Gå til innhold

KurtHakon

Medlemmer
  • Innlegg

    207
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KurtHakon

  1. NEI! Den er ikke NORSK heller ikke "Norsk"!!! De har tatt inspirasjon fra norsk natur! Historien er dansk tilogmed. INGENTING med den er Norsk sett bort ifra at de har fått

    litt inspirasjon.

    Disney har tatt seg for mange friheter fra den orginale historien til HC Andersen, for at den skal kunne kalles for en dansk film.

     

    Arendelle er f.eks. inspirert av Bergen, og mye av kulturen som finnes i filmen er felles for hele Skandinavia. I tilegg er en av karakterene i filmen tydelig inspirert av samisk kultur, og dansker sin samhandling med samer historisk sett er nok temmelig lav sammenlignet med Norge sin. Filmen er i såfall like mye dansk som den er norsk.

  2. Jeg tror nok at majoriteten av de som piratkopierer gjør det nettopp fordi det er gratis, og ikke er interessert til å kjøpe spillet selv om de eventuelt liker det. Det finnes nok selvfølgelig noen pirater som velger å støtte/kjøpe det de liker, men de er dessverre i mindretall i alle fall i følge statistikken henvist i artikkelen

     

    Betaler du ikke for spillet så stjeler du det. Så enkelt er det. Argumentet at man laster ned et spill for å prøve det er det dummeste jeg hører. Da kan jeg kanskje "tyvlåne" bilen jeg ønsker å kjøpe en ukes tid, for jeg vil prøve den skikkelig, ikke bare en times tid med en bilselger i passasjersetet.

    Sukk...

    Piratkopiering er per definisjon ikke det samme som tyveri både i følge norsk lovverk og sunn fornuft. Et teoretisk tapt salg som en konsekvens av piratkopiering tilsvarer ikke et faktisk fysisk/digitalt tap av et objekt under et tyveri.

     

    Analogien din om å «tyvlåne» en bil holder heller ikke mål. Hvis den skulle faktisk vært sammenlignbart med piratkopiering må bilselger lage en fysisk kopi av bilen ut av rene lufta uten noen kostnader for å så låne deg kopien av bilen. Hvis du så leverer eller skraper bilen etter en ukes tid vil ikke bilselger ha tapt noe som helst av reell verdi ettersom han fremdeles eier originalen, og det kostet han ingen ting å låne deg kopien av bilen.

     

    Til slutt vil bare jeg si at jeg ikke støtter piratkopiering, men at poenget mitt var at jeg ville framheve at piratkopering og stjeling er overhodet ikke det samme. I de alle fleste sammenhenger så er piratkopering moralskt forkastelig.

    • Liker 1
  3. Far Cry 3 høres bra ut, men når jeg ser på metacritic at det forrige spillet har såpass høy score er jeg i tvil om jeg orker i det hele tatt å prøve dette ut. Jeg må nesten si meg enig med M@R7!N at Far Cry 2 er noe av verste jeg har spilt, i allefall av AAA-spill. Spillet hadde flere gode konsepter og momenter, men det hadde så mange irritasjonsmomenter som ødela hele spillopplevelsen for meg. Far Cry 2-coveret havnet rett i søppelbøtta etter rundt 10 timer med spilletid.

     

    Far Cry 2 er fortsatt i dag av alle de utallige både gode og dårlige spillene jeg har kjøpt det eneste spillet jeg ikke har orket å fullføre.

    • Liker 1
  4. Det første som kom i tankene mine var Battlezone II: Combat Commander, det scoret litt over middelmådig på anmeldelser, og det solgte heller ikke så veldig bra på markedet. Jeg ble totalt forelsket i spillet da det kom. Jeg tror at en av hovedgrunnene til at jeg likte spillet så godt var den "fantastiske" kombinasjon av to av mine favorittsjangre i dag, FPS og RTS. Pluss det at 3D-grafikken var helt fantastisk for meg som bare hadde spilt spill med 2D-grafikk før.

     

    Dessverre fikk det en god del negative/middelsmådige anmeldelser hovedsaklige pga. mange bugs og en ikke eller dårlig fungerende multiplayer i release-utgaven, og som et resultat av den negative kritikken solgte det nokså dårlig. At mange fans fra det første Battlezone-spillet ikke likte to'eren hjalp heller ikke på salget. Synd egentlig siden det aldri vil komme en offisiell treer til Battlezone II (utvikleren Pandemic Studios ble nedlagt i fjor), som vil alltid være en perle i mine øyner.

     

    @BioDex

     

    The Saboteur er også et spill jeg likte godt, synd at Pandemic Studios ble lagt ned etter det...

  5. Hmm..Super KO Boxing 2 viser ikke grafikk på min Hero med 2.1 android.

    Får bare en svart skjerm der ikonene tydeligvis er, for jeg hører lyder når jeg trykker rundt på skjermen. Lasta ned hele pakken med wi-fi isted. Merkelig.

     

    Sitat fra beskrivelsen til Super KO Boxing 2:

    "Not intended for devices that shipped with OS 1.5 (Hero, Eris, Moment etc)".

     

    -

     

    Jeg håper at Google åpner betalingsdelen til Android Market for Norge snart, siden mange av de gode applikasjonene/spillene koster penger. Angry Birds kommer for eksempel snart til Android, men vi her i Norge kan desverre ikke få kjøpt det.

  6. Synest det blir feil å sammenligne IOS4 oppdateringer med Android 2.1 oppdateringer. Grunnen til dette er såpass enkel som at en Iphone 2G rett og slett ikke er kraftig nok til å kjøre iOS4, mens f.eks. Evo 4G er kraftig nok til å kjøre Android 2.2. I tillegg så kommer denne venteperioden på flere måneder som man har mellom OS release og HTC release på toppen av utviklingsperioden.

    Hvis jeg ikke tar feil, så har iPhone 2G helt identiske spesifikasjoner med iPhone 3G,bortsett fra 3G. iPhone 2G burde dermed kunne kjøre iOS 4 like godt/dårlig som iPhone 3G.

  7. Jeg har spurt før, men spør igjen: Går det an å få et helt bilde som bakgrunnsbilde, og ikke bare et klippet et? (Når jeg trykker på "Bruk som bakgrunnsbilde" så må jeg beskjære det). Det begynner å bli ganske irriterende å ikke ha et bilde som bakgrunn.........

    Du kan jo zoome med det beskjæringsvinduet, men det er tydeligvis bare en bildestørrelse (høyde/bredde ratio) som kan brukes som bakgrunn.

    960x800, er oppløsning bildet må ha, for å slippe å måtte beskjære det.

     

    Edit: @Kleivert

    Programmet fungerte ikke slik som det skulle, og beskjærte bildet hos meg.

  8. Nå er jeg lei av å ikke komme meg på androidmarkedet med HTC Heroen min.

    Håper noen har et tips til meg. Jeg har Google konto, fått meg nytt simkort, prøver å logge på men det stopper med en feilmelding om ustabil eller manglende tilkobling. Dette også om jeg bruker Wifi.

     

    Frustret! :cry:

     

    Jeg vet at det var en bug med Hero, slik at hvis du ikke satte opp Google-konto med en gang under første "boot", så vil du ikke kunne komme inn på Android Market. Dette kunne bare løses ved at du tar en hardreset, du kan jo prøve det. OBS! ALT (meldinger, applikasjoner, kontakter osv.) vil slettes hvis du tar en hard reset.

     

    http://www.hardreset.eu/htc_hero_hard_reset_soft_reset_en.html

  9. - Lekkert design, god batteritid og nydelig oppløsning på skjerm. Propertiære løsninger på lading, sync og filoverføring. Ingen oppgraderingsmuligheter for minne eller batteri, ingen flash og låst fast til tech-verdens svar på kommunisme.

     

    Den perfekte telefonen er en iPhone 4 med mUSB og Android OS :) Når jeg ikke får det, så blir det android.

     

    +1

    Der sa du akkurat grunnen til at jeg ikke kommer til å kjøpe iPhone 4, med bare et bitte lite innlegg. :)

     

    Om det ville vært den perfekte telefonen for alle, er det enkle svaret nei, men den ville vært tilnærmet det for meg.

  10. Godt initiativ. :)

     

    Mitt første bidrag (en applikasjon jeg syns alle bør ha):

     

    Barcode Scanner 10/10

    Et program du kan bruke til å skanne strekkkoder og QR-koder. En praktisk bruk av Barcode Scanner kan være blant annet å bruke en "Android Market"-side (f.eks androlib.com eller cyrket.com) for å finne applikasjoner, og dermed bruke programmet til å lese QR-koden slik at du da kan finne programmet i Android Market automatisk. Jeg har ikke hatt noen negative erfaringer med dette programmet, og det gjør jobben sin rimelig bra. Derfor 10/10.

     

    http://www.cyrket.com/p/android/com.google.zxing.client.android/

     

     

    Jeg vil sikkert oppdatere denne posten med flere programmer etter hvert (når jeg har tid).

  11. 10. juni 2010

     

    Tid siden strømmen ble koblet fra: 15 timer, 22 minutter

     

    Gjenstående batteri: 44 %

     

    Topp fem strømforbruk:

    Android System 35 %

    Cell Standby 18 %

    Wi-Fi 18 %

    Display 12 %

    Internet 11 %

    Kort beskrivelse av bruksmønster:

    En helt vanlig dag.

    (oppdatere senere)

    Har du kjørt OTA-oppdateringen?

    Kjører den siste versjonen, ja. (1.21)

  12. desire ser ut som noe drit. brun og rund. men smaken er som baken :)

    "Smaken er som baken", det er på grunn av dette ordtaket det er ingen vits å diskutere hvilken mobil som er best osv.. Folk har rett og slett forskjellige preferanser, det som passer for deg passer kanskje ikke for meg. Det er derfor det er ingen vits å diskutere hvilken som er best.

     

    Personlig syntes jeg de tidligere iPhone-modellene ser ut som en feminin og billig Kina-kopi (shinny plastics!) av ett eller annet. iPhone 4 ser derimot mye mer fristende ut, og jeg vurderte om jeg skulle kjøpe meg en slik. Dessverre setter restriksjonene til Apple en stopper for et eventuell kjøp foreløpig.

     

    tror deg ikke. kona bruker desiren sin på jobben. hun må tenke spare batteri dagen lang for at den skal holde i kjernetiden, dvs 6 timer. da er både wifi og gps av.

    Da er noe galt, enten batteriet eller en defekt ved selve mobilen (hardware eller software).

    Forresten har hun data tilkobling (3G/mobilt nett) på? Selv om hun skulle hatt data kobling på burde batteriet vare lengre hvis hun ikke bruker telefonen konstant.

     

    Edit: Andre årsaker kan være som stich_it sier.

    du må se på mulighetene, ikke begrensningene. utvalget av software er vanvittig mye bedre. det er et faktum. at det skal være et praktisk problem at apple er restriktive er bare teknobabbel.

    Vel, enkelte liker å ha frihet til å gjøre hva de vil. Noen liker å dele bilder og musikk med sine venner "on-the-go", noen liker å kunne overføre filer til telefonen sin ved å bare stikke inn en usb-kabel i en hvilket som helst PC å overføre filer mellom telefon. Jeg er en av disse "få" menneskene som liker å ha denne muligheten. Forresten hvorfor i alle dager følger ikke Apple etter standarden, og bruker MicroUSB for tilkobling? Jeg gidder ikke å skrive et langt innlegg om hva annet jeg misliker med Apple sine restriksjoner for det ville bli temmelig langt. :)

    Edit:

     

    men vis iPhone 4 forsetter med fast minne og batteri så er det iallefall helt uaktuelt for meg å kanskje ha lyst på en slik telefon.

     

     

    Dette er et argument som har blitt brukt mot iPhone ofte. Det er vel ca 15 år siden jeg fikk min første mobil, men jeg har enda til gode å skifte batteri i en mobil. Fast minne ser jeg også på som en fordel (Får en kjøpt 32 gb microSD-kort i Norge enda? Finner ingen i prisguide).

     

    Dette er selvfølgelig min mening utifra mitt bruk.

     

    Vel, for folk ala meg som drar på en "ekte" hytte-tur uten elektrisitet over en lengre periode kan det være fint å bytte batteri. Jeg er delvis enig med deg angående MicroSD og fastminne (internal storage), men de fordelene (blant annet filoverføring) jeg liker ved både MicroSD og fastminne lar ikke Apple deg få uansett.

  13. Hei!

     

    Vedrørende den nye oppdateringen som har kommet. Hva skjer om man legger inn denne? Vil alt bli slettet på telefonen?

     

    Og når det gjelder sikkerhetskopieringen til minnekortet. Hvordan fungerer egentlig dette? Man bare huker av for at den skal sikkerhetskopiere, og den gjør det regelmessig? Hvis telefonen evt. skulle miste data, hvor vil man finne det som er lagret?

     

     

    Jermund

    Når du mener "den" nye oppdateringen.. Snakker du om Android 2.2?

     

    Han mener nok 1.21-oppdateringen vi fikk for en kort stund siden.

     

    Kan bare svare på et av spørsmålene dine, Jermund87. :) Hvis ikke noe går galt skal ikke noe slettes på telefonen.

  14. Jeg ser at det farer rundt med masse misforståelser angående HTC og "cease and desist"-brev. Det var Beautiful Widgets som har fått et slik brev, IKKE en yr.no widget-applikasjon som enkelte sier. For øvrig var Beautiful Widgets (nesten) en ren kopi av HTC sin Weather/weatherclock-applikasjon. Hvis jeg tar feil kan dere legge ved en link? :)

     

    Også Varsel fra Yr (yr.no) http://www.ermesjo.org/blog/?page_id=66 har fått trøbbel med HTC.

    Jeg fikk advarsel når jeg var inne i widgeten at HTC hadde klagd og at programmet har blitt trukket fra Android Market inntil videre.

     

    Ok, trodde opprinnelig at det var snakk om en annen widget, men "Weather widgets" var jo temmelig lik HTC sin egen.

  15. Jeg ser at det farer rundt med masse misforståelser angående HTC og "cease and desist"-brev. Det var Beautiful Widgets som har fått et slik brev, IKKE en yr.no widget-applikasjon som enkelte sier. For øvrig var Beautiful Widgets (nesten) en ren kopi av HTC sin Weather/weatherclock-applikasjon. Hvis jeg tar feil kan dere legge ved en link? :)

     

    Edit: Ok, jeg tok feil.

  16. kutter de bare ned regningen din hvis du bruker så mye??

     

    Etter hva jeg har forstått, så kutter de ned regningen din. Gradvis, f.eks hvis du bruker 250 NOK den første måneden trenger du ikke å betale det, og panten kuttes ned med 250 NOK. Hvis du bruker 300 NOK neste måned, da må du betale 50 NOK siden panten er brukt opp.

     

    Edit: Litt dårlig forklart, men du skjønner kanskje tegninga. :)

     

    Edit2: Det står ikke noe om "panten" dekker månedsprisen du har på abonnomentet, men siden det ikke står noe annet, så burde man kunne gå ut i fra det.

  17.  

    Kan ikke katte at denne telefonen klarer å få terning kast 6.

     

    Jeg vet ikke hva du mener med "katte", men jeg kan fatte at denne telefonen fortjener terningkast 6.

     

    For øvrig sliter jeg ikke med noe av det du klager på. Batteritiden er ikke fantastisk, men fullt brukbar for en mobil av dette kaliberet. Batteriet varer gjennom hele dagen, noe som er helt akseptabelt for meg.

    Jeg tror angående høytaleren at enten du har vært uheldig og fått en delvis dårlig/defekt høytaler, eller har du rett og slett dårligere hørsel enn meg.

  18.  

    Om jeg factory resetter den.. Hvor mye mister jeg?

     

    Hvis du ikke har satt telefonen til å ta backup automatisk (via HTC Sense) mister du alt som er lagret på selve telefonen. Du kan jo prøve ulike backup-programmer for å ta backup av SMS, kontakter, applikasjoner osv., men det er nok litt vanskelig siden HTC Sense krasjer hele tiden. Hvis du har synkronisert via Google så vil kontaktene du har på telefonen bli lagret der, slik at neste gang du synkroniserer laster den ned de kontaktene.

×
×
  • Opprett ny...