Gå til innhold

EliMai

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EliMai

  1.  

    Dere som hadde psykologieksamen til våren; Syntes dere det var lett? Oppgaven var vell ganske greit formulert synest jeg.

     

    Oppgave

    Du skal skrive én tekst om vennskap der du
    - forklarer hvorfor vennskap er viktig for vår psykiske helse
    - drøfter hvordan digital kommunikasjon kan påvirke vennskapsforhold i positiv og
    negativ retning
    Bruk relevante psykologiske begreper, modeller og/eller teorier i besvarelsen din.

     

    Det var en grei oppgave, og relativt "lett". Det jeg hadde vanskeligheter med var å få frem alt jeg ville. Oppgaven min ble litt rotete. Jeg tror det er viktig å ha ordentlig struktur for å oppnå toppkarakter. Jeg fikk 5 på oppgaven. Jeg har den fortsatt, så om noen er interressert i å lese, så kan jeg sende den til dere. Men har ikke så lyst til å legge den ut i all offentlighet!

  2.  

     

    Jeg tror forresten at grupper blir viktig til mandag, mtp at temaet er ungdom i samspill. Er jo ikke spesifisert hva det er i samspill med, men tolker det som ungdom i samspill med andre ungdommer.

    Ja, det tror jeg og. Hvor relevant tror du at kommunikasjon blir?

     

     

    Jeg kommer til å legge lite vekt på det i forberedelsestiden iallefall. Eneste jeg kan komme på som kan være relevant i forbindelse med ungdom må vel være noe sånt som: hvordan kan bruk av digitale kommunikasjonsarenaer påvirke egen identitet på godt og vondt? Eller noe sånt, da snakker vi jo fortsatt om ungdom i samspill, bare over sosiale medier. Tror heller at psykisk helse er mer relevant enn kommunikasjon.

     

    Jeg er ikke helt enig, da samspill egentlig er en form for kommunikasjon. I samspill med andre brukes flere former for kommunikasjon, både verbal og ikke-verbal. Og kommunikasjon med andre sosialiseringsagenter kan jo være med på å bygge opp et selvbilde (Meads speilingsteori) for eksempel.

     

    Psykisk helse er jo også relevant når former for gruppeatferd kan går dårlig (mobbing osv), og grupper kan dermed være en risikifaktor for den psykiske helsen. Men også iforhold til at man i stor grad forebygger sin psykiske helse gjennom å ha gode relasjoner, og kan ses på som en beskyttende faktor:)

  3.  

     

     

    Noen her inne som skrev at man ikke skal skrive artikkel, men vi må vel fortsatt ha med innledning, hoveddel og avslutning i de oppgavene vi skriver?

    Ja, det er det. Men mente at oppgavene er drøft og/eller forklar :)

     

    Har aldri hatt Psykologi som fag og tatt det opp som privatist. Er det noen minimumskrav på hvor mange ord vi må skrive? Det er vel forskjell på hvor langt vi må skrive på drøtningsoppgave og oppgaven hvor det står "diskuter/fortell".

     

    Har heller aldri hatt faget, men har hatt eksamen i sosialkunnskap og hatt faget sosiologi og sosialantropologi. Disse fagene er ganske like. Den første oppgaven er en kortsvarsoppgave og den andre en langsvar. På de eksamnsbesvarelsene jeg har fått fra venner som har hatt faget har de skrevet tilsammen mellom 5-7 sider, der første oppgaven tar 1-2 og andre resten. Dette vet kanskje noen av de andre her i tråden bedre enn meg :)

     

    Hei!

     

    Det er nok forskjellig hvordan de legger opp oppgaven på skriftlige eksamener. Jeg hadde som sagt psykologieksamen forrige vår, og da var det to oppgaver, eller temaer som du skulle skrive om i én tekst. Du kunne sikkert også lage to tekster om du ville, men jeg tror hensikten er å skrive en fagartikkel som svarer på begge. Det var ikke noe kortsvar/lagsvar presisert ihvertfall. Jeg regner med at det er slik det er lagt opp i år også.

     

    Vanligvis vil de to temaene berøre et kompetansemål hver. Et stort stikkord i denne oppgaven tror jeg vil ha med sosialisering å gjøre. Det andre kompetansemålet kan være mye, men da tror jeg de kanskje vil berøre noe fra en annen del - kanskje kommunikasjon:)

     

    Lykke til!

  4. Så den ikke. Den er jo også relevant, spes delen men utøvelse av makt og forholdet mellom lederen og andre. :)

     

    Jeg har meldt meg på i Oslo, skal ha den på Valhall men finner ikke fram det med bruk av PC :(

    Jeg har også eksamen i Oslo. Vi brukte PC til eksamen til våren, men det ser ikke ut som det er aktuelt i år. Så da blir det for hånd!

  5. Hei!

     

    Jeg har også psykologi 2 på mandag, og tar det som privatist.

     

    Jeg hadde eksamen til våren også, da det handlet om "venner". Fikk ikke karakteren jeg ønsket, så jeg prøver igjen! Dere får spørre meg om dere vil ha noen erfaringstips! Det jeg ihvertfall erfarte i fjor var at du kan knytte utrolig mye til forberedelsesdelen, og forsåvidt til selve oppgaven. Temaer fra helsepsykologien, sosialpsykologi samt kommunikasjon var relevante. Så det gjelder å være kreativ i morgen når vi får forberedelsen!

  6. Hva syns dere om forberedelsen? "venner".. det var ikke den beste forberedelsen man kunne få. sier meg alt og ingenting. Tror det er lurt å prøve å knytte så mange kompetansemål som mulig til emnet venner. Hvilke kompetansemål tenker dere det er best å fokusere på?

  7. Jeg har fått nesten likt tilbud før.. Akkurat det samme med at de lager musikkvideoer om kvelden og må gjøre det nattid og sånn. Dette var ikke på internett, men noen som spurte meg. noen jeg kjenner svarte ja, jeg tror det er porno. ikke finn på å si ja til noe sånn, hvis du noen gang er seriøs med sånne casting ting må du søke det opp, ringe det, være 100% sikker på at det seriøst. helst kjenne noen som har vært innom det før.

     

    si til venninen din at hun skal holde seg langt unna :)

     

    lykke til!

  8. Er det noen som har kommet inn, eller kjenner noen som har kommet inn på aspirantkurset i UD? Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe i UD, og jeg har lest nettsiden til UD opp og ned for å finne ut hva som trengs. Det står blant annet a man må kunne minst tre språk og studert i utlandet og for en organisasjon. Har dere noen tips? Noen erfaringer? Jeg tenkte kanskje å studere sosialantropologi eller statsvitenskap, er det smart? Jeg har også tenkt å kanskje fordype meg i et område, jeg er veldig interresert i midtøsten. Har dere noen tips?

     

    Tusen takk! :)

×
×
  • Opprett ny...