Gå til innhold

StoreMyen

Medlemmer
  • Innlegg

    2 227
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av StoreMyen

  1. Har faktisk plan å ta den i morgen kveld, kommer med synspunkt!

     

    Når julen er over nå så synes jeg polet kunne tatt alle juleølene til hovedlageret slik at folk kan bestille på nett det dem vill.

    Nå er det veldig skjevt rundt omkring i landet. Noen plasser er det 250+ av en øl, andre plasser ingen.

     

    Det blir nok mer logistikkarbeid enn polet er interessert i. Det de imidlertid gjør nå er å porsjonere ut ølet, slik at ikke alle får det de ønsker. Dette kan være både positivt og negativt. Ingen kan kapre veldig mye fordi der er først, men samtidig blir det raskt tomt på en del små men sentrale polutsalg (som mitt lokale på Nesttun).

  2. Polet har jo hatt lov til å vise bilder alltid, men produsentene selv har ikke hatt lov til dette.

     

    De har lov til vå vise nøytrale bilder og gi nøktern informasjon.

    Det vil si at varene ikke må "fristes opp" med dugg, lystige situasjoner, pene damer eller tislvarende og at omtalen skal gå på hva ølet er og ikke hvor fantastisk eller mye bedre enn konkurentenes det er.

  3.  

    Beste tining er, som med det meste, sakte i kjøleskap.

     

    Grillspyd fungerer glimrende og er den metoden jeg pleier å bruke.

    Trespyd bør legges i vann 20-30 minutter før det trees noe på dem og de legges på grillen. Dette hindrer at det blir forkullet før scampien, eller annet, er ferdig.

     

    hvor lang tid tar det? De ligger i fryseren nå, rekker jeg å tine dem før kl 17? Og hvor lenge bør de ligge i marinade? jeg kjøpte en chilli bbq marinade på lokalbutikken

     

     

    Et døgn, eller lenger.

    God frossenmat krever litt planlegging.

  4. Beste tining er, som med det meste, sakte i kjøleskap.

     

    Grillspyd fungerer glimrende og er den metoden jeg pleier å bruke.

    Trespyd bør legges i vann 20-30 minutter før det trees noe på dem og de legges på grillen. Dette hindrer at det blir forkullet før scampien, eller annet, er ferdig.

  5. Statoil burde selge butikk og session øl, si meg hvorfor er ikke det mulig?

     

    Why kan man kjøpe øl i bensinstasjon i Danmark liksom, og tilogmed en 100ings for en flaske bacardi...

     

    Men I Norge er det restriksjoner på tid som er helt utrolige, lengre oppe i uka, men stengt tidlig på Lørdag???

     

    Vil de liksom at folk skal drikke mer i uka da eller?

     

    Og wtf skulle ikke det et av poengene med Frp i regjering være at de gjorde litt endringer på alkohol-lovene?

     

    Kan ikke se det er noen form for restriksjon for dette, utover at kommunstyrene kan si nei.

    Mange kommuner har i senere tid gått gjennom sine rettningslinjer og åpnet for salg av øl fra spesialbutikker og bryggerier.

     

     

     

    s

  6.  

     

     

     

    Jeg har aldri fløyet, kjører bare båt mellom Norge og Sverige.....

     

    Uvitenhet har jeg, jeg trodde da Amager var Dansk???

     

    Kan du klargjøre hva du mente med Norge-Sverige, Sverige mest fra normalen? Mtp at de har mer eller mindre humle og malt/gjærsmak?

     

     

     

    Da bør båtfolket strekkes opp.

     

    Amager er dansk og tenkt som en bekreftelse på at norske IPAer ikke er spesielle, men det finnes selvsagt en del "butikk" og "session" IPAs i tillegg til de skikkelige. Disse bør ikke nevnes i sammen åndedrag som skikkelig IPA og om det er tvingene nødnvendig er fornavnene viktige.

     

    Kommentaren på Sverige/Norge gikk på:

    "Norsk IPA smaker mer som dobbel IPA fra andre land som jeg vet... Tenker da ikke bare på Sverige."

    for norske IPAer er et vidt begrep og noen har muligens hentet for mye smak fra amerikanske halvtårgamle IPAer der karamellen har fått for mye plass og humlen har trukket seg for mye tilbake.

  7.  

    Har hørt noen leie rykter riktignok, at som med så mange HB øl, så har den tapt seg og blitt annerledes,les:mindre god. Håper det bare er en tilfeldig batchvariasjon og at de ikke faktisk har gjort endringer. Det ville være utrolig synd å begynne å tukle med en så fin IPA.

     

     

    Når taxfree hadde Nøgne india Pale ale så var de perfekte og kostet vel bare 30kr, Men etter at de byttet til Hornbeer så har det tapt seg.

     

     

     

    Tax Free på Gardermoen og Flesland har nå normalt inne Vestkyst, Fløien, Ulriken (dobbel IPA uten overveldende karamell) og Kniksen (India Red Ale), i tillegg til Nøgne Øs IPA og Fyr og Flamme.

     

    Om norske IPAer er kraftige i forhold til svenske vil jeg hevde at det er svenskene som er mest borte fra "normalen". Prøv f.eks. øl fra Amager som er meget gode på øl med høyt humleinnhold så finer du at det ikke skiller seg nevneverdig fra norske varianter.

    Fyr og Flamme er imidlertid litt atypsik i mine øyne, eller snarere gane. Her får jeg mer karamell enn i de fleste andre norske og kan skjønne om den sammenlignes med dobbelt IPAer fra det store utland.

  8. Anbefaler egentlig å skaffe universalglass som rett og slett er perfekte til alt: http://www.hadeland-glassverk.no/fyldig-rund-58cl-6-pakk . Ser at de faktisk har 50% tilbud nå. Eneste som kanskje er litt negativt med disse er at de føles litt tynne i godset. Noe som er grunnen til at jeg trolig bestiller flere glass nå mens de er på tilbud :)

     

    Anbefaler en kikk innom et av bryggerienes butikker eller de rene ølbutikkene som popper opp om en er på jakt etter greie ølglass.

    Der har en som regel glass som tåler en del. Riktignok med logoer, men dette er ikke glassene en skal dekke festbordet med.

     

    Tulpanglasset, som det er linket til her, er det beste allround glasset. Jeg foretrekker Teku til humlesterke øl og gjerne et temmelig rett til øl som er veldig engelske i stil.

     

    Har en ikke ølglass tilgjengelig fungerer vinglass helt greit. Ber alltid om vinglass til flaskeøl på utesteder når alternaitvet er standard halvliter (eller 0,4) stablbare glass.

     

    God vasking er som kjent viktig. Ikke sammen med tallerker etc. med fettrester.

    Beviset på at glasset ikke er helt rent er boblene som fester seg i bunn og på sidene.

    En runde med Krystall Soda kan være greit fra tid til annen (må ikke forveksles med Kaustisk) og jeg bruker alltid egen oppvaksbørste til glassene.

  9. Jeg føler meg litt som en ølnerd når jeg idag tok med meg stoutglass og IPA glass når jeg gikk ut på Verandaen idag. Eller for at jeg spør søsteren min om å bytte glass til øl. Eller faktisk gir bort øl og whiskyglass til kameraten min sånn at jeg slipper å "ta med". Men det er godt og da er alt godt :)

     

    :thumbs:

  10.  

    London er full av kjente byggninger. Skal jeg foreslå en blir det imidlertid ikke den mest kjente men British Museum.

     

    kan du fortelle litt om museet så jeg kan få litt oppmerksomhet? jeg er veldig glad i museum skjønner du, så...?

    hilsen [email protected]

    husk at jeg trenger det i dag.

    20.04-2016

     

     

    Oi, dne husket jeg ikke engang at jeg hadde svart på, men så er det og 6,5 år siden.

     

    Sjekket du linken i svaret. Et par bra bilder der og jeg digger det taket, men jeg har faktisk ikke vært innom etter at jeg skrev posten.

    Ellers inneholder museet en del fra andre deler. Ting britene har røvet med seg.

     

    http://www.britishmuseum.org/

  11. En ting som forundrer meg er at jeg synes Ringnes pilsner smaker langt bedre nå enn da jeg begynte å drikke øl. Har jeg bare lært meg å sette pris på bitterheten?

     

    Litt tosidig den kommentaren der.

    Ja, du har nok lært deg å sette pris på bitterhet, men samtidig er Ringnes Pils ikke spesielt bitter, og om det er noen år siden du begynte å drikke den har den faktisk blitt en del mindre bitter.

  12.  

    De to gangene jeg har leid bil i USA har jeg kommet unna svært billig med oppgradering av klasse..

    Da har du nok vært heldig. Jeg har leid bil i USA sikkert 10 ganger de siste årene, og vanligvis tar de seg veldig godt betalt for oppgraderinger. En gang var jeg heldig og fikk oppgradert fra en medium size Corolla til full size Lincoln Grand Maquis LTD med V8 for USD 5 pr dag, men det er eneste gangen jeg kommer på nå.

     

    Stor mulighet for at flyplass / ikke flyplass er en nøkkel til denne forskjellen.

  13.  

    Når det gjelder det med bil, ble det over sagt at at man kunne velge en "mindre bil", men få tilbud om en større en for en hyggelig pris..

    Etter min erfaring er dette et dårlig råd. 

    Enig. Har blitt "lurt" på dette. Spørsmålet stilles gjerne omtrent som "vil du ha en større bil" og ekstrakostnadene blir ikke nevnt.

    Det kan imidlertid skje at du blir oppgradert til større bil fordi de ikke har den du bestilte. Dette skjer oftere når en har krav til f.eks. GPS (eller det skjedde i alle fall oftere før det ble så vanlig med GPS), men samtidig er leie av GPS temmelig dyrt i USA.

  14.  

    Hva er deres erfaring med å kjøre rundt i USA? Vi har 16 dager og tenker å få med oss de overnevnte plassene. Blir det knapt med tid, i praksis?

     

     

    Tilbake til denne.

    Etter min mening er det å ønske å få med seg for mye en feil mange gjør. Ta gjerne en tur innom New York (hvor jeg ennå ikke har vært), men vurder fly videre dersom dere ikke skal innom steder i nærheten. Trnasportetapper er drit kjedelige og i tillegg en elendig bruk av feriedager og feriebudsjett. Bruk heller tid å utforske steder og på å senke tempoet ved å kjøre småveier og besøke småsteder. Det er det virkelige amerika.

×
×
  • Opprett ny...