Gå til innhold

Bruk

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bruk

  1. Ser at mange har fått kanselert sine bekreftede ordre. Har ikke så alt for mange vekttall i jus, men saken bør vel være ganske klar? I kompletts betingelser står riktignok "Videre forbeholder vi oss retten til å kansellere din bestilling eller del av denne, dersom produktet er utsolgt". Dette er muligens et rimelig forbehold, men når det blir sendt ut ordrebekreftelse som skriftlig bekrefter betalingen (kjøpers forpliktelse oppfyllt) og at varen er på lager stiller saken seg i et annet lys! En ordrebekreftelse er juridisk bindende og man har da bekreftet at man ikke er utsolgt. Da kan jeg ikke forstå at man kan komme rundt forbrukerlovens §19, som sier at man bl.a kan kreve oppfyllelse i hennhold til § 21.

     

    --

     

    § 21. Rett til oppfyllelse

    Er leveringstiden kommet uten at tingen er levert, kan forbrukeren likevel fastholde kjøpet og kreve oppfyllelse.

    Dette gjelder ikke om det foreligger en hindring som selgeren ikke kan overvinne, eller om en oppfyllelse vil medføre en så stor ulempe eller kostnad for selgeren at det står i vesentlig misforhold til forbrukerens interesse i at selgeren oppfyller. Faller vanskene bort innen rimelig tid, kan forbrukeren kreve oppfyllelse.

    Forbrukeren taper sin rett til å kreve oppfyllelse om han eller hun venter urimelig lenge med å fremme kravet.

     

     

    ---

     

    Kravet til ulempe/kostnad skal være betydelig, og Komplett.no kan ikke gjemme seg bak denne så lenge ikke grafikkortfabrikken har brunnet ned el.l.

    Når komplett er så dumme at de lar erp systemet automatisk genere ordrebekreftelse før det har matchet ordrene mot lagerbeholdningen fortjener de en liten smell.

×
×
  • Opprett ny...