Gå til innhold

halstein

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av halstein

  1. Du får velge å tro hvem du vil halstein ;)

    Eg seier ikkje at den Panasonicen vil gje like god bildekvalitet som ein Canon 5D MKIII med Canon EF 600mm F/4L IS II USM. Eg seier berre at f2.8 er kun ein faktor for blenderopning opp mot brennvidde. Altså er det heilt korrekt å oppgje f2.8 som blender dersom målene stemmer. Ikkje noko juks det.

     

    Ein kan sjølvsagt ikkje seie noko om biletkvaliteten berre ut i frå blendertallet, men iso og lukkertid for å opnå samme eksponering er lik når blenderen er lik, uavhengig av sensorstørrelse. Eit fullformatkamera vil gje eit bilete som er mykje meir støyfritt og skarpare, det er jo sjølvsagt. Ulempen er at Canon 5D MKIII med Canon EF 600mm F/4L IS II USM veg nesten 4kg medan Panasonic Z200 veg i underkant av 600g.

  2. No er jo den Tony Northrup videoen feil: http://www.mirrorlessrumors.com/updated-the-errors-in-tony-northrups-cheating-accuse-video. Det har kanskje noko å seie...

     

    Blendertallet er berre ein faktor for størrelsen på blenderhullet: Brennvidde/blendertall=diameter på blenderopning.

     

    Maks tele på Panasonic FZ200 er 108mm. Med ein f2.8 blender betyr det at blenderopningen er 39mm i diameter. Ein kan videre rekne ut dybdeskarphet osb ved å trekke inn sensorstørrelse, men er blenderopningen 39mm i diameter på 108mm brennvidde så er blendertallet f2.8. Ferdig diskutert...

  3. For å hjelp dere på vei med dekningsproblematikken: Det er ein software bug. Dvs, ikke feilen der man kortslutter antennene, men den der dekningen kan uten tilsynelatende grunn synke. Dette er pga måten iPhone 4 velger basestasjon. Det normale er å velge basestasjonen med sterkest signal, men pga problemene med det overbelastede nettverket til AT&T i USA har Apple valgt i iPhone 4 å heller gjøre en avveining mellom signalstyrke og belastning/støy på basestasjonen. Signalmåleren på iPhone 4 viser styrken til den valgte basestasjonen og ikke styrken til kraftigste signalet den kan koble seg til. Dette vil Apple endre til å vise styrken til kraftigste basestasjon i stedet for den som iPhonen er koblet til.

  4. Men støtter Express Card interfacen disse hastighetene da?

    Husker at engadget lagde en sak ut av nettopp denne adapteren

    siden Express Card interfacet den støttet, ikke støttet de høye hastighetene som USB 3 gir.

     

    *Edit:

    Leste nettopp spesifikasjonene og kortet støtter kun Express Card 2.0 som gir MAKS 2,5 Gbit/s

    i såkalt PCI Express modus, og kun 480Mbit/s i USB modus.

     

    Ein anna kjedeleg begrensing er at expresscard ikkje gjer nok straum til å oppfylle krava til usb 3.0. Difor kjem fleire av desse tilleggskorta med straumadapter ein pluggar inn i sida på kortet.

  5. Noen her som har kjøpt bilholder til sin Nokia N97?

     

    Grunnen til at jeg spørr er fordi jeg ikke klarer å finne ut hvilken er den riktige. Nokia sier det er CR-116, men alle nettbutikker sier det er CR-117 og at CR-116 er til N97 Mini.

     

    Når jeg spurte Amentio svarte de: "Sjekket hos leverandør og der kommer det opp samme info som hos oss, altså CR-116 til N97 Mini, og CR-117 til N97."

     

    Nokia, derimot, svarte dette: "CR-116 er kompatibel med N97. Jeg kan ikke gjøre annet enn å beklage at det står feilinformasjon på disse nettstedene."

     

    For å gjøre forvirringen komplett er det en Nokia N97 Mini som er avbildet sammen med CR-116 i nettbutikkene.

     

    Meeter tar prisen ved å sitere teksten direkte fra Nokia der det står at CR-116 er til N97, men i produktinfoen på venstre side står det at den er til N97 Mini.

     

    Noen som har anskaffet en og vet hvilken som er den riktige å velge for at jeg skal få den som passer?

  6. I det siste har det oppstått en "knepping" i rattet på min nye Ford S-Max. Dette inntreffer ved oppbremsing, akselerasjon og i kryss med stort rattoverslag (spesielt i forbindelse med oppbremsing inn mot krysset og akselerasjon ut i krysset). Verkstedet fant ikke ut hva som var årsaken, men kunne bekrefte at knepping var der. Mao er det ikke bare jeg som er paranoid. :)

     

    Er det noen her som vet hva som kan forårsake slike "symptom"?

  7. X2 funker med bios oppgradering.

     

    Nope, funker ikke! Shuttle påstår det funker, men det er bare tull. Har en Shuttle SN25P selv sammen med en X2 og det funker så absolutt ikke. Låser seg i hytt og pine.

     

    Til alle som har Shuttle SN25P og X2: kjør memory testen i PCMark 05 og vær beredt på å gråte! Memory testen provoserer fram kræsjen til SN25P med X2, men den kan kræsje når du surfer, når du gamer og når den bare står på uten å gjøre noe. I tillegg til dette funker det ikke å kjøre USB portene i 2.0 modus med en X2 prosessor installert.

     

    Mer informasjon kan fåes her. Artikkelen inneholder linker til mange forumbrukere som har bøttevis med problemer. Samme problemene som jeg har.

     

    Så alle som vurderer SN25P og X2 bør styre unna til Shuttle har fiksa problemene!

  8. Quote:


    Den 2002-11-12 08:26, skrev Lef:

    Etter bildet å dømme har du ikke en s-video utgang, den svarte utgangen er en compositeutgang :smile:


    Du kan jo event kjøpe (eller kanskje det følger med kortet ?) en overgang fra composite til s-video, og deretter trekke denne til tv'n.


    Korriger meg, hvis jeg tar feil :smile:


    <font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: Lef på 2002-11-12 08:26 ]</font>


     

    Du er herved korrigert.

     

    Det der ER en s-video utgang. Dei ekstra pinnene inni midten der tyder på at det også kommer composite signal ut av den der. Du fikk vell ikkje med ein sånn pitte liten kabelsnutt som har ein svart rund plug med masse pinner i eine enden og ein gul rund sak i andre enden som ligner mistenkelig på ein phono-plugg til stereo-anlegg. Det er i så fall ein s-video til composite overgang.

     

    Du bør i alle fall bruke s-videokabel og ikkje composite. S-video er BEST. Sjølv har eg brukt ein 25 meter s-video kabel og det gikk heilt fint.

×
×
  • Opprett ny...