Gå til innhold

Cretinous Pigfaced Git

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cretinous Pigfaced Git

  1. Er Dark Rock Slim godt nok? Jeg har sett på Noctua NH-D15 og Dark Rock Pro 4. Litt dyrere, men betaler gjerne for noe som er stillere og kjøligere. Noen som har erfaringer? Tenker å plukke opp en til uken.

     

    Jeg postet om Dark Rock Slim og 3700X tidligere i tråden. Den er god nok, den er stille, og du vil antakelig ikke høre den i et Define-kabinett.

     

    Jeg er veldig fornøyd, men fikk kjøleren for 349,- fra Elkjøp.

  2. Hvordan føler dere som har bedre kjøling enn stock at cpu nå fungerer? Høyere hastigheter og ytelse?

     

    Nei. Kanskje en håndfull poeng mer i Cinebench. Fordelen for meg, med et porøst Fractal Design Meshify-kabinett uten noen som helst form for lyddemping, er at CPU-viften ikke spinner like merkbart opp for hver eneste lille hendelse som vekker noen CPU-kjerner. Systemet mitt er faktisk behagelig stille nå.

     

    Men jeg har en forholdsvis beskjeden kjøler, da. BeQuiet Black Rock Slim.

  3. Ettersom jeg ikke skal overklokke, trenger jeg ikke mer enn god nok kjøling. Det er også fint å slippe å ha kilovis med kobber og aluminium på prosessoren, så slik sett kan AIO være fint, til og med bedre enn Dark Rock Slim. Prioritering deretter er at den skal være stille.

     

    Foreløpig synes jeg Dark Rock Slim ser veldig lovende ut: https://www.guru3d.com/articles-pages/be-quiet-dark-rock-slim-review,8.html. Men som sagt, jeg skal rapportere tilbake.

     

    BeQuiet Dark Rock Slim installert.

     

    Etter litt kaving med installasjonen (særlig det å få bort den gamle kjølepastaen uten å grise til hele CPU-en), er jeg godt fornøyd. I vanlig bruk er maskinen så godt som tyst. Noen vifter spinner fremdeles opp litt oftere enn jeg ønsker, men det lar seg nok justere.

     

    Kjørte Cinebench først uten å gjøre noe med vifteoppsettet, og temperaturen lå på maks 77 grader, mot 85 med AMD-viften. Lot BIOS gjøre noen auto-innstillinger, og kjørte på nytt igjen. 79 grader. Maskinen støyer fremdeles en del under Cinebench, men ikke på langt nær så mye.

     

    Som alle andre har jeg selvfølgelig en kalibrert målemikrofon, så jeg målte også forskjellen:

     

    post-18987-0-77341500-1565295300_thumb.jpg

     

    AMD-viften øverst. Det meste av spikes i grafene er museklikk og slikt, men det får være grenser for hvor seriøst jeg skal teste. Slutten av grafen viser støygulvet med maskinen slått av, rundt 32 dB. Kjøleren fungerer altså fint på Ryzen 3700X, for dem som måtte lure på det.

    • Liker 2
  4. https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Liquid-Cooling/Hydro-Series-H100x-High-Performance-Liquid-CPU-Cooler/p/CW-9060040-WW#tab-tech-specs - Står AM4 på produsenten sin side.

     

    Litt forskjell å sammenligne en kjøler til 600 og en til 1500 da. Synes jeg i grunn strakk strikken med å linke en til 600 :)

     

    Ettersom jeg ikke skal overklokke, trenger jeg ikke mer enn god nok kjøling. Det er også fint å slippe å ha kilovis med kobber og aluminium på prosessoren, så slik sett kan AIO være fint, til og med bedre enn Dark Rock Slim. Prioritering deretter er at den skal være stille.

     

    Foreløpig synes jeg Dark Rock Slim ser veldig lovende ut: https://www.guru3d.com/articles-pages/be-quiet-dark-rock-slim-review,8.html. Men som sagt, jeg skal rapportere tilbake.

  5. 3700X var en pen liten ytelsesforbedring i forhold til min gamle 4770K, men jeg er ikke fornøyd med kjølingen. Jeg antar at den kjøler godt nok -- temperaturen når litt over 80 C under Cinebench, og jeg får omtrent forventet resultat (4839), om enn uten å nå maks CPU-hastighet på noen av kjernene. Men viftehastigheten er temmelig ustabil, og støyforskjellen mellom laveste og litt høyere hastighet er påfallende. Joda, den kan stabiliseres ved å kjøre på konstant irriterende høyt nivå.

     

    Noen meninger om BeQuiet Dark Rock Slim? Etter det jeg kan se, burde den gi tålelig god kjøling i et godt ventilert kabinett, med tanke på at jeg ikke skal overklokke. Og den skal være ganske stille.

     

    Edit: Såpass godt tilbud på Elkjøp akkurat nå (349,-), så jeg bestiller like godt et eksemplar. Testene ser ut til å være jevnt over svært positive. Rapporterer tilbake når jeg har mottatt og montert.

  6. SFX PSU behøvs ikke i ett såpass stort kabinett?

    Fins billigere og større PSU.

     

    Takk, jeg la ikke engang merke til at det var SFX-størrelse (hva nå enn det måtte bety), til tross for navnet. Kjekt å oppdage slikt før bestilling!

     

    Kravet mitt er ellers Platinum og ~6-700W.

     

    Edit: Meshify er absolutt et alternativ. Har en eldre utgave av Define fra før.

  7. Så det kan ikke sies at det faktisk er en DVD spiller men må oversettes til "optisk drev" makan til idiotiske oversettelser det til stadighet må skrives om omrent som Itavisen om Ray Tracing som blir til "strålesporing" lol

    Hva blir det neste å oversette "ram" til "norsk som da blir "Tilfeldig tilgangshukommelse"

    Så hvor mye ram har du i pc din? jeg har 16 GB "Tilfeldig tilgangshukommelse" jeg.

    Optisk drev er en generell betegnelse som innbefatter bl.a. CD, DVD og Blu-ray. Hadde du foretrukket om de brukte den engelske betegnelsen optical disc drive isteden? Om du skal klage over språk, bør du kanskje lære det først.

    • Liker 8
  8. Kan det ha noe med å gjøre at spesielt Nordmenn absolutt skal ha 5 års spinnvill reklamasjonstid? Hadde jeg produsert fin-elektronikk hadde jeg heller aldri lansert i ett så lite marked som Norge med den reklamasjonstiden vi holder så kjært.

    Nei. Det finnes bråter av større og mer lukrative markeder som Google holder seg unna. I Europa lanseres telefonene bare i Storbritannia, Irland, Frankrike, Tyskland, Spania og Italia.

  9. Linær tv er på vei til å død ut. De klarer ikke å følge utviklingen, og klokkeslett for den kommende generasjon fungerer ikke. De er oppvokst med å se det de vil, når de vil. Mine to barn på 11 og 17 har ikke sett linær tv på mange år. De bruker internet, og der er mulighetene mange (selv om 8K ikke er særlig utbredt der heller ennå)

    Lineær-TV er fremdeles det eneste som fungerer noenlunde for direktesendte eventer som OL og fotball-VM.
    • Liker 1
  10. Det tror ikke jeg 16 tråder 32 kjerner vil koste samme som ryzen 2700. Prisen er er samme på 1700 og 2700 fordi det er kun klokkehastigheten som er forskjellen.

     

    [...]

     

    Både AMD og intel vil helst folk skal kjøpe det dyreste.

    Det er sannsynlig at en 16 core Ryzen 2 vil koste mer enn en 8 Core 2700X, men du kjøper selvfølgelig den modellen som passer best til ditt bruk. Om du prioriterer gaming, er ikke 32 tråder hensiktsmessig, uansett hva AMD måtte foretrekke å selge deg.

     

    AMD vil neppe slutte å selge CPU-er med åtte kjerner bare fordi de lager en enda større toppmodell.

  11. På høyskolen der jeg jobber, er vel andelen MacBook blant studentene rett oppunder 50%, og de koster vel mer enn 10000. Det virker som om mange studenter (eller foreldrene deres) oppfatter kjøpet av en laptop som en nødvendig investering ved starten av studiene, og det er virkelig ikke dumt å legge ut litt ekstra for en maskin som er bygget for å holde gjennom iallfall en bachelorgrad.

×
×
  • Opprett ny...