Gå til innhold

Muntiadok

Medlemmer
  • Innlegg

    144
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Muntiadok

  1. Vil skjermkortet påvirke maskinens evne til videoredigering?

    Vil skjermkortet påvirke maskinens evne til å å drive Football manager?

     

    Noen som kan si noe om det er praktiske forskjeller mellom:

    Intel Core 2 Duo T6670

    Intel Core 2 Duo T6600

    Intel Pentium Dual Core T4300

    AMD Turion II M520

     

    Alt i alt, er det et poeng å bruke mer penger på prosessor heller enn grafikkort?

  2. Hei!

     

    Har sett på denne Acer Aspire Timeline 5810TG 15.6" WXGA

     

    Noen erfaringer, kan det virkelig stemme at det er 9 timers batteritid?

     

    Ønsker meg (som her):

    - Minst 500gb s-ata

    - Webcam

    - Gjerne ikke tyngre enn 2,5 kg

    - 802.11n

    - 14-15 skjerm

    - dvd-brenner

    - kortleser

     

    (usikker på i forhold til denne)

    - Skjermkort som kan drive videoredigering (har ekstern skjerm, så oppløsning ikke så viktig) (spille gjør jeg hovedsaklig på konsoll, men tar gjerne med så mye kraft som mulig. mest aktuelt på bærbar er Football managaer og da er vel prosessorkraften viktigere?)

    - Så mye prosessorkraft som mulig for prisen

     

    Denne har radeon 4330, ser det er mye mer kraft i HD4650 i denne http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=482505 for bare 500,- mer. Samtidig er den tyngre og har ikke n-nettverk, prosessorene kan jeg ingenting om.

     

    Ja, jeg tar gjerne andre forslag. http://www.komplett.no/k/kl.aspx?bn=11156&...PRICE.5000-7500.

  3. Butikken ville ta saken videre for å prøve sin rett. Etter fem mailer (der hovedinnholdet var som i mitt første innlegg) innrømmet de meg angrerett. Begrunnelsen var dog at de ville jeg skulle bli fornøyd, ikke at jeg faktisk hadde rett. Det kan også ha noe med at jeg nevnte at brukerne på hardware.no ikke liker slike vanskelige butikker.

     

    Foreløpig venter jeg på at pengene skal komme inn på konto.

     

    Velger å ikke nevne navn nå, ettersom butikken er i ferd med å løse saken. Butikken er blant de ti billigste. Jeg tror her det bunner i ren uvitenhet. Butikken refererte stadig til forarbeidene til loven, ikke den faktiske loven eller de faktiske tolkningene av den.

     

    Det som er viktig er at vi alle kjenner våre rettigheter. Ser at andre store butikker (netshop, komplett, mpx) blir referert til i andre lignende saker her på siden. Deres svært ensidige tolkning av loven skal ikke få leve videre.

     

    Ang. NAS/HD: Produktet er dekket av angrefrist. I utgangspunktet skal kun tilfeller der du har skadet disken med vilje kunne avslås. I enkelte saker tar FTU stilling til hvor mye man har brukt produktet. En telefon brukt til å sende over 600 meldinger på en uke ble ansett som "tatt i bruk som sin egen", en HD som er testet er ikke noe problem, og det er svært sannsynlig at FTU vil anse det som at det ikke er mulig å ta i bruk en HD "som sin egen" i løpet av en uke eller to.

  4. Fikk nylig store problemer med å returnere et produkt (høyttalere) på angrefrist til en av de billigste nettbutikkene. Til min forbløffelse virker det som om også flere store aktører tar seg til rette meg egen tolkning av angrefristloven. Butikken ville ikke ta varen i retur fordi jeg hadde åpnet forpakningen og testet produktet. Dette var første svaret fra kundeservice:

     

    Ettersom varen er åpnet og forsegligen er brutt, samt at varen er brukt anses det som at angreretten ikke lenger gjelder, da varen er tatt i bruk som "sin egen" vare. Dette er en praksis som gjelder nettbutikker, mener du noe er galt så hører vi gjerne fra deg. Du kan også sammenligne med butikksalg, der varen heller ikke kan testes før du kjøper varen.

     

    Følgende er gjengs gjeldene: Når loven IKKE gjelder

    a.. Dersom forseglingen er brutt og / eller emballasjen er åpnet.

    a.. Dersom du monterer, lader opp, ringer med, fjerner beskyttelsesfilm, fjerner plastfolie på manualer, løsner strips på kabler etc.

    a.. Dersom varen ikke kan leveres tilbake i tilnærmet samme stand og mengde (dvs. original emballasje, tilbehør etc.) og beskadigelsen og forringelsen skyldes uaktsomhet eller manglende omsorg fra forbrukerens side.

    a.. Varer der selve leveringen har medført at de ikke kan leveres tilbake.

     

    Dette er en meget spesiell fortolkning av "lov om opplysningsplikt og angrerett ved fjernsalg":

    *§ 12.* Unntak fra og begrensninger i angreretten

    Angreretten gjelder ikke

    a) dersom varen ikke kan leveres tilbake i tilnærmet samme stand og mengde, og beskadigelsen eller forringelsen skyldes uaktsomhet eller manglende omsorg fra forbrukerens side

    http://www.lovdata.no/all/tl-20001221-105-004.html#12

     

    Butikken hevder videre at angrefristloven må være rettferdig for begge parter, og at et åpnet produkt må anses som en vare som er tatt i bruk "som sin egen". Dessverre for butikken gjelder dette bare forseglede lyd- eller bildeopptak og programvare. Denne forseglingen må være merket spesielt. Her er et utklipp fra forbrukerrådet:

    "Ved fjernsalg (med unntak for telefonsalg) er angrerett avskåret når forseglingen av lyd- eller bildeopptak eller datamaskinprogram er brutt, så sant dette fremgår klart på selve forseglingen.

    http://forbrukerportalen.no/Publikasjoner/...54/1024140584.0

    Og en slik advarsel var ikke å finne på produktet jeg hadde kjøpt.

     

    Dersom flere møter dette probemet må dere være klar over at loven og lovsfortolkningen er klinkende klar. Her følger et utklipp fra domskraftig myndighet, frukertvistutvalget, om angrerett i forhold til en bærbar pc der også programvare var tatt i bruk:

    "Innklagde har anført at klageren brøt forseglingen på PC-en, og med det har mistet angeretten. Utvalget bemerker til dette at det ikke er adgang til å forsegle selve forsendelsen av PC-en, med den konsekvens at angreretten bortfaller hvis forbrukeren bryter forseglingen. Dette strider mot den grunnleggende retten forbrukeren har, i avtaleforhold som faller inn under angrerettloven, til å ta produktet nærmere i øyesyn og prøve det."

    http://www.forbrukertvistutvalget.no/index...?Saknr=20070289

     

    Som forbrukertvistutvalger skriver her i sin dom, er angrerett forbrukerens anledning til å prøve ut et produkt. Ikke la dere lure av butikkenes egne tolkninger.

  5. Hei!

     

    Ettersom første barn er på vei lurer vi på å investere i vårt første videokamera. Etter hva jeg har observert virker det som om vi må opp i rundt 6000,- for å få et skikkelig kamera.

     

    Men, den siste tiden har det dukka opp stadig flere DVD-kameraer i reklamebrosjyrene. Er dette noe å satse på?

     

    Hvordan er f.eks et

    Sony DCR-dvd91 https://prisguiden.no/produkt/20335

    (Lefdal selger DCR-dvd 92 for 5995,-)

     

    i forhold til et Sony DCR hc42 https://prisguiden.no/produkt/25699

     

    Hva er fordeler og ulemper med det ene eller andre?

     

    Er dessuten nysgjerrig på hvordan kvaliteten er på et Sanyo xacti C5 https://prisguiden.no/produkt/35964

     

    Hvordan er kvaliteten på film i Mpeg4 i forhold til de andre kameraene?

  6. Skal du ha den i London er Acer definitivt valget. 2 dagers internasjonal reisegaranti. Med Whitebox virker det ofte som om det kan være vanskelig no å få service i Norge.

     

    Har 8104, den har en bra skjerm, støyer lite (synes jeg), fra 2-4 timer batteritid alt etter hva den skal yte. Lyde fra de interne høyttalerne er derimot ikke noe å skryte av.

     

    Lykke til :)

  7. Den blir varm så lenge den lader. Ser dog ikke på det som et problem, bruker ikke ladern som hodepute heller ;)

     

    Selv om den står i kjøler den seg ned igjen når maskina er på 100%.

     

    Har ikke hatt det problemet du skisserer om at maskinen ikke kjenner igjen strømforsyninga...verdt å sjekke ut med service.

  8. Nettopp. Tenkte du kanskje hadde et kronargument på lur, men nei.

    Enig med deg da, Ferrariene fortsetter å være ganske så like toppmodellen i 8000-serien.

    Ser ikke bort i fra at den yter noe bedre. Men, de er nå specsa ganske likt.

     

    (Forresten, du sier stadig at 8104 blir rykende varm under venstre håndledd, det er ikke sant. Hd'en ligger mye nærmere skjermen enn håndleddet og blir slettes ikke så veldig varm. Rundt og under pekeplaten produseres det varme, men ikke mer enn at det er en behagelig hjelp mot senebetennelse :) Det er ihvertfall min mening.)

  9. Nei...harddisk, prosessor, ram...tror det er det...Men det utgjør jo en del..

     

    (Lurte først på å kjøpe 8103 for så å oppgradere ram, men fikk svar om at det ville bli dyrere enn å kjøpe 8104...)

     

    Det vi vet gjennom testene (de utenlandske vi så før maskinen kom til Norge) er jo at prosessoren yter like godt som de beste "Centrino1" maskinene.

     

    Ram'en er rask men har ikke utmerket seg enda...

     

    Grafikkkortet er rått i forhold til 9700, og litt svakere enn 6600go men suger mindre batteri

     

    Design og konstruksjon er strålende...enig?

  10. Regner med at du da snakker om en pc du har s-ata utgang fra og ikke den bærbare? I så fall får du etter det jeg vet s-ata ytelse fra den eksterne disken så lenge den er koblet opp gjennom s-ata...

     

    Når det gjelder kabinett vs. ferdigløsning har jeg større tro på sikkerhet og stabilitet fra ferdigløsningene (bedre beskyttet mot støt, bedre avkjøling)...men det er jo bare en magefølelse..

×
×
  • Opprett ny...