Gå til innhold

slagi

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av slagi

  1.  

    Jeg ville skrevet et brev til husvert om at ytterligere brudd på husleieloven(+straffeloven?) vil resultere i en umiddelbar heving av leieavtalen, da du/dere anser det som et vesentlig mislighold av leieavtalen. Så kan du i brevet liste opp alt som ikke har vært greit frem til nå, og som dere har gitt en reaksjon på. Gjerne med dato. Som du ser i sitatet nedenfor må det forhåndsvarsles at avtalen kan bli hevet om misligholdet fortsetter, ellers står du mye svakere. Om det fortsetter etter dette brevet er avlevert kan du heve avtalen og begrunne med vesentlig mislighold.

     

    "Etter husleieloven § 2-12 kan leietaker heve leieavtalen dersom det foreligger mangel eller forsinkelse som innebærer ”vesentlig mislighold”. Husleielovens bestemmelse kan som kjent fravikes i næringsleieforhold, og i de vanligste standardkontraktene har man valgt følgende formulering:
     
    ”Dersom leietaker ønsker å påberope vedvarende eller gjentatt mislighold fra utleiers side som grunnlag for heving, krever dette skriftlig forhåndsvarsling om at avtalen kan bli hevet dersom misligholdet ikke opphører. For øvrig gjelder husleieloven § 2-12.”"
     
    Jeg er forøvrig ikke en jurist, men har hatt et lignende problem selv. Og det var denne løsningen jeg gikk for etter råd fra en forumbruker som er jurist. Du kan jo også vurdere å anmelde forhold hvor husvert eller sønnen har tatt seg til rette i leiligheten deres. Også det som allerede har skjedd. Det tar 2 år før disse forholdene foreldes.

     

     

    Takk for godt svar, dette kan vi bruke. Det er fint at det er så stort engasjement rundt dette temaet. :) 

     

  2.  

    ​Jeg vurderte nemlig å bare flytte ut, men da tar hun depositumet som tilsvarer de 3mnd uansett. 

     

     

     

    Og depositumet står på en depositumkonto? I så fall kan hun ikke bare "ta" det.

     

     

    -typo

     

     

    Hun kan "ta" det om vi flytter ut og ikke betaler husleie om vi ikke går rettens vei? Hun kan anmelde oss for å ikke ha betalt husleie, eller holde den tilbake. Og dette har hun dokumentasjon på, vi har ikke dokumentasjon på at hun oppfører seg som en heks og gjør det hun vil.

  3.  

    De har ikke kommet inn så vidt jeg vet siden

    Og derfor har du ikke mer å klage på nå, men må bo ut tida. Det må antas å bli store påregnelige ulemper i framtida før du kan få lov til å flytte straks. Det som har skjedd, er klare overtramp, men det er historie nå.

     

     

    Problemet er at det er nye problemer hele tiden. Det er alltid noe nytt. Og som sagt vi har bodd her i litt over 2mnd. og en gang i uka er det ett nytt problem. Har leid bolig tidligere og har aldri hatt slike problemer, der har månedsleia blitt betalt hver mnd. ikke noe daglig kontakt med utleier som skal "overvåke" og kontrollere, og bryte kontrakten på flest mulig områder.

  4. Tror noen av advokatene her inne at huseier får medhold hvis TS flytter nå og lar vær å betale for oppsigelsen, 3mnd?

     

    Vox; Jeg vil si at det må antas at dette ikke slutter. En slik huseier, slik jeg tolker henne, vil ikke gi seg med den oppførselen.

     

    Edit; Så at TS skrev "så vidt jeg vet". Det betyr nok bare at huseier går og snoker i skjul. Dette kan enkelt testes ved å legge noe på gulvet. Med en skvett maling, med skjult plast under eller tørke det så det blir en "fake flekk", så vil jeg tro huseier sier ifra hvis hun har vært og snoket.

    ​Jeg vurderte nemlig å bare flytte ut, men da tar hun depositumet som tilsvarer de 3mnd uansett. Jeg antar selv at det ikke har sluttet men kan ikke bevise det og har vurdert å sette opp kamera for å dokumentere det, men da må jeg også sette opp skilt for at området er kameraovervåket og da er det mot sin hensikt. Vi vil ikke bryte person vernet selv om hun er villig til det. Jeg vet at hun "spionerer og tyvlytter" på oss da vi ofte hører henne i gangen i fellesområdet selv om hun ikke har noe å gjøre der. Når vi går ut på gangen fordi vi hører en lyd blir hun plutselig travelt opptatt med ett eller annet som hun skal "rydde". Vi føler det som om vi bor i Øst-Tyskland før muren falt, vi kan ikke gjøre noe uten at det blir oppfattet av den store lederen.

  5.  

     

    Skjønner du har lyst til å flytte inn i den nye leiligheten. Spør om du kan flytte ut nå, mot at du betaler en mnd leie, eller noe slikt.

     

    Huseier nekter oss å flytte ut før kontrakten utgår og vil heller ikke komme med noe kompromiss. Og vi har ikke økonomi til å leie denne leiligheten ut oppsigelsestiden samtidig som vi leier en ny..

     

     

    Har dere gitt noen muntlig eller skriftlig tilbakemelding til husvert, på de overtramp du nevner i innlegget ditt? 

     

     

    Vi har gitt muntlig tilbakemelding på de overtrampene. Også skriftlig på noen av de. Hva tenker du på?

  6. Skjønner du har lyst til å flytte inn i den nye leiligheten. Spør om du kan flytte ut nå, mot at du betaler en mnd leie, eller noe slikt.

     

    Huseier nekter oss å flytte ut før kontrakten utgår og vil heller ikke komme med noe kompromiss. Og vi har ikke økonomi til å leie denne leiligheten ut oppsigelsestiden samtidig som vi leier en ny..

  7. Her er det bare å være litt tunge på labben - informer huseier om at kommer hun eller hennes sønn inn i leiligheten uten tvingende grunn vil dere anse det som innbrudd og behandle det som det med mulig henvendelse til politi.  Da vil jeg tro at enten holder hun opp med det eller hun sier seg enig i at dere kan flytte.  At sønnen til huseier tramper inn uten varsel er helt forkastelig - dere har jo ikke noe forhold til han som husvert så han er å betrakte som en ukjent, fremmed.  Denne huseieren tar seg til rette i den grad dere tillater det. Nevn at dere vil kontakte advokat eller politi om dere får flere besøk uten varsel eller gyldig, tungtveiende grunn.

     

    La meg påpeke at han faktisk VAR et fremmed menneske.. jeg hadde aldri møtt den mannen før i hele mitt liv. Og han bor ikke i boligen engang. Jeg er klar over at jeg kan ringe politiet i framtiden, men nå er tillitten allerede brutt, de har vært i leiligheten flere ganger (ting har blitt flyttet på, lys har blitt slått av og på) men jeg og min samboer har gjort det klinkende klart at vi skal flytte ut. De har ikke kommet inn så vidt jeg vet siden men jeg føler det er ubehagelig å bo her, vi har bodd her i litt over 2mnd og og hun vil ha oss til å bo ut oppsigelsestiden på 3mnd. I tillegg har hun kjeftet på en fra arbeidsplassen til samboeren min og skreket til han fordi hun trodde han var en tyv når han kom innom leiligheten på et kort besøk. Jeg kan ikke fatte at noen kan ta seg så mye til rette uten at vi kan flytte ut før oppsigelsestiden. Vi gruer oss til å dra hjem igjen etter jobb og vi føler at privatlivet vårt er trampet på. Vi betaler jo faktisk for å bo her, men det føles ut som vi bor i et kollektiv hvor vi ikke liker en av de som bor her.

  8.  

     

    – Det er viktig å huske på at utleier ikke har rett til å bevege seg inn og ut av leieboligen som han eller hun vil. Hvis ikke annet er avtalt på forhånd, har man også rett til å få utlevert nøkkel fra utleier, slik at vedkommende ikke har tilgang på boligen.

     

    Fra den rykende ferske artikkelen:

    https://www.nrk.no/nordland/tina-_19_-sokte-etter-bolig-_-fikk-seksuelle-tilnaermelser-fra-utleier-pa-facebook-1.13105793

     

     

    Jeg forstår dette... og vi har vurdert å bytte lås, men når vi har klaget på såpass mye vil vi ikke bo her mer, det er som sagt flere tilfeller. Det er svært ubehagelig å bo her sånn som tilstanden er nå og huseier mener vi er respektløs som krever at ting skal være slik siden "Det er jo hennes hus".

  9. Det er mye her som tyder på at dere kan ha krav på reduksjon i husleien, men er usikker på om dere har krav på å si opp tidligere ...

     

    Så vi er i grunn låst fast her, selv om ingenting er i orden?

    ​Vi har ikke engang privatliv da de har kommet inn her flere ganger. For å sette det på spissen så skulle vel vi hatt rett til å gå naken rundt i leiligheten så mye vi ville uten å være redd for å komme inn hit?

  10. Hei vi leier en bolig som studenter og har et stort problem. Vi har en huseier som nekter oss å flytte ut før tiden, selv om vi mener hun har brutt kontrakten og personvernet. Under er det listet noen punkter over ting vi og mest sannsynlig andre vil synes er uakseptabel atferd. Vi leier en leilighet og forventer derfor å få ha privatliv i denne leilighet og alt som er kontraktfestet. Om noen der ute er gode med jus hadde jeg satt pris på å få listet opp hvilke lover som er brutt, og om vi har mulighet til å flytte ut før tiden. Vi har funnet en ny leilighet men hun som eier leiligheten nekter oss å flytte før den tre mnd. lange kontrakten er utgått. Det er også veldig høy luftfuktighet her og dårlig ventilasjon. Dette merket vi ikke før fordi vi flyttet inn nå i sommer og det var tørt i luften fram til nå.

     

     

    -Huseier har rørlegger på vårt område uten å gi beskjed.
    -Huseier har vært inne I leiligheten og skrudd av lys når vi ikke har vært hjemme

    -Sønnen til huseier, kom rett inn og inn på stuen vår uten å banke på for å gi en beskjed.

    -Sønnen til huseier var inne på vårt kott for å legge inn noen av våre kasser som sto på fellesområdet.

    -Huseier har gitt sin sønn tillatelse til å parkere på vår parkeringsplass. Når konfrontert sier hun at "dette må vi bare tåle, det er tross alt sommer, og han kom jo på besøk."slik at vi må parkere lengre oppi gata og deretter flytte vår bil på plass etterpå når han har kjørt.

    -Ustabilt varmtvann.
    -Ustabil internett. vi klagde fem ganger før Internett boks ble byttet, fortsatt ustabil internett siden vi flyttet inn. Får som svar " dette er noe vi må gjøre feil " Har sagt I fra flere ganger, hun lovde før vi flyttet inn at nettet var stabilt da vi trenger dette til jobb. Det er umulig å føre en skypesamtale for ikke å snakke om umulig å streame feks. Netflix og lignende. (Treg internett kan jeg leve med, men internett som forsvinner i timevis i slengen er ikke akseptabelt når det er kontraktfestet.)

     

    Takker for alle svar. Det er sikkert mye mer, men det er alt jeg kommer på i slengen. Husk at vi flyttett inn 15. Juli og alt dette har skjedd på kort tid. Kan ikke leve med dette mer og vi mister den andre leiligheten om vi ikke får sagt opp snart.

  11. Vel, jeg var en liten periode ansatt i et firma på østlandet. Vi leverte nettverkstjenester til diverse SMB-bedrifter. Dette var en bedrift daglig leder hadde starta som en gründerbedrift på begynnelsen av 90-tallet. Vi hadde et par titalls kunder.

    Passordet for å få tilgang til ALT var "asdfg11223". Jeg blei ansatt som nettverksadministrator. Jeg påpekte det åpenbare sikkerhetshullet, men blei avfeid med at det hadde fungert siden han starta bedriften og han trengte et passord han lett kunne huske.

     

    Diskusjon.no var forresten blokka i brannmur, men det første jeg gjorde var å sette unntak fra alle brannmurregler på egen maskin.

     

    Haha! Dette er jo en klassisk feil! Håper alt går bra og at ingenting skjer, men det er som regel de med klare sikkerhetsfeil som får svi i lommeboka  :D

  12. Jobber som mobilvekter, gjort det i 7-8 måneder nå, det jeg også gjør er å rykke ut på alle slags mulige alarmer, innbrudd, brann assistentalarm, u name it. Mest spennende  (og kosligste) alarmen jeg har vært på var en liten kattunge som hadde utløst sensoren, kom inn og katte var all over the place og gikk rundt og mjauet. Vet ikke om du får bruk for dette. Men har generelt veldig få historier med tanke på at jeg er på 2-5-6 alarmer per dag.

    Haha så koselig! Jeg er interessert i alle historier så dette er bare bra! tusen takk for at du delte :D Arbeider som områdevekter selv, der jeg rykker ut til generelt butikker som trenger assistanse.

  13. Hei!

    jeg har nettopp startet en podcast og trenger derfor historier som omhandler sikkerhetsbransjen.

    Jeg er ute etter morsomme, skumle, triste og gode historier fra Vektere, Politi, ordensvakter og også butikkansatte som har opplevd noe merkelig, rart eller morsomt i forbindelse med butikktyveri, høylytte kunder eller personer, utagerende personer, rus, ol. 

    Så del gjerne historien din! Det finnes ingen takhøyde så det er bare å fyre løs! 

  14. Er mange som har lekt med den tanken. I Men in Black (filmen) f.eks. er det en hel galakse som befinner seg inni en liten klinkekule som en alien passer på (han har den i nøkkelringen sin). De som bor i galaksen aner jo ikke det, de bor bare på planetene sine og eksisterer helt uvitende.

     

     

    Haha! Har sett filmen men aldrig tenkt over det :)

     

    Er mange som har lekt med den tanken. I Men in Black (filmen) f.eks. er det en hel galakse som befinner seg inni en liten klinkekule som en alien passer på (han har den i nøkkelringen sin). De som bor i galaksen aner jo ikke det, de bor bare på planetene sine og eksisterer helt uvitende.

     

    Gravitasjonen ville jo fått alle planetene til å ligge i bunnen av kula, samt massetregheten ville gjort at de bevegde seg mye inne i kula, om selv om gravitasjonen ikke er med.

     

     

    Ehm.. ja men det er vel veldig sannsynlig at aliens gjemmer seg på planeten? neppe...

  15. Hva om solsystemene er atomer?

    Atomene ligner veldig på små solsystemer. Det er vakuum i dem og de roterer og er i bevegelse. noen raske noen senere. Noen med mange "planeter" andre med mindre "planeter" Så jeg tenkte på: Hva om vårt solsystem er et stort atom.. i en større verden osv.. Tror dette kan bli en morsom tråd! :D

  16. 1. Stoler ut gjennom vinduet

    2. Tente på dør på klasserommet

    3. kastet snøball på emoer i auditoriet

    4. Var inne i ventilasjons systemet

    5. Låste medelev inne mellom 2 dører rett vesidnav hverandre (Bomberommet)

    6. Kastet brusflaske på læreren som kom rundt hjørnet AKKURATT da jeg kastet :innocent: Uhell dette...

    7. Løpt ut av time med vikar for å klappe svane... (hele klassen gjorde dette)

    8. Endre bakgrunn på med elevs pc til naken mann x)

    9. Stå i vinduskarmen bak gardinen i friminuttet, dette fordi jeg skulle låse opp klasserommet for resten av klassen...

    10. Gjemme meg bak jakke i friminuttet.

    11. Lyst med laser på tennene til lærer i timen.

    12. Skrevet navnet mitt BAK tavlen. (Kompis sin ide.) Alle gjorde dette siste skoledag :) står der enda tror jeg.

    13. Jeg og 2 andre kalte kontor damen "Dirty office" "skitten liten pike" osv. Den ene kompisen tok på seg all skyld.. han mente at de var ingen vits at ALLE skulle få straff når en kunne ta den. (DRIT GREI FYR)

    14. Ga kondomer til klassens funksjons hemmede jente. Så gikk hun å skrøyt til hjelpelæreren sin... (HUN SOM VILLE HA) :hmm:

    15. Dette er ikke egentlig meg men den var så genial. Kjipte lærer da hun tente på gass apparat.. ropte PANG!!!!

    16. Jeg og en kompis gjemte boken til en annen med elev bak lampa.. (dette er ikke oppdaget men han fikk mange annmerkninger for ikke inlevert innføringsboken.. Vi fikk bare 1 bok utlevert)

    17. kondom nedi kaffen til norsk læreren vår, når han var nede å hentet stiler.

    18. Klatret opp på tak i friminuttet

    19. Kastet skyllingbiter på veggen i matlagingen.

    20. Smilefjes i rundstykkene vi lagde på matlagingen -.-....

    21. Lo av klassens funksjons hemmede jente da hun danset å sang squash banana over hele klasserommet.

     

    Edit: Stinkbombe i gymmen under juleball øving er vel orginalt?

  17. Hei ! :D Jeg og noen kompiser pleier å boxe mot hverandre på fritiden.. vi har dommer og allting og setter selvfølgelig sikkerheten først.. men her kommer spørsmålet mitt...

    er dette ulovlig?

    Er dommeren medlem i norges bokseforbund? Tror man må ha en som er medlem under alle kamper og treningsøkter der kroppskontakt forekommer.

     

    Nei han er ikke med i noe bokseforbund, Men han går på juijitsu å taekwondo noe som ikke hjelper noe særlig xD

×
×
  • Opprett ny...