Gå til innhold

NXT

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NXT

  1. Hva er hoved forskjellene mellom Debian og Ubuntu da?

     

    Da Sistnevnte ble lansert var hovedforskjellen at Ubuntu benyttet langt nyere utgaver av programvare i pakkebrønnen. Hos Debian var disse fremdeles klassifisert under bildene 'unstable' eller 'testing'. Ubuntu var således en "bleeding edge" Debian med sikkerhetsoppdateringer. Videre hadde Ubuntu fra starten av et mer brukervennlig fokus enn Debian. Installasjonen og synaptic package manager som fremheves i artikkelen var for mange fremdeles for tungvindt å beherske intuitivt. For oss som tok oss bryet var synaptic en revolusjonerende håndtering av programvare. Lettere enn Windows!

     

    Jeg tror Debian har mistet mange brukere til Ubuntu, og jeg tror samtlige av disse blir varm i hjerterota når de tenker på Debian :)

  2. Jeg har også tatt testen, og synes logikken bak de siste oppgavene er så som så.

     

    Oppgave 32: Kvadratene i kolonne 2 snus 45 grader mot venstre, og legges oppå kvadratene i kolonne 1. Linjer utenfor kvadratene som overlapper hverandre, forsvinner i kolonne 3. Løsningen blir da svaralternativ 4.

     

    Oppgave 33: Den eneste figuren som "naturlig følger" trekanten hvor en del av bunnlinjen ligger horisontalt ut i fra toppunktet, er svaralternativ 3. Men dette er bare basert på intuisjon. Hvilken funksjon sirklene har, aner jeg ikke. Kan noen forklare denne?

     

    Oppgave 34: Hvorfor svaralternativ 5 er korrekt er over min forstand. Jeg mener bestemt at svaralternativ 3 er "riktigere". Derfor er jeg ikke særlig interessert i å høre forklaringen heller, da jeg tror den er på grensen til hva som kan kalles logisk.

     

    Oppgave 35: Denne er moro, fordi figurene i rad 2 kan snus opp ned og legges over figurene i rad 1. Linjer som overlapper skal bort. Snu den igjen, og vips, figurene i rad 3! Løsningen blir da svaralternativ 6.

     

    Problemet med sosial intelligens er at den i tillegg til å være vanskelig å måle, også samvarierer med det vi vanligvis kaller intelligens. Gjør man det dårlig på en intelligenstest, må man ikke regne med noen toppskåre på noen sosial intelligenstest heller :)

×
×
  • Opprett ny...