Gå til innhold

Besserwisser

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Besserwisser

  1. Det er fullt mulig å være imot mer innvandring uten å være mot innvandrere som allerede er her. Vi kan begynne med å sende ut narkoselgere, bruke mer ressurser på å etterforske nøyaktig hvor de kommer fra og sende dem dit uten penger så hele familien og landbyen lærer at driftige mennesker (som de er) heller bør bruke sine evner på å forbedre sitt eget hjemland enn å bruke opp familiens sparepenger på menneskesmuglere til vesten. Deretter øker vi aldersgrensen og kravene på å hente ektefeller fra utlandet, bl.a. at de selv skal forsørge dem og ikke staten, og så også forby kusine/fetterekteskap. Ingen av disse tingene er rasistiske.

  2. Det første som ville skje i et samfunn uten penger var at noen utnyttet det til egen fordel og dermed at de fleste måtte jobbe mer for å støtte disse. Et samfunn må bygges på hvordan vi vet at menneskene er, ikke på hvordan vi skulle ønske at menneskene var. Å avskaffe penger er et eksempel på det siste.

  3. Du skriver ingenting om du har barn, lån, bor dyrt, er dyr i drift (bil, røyk, fest-, ferie-, kjæreste- og matvaner) osv. Ingenting om hva disse regningene er. Med så få opplysninger er det vanskelig å gi noen råd, selv for en besserwisser som meg. Men du kan kanskje redefinere dine "behov"? Din skrivestil tyder på at du er nogenlunde oppegående og derfor kan skaffe utdannelse. Kanskje deltid mens du jobber? Om du ikke har barn kan du leve greit på 10-12 tusen pr måned. Dette vet jeg med sikkerhet. Dette var kanskje ingen trøst, beklager hvis det var det du ville ha, men jeg er heller ikke her for å trøste folk.

  4. Robert, hvorfor strider islam mot vår samfunnsmodell i større grad enn kristendommen, rent prinsippielt sett?

     

    Sammenlign hvor mange muslimske land som er demokratier vs hvor mange kristne som er diktaturer, så har du svaret! Demokrati er absolutt en del av vår samfunnsmodell, islam ser ikke ut til å være demokratisk (kun veldig få unntak), ergo bør det være mulig å mistenke at islam strider mot vår samfunnsmodell uten å bli beskylt for det ene og det andre.

     

    Dessuten: Det er ikke først og fremst islams teoretiske prinsipper som spres i Norge pga av at muslimene blir flere og flere, men heller tradisjoner og skikker (der islam bare er en bit av den bagasjen) fra stedene de kommer fra. Og de stedene er stort sett ikke demokratiske! Islam er dessuten mye mer et politisk system enn kristendom, dette sier også muslimene selv og ser ikke det som et problem. Men det er såklart et problem for minoriteter i områder der muslimer har mest makt...

     

    Så min oppfordring til deg, slutt å se verden med teoretiske briller, ja islamske land KAN sikkert være demokratiske, men om du ser virkeligheten og risikoen, så ser du at sjansen for at islam i Norge også før eller siden går ut over demokratiet. Det var ikke mange dagene siden et forslag om å forby "grov" religionskritikk bare såvidt ble slått tilbake. Under Muhammedkarikaturstriden var også mange politikere mer opptatt av "dialog" enn av å forsvare yttringsfriheten.

  5. sliter litt med nettleseren opera for tiden, skjer kanskje 10 ganger på en kveld hvis jeg har max uflaks..

    ofte når jeg saumfarer finn.no osv, da det skjer oftest.

     

    plutselig " Svarer ikke " så må jeg avslutte opera for så å starte opera på nytt.

     

    noen som kan hjelpe meg?

     

    har også litt av dette problemet med svigers sin maskin også, men de bruker IE ,

    der også skjer det som oftest ifølge svigers, når de er på finn.no

     

    Har det samme noen ganger. I Opera. Det som av og til hjelper er å åpne lenker i ny tab ved å høyreklikke + drag down. Altså å holde HØYRE museknapp nede (oppå linken) og å dra musen ned en millimeter eller tre før man slipper museknappen. Å åpne på denne måten er altså oftere vellykket. Merkelig det der, tror Opera taper mange brukere pga dette. Jeg har opplevde det på to maskiner, en i XP en annen i Vista.

  6. Hei.

    Holder fortiden på å lage en hjemmeside for en organisasjon. Spørsmålet er angående databaser og slikt.

    Hvis ser på denne random websiden: (legge merke til hvordan nyhetene er lagt opp)

    Random webside.

    Jeg lurer rett og slett på hvordan en kan lage slikt nyhetsoppsett. Altså hvis jeg skriver inn en artikkel, så vil databasen automatisk legge til datoen, legge nyheten som første artikkel på siden og de andre artikkelene vil flytte seg lengre ned.

    Jeg vil at det skal være sånn ca 6-8 nyhetsoppslag som ligger på siden, og de artiklene som blir nr 9,10,11.... vil gå direkte inn i arkivet.

     

    Håper de fleste forstod dette, hvis ikke si ifra her.

    Hvis det var noen som forstod dette, og i tillegg har kunnskap om det jeg her vil ha svar på, vennligst svar :) '

     

    Hvis du stiller spørsmål om hvordan du skal få til dette så antar jeg du ikke har drevet særlig med webprogrammering mot databaser før. Da mener jeg du absolutt bør vurdere å bruke et av de dusinvis av fikst ferdige Content Management Systemer (CMS). Mange av de er enten gratis eller billige. Noen er avanserte og store med tusen funksjoner mens andre har du installert og kommet i gang med i løpet av en dag eller tre. Et bra sted å starte er:

     

    http://www.cmsmatrix.org/

     

    Norske eZ er en av de bedre, selv om jeg tror eZ er blant de mer avanserte og krevende å komme i gang med. Hvis dette er en liten organisasjon med få nyheter pr år og kanskje bare en person som legger inn nyhetene, så kan du vurdere Adobe Dreamweaver eller Microsoft Expression Web. Jeg tror begge har gratis prøveversjoner.

  7. Er høyere utdanning (bachelor/master i informatikk) verdt det, sett i forhold til lønn

     

    Jeg sjokkeres stadig over hvor opptatt nåværende og blivende IT-studenter er av lønn og ikke av innhold. Hva ville du valgt:

     

    A) Jobbe for god lønn i en liten fillebedrift som solgte svada med å passe på at printerne hadde nok papir eller

     

    B) Jobbe for litt mindre lønn med å drifte og tune en svær avansert viktig database eller nettsider?

     

    Med utdanning har du sjansen til å få B med god lønn, uten utdanning er A med dårlig lønn mer aktuelt.

  8. Jeg er av og til med på å intervjue kandidater til nye IT-stillinger i firmaet. Jeg ville ikke ansatt noen som var "anti-matte". I hvert fall ikke til stillinger som innebærer programmering. Tankegangen med metoder og evne til analytisk tenkning minner en del om matematikk. Men det finnes vel "myke" IT-retninger som ikke innebærer så mye programmering også, selv om det kan stilles spørsmål ved om dette egentlig er ekte IT-studier på universitetsnivå. Man kommer ikke langt om man alltid ser etter letteste vei, som f.eks. det å velge bort matte i videregående tyder på. Dette virker kanskje strengt, men sånn kan altså jeg og flere finne på å tenke ved ansettelser.

  9. Enig i at karakteren bør gå mer på snakkeevne enn på snakkevilje, å stadig snakke uten å tenke gjennom hva man vil si først bør også trekke ned. Men det er jo umulig å bedømme noen i muntlig om man aldri har hørt de si et kvekk! Da er det i så fall lærerens plikt å forsøke å få de til å si noe. Dersom de fortsatt sier lite eller ingenting så er dårlig karakter eneste mulighet.

  10. Et helsesystem med dødshjelp er problematisk fordi syke og svake som synger på siste verset med dyre behandlinger kan føle det som et press å ta i mot "tilbudet" selv om de ønsker å (over)leve så lenge som mulig. I noens øyne har de meningsløse liv, men ser det anderledes selv. Det at dødshjelp finnes legger da nok en sten til byrden de har. På den annen side så kan det være noen som faktisk ønsker å ta selvmord uten å være fysisk i stand til det. Bør det være forbudt å hjelpe noen til selvmord? F.eks. ved å legge en giftpille på tunga slik at de selv må utføre selve handlingen med å svelge? På den annen side, kanskje man i øyeblikket føler seg presset til å svelge når noen har risikert såpass mye og kanskje jobbet lenge med å skaffe pillen. Og skal leger være forpliktet til å hjelpe med sånt? Er ikke det i mot den hippokratiske ed? Man kan få psykiske problemer av mindre. Jeg tror det er noe mange bare sier at de ikke kunne tenke seg å leve "sånn", men når det kommer til stykket skifter de syn.

  11. Du virker rimelig stø i språket. Jeg bedømmer dette til 5 (kanskje 6) hvis jeg kun ser på språket. Kanskje litt omstendelig er par steder. Hvis du hadde lagt ved et oppgaveeksempel og ditt svar ville det vært lettere å mene noe om du bommet på oppgaven. Noen lærere liker kanskje ikke fakta utenom pensum, fordi de da selv ikke kan vite om de stemmer eller ikke og synes de må bruke tid på å sjekke dette. Husk at norsk ikke bare handler om å pusle sammen gramatikalsk korrekte setninger uten skrivefeil, men også om å forstå hva andre skriver. Og dette beviser du ved å svare innenfor temaet. Hvis rektor vil kan du (anonymt) be om en vurdering av en annen norsklærer. Hvis du har en seriøst sprø lærer kan dette straffe seg, men du får finne ut selv om det er verdt risikoen. Du kan også sende den til en annen skole på epost. Hvis de er hjelpsomme får du svar. Om du er desperat, prøv også å sende til en lærerhøgskole eller en student der, du finner kanskje noen med Google.

  12. Sett det opp som matrise. :) Da kan du løse likningssett med så mange ukjente du bare vil.

     

    Ja, LINEÆRE ligninger kan lett løses ved å sette opp tallene i en matrise og en vektor og dividere vektoren med matrisen og får da en vektor som inneholder løsningen.

     

    Men ikke hvilke som helst alle tenkelige ligninger med mange ukjente. Hvordan det gjøres ser man her, selv om dette kanskje er litt for avansert for ungdomsskolen og videregående så er det mulig å forstå noe av det:

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/System_of_linear_equations

     

    Datamaskiner løser lett lineære ligninger med tusenvis av ukjente. Tror det brukes blant andre av værmeldere og bygningsingeniører.

  13. Vel Karl Marx sin Marxisme ser jo bra ut på papir, men i praksis så fungerte det ikkje, ser jo korleis det har endt i alle dei kommunistiske landa...

     

     

    Spørsmålet er vel om det er marxismen som har blitt utøvd i Cuba, kina, Korea og i Russland etter og under Stalin.. :)

     

    Vel er jo egentlig ikkje det, Lenin sin version av marxisme er ikkje akkurat det same som Karl Marx hadde, same med alle dei andre, ingen av dei sine kommunitiske versioner er det same. Men alle har utgangspunktet i marxisme...

     

    Da kan man spørre seg om det var Stalinismen som var gal eller kommunismen, altså om vi skal bedømme ideologien bør vi kanskje se på nettopp ideologien og ikke de som tolket den på sin måte å utøvde den deretter. Skal en gjøre sånn finner en jo sorte får i alle ideologier. Antall sorte får kommer jo helt an på under hvilke forutsettinger det var i den tiden ideologien var født. Eks: Monsteret Hitler ble ikke skapt av nazismen, han ble skapt av ideologien før og under første verdenskrig, i tillegg til den vestlige ideologien som straffet tyskland under 1 verdenskrig. Er de de ideologiene som er dårlige da, siden de skapte Hitler?

     

    Kommunismen har fått mange nok forsøk til at vi kan konkludere. Enten er det kommunismen i seg selv det er noe galt med eller så er det lederne/"folkene" som prøvde den ut det var noe galt med. Hver gang!

    Russland, Jugoslavia, Romania, Kina, Cuba, Nord-Korea, Kampuchea. Uansett, hvis kommunismen ikke er motstandsdyktig mot psykopatledere, så er den heller ikke verdt å prøve flere ganger.

     

    Ismer må bedømmes ut fra hvor bra de er for mennesket slik vi er, ikke slik man skulle ønske vi var. Fanatikere (-ister) stopper ikke ved bare å trykke sine idèer ned over hodene på folk, de vil også forandre folk slik at folket tilpasses idèene i stedet for omvendt.

     

    Hvis en sko er vond er det skoen det er noe galt med, ikke foten.

  14. Min ene bestefar var veiarbeider og hjalp tyskerne med å bygge landet. Veier og flyplasser. Den andre var gårdsgutt/dreng og gjorde vel ingenting verken fra eller til under selve krigen, men syntes han måtte gjøre en innsats da krigen gikk mot hell og ble frisør da det var noen tyskertøser som brått trengte å klippe seg. Men jeg er den største kriminelle, om 40-50 år vil mitt barnebarn få vite at jeg fortsatte mitt høye co2-utslipp selv lenge etter at alle visste hvor skadelig det var.

  15. dette fikk meg på tankene av en tidligere hendelse. der hvor en gruppe studenter hadde forsøkt å selge en forfalsket dagbok de utga for å være hitler sin. som dekket alt fra krigens start til ende. den var godt gjennomført og avisene bet nesten på det. vet ikke hva som skjedde med disse studentene da det ble offentliggjort at dette var en forfalskning.om den hadde vært ekte så ville dette vært en sensasjon og naturligvis noe man kunne blitt rik på.men slik ble det altså ikke.

     

    Du tenker på forfalskeren ved navn Konrad Kujau som skrev "Hitlers dagbøker" og i 1983 solgte de til det store og anerkjente tyske bladet Stern for flere titalls millioner kroner.

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hitler_Diaries

    http://en.wikipedia.org/wiki/Konrad_Kujau

  16. jeg er så utrolig lei meg pga, at alle menn jeg har møtt fra nettet, bare kontakter meg og spør sånne useriøse ekle slibrige spørsmål.... Foreks.: kan du komme å suge meg? Herregud... de tror jo jeg er en bitch rettere sagt....

    Og de snakker jo bare om sexuelle ting, livet er mer enn det, og det tenner meg ikke at de kun kan prate om SEX!

     

    Jeg elsker sex, men tenner ikke på at menn bare sier: suge kuken min? - uten at jeg kjenner dem ellers...

    Kvalmt!!!! Og useriøst.. Føler meg lite intressant når de er sånn... Blir oppgitt...

     

    Hei, jeg heter Besserwisser, og det betyr at jeg vet bedre enn de fleste.

     

    To ting:

     

    1 - Det er bare et fåtall menn som sprer slibrigheter på nettet. De få derimot kan kanskje virke som flere enn de er fordi de sprer sine slibrigheter til så mange feminine navn som de klarer. I håp om å få napp på en av tusen.

     

    2 - Mange har lyst å snakke om sex i virkeligheten uten å få det til, vet ikke hvordan, anonym chat på nettet blir da nest beste løsning.

  17. Tenk på det litt anderledes: Hvor mange flere gutter ville vært utro hvis de ikke onanerte? Utløsning er mer et kroppslig BEHOV hos gutter enn hos jenter. Og når det gjelder gutter og porno så kommer det av at hjernen er anderledes skrudd sammen. Gutter er mer visuelle mens jenter setter mer pris på det de leser og hører. Ikke uten grunn altså at en viss type bøker kalles husmorporno. Også når det gjelder humor er det også slik. Leste et sted om en undersøkelse som sa at jenter har mer sans for ordspill og vitser mens gutter har mer sans for fysisk visuell humor. Sånn gjennomsnittlig da, det finnes jo mange eksempler på det motsatte. Vi får det bedre hvis vi aksepterer at vi aldri vil forstå kjæresten 100% og ikke skal analysere hver minste bit av forholdet i fillebiter.

  18. Anbefaler alle å høre mer fra Richard Dawkins, en av vår tids viktigste tenkere:

     

    http://www.youtube.com/results?search_type...1&oq=dawkin

     

    Tror ikke Dawkins' arbeid har noe for seg. Han er muligens ekspert på evolusjon, men hvordan han skal avreligionisere et samfunn vet han ikke. Dawkins strategi har nok motsatt effekt av hva som er tenkt.

     

    Hahaha! Nei, å skrive flere bestsellere, artikler, lage tv-programmer som sendes både i hjemlandet og i andre land, stille opp på interviewer osv osv, nei det er nok absolutt ingen bra strategi nei hvis man har tenkt å spre sine tanker.

  19. Kom med kilder for de såkalte bevisene dine da.

     

    Hørt om Darwin?

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution

     

    Jeg antar du tror at jorden er rund, det gjør jo de aller fleste. Jeg derimot tror den er flat. Hvis du skal prøve å overtale meg: Hvor er de såkalte bevisene dine?

     

    ...poenget er: evolusjon er like bevist som at jorden er rund eller at gratitasjonen er samme kraft som virker mellom jorden og månen som mellom jorden og et fallende eple. Så hvorfor er det så mange som tviler på evolusjonen når de fleste godtar gravitasjonsteorien om jorden, månen og eplet? Svaret er religion! ...men slike irrasjonelle tanker kan ikke vitenskapen ta hensyn til. Det eneste den tar hensyn til er sannhet, etterprøvbarhet, observasjoner, målinger og indisier (eller beviser som det noen ganger litt upresist kalles på norsk).

×
×
  • Opprett ny...