Gå til innhold

LE0910D21

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LE0910D21

  1. Dødsstraff?

     

    I USA, eller ”US and A” som rollefiguren Borat i filmen Borat uttaler det, praktiserer de forstatt dødsstraff. Men, det er jo selvfølgelig ikke bare USA som holder på med slike tilfredsstillende gjerninger, men jeg velger å trekke frem USA siden USA er en stormakt i vår verden. Og når jeg mener tilfredsstillende så mener jeg tilfredsstillende i ordets rette og bokstavelige betydning. Det er da veldig tilfredsstillende å tenke følgende; ”jeg skal dø, og slipper fengsel fordi jeg (f.eks) drepte den hvite kona mi.” Tiden går og denne personen blir ”drept”. Denne personen slapp å tenke over hva galt han hadde gjort. Denne personen slapp å gå med tanken på at han hadde drept et fullverdig menneske resten av livet. Jeg vil nesten si bøddelen og resten av ”teamet” som hadde med denne hendelsen å gjøre, er skyldige i å la en morder slippe billig unna. Slike tilfredsstillende gjerninger er bare veldig, veldig teit!

     

    Hvis vi sier at dommen for å drepe er det å bli drept, vil verden gå under. Skjønner du ikke? La meg forklare. Det er så enkelt som det at alle verdens innbyggere stiller seg opp ved siden av hverandre, og i enden av rekka har vi en uheldig stakkar som uheldigvis, har drept en annen person. Denne personen blir dømt til døden og skutt av sidemannen. Sidemannen har da også drept en person og tullete nok som det er må jo han også bøte med døden. Og slik går det da, den ene skyter den andre! Dette kan nesten sammenlignes med sånne små krangler vi barn hadde når vi var små barn. ”Du slo meg! Jeg slår tilbake!”

     

    Dødsstraff er også noe mange mener kan forklares med unødvendig ressursforbruk. Men, det er jo ikke det, er det vel? En kan jo ikke tenke på ressursene når en har med en morder å gjøre. Denne såkalte morderen kan være uskyldig, eller bare ha vært på feil sted til feil tid. Noe mange egentlig er. Fakta er fakta. Dødsstraff er latskap. Det er like usakelig som at kongen bor i stua til Lars Monsen, at dødstraff forsatt eksisterer og praktiseres. De som faktisk mener de er for dødsstraff burde sette seg inn i saken og tenke på ny hva deres mening er.

     

    Et eksempel på uskyldig dømming er Delera Darabi, til dere som ikke kjenner til denne saken, besøk amnesty.no og send gjerne inn din signatur!

×
×
  • Opprett ny...