Gå til innhold

Monkinaut

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Monkinaut

  1. Det var faktisk en ganske bra dag i går. :p

     

    Sorry, ser nå at det siste innlegget mitt låter litt mer aggro enn det var ment. Syntes bare posten jeg svarte på hørtes litt småkverulernede og nedlatende ut, men lett å misforstå. Det var ikke meninga å høres helt maniac ut.

     

    Sorry hvis innlegget var litt krast, _DSC1233.jpg! Kul avatar, forresten ;)

  2. Perfekt! Nå vet jeg hva jeg skal kjøpe til dama til bursdagen hennes! :D

     

    Fett bilde! Men hva er de lysfeltene i bakgrunnen? Ser litt merkelige ut.

     

    Et annet spørsmål: Hvor kommer lyset på undersiden av armene fra? Du har ett lys som kommer høyt fra venstresiden hennes, ikke sant? Men det andre lyset skjønner jeg ikke hvor kommer fra. Er det et lite lys bak ryggen hennes? Sorry at jeg er nysgjerrig. Er ganske nybegynner på lyssetting så synes det er kult å prøve å skjønne andres. Spess når det funker så bra.

  3. @Strange_quark: Ja, verden er jammen liten. Man reiser til Barcelona, tar et bilde av noe graffiti man synes er kult, kommer tilbake og legger det ut på et norsk forum og får vite at fyren som har laget det er fra Norge. Hahaha... Dødsbra! :D

     

    @rocknrolf77: Absolutt. Når jeg så på andre greier av dolk i går så var det mye som minte om banksy. Seriøst mye bra greier fra dolk. Jeg har fått en ny helt. :)

  4. Nå snakker du plutselig om E-TTL trådløse triggere, som er noe helt annet en kabel som støtter E-TTL...

    Men herregud! Ttro meg, jeg forstår forskjellen mellom en kabel og en radiotrigger. Det jeg prøvde å si var at hvis det er så superenkelt å reverse engineer'e E-TTL så er det rart at det ikke har kommet en radiotrigger som støtter det tidligere. Ja, jeg forstår fortsatt at det er forskjell mellom en radiotrigger og en kabel. Men jeg trodde, dumme meg, at det kanskje ikke var så lett å gjøre det med en kabel heller. Takk, nå vet jeg bedre.

     

    La meg oppsumere: Jeg kjøpte en originaldel. Jeg synes originaldelen var dyr. Jeg liker fortsatt originaldeler. Mer enn kopier til og med. Jeg synes fortsatt originaldeler er dyre.

     

    Takk for tips og innspill alle sammen! I'm out...

  5. det er enkelte ting som ikke er så vanskelig å reverse engineer'e. Slik som en kabel;)

    Hahaha... Nei, en kabel er kanskje ikke enormt vanskelig å finne ut av. Det var mest E-TTL jeg tenkte på.

     

    Så vidt jeg vet så var RadioPoppers de første som introduserte radiotriggere som støttet E-TTL. Og de er ikke akkurat eldgamle. Så kanskje det er litt rocket science..? :)

     

    Men skal absolutt sjekke eBay for el cheapo-produkter neste gang. Så lenge det funker så betaler jeg gjerne mindre.

  6. det er derfor man har valget om å kjøpe uoriginale som funker helt identisk og koster en brøkdel av prisen.

    Det er sant, men identisk vet jeg ikke helt om alltid er tilfellet. Har hørt masse om tredjepartsprodukter som ikke akkurat kan kalles stabile. Dataene til E-TTL er vel heller ikke noe Canon gir bort til hvem som helst, så en tredjepart må "reverse engineer" (omvendt utvikling?) teknologien for å kunne tilby den. Personlig kjøper jeg heller originalt som garantert funker som forventet (men jeg synes fortsatt det er dyrt).

     

    Elsker å hate Nikon jeg

    Hehehe... Jeg og, men shhh. :innocent:

    Neeeei da! Fred og kjærlighet til alle (selv om de har gått over to the dark side...).

  7. Kjøpte en blitskabel (OC-E3) her om dagen. Hva kosta den? 630 spenn!!! Hæ!? Seriøst? Det er en kabel for guds skyld! Jeg er veldig fornøyd med Canon og liker produktene deres veldig godt, men seriøst, de må slappe av litt med prissettingen sin. Kjøpte også IR-triggeren deres (ST-E2) for en stund siden og vil ikke en gang si høyt hva den kosta...

     

    Er det noen representanter fra Canon som leser dette så er det ingen problem å sende meg en 24-70mm som plaster på såret. :p

     

    Sorry, måtte bare få dette ut av systemet. Nå skal jeg gå å leke litt med kabelen min. :D

  8. Jeg synes bildet er ganske fint. Buen skaper en fin dynamikk og leder øyet inn i bildet og videre til blomsten i bakgrunnen. Som de andre sier så kunne fokuseringa vært litt bedre, og jeg er ikke helt sikker på om jeg digger det nesten kvadratiske formatet til dette bildet. Er det kameraet ditt som gir det formatet eller har du beskjært selv?

  9. Vælkømen trel vårs. Fin bukett du tok med ;)

    Takk, takk! Godt å se andre som er glade i B&W. :) Likte bildet ditt veldig godt. Synes den hvite karmen ga en fin balanse.

     

    Det Høres veldig bra ut med de festene. Alltid bra med litt motivasjon for å få ræva i gir og komme seg ut og knipse litt! Jeg veit jeg behøver det, i hvert fall. :)

     

    Mye bra bilder ute og går her folkens! Får seriøst prestasjonsangst...

     

    @Arbakadarba: Fine bilder! "Hjemmemekka" eller naturlig bakgrunn på det nederste bildet?

  10. Bilde fra en Barcelona-tur for en stund siden. Syntes kid'en med megafonen så rå ut og lyset falt fra en vinkel som fikk fram tekstur ganske bra. Prøvde å få det fram enda mer med sharpening i PS, men gikk kanskje litt for langt..?

     

    Canon 350D - EF-S 10-22mm @ 12mm (1/15 @ f/4,5, ISO 100) <- vet ikke helt hva jeg tenkte på med den eksponeringa. Gikk nok litt fort i svingene. Kanskje litt alkohol i blodet også... :D

    post-191596-1244060696_thumb.jpg

  11. von-schnellfahrer: Hahaha... Har aldri vært noe særlig superfan av blomsterbilder jeg heller, men merker at jeg koser meg når det først skjer. For min del så er det nok bare feighet. Vanskelig å få blomster til å se crappy ut, pluss at de er veeeldig tålmodige når jeg bruker 20 timer på å eksponere riktig. :) Bildet ditt er veldig fint, forresten. Synd med det lyset partiet på bunnen bare. Trekker bort litt oppmerksomhet fra hovedmotivet. Sorry, prøvde å være så positiv som mulig... :p

     

    Euklid: Takkar og bukkar! Det virka seriøst kult med festen. Jeg får bli med neste gang. Nice skarphet og bokeh i bildet ditt! Brukte du blits for å få refleksjonen i øyet, eller er det naturlig lys?

  12. Er ikke akkurat noen rutinert fotograf, men her er noen tanker. Du burde fokusere mer på hva det er du vil med bildet og konsentrere deg på det. Det er jo statuen med t-skjorta som er hele poenget. Bygningen, stien, trærne, kirka, overeksponerte skyer, osv hjelper ingen ting på det du prøver å formidle. De gjør bare det motsatte.

     

    Hva med å gå mye nærmere inn på bysten så det dominerer rammen, ta bildet så man ser ansiktet (det behøver jo ikke å se rett inn i kameraet hvis du vil at det skal "speide utover"). Kanskje en dramatisk overskyet himmel som bakgrunn? Vent (eller bruk en ekstern lyskilde) så lyset faller på ansiktet som i et formelt portrett. Skap kontraster. En statue belyst som i et formelt portrett; en statue med t-skjorte; mørk bakgrunn, lysere statue; lys bakgrunn, mørkere statue.

     

    Gå tilbake og ta en haug med bilder fra alle forskjellige vinkler og avstander. Ta de du liker best og jobb videre med dem så vil du helt sikkert klare å lage det bildet som akkurat formidler det du ønsker.

     

    Lykke til!

  13. Hallo, alle sammen!

     

    Min første post i fotoforumet. Woohooo! :) Har vært innom her de siste dagene og kikka litt, og må si at det er veldig kult å se så mange fotoengasjerte mennesker. Det virker som at dere har en bra greie gående her.

     

    Ett spørsmål bare: Hva går de forskjellige festene under «Utfordringer» ut på (januar-, februar-, osv -festene)? Prøvde å lese litt retningslinjer der, men ble ikke så veldig mye klokere.

     

    Uansett, kult å være her. Sorry hvis jeg mess'a opp tråden med spørsmål. Ikke meninga i det hele tatt. Slenger med et bilde jeg tok her om dagen så jeg ikke driter meg helt ut. :p

     

    Canon 350D - EF 50mm f/1,4 (1/90 @ f/2,8, ISO 100)

    post-191596-1243978255_thumb.jpg

  14. Takk for lenk! Skal definitivt sjekke ut prosessoren og hovedkortet som er litt billigere enn i mitt oppsett. Synes fortsatt at det er mye $$$ for en film-/musikkspiller, men smaker det så koster det vel... Kanskje jeg heller skal kjøpe en ny laptop og hook'e den opp til TV'en og forsterkeren etter behov..? Uansett, takk igjen for hjlep! :)

  15. Hallo!

     

    Leker litt med tanken på å bygge HTPC, men er ganske noob med det hele og behøver derfor litt hjelp. Har etter litt lesing kommet frem til oppsettet nedenfor, men kunne godt tenkt meg å skru ned prisen litt. Lenker til svensk side siden jeg bor i Sverige, og prisene er i svenske rupies. Prisene er jo litt misvisende ettersom siden bare tar den billigste prisen uten å legge til frakt, om produket er på lager eller om det er en møkkabutikk som jeg absolutt ikke har tenkt å bestille fra.

     

    Kabinett: Lian Li PC-C37B Muse (1 471,-)

    Hovedkort: Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H (1 050,-)

    BD/HD-DVD: LG GGC-H20L (903,-)

    Harddisk: Samsung SpinPoint F1 HD103UJ 32MB 1TB (799,-)

    Prosessor: AMD Athlon 64 X2 5600+ (610,-)

    PSU: Corsair CMPSU-450VX 450W (690,-)

    Minne: Corsair XMS2 Xtreme TwinX DDR2 PC6400/800MHz CL4 2x1GB (341,-)

     

    Totalt: 5 864,- (Blir sikkert nærmere rundt 7 000,-)

     

    Er det noen som har noen tips på hva jeg kan gjøre for å ned prisen litt? Det som er viktig er at den er stille og kan kjøre full-HD. Andre tips og råd mottaes selvfølgelig også med stor takk. :)

×
×
  • Opprett ny...