Gå til innhold

andrerav

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av andrerav

  1. Trivelig artikkel som frembrakte mange minner fra studietiden :) Forbausende nok så møter jeg stadig vekk på bedrifter og organisasjoner som fremdeles tviholder på dinosaurversjoner av IE. IE8 er en gjenganger, kanskje fordi den fulgte med Windows 7 originalt? Anyway, ingen tvil om at MS gjorde en del innovasjon der XMLHTTP er et godt eksempel. Men de gjorde jammen mye teit også :)

  2. Hei!

    Her er det en haug med faktorer som vil virke inn på hvilket lønnstilbud du får. Noen bedrifter ser på utdanningsnivået ditt (i praksis om du er bachelor eller master) og bruker henholdsvis NITO eller Tekna som utgangspunkt. Med 6 års erfaring så vil den forskjellen krympe, men antakelig ikke forsvinne helt. Dette er dog avhengig av bedriften og hvor sterkt fagforeningene står internt. 

    Andre ting som vil påvirke lønnsnivået er geografi, overtidssats, ferie, bonusordninger, forsikringer og pensjonsavtale. I tillegg kan det være lurt å få en oversikt over andre frynsegoder også som du mener kan være relevante for deg.

    Avhengig av utdanningsnivå, type erfaring (relevans for stillingen) og hvor du bor så tror jeg du kan forvente mellom 630 000 og 750 000 et sted. 

  3. Hei!

     

    Jeg har et RX100 i dag som jeg kan få til utrolig mye kult med, men til nattfotografering (og spesielt melkeveien) merker jeg at jeg har møtt en del begrensninger, spesielt at RAW-filene fra kameraet trenger tung linsekorreksjon som jeg på en måte aldri får til å bli helt bra.

     

    Jeg vurderer derfor å kjøpe meg et Sony A7 eller A7R. Jeg har jo blitt veldig glad i nattfotografering (noe jeg har forstått disse kameraene fungerer bra til), og jeg lurer derfor på om noen her har gode tips til objektiver som passer til dette formålet?

  4. Hei!

     

    Jeg er på utkikk etter et nytt skrivebord, og har følgende krav:

    * Stor størrelse, helst 200cm x 80cm eller deromkring

    * Elektrisk hev/senk-funksjon

     

    Det viser seg at denne kombinasjonen er litt sjelden. Jeg kan eventuelt kjøpe understell på Ikea og montere på en bordplate i egnet størrelse, men jeg vil helst ha bena så langt ut til siden som mulig. Noen som kjenner til forhandlere som kan skaffe slike skrivebord?

  5. Hmm... prøv å kjør Display Driver Uninstaller først, restart og installer betadriveren på  nytt.

     

    http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

     

    En liten oppdatering her;

     

    Det siste jeg prøvde på fredag var å ta ut skjermkortet og sette det inn på nytt, og selv om problemet ikke er eliminert så har det iallfall blitt bedre. Nå spinner vifta opp til 100% først når grafikkprosessoren når 50-60 grader -- men det virker for å være litt random og ikke nødvendigvis bare knyttet til temperatur. Automatisk viftekontroll forøvrig fungerer som den skal.

     

    Så problemenet er ikke løst, men det ble bedre med en reseat av skjermkortet. Skal oppdatere denne posten hvis jeg finner ut noe mer.

  6. Hei,

     

    Kjøpte meg et Logitech K750 samt Logitech MX Master på Elkjøp forrige torsdag, og helt fra starten av har jeg opplevd problemer med skipping og lagging fra både tastatur og mus. Jeg bruker akkurat nå en enkelt unifying receiver, men problemene var der når jeg brukte to receivers også. Jeg har prøvd ymse USB-porter samt en annen PC, men problemene vedvarer. Noen som kjenner til årsaken eller ting jeg kan prøve før jeg returnerer greiene til butikken?

     

    Forøvrig litt skuffet over at tastatur og mus for nesten 1600 spenn fungerer såpass dårlig. Har ikke hatt problemer med Logitech før -- har f.eks K800 og MX Performance på jobb-PC'en, og dette har fungert brillefint i 3 år.

  7. Hei!

     

    Jeg har nettopp flyttet et Sapphire Radeon R7 260X 2GB fra en PC til en annen, og nå spinner vifta opp fra 20% til 100% og tilbake til 20% med jevne mellomrom, til irritasjon for både meg og omgivelsene mine. Jeg har installert de siste driverene fra ATI og skrudd av strømsparing på PCIe uten hell. Jeg får heller ikke skiftet til "Manual Fan Control" i Catalyst Control Center, den er låst til 20% auto.

     

    Ingenting er overclocket forøvrig. Jeg kjører Windows 10 64 bit.

     

    Slik ser det ut når vifta spinner opp, her ser dere også specs på maskinen:

     

    5NiU6cp.png

     

    Før jeg flyttet skjermkortet til denne PC'en hadde jeg ingen slike problemer. Noen som har tips eller forslag til ting jeg kan prøve?

     

    Edit: Aktivere epostvarsling ved svar.

  8. Hei!

     

    Jeg har to ekstralys montert på bilen min. I disse er det mulig å sette inn parklyspærer, noe jeg har gjort.

     

    Jeg har koblet dette slik at parklyspærene bare lyser samtidig med kjørelysene (og slukkes når jeg skrur på parklys).

     

    Jeg ble stoppet i teknisk kontroll i Trondheim i dag fordi den ene av disse pærene hadde røket. Den trivelige karen hos Vegvesenet ble noe overrasket da han så at parklysene i ekstralysene bare tentes samtidig med nærlys (tydeligvis ikke helt vanlig), og han diskuterte saken med sine kolleger før jeg fikk kjøre videre.

     

    Så, er det slik å forstå at en slik måte å koble parklys i ekstralys blir regnet som DRL (Daytime Running Lights)? Eller burde jeg fått mangellapp?

     

    Bilde for referanse: https://lh4.googleusercontent.com/-fYQOFWozGiY/T5r-tYDUroI/AAAAAAAAUpA/wPn6L3yQ7fM/s1152/2012-04-27_20-04-50_546.jpg

  9. Hei!

     

    Jeg er en skikkelig amatør som har forsøkt meg på litt nattfotografering med mitt Sony RX100, men jeg opplever en del merkelig støy på bildene.

     

    Se her, oppe til venstre: http://blog.printf.no/wp-content/uploads/2013/12/DSC01733.jpg

     

    ISO 3200, lukkertid 20 sek, f/1.8.

     

    Jeg har ikke forsøkt å bruke RAW ennå. Er dette et problem som stammer fra JPEG-konverteringen, eller er det noe galt med kameraet?

×
×
  • Opprett ny...