Gå til innhold

phpnuke

Medlemmer
  • Innlegg

    382
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av phpnuke

  1. Takk for informasjonen! Ser som skrevet over når det kommer til odelsjord, kravene for det. I følge gårdskartet jeg benytter er ikke kravene her innfridd, altså mindre enn 25 dekar dyrka jord, som følge av gjengroing og skog, da og kartverket benytter flyfoto som målinger. Samt skog er under 500 dekar.

     

    Dette er utfra informasjonen jeg får fra http://gardskart.skogoglandskap.no, antar den informasjonen er fullstendig ovenfor hva som faktisk er på bruket. Kan også si at innmark er mer enn halvvert siste 15 årene, grunnet vei bygging.

  2. Ok. Jeg glemte forøvrig å nevne at dette er en nedlagt gard, altså uten gårdsdrift om det skulle ha noe betydning.

     

    Men rent hypotetisk hvis de ikke frasier seg odel, kan altså de kreve den tilbake etter feks. 5 år? Litt stygt hvis man har godtro og plutselig vender man nesen. Ikke det at jeg tror dette om mine søsken, men man vet aldri hva andre tenker.

  3. Så lenge man er myndig skal ikke de sende beskjeder til foresatt.

     

    Selvsagt reagerer lærene på elever som ikke dukker opp uten beskjed, skolens ansvar og.

    I arbeidslivet er det arbeidsgiver sitt ansvar, og gir man ikke beskjed kan man tro hva som helst kan ha skjedd.

    • Liker 1
  4. Hei, jeg har et par spørsmål jeg håper jeg kan få svar på, kanskje det er andre plasser dette kunne passet seg bedre å spørre, men å betale advokat for noen spørsmål vil jeg prøve å unngå..

     

    Dette gjelder en gård, men min far har blitt fritatt for bu og driveplikten. Saken er at vi er tre søsken. Eldstemann fratrer grunnet sykdom, min storesøster og meg (gutt). Min far sier jeg skal overta, og da utfra det jeg kjenner han skriver han dette på meg, og siden han nå er alvorlig syk.

     

    Hva er mine rettigheter når den tid kommer at jeg får bruket etter han, er det sånn at siden jeg har en eldre søster kan hun benytte odelsrett på det? Mot at jeg betaler henne ut, dvs. verdi i gården?

     

     

    En jeg snakket med sier odel står så sterkt at man kan benytte den og fri ta en person som overtar (uten odel) bruket på testamente.

  5. Jeg tror at det er godt for hjernen at man drømmer. En slags modus for å fokusere bort på. Hvem vet, kanskje vi drømmere er galne.

     

    Hadde jo ikke tv før i tiden... Ellers er det jo flere praktiske årsaker. Si at du er på nippet til å pisse på deg, hjernen merker dette, Jessica Alba dukker opp på netthinnen, og natten er reddet.

    Forskjellen fra før og nå er at datamaskinen blir slått opp med det samme...

  6. Hei, skal på maskinførerkurs snart, der det er snakk om 3 dager x 8 timer med kurs. Innebærer hjullaster, gravemaskin og dumper. Vet at det blir en prøve til slutt. Men er det noen som har vært på dette før som vet hvordan det blir?

     

    Er det bare 3 dager med lytting på en kurslærer, også avslutte med en prøve, evt. hvor mange spørsmål er det? Har lånt en bok av en kar, men med over 200 sider, med 3 forskjellige kapittel lurer jeg på om alt er nødvendig å bruke tid på, siden dette bare er teorikurs, og ikke praktisk i forhold til kjøring, ser det omfatter mye bare om praktiske delen.

  7. Jeg er en kar som alltid har ønsket å drive gard med dyr, på en måte leve av det, uten å måtte drive gard med full jobb for å drive slekta videre. Er i starten av tjueårene, men har jobbet i ordinært i flere år, har hatt flere slags typer jobber, men trives/passer ikke inn i jobbsituasjonen som dagens samfunn er bygget på. Har i alle dager drømt om å på en måte leve av å drive gard, vet at det er krevende, uten noe slags annen inntekt.

     

    Kommer fra et småbruk, så har litt erfaring, men siden det er et nedlagt bruk, og i så lite kovtum at det ikke lønner seg, lurer jeg rett og slett på hva er enkleste måte å komme til det målet jeg har. Har mange ganger vurdert jordbruksskole, men ser mer på det som basis læring. Selvfølgelig kan jeg jo kjøpe meg en stor-gard som er til rettelagt for å leve på, men da må man iallefall ut med 7-8 millioner. Noe som er utelukket.

     

    Bør jeg leve på drømmen min, og realisere den, eller rett og slett skyve den under teppet? Selvsagt er planen å spare opp kapital til å kjøpe gard, men spørsmålet er om skole innenfor gard er til noe nytte? Dette ble kanskje veldig merkelig sammensatt, men håper noen klarer å tyde sammenhengen. :)

    • Liker 1
  8. For det første en tresnekke tilsier masse vedlikehold, skal båten se ut er det årlige nedpussing, sliping og det som er. Siden du er 15 år antar jeg at du ikke har så mye penger å rutte med, og i mindre pengeklasser er også trebåtene sådan. En ting er å erstatte inventaret, men utvendig sier også masse.

     

    Skal du bytte til en nyere motor, Saab (som det står drøssevis av i gamle snekker) må du regne 10 000+ for en brukbar motor. Selvfølgelig finnes det endel tresnekker i dette landet til en billig penge, som er helt greie. Men er det en båt du vil ha i noen år, og er litt nøyen vil du få det arbeid. Så lenge båten flyter og motoren er i god stand, ikke stått i vann over lengre tid, så får du nok en grei båt til under 10 lapper. Har båten stått på land i lengre tider ville jeg styrt unna. Kjølebolter evt. hvis båten står på land, kan være greit å sjekke.

     

    Men en tresnekke, daffende rundt i sola med er bare kos bare det! :)

×
×
  • Opprett ny...