Gå til innhold

xarcee

Medlemmer
  • Innlegg

    244
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av xarcee

  1. Tja, tanken er vel god, men det skjer nok aldri.  Verdens økonomi drives av handel og økonomisk vekst og balanse.  Det er jo en årsak til at penger finnes, og det er fordi man trengte en erstatning til "Jeg har mel, kan jeg bytte med en halv gris hos deg?". Når den norske krona stiger i verdi så er det fordi andre lands valuta synker i verdi. Alt dette er fundamentert i landets produksjon og handel.  Bitcoin har ikke rotfeste i dette i det hele tatt.  Eneste grunn til at bitcoin har en verdi er fordi noen likte konseptet og har skapt en liksom verdi på bakgrunn av vanskeligheten med å få tak i de.  Noen vil kanskje hevde at det samme gjelder gull og diamanter, men det er ikke helt riktig. Både gull og diamanter har enorme bruksområder og således har det høy verdi. Man kan nok ikke si det samme om BC.  Jeg nevnte Opticom tidligere fordi det er akkurat samme greia.  Det var en aksje med rotfeste i en ide om et produkt man ikke engang hadde en prototype på.  Aksjekursene doblet seg nesten på dagsbasis fordi investeringsviljen var så stor. Først i det små med investorer og så kom den gråe massen (altså oss som ikke har peiling) og skulle kjøpe oss inn og sirkuset var i gang. Alt var styrt av media og hvordan man hauset opp denne aksjen. I løpet av få dager raste aksjene ned til null. Hvorfor ? Fordi selskapet i utgangspunktet var null verd. Hele verdien i selskapet lå i omsetning av aksjer og sånn er det med bitcoin også.  Hele verdien er fundamentert på hva folk er villige til å betale.  Når du kjøpte bitcoin som du nevnte så var du en av de som var med på å øke verdien. Og dette fungerer kjempefint så lenge noen er villige til å gi litt mer enn deg og den neste som kjøpte.  Når smertegrensen er nådd så kommer noe kjipt til å skje.  Man stopper å kjøpe. Dette betyr egentlig ikke noe for deg og dere som har kjøpt, fordi verdien blir liggende stabilt, men så skjer noe som ingen ønsker, siden det ikke kommer noe mer vekst så begynner folk å miste interressen og ønsker å selge seg ut.  Og det er da problemene begynner-.  Man får plutselig flere som ønsker å selge i forhold til de som ønsker å kjøpe - POOF!!

     

     

     

    Du er nok bare sår fordi du ikke har kjøpt deg inn tidligere! :-)

    • Liker 5
  2. Hei!

     

    Har et helt nyoppstartet AS hvor jeg har noen spørsmål angående utlegg privat. Skal prøve å forklare kort og presist. 

     

    Jeg har i dag bestilt meg en PC som skal brukes i jobbsammenheng. Denne PC'en kostet 4000,- mer på bedriftsidene hvor jeg bestilte enn på privat. Dermed handlet jeg privat på mitt eget navn. Selvfølgelig i håp om å få igjen momsen. Hvordan kan dette skrives i regnskapet? PC'en er jo ment AS'et, men mitt navn står oppført på kvitteringen.

     

    Takk for svar! 

     

  3. Heisann!


     


    Er på utkikk etter en kraftig bærbar pc med en simpel dockingløsning. Det jeg ønsker er å ha en fet 34" kurvet skjerm og trådløst tastatur og mus på kontoret, og en kraftig bærbar pc som lett kan dockes til kontoret. 


     


    Budsjettet er på rundt 30,000


     


    Løsninger jeg har sett på er Macbook Pro sammen med hengedocks: https://hengedocks.c...acbook-pro-2016


     


    eller Dell XPS med Dell WD15 docking: http://www.dell.com/.../pc-accessories


     


     


    Er det noen som har en slik type løsning i dag som kan fortelle litt om det og komme med anbefalinger? Har lest at Dell ikke fungerer smertefritt med sin WD15 docking, men de fleste foruminnlegg er fra tidlig 2016 så begynner å bli en stund siden. 


     


     


    Takker  :D


     


    -Andre


  4. Heisann!

     

    Er på utkikk etter en kraftig bærbar pc med en simpel dockingløsning. Det jeg ønsker er å ha en fet 34" kurvet skjerm og trådløst tastatur og mus på kontoret, og en kraftig bærbar pc som lett kan dockes til kontoret. 

     

    Budsjettet er på rundt 30,000

     

    Løsninger jeg har sett på er Macbook Pro sammen med hengedocks: https://hengedocks.com/pages/vertical-macbook-pro-2016

     

    eller Dell XPS med Dell WD15 docking: http://www.dell.com/en-us/shop/dell-dock-wd15-with-130w-adapter/apd/450-afgm/pc-accessories

     

     

    Er det noen som har en slik type løsning i dag som kan fortelle litt om det og komme med anbefalinger? Har lest at Dell ikke fungerer smertefritt med sin WD15 docking, men de fleste foruminnlegg er fra tidlig 2016 så begynner å bli en stund siden. 

     

     

    Takker :D

     

    -Andre

  5. Denne mailen fikk jeg nå nettopp, av Djuice(Telenor):

     

    Vi skulle gjerne ha gitt deg en skikkelig gladmelding i dag, men dessverre har vi fått beskjed om at det er forsinkelse på leveransen av iPhone 5S og 5C til djuice.

    Det vi kan love er at du som står på interesselisten vil få beskjed før alle andre når iPhone kommer på lager, slik at du da kan sikre deg telefonene først.

    Vi gir deg beskjed så snart vi vet mer til uken. Enn så lenge krysser vi fingre og tær for at vi veldig snart kan komme med positivt nytt!

    Hilsen oss i djuice

  6. Hallo!

     

    Nå er det snart på'n igjen med skole. Må da skaffe meg en ny PC, ettersom jeg har hatt samme bærbar i over 3 år.. hehe!

     

    Kommer til å bruke pc'en på skolearbeid, muligens photoshop og litt slike ting i tillegg. Skal gå Drift & Sikkerhet, så er ikke mye bildebehandling osv, men vil tro det blir kjørt en del halvtunge programmer uansett. Ellers så hadde jeg håpet på en ultrabook, en som ikke blir for tung å dra med seg over alt. I tillegg så hadde det vært kjempefint med en 13,3" med grei oppløsning. Så lurte jeg på en ting, finnes det 15" ultrabooks, eller i hvert fall over gjennomsnittet lette da?

     

    Med tanke på hvilken maskin jeg vil ha, så har jeg sett på noen av Vaio pc'ene, og litt på samsung. Noen som har erfaringer med noen av de? :)

×
×
  • Opprett ny...