Gå til innhold

Sylfets

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sylfets

  1. 8% vurderer MDG. Er du en av dem? - Et godt alternativ til alle partier med mindre enn 10% oppslutning?

    Egentlig ikke, fordi de har en altfor liberal innvandringspolitikk, og hvis de kommer inn (noe de ikek gjør) vil de bare bli et støtteparti for de rødgrønne/AP og AP kan stikke til FRP hvis de vil ha igjennom f.eks. oljeborring f.eks. Bryr dere om miljøet, da er Venstre et bedre valg.

    Mja. Hvis man mener at mennesker som vi påfører dramatiske skader gjennom vårt levesett ikke skal få komme til Norge, bør man kanskje heller stemme på Venstre eller noen av de andre partiene.

  2. Mener du at de partiene du lister opp er mulige partier du vurderer å stemme på?

    ...

    Nei, jeg har nok vurdert ferdig selv. Det blir De Grønne. Partiet er venstreliberalistisk, og på mange måter en nytenkende mellomting mellom alle partier i Norge. Det er fascinerende hvordan partiet fremmer saker jeg syntes er gode fra småpartier jeg har stemt på tidligere, lar de ekstreme sidene være (som de sosialistiske hos SV og Rødt's, Venstres tillit til kapitalisme, KrFs dogmer og SPs ensidighet), og fletter det hele sammen til en genial helhet. Jeg er helt enig i at man bør se på grunnprinnsippene når man vurderer hvem man vil stemme på. - Jeg mener De Grønnes er geniale :-)

  3. Seks helt ulike partier, hva vil du frem til? :p

    - Er man rimelig fornøyd med dagens politikk, eler velger å stemme som "mamma og pappa har gjort", blir det gjerne Ap eller H. Ønsker man større forandring, som meg, står valget gjerne mellom FrP og småpartier. Jeg går for småpartiet Miljøpartiet De Grønne. Pussig at det har tatt så lang tid for denne ideologiske retningen å bli oppdaget.

  4. En- og todimensjonale modeller for å sortere politiske partier er stort sett bare tull om man er interessert i det store bildet. Spesielt i Norge, med så mange partier å ta hensyn til.

     

    Jo, men det er et utgangspunkt. Jeg synes også kompasset nokså godt uttrykker partienes grunnleggende ideologi, betydelig bedre enn "partiskalaen" som styrer mye av det politiske samarbeidet i dag. Ideologien kan være skjult av valgkampsaker, noe som kan være farlig for bl.a. demokratiet.

  5. Troverdig, et så autoriært parti som miljøpartiet der nede?

     

    De to aksene her er også svært utilstrekkelige for å vurdere den norske politiske sfæren.

     

    Autoritær??

    Ja, det burde vært en akse til, men dette er alt vi har... Hvis en plassering er troverdig, så er det nettopp plasseringen til Miljøpartiet De Grønne. Partiet er en del av det politiske fellesskapet De Grønne (Global Greens):

     

    New Zealand

    http://www.politicalcompass.org/nz2008

     

    UK

    http://www.politicalcompass.org/extremeright

     

    USA

    http://www.politicalcompass.org/uselection2008

  6. Men dette tar jo Venste avstand fra?

    Under ENØK i Venstres partiprogram fant jeg følgende punkter:

     

    - Styrke vilkårene for utbygging av fjernvarme betydelig.

    - Etablere gode støtteordninger for energieffektiviseringstiltak og energisparing i bedrifter og husholdninger.

     

    Selv om ingen av disse tiltakene vil ha den helt store miljøeffekten, viser det i alle fall at det er vilje i partiet til å styre markedet der det trengs.

     

    He, he. Ja, det er jo bedre enn ingen vilje :)

  7. Venstre vil med sin markedsliberalisme stange hodet mot veggen i slike spørsmål fordi man vil være på jakt etter det billige, fremfor det livskraftige.

    Derfor må man gjøre det mer attraktivt (billigere) med miljøvennlige fremfor forurensende alternativer. Markedsliberalisme utelukker ikke en grønn utvikling. Frihet gir ansvar, et ansvar som må følges opp av ansvarsfulle myndigheter.

    Ja enig i dette. - Også SV og Rødt mener at man må styre markedet slik at noe blir billig og noe blir dyrt. Men dette tar jo Venste avstand fra? Venstres dilemma er at partiet først og fremst er liberalt. Dette er en kilde til at Venstre knapt kommer seg over sperregrensen mens De Grønne vokser, og at stadig flere oppfatter at Venstre ikke har troverdige langsiktige løsninger på de store problemene verden står overfor. Mdg's politikk er ikke først og fremst liberal, og ikke først og fremst sosial, men først og fremst livskraftig.

  8. Greit folkens. Når jeg skrev dette innlegget måtte jeg faktisk skjekke at dette var tråden jeg startet om venstre. Er fint å diskutere planøknomi og sosialistisk utopia. Men denne tråden handler dessverre om venstre sin politikk. Meningen med denne tråden er at jeg og andre skal kunne bestemme seg for om de vil stemme venstre eller ikke. Og dermed ikke om vi skal inføre planøkonomi. Ok?

     

    MDG har avhoppere fra både V og SV. Bl.a. Hans A Borgen, som har hatt sentrale verv i både unge Venstre og Venstre. Diskusjonen som har pågått på denne tråden minner om deres argumenter for å velge nytt: Hva er mest skadelig av Venstres, Rødts/SVs politikk? Hvis man ønsker å redde verden, men det er høyst usikkert om det politiske grunnlaget kan gjøre det, da velger man et parti som har det nødvendige grunnlaget.

     

    n46818767155_5896.jpg

  9. Det finnes ingen unnskyldning for ikke å ta klimatrusselen alvorlig. Om noen titalls år kommer verden til å lete etter syndebukker. Da gjelder det å være blant dem som valgte riktig tidsnok.

     

    1000 forskere har dokumentert at klimapanelets rapport fra 2007 var for optimistisk.

     

    Spørsmålet er ikke om vi skal ha vindmøller eller ikke. Oppgaven vår er å redusere energiforbruket. Venstre vil med sin markedsliberalisme stange hodet mot veggen i slike spørsmål fordi man vil være på jakt etter det billige, fremfor det livskraftige. Med Rødt's og SVs ideologi kan man kanskje redde verden, men man vil få mange ulykkelige mennesker. De Grønnes politikk handler om å skape et livskraftig og samtidig lykkelig samfunn.

  10. At Eva Joly har valgt De Grønne (Ecologie Europe) viser at De Grønne i høyeste grad er seriøse. Det er noe annet å prøve å løse klimakrisen, den økonomiske krisen og matvarekrisen med Venstres, FrP og Høyres markedsliberalisme, spør du meg. - Det er jo nettopp dette som har skapt krisene? På en annen side får man neppe mange lykkelige mennesker av SVs politikk, og troverdige har de ikke vist seg å være. Nei, Miljøpartiet De Grønne er tingen!

  11. ...

    Et marked uten reguleringer er et marked ute av kontroll.

     

    Ja. Kapitalkreftene er viktige og må brukes til vår fordel. Vi må ikke la markedet herje med verden slik sosialdemokrater og konservative har latt dem gjøre i et par hundre år. - Det har vist seg å føre bl.a. til overforbruk. Der er absurd å tro som Venstre at klimaproblemer, overforbruk, urettferdig fordeling osv vil bli løst med enda mer liberalt marked! Vi kan ikke la markedskreftene få enda større makt enn i dag, slik Venstre, Høyre og FrP legger opp til!! Samtidig har radikal sosialisme vist seg å være enda mer deprimerende, og minst like skadelig. Nei, vi trenger noe nytt. Vi må regulere markedet til vår fordel - ut fra hva som er best for miljøet. - Alle medmennesker og all natur som vi omgir oss med og som vi er en del av. De er det som er GRØNN politikk.

×
×
  • Opprett ny...