Gå til innhold

rotsap

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rotsap

  1. Jeg tror at intervjuene er forskjellig fra person til person, og at opptaksnemda tilpasser deretter. Hos meg fikk jeg mer eller mindre snakke ferdig på hvert spørsmål, men ble kanskje avbrutt et par ganger da de var fornøyd med svaret. Dette er normalt da de har liten tid, og ønsker å få stilt spørsmål som viser hvem du er.

     

    En artig opplevelse var en som var på intevju som ikke akkurat hadde pugget statsråder og oppbygging av politi så mye... Problemet var at han var sønn av en politimann. Da endte det som det måtte: "Ja, ser at du er sønn av en politimann, da kan du vil en del om poltiets oppbygging osv - Grei ut!" For å si det sånn, det gikk ikke alt for bra.

     

    Jeg fikk ingen slike spørsmål da fordi de nevnte at jeg hadde vist i egenerklæringen at jeg hadde oversikt. Det samme var for en annen som også skrev litt om poltiets oppbygging i erklæringen. Ellers ble det mer personlige og moralske spørsmål og dilemmaer jeg måtte svare på.

     

    Hørte også at flere fikk nevnt poengsummen sin hvis den var litt svak uten at de sa noe mer, noen som opplevde dette? Forøverig var panelet imøtekommende og hyggelig, ikke så skummelt som man har blitt "skremt" opp til å tro!

     

    Alt i alt er jeg fornøyd og veldig spent. 1 mnd er jo så uendelig lenge til!!!

  2. Har vært på opptak, og det er IKKE lov å legge seg feil veg! Men de vendingene slutter du å tenke på etter et par minutter, for da er du så at du ikke enser noe annet enn å fullføre de 10 min. Husk også at de første minuttene virker litt lengre enn de er, det syntest jeg og alle de jeg spurte. Etter 2 min føltes det som det hadde gått 7 min, så vær litt forberedt på det. Det er hvertfall ikke som å løpe i hagen hjemme ;) Lykke til, og gi alt - alt for Norge - ofrer alt om vi må osv... :p

  3. Jeg synest også at det der skulle ha vært en PM. Men, samtidig er det jo sant at det ikke er alle våre svakheter som skal ut i det offentlige rom. Grunnen til det er jo at det kan bli misforstått, og at slike forum som dette bør være noe sterilt fra slikt siden vi ikke ser hverandre ansikt til ansikt. Uansett, ikke gi opp Rune!

     

    La oss heller være mer sakelig i tråden, og ikke så personlige?? Og skal man være personlig bruker man PM som jo nettopp står for private message. Vi bør være positive, og ikke være pessimistiske eller negative fordi vi har en dårlig dag. Det går opp og ned for alle, selv de beste! Men vi gir ikke opp, og vi er vel i dette forum ikke bare for å hjelpe oss sjøl gjennom, men også for å støtte andre?!

     

    God natt :roll:

  4. Ja, da var opptak ferdig for min del! Skal ikke på intervju før om 3 uker, lenge å vente. Men da blir det litt etapper frem til endelig svar rundt 20 Juli.

     

    Jeg hadde opptak i Oslo, på Idrettshøgskolen. Løpetesten suger, men er bare å bite tenna sammen. En som løp måtte ha 4 poeng for å komme under 20, og han løp så han spydde i henda 2 ganger LOL. Tenk for et press, men han gav alt og det gikk akkurat. Intrøkterene er flinke til å pushe deg skikkelig. Selv når han fyren spydde, og tok det inn i munnen ropte sekundanten: "Gi gass nå!" Alle gav alt med andre ord, det liker gutta og jenta (1 politikvinne der) fra PHS vuttu!

     

    I Oslo er det som sagt svømming først, deretter fysiske tester og tilsutt løpingen. Alle fra PHS var hyggelig, og til og med legen var veldig positiv (mot meg hvertfall)! Svømmingen tok ganske mye av kreftene, så ha en powerade og energibar klar etter den. Det tok ikke lange stunden før vi skulle til med de fysiske testene, og jeg var nr.2 av rundt 50. Så hvis jeg tenkte det gikk litt fort fra svømmingen til det styrke tenk på nr. 50.

     

    Men jeg er fornøyd med 14 poeng. Trodde jeg skulle klare noe lavere, men er litt annerledes enn å trene i bakgården hjemme på en av øvelse av gangen, enn å komme dit for å ta ut MAKS på alle testene i løpet av samme dag.

     

    Ønsker ALLE lykke til! Og husk: "PAIN IS TEMPORARY, GLORY FOREVER!"

  5. Kjempegodt å høre :)

     

    Har du søkt oslo på 1.pri også? Selv falt kongsvinger som mitt førstevalg i år :) Og nå er det bare to nåløyer igjen :)

    Begynner å øyne et lite håp også gitt :)

     

    Jeg har Oslo som pri. 1, deretter Kongsvinger og Bodø. Men jeg klør meg litt i hode før jeg flytter til Bodø... Dette blir spennende ja, skal inn slutten av Mai i Oslo. Så 1 mnd til å finpusse svømme teknikken. Er forresten 30 år selv - så vi må vise ungdommen hva vi er gode for ;) En for alle, og alle for en som vi sa i garden :thumbup:

     

    Klarer du forresten 2,80 m i lengde?? Ligger på rundt 2,40m... Virker umulig og få 1 der nesten..

  6. Tenkte å komme med noen tips ang. hang-ups, det har løsnet for meg og klarer 1'er kravet her. For å unngå at det svinger, men også for å klare flere, ikke ha hendene bredere en skuldrene. Dvs ha hendede nærmere mot hode enn utover, mer enn du tror - men innenfor +- håndbredde regel. Et annet tips er å la tommelene peke oppover hvis du trener med rund stang, dvs. ikke gripe rundt med tommelen. 2 grunner til dette: 1) du bruker rygg muskler mer, og mindre av biceps (noe du skal, og en pumpa biceps stopper deg ikke) 2) Du klarer ikke gripe rundt med tommelen på bommen på selve opptaksprøven, så det blir spesifikk trening.

     

    For meg er det en forskjell på rundt 5 hang-ups å ha riktig grep kontra for bredt. Husk også at du ikke må bli hengende i starten, det bruker opp krefter, spar heller det til slutt når du må ta deg sammen for et par til. Så ha en fin rytme opp og ned. Jo mer rytme, jo mindre svinging som suger krefter. Ha en ene foten over den andre løst er også et tips.

     

    Noen som er enig??

     

    Hvis noen kan gi gode tips for stille lengde er det topp, utenom bare knebøy.

     

    Ikke lenge igjen nå. Blir gøy å sette ansikt på flere navn i denne tråden, har fulgt med flittig. Føler nesten jeg kjenner Poltistudent og Rune.

     

    Liten kommentar til denne, så er det relativt strikt med hvor hendene skal være under utførelsen. Skulderbredde er regelen, så ikke tren for smalt.

     

    Vel, regelen er skulderbredde +- håndbredde. De fleste tror jeg ofte tar for BREDT grep! Jeg tror de fleste forstår mitt råd her, uten at de kommer på opptak med grep som er utenfor regel. Jeg gjør folk obs på at de ikke behøver å gjør det tyngre enn det nettopp er! Selv skulderbredde er ofte kortere enn man tror! Bare se på bildet som PHS har på visning av hang-ups.

  7. Skal prøve tipset ang tommelen, kan ikke helt forstå at dette skal gjøre så mye, men hey.. hva vet jeg om sånt? :D Jeg pleier å krysse beina, og det hjelper mye på stabiliteten. Anbefales!

     

    Vel, mye forskjell er det ikke. Hovedpoenget er at du vil ikke kunne gripe med tommelen rundt bommen på PHS opptak. Derfor er du forberedt på dette. Uansett er det jo bare fordeler foruten at det er spesifikk trening i forhold til opptak. Det går mer rett på rygg muskler, og det er ryggen som skal jobbe mest under hang-ups.

     

    For de som ønsker å maksimere flere og har iPhone kan jeg anbefale iPullups på app store - enkelt og effektiv!!

  8. Tenkte å komme med noen tips ang. hang-ups, det har løsnet for meg og klarer 1'er kravet her. For å unngå at det svinger, men også for å klare flere, ikke ha hendene bredere en skuldrene. Dvs ha hendede nærmere mot hode enn utover, mer enn du tror - men innenfor +- håndbredde regel. Et annet tips er å la tommelene peke oppover hvis du trener med rund stang, dvs. ikke gripe rundt med tommelen. 2 grunner til dette: 1) du bruker rygg muskler mer, og mindre av biceps (noe du skal, og en pumpa biceps stopper deg ikke) 2) Du klarer ikke gripe rundt med tommelen på bommen på selve opptaksprøven, så det blir spesifikk trening.

     

    For meg er det en forskjell på rundt 5 hang-ups å ha riktig grep kontra for bredt. Husk også at du ikke må bli hengende i starten, det bruker opp krefter, spar heller det til slutt når du må ta deg sammen for et par til. Så ha en fin rytme opp og ned. Jo mer rytme, jo mindre svinging som suger krefter. Ha en ene foten over den andre løst er også et tips.

     

    Noen som er enig??

     

    Hvis noen kan gi gode tips for stille lengde er det topp, utenom bare knebøy.

     

    Ikke lenge igjen nå. Blir gøy å sette ansikt på flere navn i denne tråden, har fulgt med flittig. Føler nesten jeg kjenner Poltistudent og Rune.

×
×
  • Opprett ny...