Gå til innhold

torkelorten

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av torkelorten

  1. I går stod det en bil parkert rett foran innkjørselen, som vårt sameie deler med to andre sameier i tillegg til et kontorbygg med egen parkeringskjeller. Regnet med at det var en kort engangshendelse og i dag tidlig var den borte, men nå er den pokker meg tilbake på samme plass. Det har blitt mer og mer parkering i denne gaten i det siste, men tydeligvis er det ingen parkeringsvakter i området enda.

     

    Det er både fortau og sykkelsti mellom veien og innkjørselen, men det har vel ingenting å si når det åpenbart likevel blokkerer for biler som skal inn eller ut. Siden denne personen tilsynelatende får stå der uten reaksjoner eller bøtelegging/borttauing, hva kan jeg gjøre? Skal legge en lapp i frontruta og forklare at det er ulovlig parkering, eller skal jeg kontakte noen som har ansvar for dette?

  2. Oppave 11 fra vår 2010:
    Bedriften Matrix International AS driver med både spesialtilpasset ordreproduksjon og produksjon av standardprodukter. For året 20x1 regner man med at ordreproduksjonen vil legge beslag på en stor del av kapasiteten i
    tilvirkningsavdelingene 1 og 2. Restkapasiteten i tilvirkningsavdelingene 1 og 2 som antas å bli disponibel for standardproduktene X og Y, vil være 6 000 timer i begge avdelingene.
    Timeforbruket per enhet X i tilvirkningsavdeling 1 er 1,5 timer og 1 time i tilvirkningsavdeling 2. Timeforbruket per enhet Y er 1 time i tilvirkningsavdeling 1 og 2 timer i tilvirkningsavdeling 2. Budsjetterte salgspriser per enhet er kr 2 000 for X og kr 4 500 for Y. Variable kostnader per enhet er budsjettert til kr 1 000 for X og kr 2 000 for Y.
    Hva blir den mest lønnsomme produktsammensetning av X og Y for Matrix
    International AS i 20x1, og hva blir totalt dekningsbidrag?

     

    I løsningsforslaget står det bare at den møst lønnsomme produktkombinasjonen er 0 X og 3000 Y, men ingen utregning. Finner heller ingen lignende eksempler med fremgangsmåte..

  3. Agurk er hydrerende, som alt av fuktighet man får i seg(med noen unntak så klart)

    Etter det jeg husker er 99% av agurken vann, så en liter agurk er nesten like bra som en liter vann :)

     

    edit: for å vri litt på spørsmålet, hvorfor er agurken dehydrerende?

     

    Ja, det er akkurat det jeg lurer på.

     

    I denne artikkelen står:

     

    "Vanndrivende medisiner, mat og drikke, som kaffe, te, alkohol, agurk og løk, gjør at vi skiller ut mer vann gjennom urinen. Da må også vanninntaket økes tilsvarende."

     

    Er det et stoff i agurken som gjør dette da?

  4. Jada bruker kun editoren når jeg skal editere / lage nye presets. Uten den hadde det tatt mye lenger tid før jeg fikk satt meg inn i det :thumbup: Selv om det er mye mer oversiktlig og enklere å forstå, er det jo fortsatt mange parametere og begreper som jeg ikke aner hva betyr. Men foreløpig lar jeg bare alle de avanserte parameterne stå på standard verdi inntil jeg kanskje en dag føler for å lære meg det ;)

  5. Vet ikke hva det heter, men har i hvert fall mista en av de knottene man dytter ned og trekker opp, så får ikke åpna bakdøra...hva heter det, og hvor får jeg tak i en ny? :innocent: Er en Polo 1.4 99 modell.

     

    Når vi først snakker om bilen, jeg har tenkt å selge den snart, men syns det er vanskelig å anslå hvor mye jeg skal kreve for den, for på finn.no er det så utrolig stor variasjon. Min har godt 111.000, og det er vel ikke så ille for en 99-modell. Hadde den på EU-godkjenning i mai, hvor de blant annet fikset en røket fjær, noen lys og et par andre ting jeg ikke husker. Opprinnelig var det andre ting som var anbefalt å fikse, men som akkurat gikk gjennom kontrollen. Dersom jeg skulle tatt full service hadde det blitt tre ganger så dyrt, nesten 15.000, og jeg gadd liksom ikke det når jeg skal selge den, og verdien av bilen står som 22.500 i selangivelsen...Noen formeninger ?

  6. Fikk min for snart to år siden. Stod på venteliste i 9 månder før jeg fikk min, men det var vel verdt det. Den er helt suveren :)

     

    Tips: Ved å bruke instrumentinngangene på det eksterne lydkortet koblet til Axe-Fx med spdif kan to personer spille gjennom boksen samtidig og man kan i tillegg spille inn de tørre gitarene for re-amping senere. Vi har ikke noen trommis i bandet ennå så foreløpig har vi øvinger i hjemme studio mitt og da spiller både jeg og andre gitaristen gjennom axe-fx'en på denne måten.

     

    Nice, hvilket lydkort bruker du? Vurderer å skaffe meg et selv. Jeg bruker for øyeblikket et Tc Elektronik Konnekt 8 audio interface, men det er jævlig ustabilt og henger seg opp hele tiden. Er usikker på om det er pcen eller selve interfacet som bugger. Hva slags type musikk spiller dere?

    Jeg bruker et Focusrite Liquid Saffire 56 kort. Det skulle vel la seg gjøre å få til det samme trikset med Konnekt 8 kortet og. Jeg liker veldig godt hardwaren til TC og vurderte sterkt å kjøpe et Konnekt 48 kort men jeg turte ikke da de har hatt svært store problemer med stabilitet og drivere. Focusrite kortet fungerer dog som en drøm :)

     

    Jeg har litt forskjellige prosjekter gående og har prøvd å optimalisere hjemme studioet for både electronica og pop/rock. Som band har vi et prosjekt med denne karen. Dette er demoene av låten hans og det vi prøver å lage et band av. (Selv spiller jeg gitar på et par av demoene, Picture Snake (2006) og High-fi-sound from the core (2006)). Dette er ikke helt den musikkstilene jeg selv bekjenner meg til men det er uansett moro å spille og altid bra å forsøke seg på noe man vanligvis ikke driver med.

     

    Ellers har jeg en greie på gang med broren min som er en slags kryssning mellom Ronny Pøbel og Dum Dum Boys. Med en annen gammel venn av meg holder jeg på med noen electronica/trance pop-låter med vokal, og til sist mine egene greier som nå er et forsøk på melodiøs psy-trance, gjerne med gitar om det lar seg gjøre :)

     

    Hva slags musikk lager du?

     

    Spennende!

     

    Jeg er egentlig stort sett bare på covring, hjemme i stua. Spilt i et par band men syns fort det blir kjedelig fordi det enten er litt annen musikkstil, eller at noen medlemmer ikke "lever opp til forventningene".

     

    Men det er vel egentlig hos meg selv problemet ligger, fordi jeg er veldig sær, og veldig ensformig i musikksmak. Jeg spiller stort sett bare Dream Theater låter, fordi jeg digger musikken, og er glad i de utfordringene de gir. Jeg har spilt i mange år, men har aldri lært noen som helst musikk teori. Kan ikke noter og har sikkert opparbeidet mange uvaner, men sånn går det når alt er selvlært :tease: Føler ikke jeg er kreativ nok til å klare å lage noe nytt selv om jeg har prøvd, men kanskje det kommer til slutt. Har heller aldri vært interessert i det tekniske rundt forsterkere og lyd, men har dog alltid siklet etter Petrucci sounden, uten å noen gang være i nærheten. Skjønte absolutt ingenting av Axe-Fx'en da jeg først fikk den, men har tvunget meg selv til å sette meg inn i det. Etter lang stund med mye riving i håret har jeg begynt å forstå litt sammenhengen av ting og føler jeg har noen lunde kontroll. Meget fornøyd med den! :w00t:

  7. Ser for meg at sånne ting er for de med god tid.

     

    Gitar->Pedaler->Amp lenge leve!

     

    Joa, det tar nok litt tid å sette seg inn i det, men det gjør det jo med amps også. Jeg er ganske sikker på at du hadde blitt mektig imponert hvis du hadde prøvd en Axe-Fx. Den første ampen jeg hadde var en Mesa Boogie Nomad 55, som ikke ga meg den lyden jeg ville ha. Etter det kjøpte jeg en Line6 Pod XT Live, men syntes ikke den hørtes "ekte" nok ut. I fjor sommer hørte jeg en del samples fra Axe-Fx og bare MÅTTE kjøpe den. Har ikke angret et sekund i ettertid!

  8. Fikk min for snart to år siden. Stod på venteliste i 9 månder før jeg fikk min, men det var vel verdt det. Den er helt suveren :)

     

    Tips: Ved å bruke instrumentinngangene på det eksterne lydkortet koblet til Axe-Fx med spdif kan to personer spille gjennom boksen samtidig og man kan i tillegg spille inn de tørre gitarene for re-amping senere. Vi har ikke noen trommis i bandet ennå så foreløpig har vi øvinger i hjemme studio mitt og da spiller både jeg og andre gitaristen gjennom axe-fx'en på denne måten.

     

    Nice, hvilket lydkort bruker du? Vurderer å skaffe meg et selv. Jeg bruker for øyeblikket et Tc Elektronik Konnekt 8 audio interface, men det er jævlig ustabilt og henger seg opp hele tiden. Er usikker på om det er pcen eller selve interfacet som bugger. Hva slags type musikk spiller dere?

  9. Ja, jeg ser den. Poenget er at nettopp det du beskriver er slik jeg har følt meg det siste året. Ikke på grunn av medisiner, men fordi jeg har så stort underskudd på søvn. Hver eneste dag har jeg perioder hvor jeg blir helt latterlig sliten i hodet og bare har lyst til å legge meg ned. Jeg sliter med å konsentrere meg og får en slags trang til å være alene, vekk fra mennesker. Den minste ting, som f. eks å handle, blir et enormt tiltak og jeg er ikke motivert til å gjøre noenting. Merker også at jeg til tider blir følelsesmessig veldig svak. Noen ganger når jeg er skikkelig uopplagt, hender det at jeg egentlig bare har lyst å legge meg ned å grine, selv om det ikke er noe spesielt. Den minste bagatell eller uenighet kan få meg til å bli ufattelig irritert. Så at lite søvn påvirker psyken er helt opplagt.

     

    Men selvfølgelig, medisiner er ikke noen løsning, jeg ser på det mer som et hjelpemiddel for å prøve å komme meg på beina igjen. Jeg har ingen planer om å bruke dette over lengre tid :)

  10. Uthvilt!

     

    Natt til tirsdag sov jeg ingenting, og prøvde å døgne. Endte med at jeg sovnet kl 16 på ettermiddagen og våknet igjen kl 20. Så var jeg oppe hele natta til onsdag, men sovnet kl 09 onsdag morgen og våknet kl 14. Med andre ord var døgnrytmen min HELT ute å kjøre.

     

    Hadde lite trua på å få sove til vanlig onsdag kveld, og tenkte på å prøve kombinasjon av de to medisinene. Endte med at jeg droppet melatonin og bare tok en halv imovane kl 23:30. Sovnet tydeligvis ganske fort og våknet kl 10 i dag! :yes: Det hadde jeg aldri trodd skulle være mulig, var sikker på at jeg kom til å våkne etter et par timer. Jeg våknet riktignok kl 04 og var helt i ørska, tror jeg lå våken en liten stund men sovnet inn igjen. Merker dog at jeg er en smule mer prega av imovanen nå på morgenen enn jeg har vært tidligere. Nå gjelder det bare å få sove igjen i kveld, uten å ta noe som helst :thumbup:

  11. Innsovningen er hovedproblemet. Dersom jeg er i en normal døgnrytme og får sove innen 1-2 timer etter jeg har lagt meg, sover jeg som regel 8 timer. Problemet er at med en gang det blir litt ubalanse i døgnrytmen sover jeg forferdelig dårlig. Jeg våkner opp etter 4-5 timer og kroppen nekter å sovne igjen. Jeg drømmer også ekstremt mye og intenst. Noen ganger kan jeg våkne og føles som om jeg har sovet i et døgn fordi jeg har drømt så mye, men finner ut at det bare har gått 10-15 minutter.

     

    Får gjøre som du sier, og ta en telefon til legen. Jeg har lest mye om sovemedisiner og var klar over alle potensielle bivirkninger første gang jeg fikk piller. Har også en venn som brukte imovane før og han merket at han fikk vond smak i munn dagen etter, og følte seg sløv. Da jeg tok min første imovane lå jeg helt stiv i senga og grudde meg til å finne ut hvordan kroppen min kom til å reagere. Plutselig våknet jeg dagen etter, helt fin og uthvilt, uten noen som helst type bivirkning. Ingen vond smak i munn, ingen døsighet osv. Merket også at jeg ikke drømte noe den natta. Det er vel også et av problemene med imovane, at det blir mer overfladisk søvn, og man mister litt av REM-søvnen...

  12. Jeg går til psykolog, og jeg er klar over mye av årsakene. Søvnproblemene er til en viss grad selvforskyldt etter å ha vært mye oppe om natta over lengere tid. Men det er også veldig mye som går på det psykiske. Dette er noe jeg prøver å få ordnet opp i. Jeg prøver å legge meg til samme tid hver natt, trener et par ganger i uken, spiser variert, og går som sagt til psykolog.

     

    Psykologen var enig i å gi meg litt imovane tilgjengelig, ikke for å bruke gjevnlig, men for å ha de gangen jeg virkelig trenger å sove. Jeg er faktisk veldig lite glad i å ta noen form for piller som påvirker kroppen. Det skal mye til for at jeg i det hele tatt tar en paracet om jeg har dundrende hodepine. Jeg har fått imovane en gang før, og jeg hadde den hjemme i en måned før jeg turte å bruke det :roll: Det tok vel 3-4 måneder før jeg hadde tatt alle 10 pillene...Det er altså derfor jeg spør om denne kombinasjonen er OK...

  13. Hei,

     

    Har i lang tid hatt søvnproblemer. I tillegg til at jeg sliter med å sovne inn, har det de siste årene vært visse ting i hverdagen som har gjort det vanskelig å holde en normal og fast døgnrytme. For øyeblikket er døgnrytmen helt på jordet. Jeg sovner tidlig på morgenen og våkner på ettermiddagen. Tidligere når jeg har vært nødt til å fike døgnrytmen, har jeg bare døgnet og holdt det gående til neste kveld. Dette klarer jeg rett og slett ikke lenger, er som om jeg har brukt opp min "kvote" på døgning.

     

    Jeg prøvde å døgne i går, men hadde ikke sjans til å holde meg våken til lenger enn 16. Etter bare 4 timer våknet jeg igjen. Jeg syns dette er litt rart, da jeg vanligvis trenger 8 timer søvn når jeg sover normalt. Alle andre jeg snakker med sover liksom i 12-13 timer etter de har døgna, jeg har aldri sovet mer enn 5 timer etter døgning.

     

    Uansett, jeg lurer på om det går bra å ta både Melatonin og Imovane for å prøve å snu dette nå. Jeg har fått Imovane av fastlegen, men dette er jo bare innsovningspiller, så hvis jeg tar det på kvelden, når kroppen egentlig er vandt til å være våken, kommer jeg bare til å sove et par timer. Melatonin derimot påvirker jo døgnrytmen, og skal brukes over tid for å holde denne så normal som mulig. Jeg tenker da at en kombinasjon av disse to kunne hjelpe, men er usikker på om det er lurt?

  14. Hahahaha er det mulig...

     

    Jeg oppdaterte BIOS til versjon 1803 og koblet til firewire kortet igjen for igjen å få samme feilmelding som før. Skulle til å skrive innlegg her og klage over hvor dårlig alt sammen er, før jeg plutselig tenkte litt over feilmeldingen som handlet om not enough resources...plutselig kom jeg på at jeg har jo faen meg aldri plugga i strøm på firewire kortet...åpna den, plugga i strøm, og nå funker alt helt fint..... :new_woot:

  15. Kjøpte et firewire kort på Lefdal for et år siden. Husker ikke hva det heter, men det var det eneste de hadde der. 2 firewire og 2 usb inputs.

     

    Det var ganske ustabilt og jeg skjønte ikke hvorfor. Fant ut (med hjelp fra forumet) at jeg hadde plassert kortet helt inntil GPU vifta slik at den sperret lufttilførselen og etter hvert begynte pcen å overheate. Flyttet dermed kortet til sloten ved siden (har bare 2 ledige).

     

    Da jeg startet maskinen etter kortet var flyttet skjedde det masse rart. Dette er en stund siden så husker ikke alt i detalj, men sleit i hvert fall først med å i det hele tatt komme inn i windows. Etter en del restarter funka det plutselig, men den registrerte ikke kortet. Mye fram og tilbake så plutselig dukka den opp og windows installerte drivere, men det skjedde noe feil der og. Til slutt gikk plutselig driverinstallasjonen bra også, men i Device Manager var det en varseltrekant på 1394 hvor det stod "This device cannot start. Code 10".

     

    Til slutt ga jeg opp og bare tok ut hele driten sånn at pcen i hvert fall var stabil. Tenkte jeg skulle gi den et forsøk nå, og samme feilmeldingen kom i Device Manager. Restarta et par ganger og plutselig var feilmeldinga borte og det så ut som kortet skulle være i orden. Plugga i et audio interface, den fikk strøm, men klarte ikke å connecte. Restarta igjen, og plutselig var 1394 borte fra device manager igjen, og i tillegg var det feilmelding på noe helt annet. Nå står det "This device cannot find enough free resources that it can use. (Code 12)" på SCI and RAID controllers, LSI Logic device. Denne feilmeldinga har også dukka opp på selve firewire devicet før også. Hva skjer?

×
×
  • Opprett ny...