite faglig og nyttig informasjonsutveksling. Det er synd da formålet med dette diskusjonsforumet er at vi politistudenter skal kunne gi et innblikk i hverdagen på skolen, søknads/opptaksprosessen samt informere generelt rundt politiyrket, utifra de spørsmål dere stiller oss.

     

    Selvfølgelig skal det være lov å diskutere litt rundt de ulike tingene som blir tatt opp på tråden, men vi må prøve å holde det til et minimum. Brukere av tråden har blant annet opprettet alternative forumer hvor slike diskusjoner kan taes, så det hadde vært fint om dere flytter diskusjonene dit eller tar det gjennom PM.

     

    Ellers er folk her inne veldig flinke til å svare hverandre, og være hjelpsom dersom spørsmål dukker opp. Det er tegn på samhold og samarbeidsevne, egenskaper som er meget viktig for politiyrket. Likevel ser jeg en del svar som er direkte ufin og tilnærmet drittslenging. Dette er noe som over hodet ikke hører hjemme på denne tråden, og jeg håper folk tar det til etterretning. Husk at ingen spørsmål er for dumme, og det tar sin tid for nye brukere å bla gjennom nesten 200 sider for å finne svar på det de lurer på!

     

    Sist vil jeg også nevne at vi må være forsiktig med å gi bastante svar på hvordan ting i politiet, politihøgskolen og opptaket er, uten at vi vet dette gjennom personlig erfaring eller har sikre kilder. Rykter og uriktig informasjon hjelper ingen.

     

    Nå har jeg skrevet så langt at dere sikkert har sovnet før dere er kommet gjennom alt. Men prøv å tenk litt over det jeg nevner her, så tror jeg kvaliteten på tråden vil heve seg og at vi alle vil få et bedre utbytte av den i tiden fremover.

     

    Still gjerne spørsmål om dere lurer på noe, så skal vi studenter og andre her inne svare så godt vi kan. Fortsatt god sommer alle sammen! =)

     

    Bennial

     

    Vær greie og snille med hverandre, og besvar kun om dere er 100 % sikre!

     

    Og tråden vil bestå, det skal vi som fortsatt er phs-studenter sørge for! =)

  8. Ettersom PHS er med i samordna opptak nå, er det som ved andre skoler at de med høyest snitt er de som kommer inn i Oslo (regner med dette er førsteprioritert hos flest), mens de med lavere snitt kommer inn på eksempelvis Kongsvinger? Eller blir samtlige avdelinger tatt i en og samme betraktning og fordelt etter ønske slik?

     

    Kanskje en dårlig formulering.

     

    Eksempel:

    De fleste har Oslo som førsteprioritet. Av de som kommer inn er det da karakterene som teller og de med høyest snitt kommer inn i Oslo, mens de som ikke har høyt nok snitt for Oslo blir bearbeidet av eksempelvis Kongsvinger som er andreprioritert og tenkelig med et lavere karaktersnitt?

     

     

    Du har nok rett i at Oslo er førsteprioritet hos flere enn Bodø og Kongsvinger er, men det er på ingen måte slik at de "beste" kandidatene får skoleplass i hovedstaden mens resten havner på de to andre skolene.

     

    Alle phs sine avdelinger stiller på lik linje. Dvs. at elever som går i Kongsvinger har like gode kvalifikasjoner (karakterer etc.) som de som går i Oslo. Det er hard kamp om plassene på alle tre skolene, men siden Oslo har mange flere skoleplasser enn f.eks Kongsvinger, vil du ha gode sjanser for å havne der om det er det du vil. =)

  9. Jeg har et spørsmål her. Jeg vet at man har fritak fra reptjeneste i forsvaret når man er politi eller går på politihøgskolen. Er dette et frivillig fritak - kan man fortsatt delta på rep hvis man vil? I-styrken i oslo har stort sett helgetreninger, ser for meg at dette vil fungere sammen med studier.

     

    Fritak fra militærtjeneste gjelder kun for ferdigutdannende politifolk som har jobb i politiet. Dvs at du ikke får noe automatisk fritak mens du er student ved politihøgskolen. Jeg har selv fått innkalling til rep., men har fått utsettelse siden jeg skal ha praksis til høsten.

     

    Jeg vil dermed tro at du fint kan delta på rep og i innsatsstyrken i løpet av tiden du er student, så lenge det ikke kolliderer med obligatorisk undervisning. Husk at det meste av praksisåret er obligatorisk!

     

    For å være helt sikker ville jeg sendt en mail til skolenr.

  10. Fordeler og ulemper ved begge, så det blir en smakssak hva man velger.

     

    Har du flere av dem? utover de politistudent har nevnt.

     

    Litt usikker på hva du mener her. Tenker du på fordeler og ulemper ved praksis på politistasjon vs. lensmansskontor?

     

    Nå har ikke jeg tjenestegjort ved noen politistasjon, så blir litt vanskelig å uttale seg om det. Men den store fordelen ved lensmannskontorene er at man får følge saker fra a til å. Dvs at du er ute å løser et oppdrag som vanlig operativ politimann. Deretter etterforsker du saken selv, og følger den helt til den blir overført til jurist for påtalevurdering. Det er virkelig spennende! :)

     

    En ulempe jeg har sett der jeg jobber nå i sommer er at det blir litt mye papirarbeid og innesitting på kontoret om dagen. Skulle gjerne vært mer ute på aktiv patrulje. Tror nok dette er noe som går igjen på mange av lensmannskontorene. Bemanningskrisa i politiet skal ta mye av skylden for dette, da alle politimestre og lensmenn ønsker at politiet skal være synlig ute og jobbe aktivt operativt.

     

    Si ifra om det var noe annet du mente med spørsmålet:)

  11. Eg har prøvd å seia det ei stund, men det er vel og si bedre at du skrev et langt innlegg om det.

     

    Kutt off-topic, spør spørsmål og motta svar fra politistudent og ikkje uvitande "hobby-politi". Skal vi som er "hobby-politi" svara, så kan vi gjer det med _GODE_ kilder!!

     

    Kordan er i stor grad heile praksis året lagt opp? Er det slik at man skal innom "alt" i politiet?

     

    Kan en ta STUDENTANE, forklara litt?

     

    Nå er det nok flere av de andre studentene som har satt seg mer inn i momentene i praksisåret enn det jeg har gjort, rett og slett fordi jeg har min fulle og hele fokus på sommerjobben! :) Men jeg kan nevne litt hva praksisåret går ut på;

     

    Du er plassert som praksisstudent ved et lensmannskontor eller en politistasjon et eller annet sted i Norge. Her vil du få din egen personlige veileder som skal følge deg hele året, og gi deg tilbakemeldinger underveis. Med andre ord din personlige mentor.

     

    Bortsett fra treningsleir og kurs i utrykningskjøring (Noe jeg gleder meg sinnsykt til :D ), skal du være innom de fleste fagfeltene som politiet jobber med i løpet av praksisåret. Ordenstjenesten er den som er størst vektlagt, og du er tilknyttet ordenstjenesten litt over halve praksisåret totalt slik jeg har forstått det. I tillegg skal du være innom etterforskning, forvaltning/sivile gjøremål, UP, ekstern hospitering pluss mange flere som jeg ikke kommer på i forbifarta! Konklusjonen er i alle fall at du skal innom bortimot "alt" det som yrket som politibetjent innebærer.

     

    Det har vært snakket en del om før, men det er forskjell om du velger praksis på et lensmannskontor eller ved en politistasjon, tettsted eller by. På et lensmannskontor er du mer en generalist som jobber med alle de ulike fagfeltene enn ved en politistasjon hvor det blir mer rendyrket ordenstjeneste. Fordeler og ulemper ved begge, så det blir en smakssak hva man velger.

  12. Det har vært litt lite aktivitet fra oss politistudenter her inne i det siste, og det må jeg bare beklage. Full sommerjobb i politiet gjør at det blir lite nettid, men jeg skal skjerpe meg!

     

    I dag har det forresten vært en hendelsesrik dag på jobb hvor jeg bla. var første politi på åstedet for trafikkulykke med personskade, samt at jeg og en annen 1. klassing foretok pågripelse på egenhånd av en butikktyv. Jobben er både utfordrende og spennende, og jeg kan garantere dere at ingen dager er like! Rett og slett en fantastisk jobb! =)

     

    Så litt moralpreken når det gjelder dette diskusjonsforumet;

     

    Politistudent har gjennom det halvannet året han driftet denne tråden, holdt fokus på PHS og Politiyrket. I det siste har tråden sklidd alt for mye ut, og det blir alt for lite faglig og nyttig informasjonsutveksling. Det er synd da formålet med dette diskusjonsforumet er at vi politistudenter skal kunne gi et innblikk i hverdagen på skolen, søknads/opptaksprosessen samt informere generelt rundt politiyrket, utifra de spørsmål dere stiller oss.

     

    Selvfølgelig skal det være lov å diskutere litt rundt de ulike tingene som blir tatt opp på tråden, men vi må prøve å holde det til et minimum. Brukere av tråden har blant annet opprettet alternative forumer hvor slike diskusjoner kan taes, så det hadde vært fint om dere flytter diskusjonene dit eller tar det gjennom PM.

     

    Ellers er folk her inne veldig flinke til å svare hverandre, og være hjelpsom dersom spørsmål dukker opp. Det er tegn på samhold og samarbeidsevne, egenskaper som er meget viktig for politiyrket. Likevel ser jeg en del svar som er direkte ufin og tilnærmet drittslenging. Dette er noe som over hodet ikke hører hjemme på denne tråden, og jeg håper folk tar det til etterretning. Husk at ingen spørsmål er for dumme, og det tar sin tid for nye brukere å bla gjennom nesten 200 sider for å finne svar på det de lurer på!

     

    Sist vil jeg også nevne at vi må være forsiktig med å gi bastante svar på hvordan ting i politiet, politihøgskolen og opptaket er, uten at vi vet dette gjennom personlig erfaring eller har sikre kilder. Rykter og uriktig informasjon hjelper ingen.

     

    Nå har jeg skrevet så langt at dere sikkert har sovnet før dere er kommet gjennom alt. Men prøv å tenk litt over det jeg nevner her, så tror jeg kvaliteten på tråden vil heve seg og at vi alle vil få et bedre utbytte av den i tiden fremover.

     

    Still gjerne spørsmål om dere lurer på noe, så skal vi studenter og andre her inne svare så godt vi kan. Fortsatt god sommer alle sammen! =)

     

    Bennial

  13. Hvordan er det man kommer seg inn i en posisjon som operasjonsleder? Ser det finnes etterutdanning som innsatsleder, men finner ikke noe om operasjonsleder.

     

    I tillegg lurer jeg på hvordan er det med valg av praksissted? Kan man velge å ha praksis hvor som helst, eller er det et visst antall distrikt som tar imot studenter?

     

    De fleste operasjonslederne er politifolk med flere års erfaring fra aktiv tjeneste. Det er ingen spesiell utdanning, men operatørene som jobber på operasjonssentralen får kurs og annen opplæring, som gjør dem skikket til slik tjeneste. Det skjer at ferskt utdannede politifolk får jobb på operasjonssentralen, og det finns også enkelte sivilt tilsatte. Men som regel er det altså politifolk med lang fartstid i etaten som sitter med dette ansvaret.

     

    Valg av praksissted gjennomføres i løpet av høstsemesteret i 1. klasse. Her får man utlevert en liste over de tjenestestedene som har praksisplasser. Det er ikke alle politi- og lensmannskontorene som har praksisplass, men alle politidistrikt er representert (ikke Svalbard).

     

    Du setter opp de 3 praksisplassene du ønsker mest, og så fordeles plassene utifra hva studentene har valgt. Det er størst konkurranse om de store byene, så der har du "minst" sjanse å få plass på 1. valget ditt. Får du ikke noen av stedene du har ønsket blir det du med på neste runde hvor de resterende plassene som er ledig fordeles. Det ble vel gjennomført 3 runder i år om jeg husker riktig. Til sist kan det også nevnes at de som har spesielle sosiale grunner har førsterett på praksissted.

     

    Mulig jeg forklarte det litt tungvint rundt valg av praksissted, så si ifra om det var vanskelig å forstå! :)

  14. Skjer alt i klasserom og forelesningsrom?

     

    Eller er det undervisning ute også?

     

     

    I Bodø er det slik at det meste av den teoretiske undervisningen foregår i klasserom, forelesningsrom og datarom. Slik er det både 1. og 3. klassen. I tillegg til dette har vi noe praktisk undervisning som foregår i at-sal (arrestasjonsteknikk) og ute.

     

    Vi har hatt ganske mange praktiske øvelser i løpet av 1. året. Disse gjennomføres både i "øvingsleiligheten" på skolen, og utenfor skolens område. I tillegg jobbes det en del i grupper på grupperom.

     

    Så mye av undervisningen foregår på klassisk vis, men vi har også litt morro utenfor klasserommets vegger! =)

  15. Er Delta det samme som SWAT?

    Hvis ikke, hva er forskjellen?

     

    SWAT tilsvarer UEH i norsk politi, selv med stor ulikhet.

     

    Opptakskravene til SWAT er tilnærmet opptakskravene til PHS, varierer fra stat til stat. Men det finnes jo også SWAT i taiwan osv. disse har jeg ikke lest noe særlig om.

     

    STOR forskjell fra beredeskapstroppen som vi kan kalle "eliten".

     

    I USA er det for det meste FBI som driver store væpnede aksjoner som samsvarer beredskapstroppen a la terror-, gissel-, risikodramaer.

     

    Men beredskapstroppen kan sammenlignes med GIGN, Nationella og GSG9. Dette er bare 3 eksempler, finnes vel mange fler.

     

    Forsåvidt riktig det du sier her, men man skal huske på at SWAT o.l. i langt større grad enn UEH og Delta utfører alvorlige væpnede aksjoner, og andre særdeles utfordrende oppdrag. Så selv om kravene, treningen osv. er til dels dårligere i Usa enn i Norge, så har amerikanerne på generelt plan mye mer erfaring enn de norske styrkene på slike hendelser.

     

    I Usa har de utallige ulike politi-etater med ulike spesialstyrker. Noen har større kompetanse enn andre på enkelte områder osv. I Norge har vi kun ET politi, med henholdsvis UEH og Delta som tar seg av de alvorligste hendelsene. Så det er vanskelig å sammenligne, men kompetente styrker finns det nok på begge sider av Atlanteren. ;)

  16. Er Delta det samme som SWAT?

    Hvis ikke, hva er forskjellen?

     

    På mange måter er Beredskapstroppen (Delta) Norges svar på SWAT. De går inn i de alvorligste situasjonene, og har mye bedre kompetanse og trening for å løse disse enn vanlige politifolk. Likevel er måten politiet i Usa arbeider på og slik vi gjør det i Norge veldig ulik. Dermed er ikke de to enhetene identiske, men begge er såkalte "spesialstyrker" innen politiet.

     

    Sikkert andre her som har mer dyptgående kunnskap om Beredskapstroppen! :)

  17. For dere som går på PHS nå, hvordan var første skoledag? Hva gjorde dere? Tenker meg det er et litt aktuelt spørsmål for de som har søkt :)

     

    I Bodø besto førstedagen av presentasjon av lærerne og ansatte hvor vi alle satt et av auditoriumene. Deretter måtte alle og enhver reise seg opp og presentere seg selv. Dette tok sin tid, men var ganske så festlig å høre på (mange forskjellige mennesker her oppe). :)

     

    I tillegg var det en del informasjon rundt det kommende semesteret, samt tildeling av faddere. Fadderuka i år var ikke mye å skryte av, men den blir kanonbra når mitt kull kommer tilbake i 3.klassen;)

     

    Egentlig huske jeg lite av de første ukene, men en spennende ting som skjedde første uka var "Politidagen". Her fikk vi presentasjon av ulike deler av politiyrket, og forskjellige særorgan. Deriblant fikk vi titte på masse utstyr, en heftig sivilpolitibil og litt annet snacks. :)

     

    Åsså kan jeg nevne at det var MYE sosial aktivitet de første ukene! Morro! =)

  18. Jess, da har jeg vært gjennom ilden..

     

    Rapport til bennial: sitter igjen med en veldig rar følelse. Umulig å si om det gikk bra eller ikke, men føler jeg svarte så godt jeg kunne. Brukte veldig kort tid på å komme med et svar på spørsmålene, i og med at jeg har øvd en del. Eneste negative var at det var perioder jeg var nervøs og stemmen begynte å "skjelve" litt. Mange rare spørsmål, stort sett rettet i mot det jeg skrev i egenerklæringen. Når de til sist spurte om jeg hadde noe mer på hjertet, tok jeg opp tagge-saken jeg har på meg. Fortalte hva jeg ble tatt for, hvorfor og hvordan dette har blitt en positiv erfaring i etterkant. Endte med en liten latter fra begge sider av bordet.

     

    Til slutt spurte dama jeg snakka med om resten av panelet hadde flere spørsmål til meg. Alle endte på et bestemt nei. Vet ikke om dette er positivt eller negativt, men tolker det som om nemda fikk et klart bilde av meg som person. Forhåpentligvis riktig bilde..

     

    Da er det bare å håpe på det beste og vente på svar. Noen som forresten vet når svaret kommer?

     

    Utifra det du skriver virker det som at du har gjennomført et flott intervju.:) Det å være nervøs og litt skjelven i stemmen er helt naturlig, så det skal du ikke tenke på.

     

    Gratulerer med vel gjennomført opptak! ;)

  19. Hei

     

    Da har jeg snylta lenge nok på andres aktivitet på denne tråden:)

     

    Har fulgt flittig med de siste ukene. Har selv vært gjennom opptak og skal til intervju på onsdag. I den forbindelse lurte jeg på om noen har noen gode tips å komme med. Og kanskje noen spm de ble stilt?

     

    Jeg har også lett nettet rundt etter mulig info om studiestart på PHS( hvis jeg skulle være heldig og komme inn). Er det noen som har en dato?

     

    Som Sinatra sier så er dette spørsmålet besvart flere ganger tidligere i tråden. Om du blar litt tilbake så finner du nok mange nyttige tips for intervjuet. =) Eksempelvis bør du reflekter over dine sterke og svake sider, hvorfor du passer til dette yrket, politirollen osv. Husk å hold deg til egenerklæringen du skrev på opptaksdagen!

     

    Studiestart i fjor var ca 17-18 august. Regner med det blir omtrent det samme i år.

×
×
  • Opprett ny...