Gå til innhold

GnuNix

Medlemmer
  • Innlegg

    188
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GnuNix

  1. Jeg synes heller ikke at 18 milliarder er et "Kortsiktig" valg, men jeg kan forstå tankegangen hans. Han vil jo bygge noe selv med det han har skapt selv. Han har en visjon.

     

    Når det er sagt, så er potensialen der for å tjener ganske mange millioner, eventuelt milliarder på Snapchat. Men fyren bør helst gjøre noe med det før folk går lei eller noe bedre kommer på markedet.

    • Liker 6
    • Nød-arrestordre
    • Fem politibiler
    • Ti politimenn

    Grunn: En mulig filmpirat har tatt et opptak av The Fast & The Furious 6

    • Avhørt av FACT
    • Politiet ikke visste hvilken forbrytelse som mannen hadde begått
    • Er nå bannet fra å se film på kino-en i London og Wales

    Crazy!

     

    Greit nok at man bør straffes for å stjele fra kinosaler, men å gi en slik sak høyest mulig prioritet er helt utrolig. Min mening er at når filmen er lastet opp er det lite man kan gjøre for å hindre videre deling og spredning av filen. Disse sakene burde ha fått lavest mulig prioritering. Å være raskt ute vil neppe gi resultater, verken for FACT eller for hollywood.

     

    Før i tiden var det forbrytelser som forstyrret samfundet som fikk slik behandling. Det vil si å finne mordere, bankranere eller lignende.

     

    Vi kan vel forvente flere slike episoder fremover - Strap in everybody, it's going to be a bumpy ride :).

    • Liker 2
  2. Hei, i romjulen bestemte jeg meg for å kjøpe en gaming pc, fant ut at Dustin hadde mange av delene jeg trengte pluss lavere pris. Jeg sørget for at det skulle gjøres skikkelig så jeg fikk 2 datakyndige til å hjelpe meg å sette den sammen. Da jeg fikk varene og skulle sette den sammen så oppdaget vi et problem, hovedkortet funket ikke (boot device lyste rødt).

     

    Jeg ringte til service og fikk sendt avgårde hovedkortet til servicen. da det hadde gått over 2 uker uten lyd fra dem ringte jeg og hørte hvordan det lå an. De sa på servicen at de "Nesten" rotet den bort, men skulle få ordnet det hele. litt over 20 dager senere fikk jeg hovedkortet tilbake. Med store forventninger gledet jeg meg til å Endelig kunne bruke pcen!

     

    Lykken snudde fort da jeg oppdaget at hovedkortet var i dårligere tilstand enn det den var da jeg sendte den til service og CPU-pinnene var bøyde! (sjekket blant annet at CPU-pinnene var fine da jeg sendte dem av gårde) Jeg kontaktet Dustin så fort jeg kunne, men der var det lite hjelp og få og skylden ble fort lagt på meg.

     

    Pga de bøyde cpu-pinnene ønsket ikke Dustin å reparere hovedkortet, så isteden for å kontakte meg og høre om jeg ville fikse det mot penger så sendte de det avgårde tilbake til meg.

     

    Kan ikke si at det er særlig morsomt å vente i over 20 dager på at et defekt produkt skal bli fikset og så oppdage at det er i verre tilstand da jeg fikk det tilbake.

     

    Jeg takker for meg som kunde hos Dustin. Brukte store summer hos dem, ventet forgjeves og sitter igjen med et hovedkort som jeg selv må fikse pga feil ikke begått av meg.

     

    Håper ikke flere havner i samme fella som meg.

    Jeg sendt inn et hovedkort med et dekft lydkort (ALC898) og jeg fikk samme beskjed - "Bøyde CPU pinner"

     

    Det var riktignok en pin av de 1155 pinner som var litt ut av plass ifølge deres bilder, men det var ingen bøyde pinner da jeg fikk kortet tilbake fra Dustinhome. kanskje de satt pinnen på plass igjen? Hvem hvet, uansett 1 pin ut av 1155 burde ikke ha vært noe grunn til å nekte retur på et produkt som har andre komponenter som er defekt.

     

    Jeg har ellers hatt gode opplevelser med Dustinhome, men de har en virkelig streng syn på bøyde CPU pinner og de har for dårlig oppfølging i slike saker.

     

    Hadde de gitt meg mer informasjon i starten, det vil si mer enn "Årsak: Bøyde CPU Pinner, hovedkortet er blitt sendt tilbake i dag" og kanskje tilbudt meg et nytt kort med en liten rabatt hadde jeg kanskje ikke vært så irritert på Dustinhome. Men sånn var det ikke, jeg fikk bare beskjed at det var ingenting de kunne gjøre.

     

    Jeg tok saken videre til deres ombudsman som så ingen grunn til å gjøre noe med saken på grunnlag av at de hadde fulgte sine prosedyrer osv....

     

    Jeg har egentlig hatt gode erfaringen med Dustinhome, så det er synd at jeg måtte gå gjennom en slik opplevelse, men som forbruker velger jeg å ikke handle flere produkter hos dem og i hvert fall ikke hovedkort.

     

    Heldigvis fungerer hovedkortet bortsett fra lydkortet så det er ingen stor sak, men alikevel vil jeg helst få det jeg har betalt for.

  3. Poenget mitt er at når nettleseren kobler til serveren over SSL så har begge ender AES-nøkkelen, så hvis filene skal være kryptert sikkert så må filene være kryptert før de sendes over SSL med en nøkkel som aldri utveksles.

     

    Basert på den lille informasjonen som er tilgjengelig høres det nesten ut som at filer først krypteres med din nøkkel på serveren. Delingsmåten vil nok gi mer svar på dette.

    SSL vil bruke en annen nøkkel til å sikre forbindelsen mellom deg å Mega baserte på hvilken krypterings type de har i sin SSL sertifikat (som er 128bit RC4).

     

    Som du nevnt, det aller sikreste måten å kryptere data på er å gjøre det hos kunden før data er sendt ut på nettet.

     

    Time will tell :).

  4. Jeg er bare litt nysgjerrig, dere som er begeistret over nye Mega, hva har dere tenkt å bruke tjenesten til? Jeg hadde ikke turt å stole på den til sikkerhetskopier pga. pålitelighet.

     

    Jeg vet at det loves at filene skal krypteres i nettleseren. Har noen undersøkt hvordan dette gjøre, er det snakk om javascript? Nettlesere støtter AES, men det er snakk om kryptering av trafikken til serveren som serveren igjen dekrypterer.

    Når man registrerer seg så er en AES nøkkel laget ved bruk av ditt passord og er saltet med mus bevegelser og tastetrykk - det er derfor viktig at passordet du benytter på Mega er sterk.

     

    Uten at jeg 'vet' så kan det enten være slik at alt er kryptert hos deg før den sendes til Mega eller at din 'hjemme mappa' er krypter på deres tjenere hos dem. Uansett så er det kun ditt passord som kan låse opp filene. Mega bruker SSL så traffiken skal være godt beskyttet.

     

    Man har muligheten til å dele filer, men det har jeg ikke klarte å lese noe om før nettsiden gikk ned. Kanskje det gir noe svar om implementasjonen??

  5. Fungerte ikke med min privat addresse (@)jack-brennan.com, jeg fikk aldri mail-en som aktiverer konto-en. Jeg prøvde Gmail kontoen min og den fungerte, jeg fikk aktivert kontoen og alt ser ut til å bli i orden, men jeg får ikke laste opp noe :p

     

    Mega har Ingen begrensninger på filstørrelse heller som er kjempe bra og er noe andre sky lagringsløsninger mangler. Grunnen til det er at hvis jeg skal laste opp familie bilder eller andre data som er personlig - programvare, prosjekter osv, så liker jeg å kryptere alt i en Truecrypt container som kan vare så stor som 10-20GB. Mange andre tjenester har en begrensning på 2GB eller mindre, som gjør det mer tidskrevende å laste opp en krypter kopi av mange filer samtidig.

     

    Jeg har vurdert Jotta, men 50GB dekker en stor del av det jeg jeg har lyst til å ha "offsite" uten at det koster ekstra.

     

    La oss håpe at Mega.co.nz overlever fordi det ser ut til å bli en bra tjeneste dersom Kim Dotcom kan levere det han lover.

     

    Jack.

  6. Det er ganske tydelig hva disse "Anti Pirate" folk ønsker. De ønsker å skremme. De vet at det er nesten umulig å takle problemet der de må og bør - Opplastere og nettsteder som hoster torrents.

     

    De kan ruinere vanlige familier (bøter, fengsel osv..), de kan ta datamaskinen til en million mennesker, men problemet vil fortsatt finnes. Det kommer til å bli ingen ende til disse type historiene. Stenger du et nettsted, åpner de et nyttet. Sende du Ola Nordmann til fengsel for å ha lastet ned "James Bond 2015", så blir det 4,000,000 andre personer rundt omkring i verden som også laster ned "James Bond 2015".

     

    Å laste ned filmer og musikk er ingen rett og det er tross alt stjeling, men å sende politiet på døra til helt vanlige folk som har lastet ned en film eller en MP3 fil er langt over streken. Den eneste måten vi kan håndtere slike saker på er å få opprettet lover som dekker disse type tyveri slik at privat organisasjoner må gå gjennom en statlig enhet slik at folk er behandlet på riktig måte.

     

    Å si til noen at "Du må ikke fortelle noen, men vi har bøtelagt deg 400 Euro" er ikke sånn det fungerer i det virkelige liv. Hvis vi ikke får på plass lover som beskytter samfundet vårt blir det mer og mer folk utsatt for "Shadow games" av disse pirat folkene.

     

    Man trenger å bare se på de siste årene for å se hvordan folk er blitt mishandlet på grunn av at de har delt eller lastet ned noe. Et godt eksempel er han gutten som grunnla et nettsted som viste folk hvor de kan se TV serier gratis på nett. USA vil ha ham utlevert fra UK til USA?

     

    Please explain??

    • Liker 2
  7. Du kan sikkert finne noen tips her:

    http://forums.anandt...d.php?t=2250925

     

    Har du forresten byttet ut strømforsyningen din? Jeg har hatt noen merkelige problemer med Windows 8 i det siste og de løste jeg (tror jeg) ved å koble ut absolutt alt og spre komponentene mine over flere ledninger (PSU-en min er modulær).

     

    Kanskje feilen ligger med PSU-en din?

     

    Edit: Bruker du Windows 8, slik DPS tester som DPS latency Checker ikke fungerer like godt med Windows 8 og er ikke å stole på.

     

    Windows 8 Compatibility: The DPC latency utility runs on Windows 8 but does not show correct values. The output suggests that the Windows 8 kernel performs badly and introduces a constant latency of one millisecond which is not the case in practice. DPCs in the Windows 8 kernel behave identical to Windows 7. The utility produces incorrect results because the implementation of kernel timers has changed in Windows 8 which causes a side effect with the measuring algorithm used by the utility. Thesycon is working on a new version of the DPC latency utility and will make it available on this site as soon as it is finished.
  8. RAID i seg selv er ikke backup, men brukes i backup løsninger for å sikre mot disk feil. Hvor mange disker som kan failes uten at du mister data er både avhengig av hvilken type RAID du bruker og hvor mange disker som er i RAID oppsettet ditt.

     

    Hjem hos meg har vi alle våre data på våre PC-er og en backup er tatt når enhetene er koblet opp mot nettverket vårt - til NAS-en vår som kjører RAID 5 med 4 disker. Da har vi filene på 2 plasser. På våre arbeidsstasjoner og på NAS-en. NAS-en tåler at en disk blir ødelagt uten at vi mister data.

     

    Mister vi arbeidsstasjonen har vi fortsatt en kopi på NAS-en. Mister vi NAS-en har vi en kopi på arbeidsstasjonen.

     

    Hvis du har en PC i stue som kjører RAID 1 eller 5 og det er kun der dine data er lagret hvis du mister 2 disker mister du alt. Det viktigste er å ha dine data lagret på 2 plasser, gjerne en på et annet sted enn hjem hos deg, men for de aller fleste holder det med en nettverks disk som lagrer en kopi av dine data.

  9. Det har egentlig veldig lite å si, med mindre du har spesielle krav om frekvens eller mengde.

     

    Jeg har nylig kjøpt 32GB Corsair Vengeance til en av mine servere og selv om Vengeance minne er markedsført som "gaming" minne fungerer de suverent i serveren min.

     

    Kjøpe noe fra Kingston, Crucial eller Corsair so vet du at du får en bra guarentee.

     

    For eksempel:

    http://www.komplett....aspx?sku=641128

  10. Du må nok ha USB kabel fra skjermen til PC'en ja. Ikke mulig å få USB portene til å virke uten det. Har selv en Dell 27" med USB porter og bruker kabel fra skejrm til PC.

    Det er jo viktig, tok det som en selvfølge. Kanskje jeg burde ha leste hele spørsmålet :)

     

    Men ja, du må han en USB kabel fra baksiden av skjermen til PC-en din. Kabelen følger med skjermen din.

  11. Det ligner på et problem jeg hadde med min GTX580 med en ASUS Sabertooth Z77 og en 3570K. Problemet var at dersom jeg brukte den første PCIe spor kunne PC-en starte og så snart Windows ble lastet inn fikk jeg et svart bilde på skjermen, men det gikk fortsatt ann å skru av PC-en med Remote Desktop. Så PC-en "Levde" uten at jeg så noe på skjermen.

     

    Jeg løste problemet ved å benytte den andre PCIe spor. I tillegg prøvde jeg en 2600K og da gikk problmet bort, så det er helt klart CPU/Hovedkortet som utløser problemet.

     

    Jeg har funnet en annen person med samme problem og han har den samme CPU og hovedkort som deg.

    yay!!!

    Problem solved GFX cards working in PCI-e slot 1 as they should ;)

    The fault turned out to be the CPU Using an i7-3820 processer which i have 2x of then pci-e slot 1 dosn't work on the mobo with either cpu or only at 8x. friend dropped around his pc and we swapped everything inc cpu which was a 3930k and system works great. CPU from my other ASUS board is i7 3820 so I was getting same problem on the rampage IV extreme. 3820 works fine on a gigabyte X79 UD5 with all pci-e slots.

    so i'm guessing there's going to be an update for this motherboard for people using I7 3820 processors or a lot of rma's going in. ;)

    Going to speak to Dabs tommrow and ask if i can swap cpu for 3930k ;)

    Just glad i finally found this irritating fault or incompatibility depending on which way you look at it.

    Thank you all for the help and hopefully someone who has the same fault with his/hers 3820 and this mobo read this post and save themselves days of grief ;)

    Regards

    //\//\ .......... ;)

    Jeg vil påstå at du opplever at den ene kortet forsvinner av samme grunn som den gjør til han i sitaten og meg.

     

    Foreløpig har jeg ikke løste problemet, men feilen har blitt rapportert til ASUS og jeg fikk følgende svar:

     

    Hi

    Thanks for the infor. I will forward this to my R&D contacts to verify that there will be an update for the motherboard.

     

    regards

     

    Siden da har ASUS sluppet en ny BIOS som jeg må prøve når jeg får tid.

     

    Så det er nok hovedkortet som er det svakeste leddet

×
×
  • Opprett ny...