Gå til innhold

Espyy

Medlemmer
  • Innlegg

    409
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Espyy

  1. Nitrius skrev (7 timer siden):

    Bare hyggelig :)

    Men du er ikke den eneste som har hatt utfordringer med interfacet til Binance, jeg selv syns det er rotet, men man blir vandt til det med litt bruk.

    Det tror jeg på. Var bare litt frusterende å ikke finne ut av noen ting. I tillegg er jeg helt ny i kryptomarkedet også, så det gjør jo ikke ting noe enklere. Selv bruker jeg egentlig eToro og ville bare prøve Binance siden det blir så mye anbefalt pga. høy spread hos eToro. Men nå er det vel 1,8% som blir trukket fra midler du setter inn i Binance + 0,1% i spread? I så fall er det jo i hvertfall ikke noe dårligere på eToro for ETH og BTC, bare alt annet :p

  2. Overførte penger fra bank til Binance og valgte tydeligvis NOK i valuta. Nå sitter jeg her med NOK og skjønner ikke hvordan jeg kan kjøpe eller ta ut pengene igjen. Har ikke klart å få til ansiktgjenkjenning så gidder ikke mer. Må jeg ha det i en annen valuta for å ta det ut igjen? NOK kommer ikke opp som alternativ. Noen her som er litt mer opplyste enn denne karen?

  3. Skandinav skrev (54 minutter siden):

    Husk at du hver måned er pliktig å betale OTP for deg selv, som igjen er en lønnsytelse. Du får altså en form for lønn hver måned. Du må uansett sende A-melding for hver du er ansatt.
     

    Nå er det vel ikke et krav om en slik ordning så lenge det er hans eget AS og kun han som er ansatt.

  4. Tja, eller gå ca. en tusenlapp høyere og få en Samsung QLED 55" Q70. Bare kr 1 000 mer enn 49" som jeg nylig kjøpte.

    https://www.hifiklubben.no/tv-og-hjemmekino/uhd-tv-led-tv/samsung-qe55q70r-qled-tv/

    7-serien skal være vesentlig bedre enn 6-serien som linket til ovenfor hvis jeg har forstått det riktig, pga. bakbelysning i stedet for kantbelysning. 

     

    Edit: Er riktignok kr 2 000 over budsjett, og man kan komme med mange gode forslag over budsjettet så klart. Men verdt å merke seg det tilbudet her tenker jeg i hvert fall.

    • Liker 1
  5. Mats Aa skrev (21 minutter siden):

    Hvor ser du tilbud som kommer? Finner den bare til fullpris på elkjøp

    Når du går inn på nettsiden er det første du ser "se black week-tilbudene nå!". Trykk der.

    Deretter går du litt nedover til der det står "de beste tilbudene", også er det delt inn i forskjellige dager. Trykk på "tirsdag" og bla et stykke nedover for å se tilbudene. Den står fremdeles oppført til fullpris nå fordi tilbudet kun gjelder på/fra tirsdag

  6. 4 minutter siden, MrMarbles skrev:

    Bare hyggelig ?

    En ting til. Dersom det er 49" (eller 43") du kjøper, så får du ikke 120Hz og Freesync (hvis det er viktig for deg). Om det ikke er det, så er det ikke så farlig ?

    Har ikke så mye plass mellom vinduer og døråpninger, så tror noe større enn 50" vil passe dårlig. Aner ikke hva 120Hz eller Freesync er eller har å si for meg, men jeg burde kanskje ikke søke det opp heller siden jeg uansett går glipp av det og vil komme til å ergre meg over tapet ?

    Ser for øvrig at HiFi-klubben har nettopp en black friday prisgaranti, så da er vel den grei.

    • Liker 1
  7. 26 minutter siden, MrMarbles skrev:

    Q70 er noe av det bedre du kan kjøpe nå til den prisen og i den størrelsesrangen. Dersom du kjøper nå, så kan du jo høre med butikken om de har noen form for prisgaranti i forhold til Black Friday. Evt. så har man jo også åpent kjøp hos f.eks. Komplett/Elkjøp/Power.

    God idé. Åpent kjøp må jo gå igjennom uansett. Takk for innspill!

  8. Hei!

    Har nesten ingen erfaring med tv'er så er litt på dypt vann her når jeg nå endelig skal se etter en egen tv.

    Ønsket størrelse: 49-50" (pga. plass)

    Bruksområde: Gaming og film/serier

    Prisområde: 5 000 - 7 000 (men gjerne billigere)

    Tidligere kun vært vant med 40-50" og synes det er stort, så det sier jo litt. Tenker i utgangspunktet at jeg ikke er veldig kresen og antakeligvis kan kjøpe noe ganske billig, men så blir man litt revet med av modeller som får mye bedre tilbakemeldinger. Ser Samsung Q70R, som ser veldig fristende ut på papiret, men som koster en del (for meg). Koster nå kr 8 990 på tilbud. Sannsynlig at den kan bli billigere rundt black friday? Og er den egentlig overkill for en som ikke er veldig tv-entusiast? Ser Samsung RU7105 går igjen som et godt billigvalg her, men er det godt nok? Det er så vanskelig. Tenker bare at når jeg først skal kjøpe en tv så er det jo litt gøy å kjøpe noe ordentlig. Om det er noe jeg burde opplyst om, spør i vei. Setter pris på alle svar.

  9. Altså, jeg mente hvorfor dere ikke var ferdig til dagen før.

    Undervurdering av omfang av nødvendig vasking? Uansett er vel ikke det spesielt relevant sett i lys av det jeg vil anse som urimelig kort tidsfrist å forholde seg til. Ut fra opplysningene som er gitt fikk de beskjed om klokkeslett sent den 11. juni. Overtakelse kl. 10 den 13. juni gir dem drøyt én dag å vaske på i motsetning til nesten to dager som kanskje var utgangspunktet deres. Som leietaker hadde jeg i alle fall forventet å kunne bruke siste dag på å vaske da det må antas at jeg som leietaker også ville betalt leie fullt ut for denne dagen. Det som burde være rimelig her er at utleier hadde hatt evne til å planlegge bedre og heller satt utflyttingsdato til 12. juni hvis det var så viktig å ha boligen innflyttingsklar kl. 10 dagen etter.

     

    Jeg har ikke erfaring med husleieloven, men jeg håper virkelig ikke at dette kan anses som akseptabel oppførsel av utleier (gitt at faktaene er korrekt presentert og at jeg ikke har misforstått noe).

     

    Edit: Skrivefeil 

    • Liker 1
  10.  

     

    Dersom du har flere enheter innen samme virtuelle valuta, f.eks. flere satoshi/bitcoins, må du selv ta stilling til hvilken enhet som faktisk er solgt, og gevinst/tapsberegningen vil avhenge av hva som var din inngangsverdi på den solgte enheten. Det er ikke noe krav om at den enheten som er kjøpt først må selges først (det gjelder ikke noe FIFU-prinsipp (først inn først ut), slik det gjør for blant annet aksjer).

    https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/rapportering-og-bransjer/bransjer-med-egne-regler/internett/skatt-mva-virtuell-valuta/

     

    Helt motsatt av hva jeg trodde var rett, men her har du det i hvertfall.

     

     

    • Liker 1
  11. Henger du med på disse stegene? Og klarer du å komme i mål etter det?

    chart?cht=tx&chl=0,07 \times (1,045^n - 1) = 0,045 \times 1,045^n

     

    chart?cht=tx&chl=0,07 \times 1,045^n - 0,07 = 0,045 \times 1,045^n

     

    chart?cht=tx&chl=0,07 \times 1,045^n - 0,045 \times 1,045^n = 0,07

     

    chart?cht=tx&chl=1,045^n \times (0,07 - 0,045) = 0,07

    Fantastisk! To enkle grep som har gått meg hus forbi. Jeg har vært så opphengt i å multiplisere ut parantesen og dividere med hva som helst at jeg ikke tenkte på å bare flytte ledd over på vanlig måte. Siste biten nå var plankekjøring. Deilig å se at noe tilslutt endte opp med å bli 2,8. Tusen takk for hjelpen :-)

  12. Aha, i så fall er fasiten din korrekt. Da bør det vel være en enkel regneoperasjon å løse ut parentesen på venstre side, for så å løse likningen for 1,045^n ?

    Bør nok være det ja, men ikke for meg siden jeg ikke vet helt hvor jeg skal starte. Greit nok at den gjenværende 1,045^n skal gjøres om til n*ln1,045, men jeg har absolutt ingen anelse om hva jeg gjør med den på venstresiden før jeg har kommet så langt.

  13.  

     

     

     

     

    Enten er fasiten feil, eller så er dine steg frem til uttrykket du skriver feil, eller så har du skrevet uttrykket feil her.

     

    0,07*(1,045-1) = 0,045*1,045^n​  kan forkortes til 0,07 = 1,045^n , ikke til 2,8 = 1,045^n

     

    Jeg var nok litt sliten i går kveld, unødvendige slurvefeil. Skulle være 0,07*(1,045^n - 1). Endret i opprinnelige posten nå.

  14. Det blir litt stygg multiplikasjon, men utover det er den første en helt standard logaritmeligning. På den andre kan du sette hele venstresiden i samme brøk (med x+1 som nevner). Så må du ha i bakhodet at ligningen ikke er definert der (felles)nevneren er 0.

    Vet ikke om du trodde jeg var ute etter å løse den andre oppgaven for å finne x, men du satt meg like på sporet slik at jeg fikset det. Jeg var kun ute etter å forstå hvordan det på venstresiden kunne gjøres om til å bli det på høyresiden. Litt flaut, men det er så sjeldent jeg har vært borti det simple faktum at det å gjøre om alle leddene til brøker med lik nevner er nødvendig. Da blir det jo (x-1)(x+1) som gir x^2 - 1, og da er jo resten åpenbart. Tenk at en så enkel ting kan skape så store problemer. Takk for hjelpen!

     

    Angående første oppgaven er jeg faktisk så blåst at jeg håper å kunne be om noe litt mer utdypende. ln settes inn senere, så jeg regner med at det ikke brukes tidligere også. Jeg har prøvd å tvinge frem alle omrokkinger og multipliseringer jeg kan, men kommer ikke å nærheten. Satt med den en 10 minutters tid mens jeg skreiv innlegget før jeg publiserte det, men var i kjangs. 

  15. Heisann! Har støtt på et par irriterende problemer jeg har forsøkt å kverne godt i hjernen min, men har innsett at å stirre stygt på løsningene ikke vil hjelpe meg denne gangen.

     

    Første problem er finansmatematikk hvor tid er en ukjent faktor. Jeg fikk brutt ned regnestykket til:

    0,07*(1,045^n -1) = 0,045*1,045^n

     

    Videre blir dette i følge løsningen:

    1,045^n = 2,8

     

    Sikkert veldig lett, men jeg klarer ikke å fatte hva som skjer mellom de uttrykkene.

     

    Mitt neste problem er:

    x - 1 + 1/(x+1) = x^2/(x+1)

     

    Jeg klarer som regel et stykke på oppgavene, men slike omgjøringer setter meg helt ut og det er åpenbart at det er noen grunnleggende formler jeg ikke har fått med meg.

     

    Jeg hadde satt stor pris på enhver hjelp :-)

     

    Edit: Rettet opp 10,45^n som skulle være 1,045^n

    Edit 2: Begge 1,045 skulle være opphøyd i n.

  16.  

     

     

    Ja. En hver butikk har rett til å nekte deg hva en det er de selger. De er juridisk eier av varen og har ikke noe krav om at de må selge den.

    Å ha butikk med varer er i utgangspunktet et bindende tilbud fra butikkens side. De er bla bundet av prisen som står på varen/hylla. De kan heller ikke nekte å selge varene uten saklig grunn.

     

    Å sjekke alder ifm aldersgrense på øl, samt forsikre seg om at kjøper ikke kjøper på veiene av en under aldersgrensen, er selvsagt saklig grunn. Å nekte å selge rømme til brukeren vaffel pga morsomt nick er ikke saklig grunn.

     

     

    Jeg er for øvrig av samme oppfattelse som deg; at man må ha en saklig grunn for å nekte salg.

     

    Hvilket grunnlag bygger du det på? Og er ikke mistanke om langing i så fall uansett saklig grunn? 

     

    Misforstå meg rett, det du har sitert der er kun min oppfattelse av loven gjennom å selv jobbe i butikk og det jeg forholder meg til som ansatt i butikk. Needless to say, jeg hadde ikke rett på oppgaven jeg nevnte før jeg sjekket løsningsforslaget. Og jo, jeg er 100% enig i at mistanke om langing er saklig grunn.

  17.  

    Ja. En hver butikk har rett til å nekte deg hva en det er de selger. De er juridisk eier av varen og har ikke noe krav om at de må selge den.

    Å ha butikk med varer er i utgangspunktet et bindende tilbud fra butikkens side. De er bla bundet av prisen som står på varen/hylla. De kan heller ikke nekte å selge varene uten saklig grunn.

     

    Å sjekke alder ifm aldersgrense på øl, samt forsikre seg om at kjøper ikke kjøper på veiene av en under aldersgrensen, er selvsagt saklig grunn. Å nekte å selge rømme til brukeren vaffel pga morsomt nick er ikke saklig grunn.

     

    I et løsningsforslag til en avtalerettslig oppgave jeg nettopp så på ble butikkens "tilbud" ansett som en oppfordring for det allmenne publikum til å selv komme med et tilbud om å kjøpe vare hvor selgeren (butikkansatt/sjef) står fritt til å inngå avtale (aksept). Som det står i løsningen skyldes dette at "avtalelovens regler om tilbud og aksept i avtl. kap. 1 forutsetter at tilbudet rettes til en eller flere bestemte adressater som tilbyder er kjent med,..."

     

    Dette gjaldt et "lokketilbud/markedsføring".

     

    Jeg er for øvrig av samme oppfattelse som deg; at man må ha en saklig grunn for å nekte salg.

×
×
  • Opprett ny...