Gå til innhold

justaskin

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av justaskin

  1. TVen er ikke ment til å stå i stua, men i et lite rom hvor jeg har PC og litt slik. Sitter derfor nermere enn "vanlig avstand". Siden jeg bare skal bruke den til litt spilling og kanskje noe film, så er det viktigste at bilde er klart, og ikke utydelig. Og tror nesten ikke det er plass til mer enn 32" der den skal stå. Har derfor heller ikke tenkt til å investere mye i den.

     

    Hvordan er bildekvaliteten på 32" TVer fra 3000-4000,- da?

  2. Hei. For ca. et år siden og tidligere brukte jeg en CRT-skjerm med 60hz til litt spill og slike ting. Da slet jeg med veldig mye hodepine. Så brukte jeg den ikke på langt tid igjen, og det ble betydelig bedre. Nå har jeg ikke brukt TVen før helt i det siste igjen, og sliter med hodepine igjen. Har ikke tenkt på det før nå at det kan være det.

     

    Har vært hos lege flere ganger og de mener det er migrene.

     

    Finner mye forskjellig på nettet, blant annet at 24hz er det meste man kan se, men jeg ser i alle fall flimmer på skjermer, mer eller mindre. TVen er på 60hz, kan dette gi hodepine?

     

    (Og, er dette rett sted å poste emnet?)

  3. Hei. Må ha ny mobiltelefon. Har veldig lyst på en Android telefon og derfor synes jeg at HTC Hero er det jeg burde kjøpe. Men så så jeg at skjermen bare kunne vise 65 000 farger. Vil ikke det bli litt kornete og matt?

     

    Derfer så jeg på Samsung Jet, men jeg er ikke akkurat noen fan av Symbian. Det er jo også langt mer sperra enn Android.

     

    Pga. dette begynte jeg å se på Samsung Galaxy. Men finner den ikke i noen butikker. Hvordan kan jeg få tak i denne? Eller er det noen andre jeg burde velge?

     

    Takker for alle svar! :)

  4. OK ;)

     

    Men jeg tar to spørsmål til som jeg glemte å stille i starten.

     

    1. Når jeg laster ned noe i Ubuntu, virker det som om det tar hele båndbredden. Det er irriterende siden verken jeg eller andre i huset kan gå inn på nettsider. Det tar i alle fall omtrent 2 min å gå inn på elg.no.

     

    2. Etter at jeg installerte drivere til mitt ATI skjermkort, har det dukket opp en melding nede i høyre hjørne som sier "AMD Unsuported hardware". Jeg får ikke fjernet den. Jeg er ganske sikekr på at skjermkortet virker som det skal siden det går veldig fort og fint.

     

    Takker igjen for alle svar!

  5. Hei. Jeg har prøvd å installere Java i Ubuntu 9.04 64-bit. Jeg lasta ned fra sun sin nettside, og kjørte .bin filen. Når den var ferdig sto det "done". Men det går fortsatt ikke ann å kjøre javaapplikasjoner i Firefox. Hva må jeg gjøre?

     

    Takker for alle svar!

  6. Solaris og openSolaris har det beste filsystemet, hvet ikke om freeBSD har lagt det til.

     

    FreeBSD har ZFS, men det er nok en anelse mer modent i (Open)Solaris.

     

    Men legg in 64-bit, så du får utnytta PC'n :p

     

    Alle snakker om å bruke 64bits for å unytte CPUen, men det er ofte helt feil. 64bits er viktig for å utnytte minne, ikke CPU. I mange tilfeller er 64bits kode tregere enn 32bits kode på samme maskin, men å utnytte mer RAM oppveier ofte for det, med god margin.

     

    Lite å si hvis man ikke har over 2GB minne.

     

     

    Men hva slags filsystem skal jeg bruke på Solaris og FreeBSD? (Fat32, Ext3 osv.)

     

    For både FreeBSD og Solaris vil jeg egentlig anbefale å bare bruke default (UFS) hvis du bare skal leke litt. Du kan gjerne bruke ZFS i tillegg for data-partisjoner hvis du ønsker det.

     

    Jeg har 6gb minne.

     

    Men kan jeg da formatere i installasjonen? F.eks. ha free space, og så formatere til riktig filsystem? Jeg installerer OpenSolaris, Solaris 10 og FreeBSD.

     

    Hvilket OS burde jeg eventuelt bruke på en filserver?

×
×
  • Opprett ny...