Gå til innhold

deuzxx

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av deuzxx

  1. Veldig mange bra forslag i kommentarfeltet her. Går lett an å si seg enige i de. Uten å ha sett undersøkelsen og hvilke data de legger til grunn vil jeg tippe at de observerer at IT-utdannede (fagskole/VGS nivå?) sliter med å finne jobber i distrikts-Norge, hvor man tidligere tradisjonelt har fått jobb. Disse jobbene i distriktene (tenk bare skole, fylkeskommune, kommune og dernest ulike bedrifter) innebar jo alt fra support til drift og diverse utvikling.

     

    Idag vil jeg anta andelen on-site-support er vesentlig større og driftsoppgavene er sentralisert til andre bedrifter som er spesialiserte på det. Vil anta moderniseringsministeren får seg en opplevelse om han sjekker ut "platform as a service" og "infrastructure as a service" og mulighetene som ligger der. Det er ikke veldig mange IT-konsulenthus i distriktene å få jobb i. Oslo har det aller meste. Capgemini har kontorer i Bergen, Stavanger og Fredrikstad også for eksempel, men bWise (Visma) og Sopra Steria er jeg usikker på om er representert godt utenfor hovedstaden.

     

    En til trend jeg ser (snakker kun av min egen begrensede erfaring av totalmarkedet) er at IT-jobbene konvergerer med analyse-jobber for en stor del av de som jobber med dataplatform, database og datavarehus. Nå er det mer naturlig at man sitter samlet i et team der alle har IT-kompetanse men noen mer blandede roller som går på datavarehus-analyse og testing mens andre har mer rene tekniske roller.

     

    Når det gjelder å få jobb i konsulenthusene vil jeg anta at det er mest muligheter hos de store, som gjerne har egne internship-muligheter og tar inn juniorkonsulenter rett fra utdanning, mens de mindre (og kanskje i noen tilfeller mer nisjepregede) husene gjerne benytter seg av seniorkonsulenter i større grad.

    • Liker 2
  2. Gammel tråd, men det er jo noe som heter eierglede :-) Det skal man ikke undervurdere. Tråden er 4 år gammel. Men 1DX II kommer til å levere omtrent det samme som 1DX gjorde da tråden ble startet. Som en semi-pro fotograf (tar noen betalte oppdrag i mnd) så ville jeg gjerne hatt det beste som er av hus. Alle hvert sitt hus, men jeg synes det er forståelig at noen amatører ønsker å eie et skikkelig kamerahus man vet er solid, har høy performance etc. Rent filteknisk sett leverer 5D3 varene absolutt!

  3. Lengre togsett på togene i rushtiden kunne sikkert gitt mye uttelling. NSB forklarer at plattformlengden blir et stort problem, spesielt langs lokalrute traseen mellom Skøyen og Ski. En svært trafikkert strekning. Det er altså infrastruktur det står i, gamle små perronger noen plass som på ingen måte er dimensjonert for dagens behov. Tettere togtrafikk er vel heller ikke mulig (langs samme trase) grunnet trafikksikkerhet vil jeg anta.

  4. S​tillingstittel: Seniorkonsulent i et software firma

    Erfaring: 4 år (teknisk kundeservice, rådgiver, koordinator, kontaktperson for applikasjoner)
    Alder: 25-30
    Sertifisering:
    ingen (snart ITIL)
    Arbeidsoppgaver: 2. linje fagansvar, testing av applikasjoner, forbedringsarbeid, kundeservice
    Utdanning: Bachelor (ledelse/finans)
    Årsinntekt: 480.000 fastlønn + overtid + dekt telefon + OTP (6%)


    Lønnshistorikk:

    2009: 270.000 + overtid + kveld/helg tillegg totalt ca 360.000 (50% men beløp omregnet til 100% stilling)
    1. linjekonsulent teknisk kundeservice (en avd innenfor Telekom)

    2010: 290.000 + samme totalt ca 384.000 (50% men beløp omregnet til 100% stilling)
    1. linjekonsulent teknisk kundeservice

    2011: 330.000 + samme totalt ca 444.000 (overtid utgjør ca 70% av tillegget)
    2. linje konsulent teknisk kundeservice (tyngre saker, samt internrådgiver)

    2012: 315.000 + samme totalt ca 504.000 (overtid utgjør ca 80% av tillegget)

    2. linje konsulent teknisk kundeservice (tyngre saker, samt internrådgiver)

    2013: 405.000 + overtid + kveld/helg tillegg totalt 581.000
    2. linjekonsulent og applikasjons kontaktperson (systemeier "light") statsbedrift, noe prosjektarbeid, oppfølging av div ansatte (ingen personalansvar, litt rådgivning)

    2014: 480.000 + overtid, trolig 550.000-580.000

  5. Ja riktig. Ble langt mer liv i de litt tungdrevne Apex høyttalerne etter byttet til 737. Kjøpte meg også en litt basic Denon CD spiller. Ganske fornøyd med oppsettet nå (selv om jeg drømte om NAD M3/Mentor 8 oppsett for noen år tilbake siden.

    Ser også noe litt skummelt fristende på finn.no når jeg sjekker hva NAD M3 har som bruktpris (til et eventuelt lytte / fest oppsett): http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=53653622&searchclickthrough=true&searchQuery=nad+m3

    Regner med at det blir solgt ganske snart. Dessuten er jeg ikke i kjøpe-nytt modus :)

  6. Kjøpte akkurat (på black friday) NR737 til kr 3.999! Fikk ink frakt til totalpris 3.995. Sitter nå og hører på musikk og nyter lyden. Langt bedre enn min Yamaha RX1400V (som begynner å bli litt ut datert) til samme høyttalerpar; Krix Apex T4. Innbiller meg at høyttalerne er skikkelig vellåtende. Aldri fått tatt noe side by side sammenlikning mot Ikon 6 som jeg mener de kan konkurrere med, selv om de ikke har bånddiskant. Kosta veil 15.000 kr paret i sin tid, men er vel satt ned til 11.000 kr nå.

    Lyden møter mine krav i alle fall (loftsstue på ca 9 m2) og gjør det gøy å høre på musikk!

  7. Veldig inspirerende å lese! Spesielt artig med dere som fikk bildene deres på både hotellrom og bar! Det står det jo veldig respekt av! Jeg fikk beskjed om jeg ikke kunne være så vennlig å ta et fotokurs med noen ansatte i en avis jeg jobbet med som sommervikar journalist og fotograf. Det er jo kjempebra kompliment for meg! Tar ikke noe sånn kjempemessige bilder, men har lyst å bli en gang i fremtiden!

  8. Sigmas 70-300 gir 1:2, som ganske riktig ikke er "ekte" macro, men helt ok. Dette er tatt med et objektiv som gir 1:2:

    557207200_A53Ae-M.jpg

     

    Imidlertid gir Sigmaen kun 1:2 ved 300mm, og i på den brennvidden yter den ganske dårlig (jeg har den, og den er helt ubrukelig til alt annet enn å leke med).

     

    Æsj.. kan du ikke ta et annet bilde.. etterpå at du har smæsjet den til majones? *IkkeLikeFluer*

     

    Men et meget skarpt og imponerende bilde. Bra gjort :-)

     

     

    Har hatt D80 selv og ombestemte meg fra D5000 til D90 da jeg så linken til Fotomagasinet der de selger D90 med check and clean (nåja, litt skeptisk til verdien av denne, men det er fint så slipper man å tenke på sensorrens selv de neste tre årene) og 18-105 VR objektivet for 8600 kr! Løp og kjøp! Det er 1000 kr mer enn listeprisen på huset i Norge så her er de 800 kr billigere enn de fleste andre! D5000 med samme objektiv ville kommet på det samme i de fleste butikker!

  9. Personlig ville jeg gjort som skrevet over, skaffa 16-85 og supplert med et (eller flere :fun: ) lyssterk(e) fastobjektiv(er). :)

     

    Bare for å illustrere at det er nyansert og delte meninger så ville jeg hatt Tamron 17-50 f2.8. Men når du skal bruke 4000 kr på objektiv så for å være helt ærlig, dersom interessen for foto virkelig er tilstedet ville jeg lagt til 2500 kr og kjøpt et Nikkor 17-55 2.8G objektiv til 6500 kr på bruktmarkedet (Nypris 10.000) og fått en helt annen fotoverden. Det oser kvalitet og objektivet er like skarpt som Tamron men har ikke like mange bakdeler som fridge (blue) samt dårlige motlysegenskaper. Jeg har hatt Tamronen så jeg vet hvordan den er. Var fornøyd helt til jeg tok en del nattbilder med fullt av blåe linjer ved alle lyskilder. Det var helt ekstremt mye så jeg kontaktet Japan Photo og spurte om dette var normalt. De forklarte at det var prisen man måtte betale for å kjøre Tamron sin løsning på 17-55 området med 2.8 blender. Jeg ble meget skuffet over den blåe feiltegningen. Nå skal vistnok de nyeste husene(D5000 etc) ha automatisk korreksjon for dette men jeg er ikke sikker på hvorvidt dette fungerer bra eller ikke. Rawconvertere kan også gjøre jobben.

     

    Dersom du øker prisen med 2500 kr får du altså en Nikkor 17-55 f2.8 og den skal være kremoptikk, selv for bortskjemte profesjonelle fotografer som ser ut til å kjøpe objektiver uten å sjekke prisen.

  10. Nå var ikke akkurat det et motiv som krever ekstrem bildekvalitet heller da. Prøv å gjør den samme sammenligningen med et landskapsmotiv i skumringen.

     

    meningen var at hvorfor kan ikke "alle" ha den gleden å benytte en vidvinkel å leke med, uten å bruke titals høvdinger, kvalitetsforskjellen er tydeligvis der, men effekten.

    Gidder ikke å bruke opp til hundre tusener av kroner, bare fordi jeg er glad i å fotografere, hadde hatt det som yrke er en annen sak.:)

     

    Jeg har problemer med at mange av dere i denne tråden tydeligvis fordummer de nye dSLR brukerne. Jeg skjønner ikke helt problemstillingen med at folk kan kjøpe avansert utstyr første gangen dersom de ønsker. Det er en veldig ekkel holdning av mange som kanskje sitter med en D300 eller D700 og liksom ser ned på nye brukere av dSLR som er på vei inn i den fantastiske verdenen.

     

    Da jeg gikk rundt med Canon EOS 1D og jobbet litt som journalisvikar i en avis så jeg mange med EOS 300D men følte ikke at jeg hverken var bedre eller dårligere å ta bilder siden vi hadde helt forskjellig kamerahus. Jeg har hatt det meste av kamerahus av Canon og Nikon og slutter meg til at det er objektivet som styrer det meste av billedkvaliteten mens huset bestemmer hvor solid og brukervennlig kameraet er å bruke.

     

    Jeg vil benytte anledningen til å gi et så objektivt svar som mulig: For å få et "bra" kamera som klarer de aller fleste bilder helt fint vil jeg anbefale deg et Nikon D60 dersom du er helt ny i fotoverden og har behov for et billig apparat som tar fine bilder. Kjøp deg en fast 50 mm f1.8 og kanskje en tamron 17-55 f2.8 så får du en smak av hvordan det er å ta bilder på litt mer profft vis enn kit-objektivet som ofte følger med. Da får du prøvd deg med fastoptikk samt en enkel zoom med litt kvalitet i som har stor blender (2.8) som viser litt av kvalitetene ved speilrefleksbilledtagning.

     

    Jeg pleier å rådføre folk som spør meg om dSLR kjøp om å kjøpe det de har råd til og forstå at kvalitet henger nøye sammen med pris men at man kan klare seg med enkelt utstyr til å begynne med så ser man hvor skoen trykker etter hvert om man blir skikkelig interessert.

     

    Jeg har nå et D5000 på vei og skal bruke 135 f2.8, 50 mm 1.8, 17-55 f2.8G og tokina 80-200 til å begynne med så har jeg lyst å kjøpe Sigma 100-300 etter hvert. Iflg Dpreview.com tar D5000 ekstremt gode bilder og de kan sammenliknes med D300 og da jeg ikke trenger hastigheten til D300 så venter jeg til D300X kommer ut med det. Bruker vel 10.000 i året på dSLR men hobby er hobby.

  11. Hehe, en god klokk :D

     

    Det er noe jeg trenger faktisk. Jeg har samme oppsett som diskuteres her: i920 med stocked kjøler, P6T SE x58 kort og Kingston HyperX 6GB 1600MHz minne. Er det noen som har tips til hva jeg kan prøve for å få en moderat klokk. Har pcen i kjølig rom med ca 20 grader (bor nordpå, så er ikke plaget med varme, hehe).

     

    Jeg prøvde å kjøre BLCK på 160 (fra 133 org) og maskinen kjører stabilt nå med cpu clock på 3,2 ghz. (160 x 20 multiplier). Jeg får ikke endret multiplier til høyere enn 20. Er løsningen å kjøre BLCK høyere og kjøre minnet manuellt lavere? Noen som har tips til en setting her?

  12. Kjøpte meg en pc som likner på entusiast. 1800 mhz ddr3 minne 6 GB OCZ, i7 920, SE versjonen av hovedkortet og GTX 285 kort. Helt sinnsykt rått å spille med! Syk forskjell fra det og min gamle Q6600 med 3 GB DDR 2 minne og 8800 GT. De som sitter med fjorårets "vanlige spillpc" til ca 7000 for maskinen kan oppgradere komponentene nå og merke en syk forskjell.

     

    Så et lettfattelig svar til de som lurer på om "det er verdt" å bruke penger på å oppgradere: JA! Det er absolutt verdt pengene. Jeg pleier å si: Jeg bruker pcen ca 12 timer dagen. Hvorfor skal det ikke være verdt å bruke ca 10.000 kr året på å ha skikkelig maskinvare i hus : ) Det ligger i budsjettet mitt, så viktig er pc for meg : )

     

    Dessuten kan du jo få noen små tusenlapper igjen for den forrige maskinen uansett. Skjerm pleier jeg å ha 4 år ca.

     

    Takk for gode guider uansett : )

  13. Hadde heller valgt delene seperat.. Fant ut at det var billigere faktiskt noen plasser...

     

    Kanskje du burde gå på Phenom II X4 955 (eller 945) prossessor istede? ganske saftige priser nå på AMD sine prossessorer nå :D

     

    Og ytelsen er nesten det samme og...

     

    jeg hadde tenkt på dette faktisk (pris uten OS) og ville tatt antec 900 istede for kabinettet som jeg valgte:

     

    1500 Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, Socket-AM3

    1900 HIS Radeon HD 4890 1GB GDDR5

    2000 AMD Phenom II X4 945

    900 Corsair Powersupply 650W Black, ATX/EPS,

    300 Samsung DVD-brenner SH-S223Q/BEBN

    750 Corsair XMS3 DHX DDR3 1333MHz 4GB CL9

    500 Western Digital Caviar GP 500GB SATA2,

    950 NZXT HUSH, Black Aluminum Front, 2X Blue

     

     

    8750 kr

     

     

    Jeg synes trådstarter hadde lite verdi for pengene i sitt oppsett. For 10.500 kr fikk jeg

     

    i7 920

    6 gb ddr 3 minne 1800 Mhz med bra timing

    Asus P6T SE x58 hovedkort (et av markedets beste vil jeg tro)

    Greit Antec ATX kabinett

    OCZ strømforsyning på 700 W (lavt støynivå)

    Trådløst nettverksort som støtter XP og Vista av type D-link

    500 GB 7200 rpm hdd

    Trådløs tastatur og mus

    XFX 285 GTX skjermkort 1 GB DDR3

     

     

    Akkurat innstallert os og noen spill så NÅ skal det testes! Kan anbefales komponentene på det sterkeste. Veldig bra kvalitet og lett å sette sammen. Dersom interesse for helt spesifikk angivelse si fra, så kan jeg lete frem.

  14. Den har nok en egen strøm kontakt,se bilde!

     

    438340.jpeg

     

    Husk å sett rammen i de røde ram slottene!

     

     

     

    Tusen takk for svar

     

    Det var nok akkurat dette jeg hadde glemt. Visste faktisk ikke at det var egen power til cpu, da det ikke pleide å være sånn tidligere. Hadde ikke fått med meg den nyheten jeg : )

     

    Nå bootet systemet som aldri før og det var forresten en kjempe bios på det kortet. Nå skal jeg innstallere os og flashe bios til nyeste sort og leke meg med herligheten.

  15. Har du en link til det hk,eller er det P6T SE du mener?

     

    Bruker du 8pins strøm til cpu,holder ikke med 4pins.

     

    Har du prøvd 2 ram brikker i Dimm A1 og Dimm B1(de røde hvis det er P6T SE)

     

    Er alle jumpere i default?

     

     

    Hei! Alle jumpere er i default, ingen er i OV etc. Strøm til CPU? Får ikke den strøm fra socketen? Se der! Der har vi jo mycket mulig felen. Men hvor i alle dager er CPU strømmen? Er P6T SE jeg har ja : )

     

     

     

    Takker for hjelp

  16. Har akkurat satt sammen maskin av følgende komponenter

     

    Asus A6p x58 SE

    Intel i7 Quad Core 2,66 Ghz i920

    3 x 2GB OCZ hyper 1,65 v unbuffered memory DDR III

    XFX 285 GTX 1 GB GDDR3 memory VGA adapter

     

    Får ikke noe skjermbilde ved oppstart. Viftene går som normalt og det lyser i Power led. HDD spinner opp og optisk drev er aktivt (søker etter medium).

     

    Jeg har prøvd med et annet skjermkort (8800 GT) men får samme feil her også.

    Jeg har forsøkt å bytte om på plassering av DIMM samt å fjerne to slik at jeg står igjen med en. Forsøkt å resette BIOS samt sette inn CPU på nytt i tilfelle kontaktfeil men ingen ting hjelper. Ingen signal til skjerm under boot. Ingen pipelyder fra pc speaker heller.

     

    Noen som har ide om hva som kan være galt? Er det noe jeg har oversett her?

     

    Begge strømkontaktene er koblet til skjermkortets overside (2 x 4 pinns kontakter) og disse er koblet til PSU direkte (med 2 x 6 pinns kontakter).

  17. Jeg hadde definitivt oppgradert til minst 4gb ram.

    Regner med disken er SATA2? Kjøpte selv en WD Raptor for redigeringsbruk - da harddisken ofte er en flaskehals.

     

    Oppgraderinger utover dette blir vel straks litt mer enn en tusenlapp, og resten av hardwaren er jo strengt tatt ganske up-to-date :)

     

     

    Du bør oppgradere til 4GB helt umiddelbart før du tenker på noe annet. Regner med at du får disk-caching av minne da 2GB ikke holder til opperativsystem og de vanligste tillegsprogrammene alene nesten, langt mindre noe videoredigering. Jeg har 3 GB minne selv og ser at den bruker litt over 2 GB jevnt. Du kan gå på oppgavebehandling og sjekke ytelsen, hvor mye minne som er i bruk til en hver tid. Da får du en pekepinn på om hvor mye minne som er i bruk.

  18. Fant ut av det. Måtte bruke TMPGEnc 4.0 Xpress for å konvertere mts filene, for så å redigere det i adobe premiere.

     

     

    Jeg har også prøvd TMPGEnc 4.0 for å konvertere fra .MTS til AVI men får feil aspectratio og folk ser "slankere" ut enn de skal! Får 4:3 av 16:9 filmene. Noen som vet hva som har hendt? Så vidt jeg ser så er det ingen innstilling for dette. Jeg kan spille av filmene ved å bruke VLC videoplayer og manuellt velge 16:9 men når jeg legger ut på YT og andre plasser så vises filmene feil. Altså i 4:3 format og ikke i 16:9. Jeg er sikker på at .MTS filene er i 16:9 men at TMPGEnc kødder det litt til.

     

    Noen som vet "det perfekte" program for å konvertere fra AVCHD til MPG eller AVI? Jeg sliter med å redigere rett i AVCHD (MTS) filene i Adobe Premiere pro.

  19. (...klipp...)

    Litt på sidelinja her, for å ta opp i full oppløsning, må kortet da være SDHC-godkjent? Går ut fra at det går ut på skrivehastigheten.

    (...klipp...)

     

    Kortet må være Class4 for at man skal kunne ta opp i høyeste oppløsning (FXP=17Mbps, 1920x1080)

    Det kan utifra brukerveiledningen godt være et vanlig SD-kort så lenge det er Class4 eller bedre. Problemet med vanlige SD-kort er at de ikke takler mer enn 2GB med data. På full oppløsning (FXP), gir dette kun 15 min med video...

    Se:

    Canon HF100 Manual, side 32 og 36

     

     

    Slik sett er jeg glad jeg kjøpte Canon HG10 (med samme specs, bare med 40 GB HDD). Det kan ta opp 5 timer opptak i 17 MBps AVCHD (1900 x 1080).

  20. Her Må jeg bare komme med en kommentar til kjøp hos Dell

     

    Jeg har selv kjøpt en Dell inspiron 9400 maskin i 2006 og er kjempefornøyd med maskinen. Jeg fikk 2 år og noen dager etter bestilling problemer med skjermkortet. Jeg undret meg litt over dette og tok etter hvert kontakt med Dell og fortalte hva som var hendt med maskinen jeg hadde kjøpt. En teknikker ringte meg tilbake etter en time og bad meg kjøre en diagnose på maskinen mens han var på linja. Vi fant sammen ut at det garantert var skjermkortet som var blitt ødelagt. Han skulle sende resultatet til noen andre på Dell og jeg skulle få en epost med et løsningsforslag.

     

    Det som kom på eposten min to dager senere var et prisoverslag for hva det ville koste å få reparert skaden. Det ville komme på ca 4800 kr med frakt begge veier. Bare skjermkortet skulle de ha over 2000 kr for og arbeidspenger og noen avgifter og frakt. Jeg reagerte med litt irritasjon og så ringte jeg forbrukerombudet og lurte på hva loven sier, hvilke rettigheter jeg har og om man ikke skal kunne regne med å kunne bruke en datamaskin i mer enn to år? Dell sa nemlig at det var et års garanti med maskinen som standard men at man kunne KJØPE seg mer garanti for noen tusenlapper ekstra.

     

    Svaret jeg fikk fra fobrukerombudet var at jeg skulle hilse fra DEM og fortelle at Dell var pålagt etter norsk lov å reparere skaden så snart som overhodet mulig samt å dekke fraktkostnadene både fra og til eieren av maskinen. Jeg skrev en svar på mailen jeg hadde fått med det svindyre prisoverslaget der jeg bad å hilse fra forbrukerombudet og fortalte at de burde reparere skaden snarlig og at de gjerne kunne hente maskinen hos meg ved første anledning samt at jeg ventet den snart tilbake med nytt skjermkort.

     

    Svar kom etter to timer fra Dell med et nytt prisoverslag der det stod 0 Kr i totalkostnad.

     

    Det er lov å prøve seg, heter det. Men dette viser at en årvåken kunde kan ha mye å tjene på å sjekke sine rettigheter før man leverer produktene til dyre reperasjoner : )

     

    Har enda laptoppen jeg og er kjempefornøyd med den jeg =)

  21. Jeg bruker Roxio Creator 2009 og Canon HF100 hd-videokamera med avchd.

    Når jeg skal laste hd-filene (.m2ts-format) inn i Creator 2009, enten fra pc'en eller direkte fra kamera, så får jeg følgende beskjed: "To use this file, it must be converted to an editable format. The original file will not be affected. Would you like to convert it now?". Når jeg da svarer ja på spørsmålet, så blir filene konvertert til MPEG video files (.mpg). Jeg regner med at dette gjøres for at filene skal bli mindre krevende å jobbe med.

     

    Problemet er at denne konverteringen gjør at all lyd forsvinner fra filmene!

     

    Uansett hvor jeg prøver å spille av de konverterte filene, så er det ingen lyd. Om jeg prøver å brenne AVCHD-prosjekt til dvd, eller brenne Blueray, (da blir filene konvertert tilbake til HD) så er også lyden borte.

    Jeg har ingen anelse hva som forårsaker dette, og finner ingen innstillinger i programmet som har med dette å gjøre.

     

    Håper noen kan hjelpe meg med dette problemet.

     

    Hei

     

    Adobe Media Encoder / Converter gjør jobben! Windows Media Encoder klarer det ikke, så det varierer litt fra program til program!

     

    Adobe pakken er kanskje det mest komplette, sømløse og problemfrie videoredigerings og konverteringspakken som er å oppdrive tror jeg.

     

    Det som kan skje i noen konverteringer er at noen programmer hiver lyden utfor i en egen lyd, slik som når man konverterer for DVD. Da er det meningen at man kan opprette flere eksterne lydspor etc. Det er ikke det du er ute etter i denne omgang, så prøv Adobe pakken. 30-dagers trial er tilgjengelig.

  22. 30" ACD her. Forholdsvis dyr, men verdt hver krone.

     

    2560x1600 og s-ips-panel er en fornøyelse samme hva man holder på med.

     

    Kalibrert sier dere.

     

    Jeg har selv Samsung 24" men får ikke kalibrert skjermen på riktig måte. Bruker en Spyder 2 og får hele tiden bskjed om at filen hadde en "unexpected lenght" når jeg starter opp Windows og fargene ser langt fra riktige ut. Har innstallert nyeste driverne til Spyderen. Får rett og slett ikke nytte av den saken da bildet ikke blir bra.

     

    Er det noen som vet om et fotometer som fungerer skikkelig og gir riktige farger på skjermen uten å komme med div feilmeldinger?

  23. Siden jeg aldri før har brukt 35mm formatet, så er det først nå jeg ser hvor allsidig 80-200mm faktisk er, på cropformat er denne så godt som utelukkende brukanes til portrett og "tele-bruk". På D700 blir den langt mere allsidig, men desverre kanskje ikke så lang som man har blitt vane med.

     

    Jeg kan nå se hvorfor Ken Rockwell mener at man ikke nødvendigvis trenger en normal-zoom til fullformat, men snarere godt kan prioritere et (super)vid zoom-, ett normal fast-, og et teleobjektiv.

     

    Treningsmessig kan det ialfall være interessant å holde seg til f.eks 17-35, 50 og 70-200. (Eller f.eks Sigmas 150/2.8 macro som kombinert macro/teleobjektiv. Eller 135/2.0 DC.)

     

    Jeg ønsker meg en oppdatert 17-35/2.8 fra Nikon (mer som 14-24 ytelsesmessig), og en 50-150/2.8 med god bokeh, gjerne som en FF-versjon av Sigmas 50-150/2.8. Sammen med AF-S 300/4, et par telekonvertere og fastbrennvidder etter behag, vil en være veldig godt dekka også for de mest krevende situasjonene. Da kan en gjøre gode 5MP DX-crops, slik at rekkevidden til D700 i praksis ikke blir så veldig mye dårligere enn den til D300.

     

    Jeg bruker 24-85/2.8-4 og 70-300/4.5-5.6 VR mye på D700, og jamt over gjør de en glimrende jobb. Ikke minst 70-300 viser "nye" sider på D700: På D300 var det for trangt, seint og uskarpt til å gjøre en helt god jobb som reportasjeobjektiv.

     

    Det er særlig hjørnene som er problemet med nesten all den eldre optikken: I film-dagene var tydeigvis ikke kravene så store, og digitalt var det bare crop som gjaldt for Nikon fram til 2007. Det merkes, og det er bare noen få (og gjennomgående dyre) objektiver av den eldre sorten som virkelig holder stilen på store blenderåpninger på FF. Det er ikke så ofte jeg merker begrensningene, men i landskap, interiører og på gruppebilder kan det iblant slå ut ganske mye. Slik at en må blende ned og evt ty til tilleggslys for å få til det en er ute etter. Og iblant ødelegger denne nedblendingen for komposisjonen..

     

    De fleste sånne problemer kan tilnærmelsesvis løses ved gode fastbrennvidder, gjerne i form av AIS-objektiver. Så som regel kan en bruktkjøpe seg ut av trøbbelet for en noenlunde rimelig penge.

     

    Jeg liker derimot ikke så godt at det står D700 FX på stroppen, ingen fan av å utbasunere dette.

     

    Mange mener at endel tredjeparts stropper er bedre enn Nikons originale. Eller du kan bytte stropp med en D40-bruker kanskje? ;)

     

    Ja, finnes sikkert en D40 eller D300 bruker som kunne vært interessert i å bytte ; )

     

    Jeg forøvrig trives best med en Mamiya stropp eller Canon HG10-hand stropp! : )

×
×
  • Opprett ny...