Gå til innhold

karolin

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av karolin

  1. Grunnen til at du velger kabonadedeig istedenfor kjøttdeig er pga fettet,og ikke kaloriene, de er ca det samme :)

     

    Fettet er ikke farlig, men det gir ekstra kalorier. Du sparer 85 kcal per 100 gram på karbonadedeig vs kjøttdeig. Dvs, spiser du en porsjon på 300g så sparer du 255 kcal på samme mengde mat! Det aleine er nesten så mange kcal du trenger å gå i underskudd med for å gå ned.

     

     

     

     

    Okei :) da lærte jeg også noe nytt idag :)

  2. Karoline :)

     

    Ja, det er sant det du sier :) Kutt heller ut sjokoladen

     

    Men husk å ikke tell kalorier, da blir man tilslutt helt forvirret. Grunnen til at du velger kabonadedeig istedenfor kjøttdeig er pga fettet,og ikke kaloriene, de er ca det samme :)

     

    Fant noen fine artikler til styrketrening med egen kroppsvekt, altså hvis man ikke har treningssenter i nærheten

     

    http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=1291 DEL 1

  3. Jeg kan hjelpe deg litt

    er 17 år og begynte å trene i Januar, har aldri vert opptatt av trening før det, men nå er jeg veldig interissert og elsker trening og kosthold!

     

    For det første må du legge om kostholdet ditt. Det finnes utallige varianter av sunn mat som er minst like godt som usunn mat,du kan spise.

    Før spiste jeg alt jeg ville, bare usunt, hver dag. Nå spiser jeg bare sunn mat, fordi jeg elsker sunn mat, og koser meg på lørdager.

     

    Husk å spise nok. Finn ut hvor mange kalorier du trenger daglig i forhold til ditt aktivitetsnivå.

    Til hvert måltid trenger du en liten del karbohydrater, fett, og proteiner. Mange kutter ut både fett og karbohydrater fordi de tror man legger på seg av dette. Men det gjør du ikke, så lenge du spiser sunt fett og langsomme karboydrater. Brød og pasta burde du kutte ut, og rus og poteter kan du spise iblant, men da fullkornsris.

    Drikk lettbrus, (cola zero, pepsi max ) Da slipper du å kutte ut brusen. Jeg har ikke drukket brus med sukker på et halv år, har vendt meg til cola zero og elsker det.

    Spis ca 4 måltider om dagen, det med at du går fortere ned i vekt ved å spise lite og ofte er bare tull. Spis heller 4 store måltider så du blir mett, og holder blodsukkeret jevnt. Kutt ut alt av sunn mat, istedenfor å spise brød til frokost, spis heller en skål havgregryn, f eks. Det finnes så utrolig mye god mat, men det er dyrt. Grønnsaker, kjøtt, osv, koster.

     

    Du burde trene kardio 2-3 ganger i uken, og styrke 3 dager, og helst 1 restitusjonsdag. Del opp slik at du trener forskjellige muskelgrupper hver gang.

    Det er veldig fint hvis du har mulighet til å trene på treningssenter, der du kan bruke treningsapparater. Men selvfølgelig, er det mulig å trene hjemme også.

    Kardio kan du trene ved å ta en joggetur, eller en rask gåtur. Dette er jo fint å gjøre på sommeren, ute. Eller på tredemølle,men det kan bli litt kjedelig.

     

     

    Viktig: Ikke begynn på noen dietter, det kostholdet som du nå skal legge om, er noe du skal trives med og kunne leve med. Heller gå sakte, men sikkert ned i fettprosent, enn å rase ned i vekt på et par uker pga en diett, hvor du går like fort opp igjen om ikke mer.

     

     

    http://myrevolution.no/10-viktige-faktorer-for-bedre-framgang-pa-dietten/

     

     

    Her er en link, med mange gode råd. Du finnes også mange andre fine artikler på siden.

     

    Lykke til

     

    Det finnes mange øvelser for mage, rygg, ben osv som man kan gjøre uten apparater. Bruk google.. =)

    • Liker 1
  4. Henriksen: Hvordan gjør jeg dette? Skulle betale på ebay (med paypal selvfølgelig) og trykket confirm this payment, så kom:

     

    This card cannot be used for this transaction. You can complete the checkout with another debit or credit card. Please enter your new card information below.

     

     

    Jeg brukte et visakort da jeg registrerte kortet på paypal... hvorfor funker ikke betalingen da?

  5. okei..

     

    når jeg trykker på pay.. ¨så kommer dette

     

    This card cannot be used for this transaction. You can complete the checkout with another debit or credit card. Please enter your new card information below.

     

     

    hva kan årsaken være? har jo registrert alle riktige opplysninger om kortet på paypal når jeg registrerte meg -.-

  6. Jeg skjønte ikke helt svaret ditt..

     

    Så det går ann å betale selvom jeg ikke har godkjent den identitets koden? (for jeg får ikke logget inn på den før i morgen, og jeg må betale idag for å få varen)

     

    Men skal jeg inne på ebay, trykke¨på pay, og så kommer det opp sånn at jeg må logge inn å¨paypal (inne på ebay siden) og så trykke confirm payment?

    alt dette foregår inne på ebay siden, er det riktig? man skal vel ikke gå inn på paypal.com og betale derfra?

     

    Dette er første kjøpet mitt på ebay, og er så redd for at selgeren skal få kontonr og svindle kortet, men det står jo 100 % feedback, og han skrev at han kunne skrive gift påpakken så jeg slipper toll

  7. Jeg skal betale noe jeg har kjøpt på ebay, registrerte meg nettop på paypal og der står det at det vil ta 2-3 dager hvor jeg mottar en 4 sifret kode på mitt card statement (regner med det er der jeg logger inn på banken) (er pappa sitt kort, jeg er bare 16)

    Jeg gidder ikke vente 2/3 dager siden jeg må betale idag, men så gikk jeg inn på ebay og trykket pay for this item, og da står det at jeg kan betale. Skal jeg da bare trykke på pay? eller er dette utrygt ? Går det ann å betale siden jeg nettop registrerte meg på paypal?

  8. Jo, men jeg gikk bare førstehalvdel i engelsktimene og sluittet etter jul fordi jeg ikke likte læreren og fordi jeg ville lese det selv. Vet dette var dumt, men sånn er det. Og det kan jeg ikke gjøre noe med nå.

    Så det eneste problemet er om jeg får fortsette på vg2 på samme skole ved at en karakter ikke står på vitnemålet`, eller om jeg mister plassen?

  9. Går siste halvdel av vg1 nå og valgte å ta engelsk som privatist dette siste halvåret(da blir første semester karakterene slettet)

     

    Jeg har nå funnet ut at jeg heller vil ta det opp senere og melde avbud på privatisteksamen i juni. Jeg vil da ikke få noen karakter i engelsk på vitnemålet. Er dette noe problem? vil jeg likevel komme inn på samme skole jeg går på nå i vg2 hvis jeg ikke har noen karakter under engelsk??

  10. Jeg går første året på VGS, og jeg har søkt samme skole til neste år (altså 2.klasse)

    Jeg har hørt at hvis man stryker i 2/3 fag så får man ikke plass på skolen til neste året.

    Jeg har søkt meg opp i privatist i ett fag, men er litt usikker på om jeg skal ta eksamen da det ikke er lenge til og jeg ikke har så mye tid igjen til øving og jeg vet at jeg kommer til å ta opp det faget på vgs uansett siden jeg ikke kommer til å få noe toppkarakter akkurat hvis jeg tar eksamen nå siden jeg henger litt etter.

    Så hva skjer om jeg ikke møter opp på eksamen? Da stryker jeg jo i det faget, men jeg får vel plass på skolen neste året siden det "bare" er ett fag jeg stryker i?

     

    Så, spørsmålet er litt kortere forklart, hvor mange fag må man stryke i for å ikke kunne fortsette på samme vgs??'

    Håper det går bra at jeg ikke tar eksamen i det faget.. vil heller vente ett år..

  11. Dette hørtes ikke greit ut. Man lever bare en gang, og den gangen skal man ha det bra og være glad.

    Ta tiden til hjelp, og vit at det blir bedre. Sånn pleier jeg å tenke i noen situasjoner.

    Foreslår at du ber om en henvisning til psykolog fra legen din. "Dette hjelper i de fleste tilfeller" Du burde få dekket de kostnadene siden du ikke kan betale det selv.

     

    Du burde ikke være i den jobben du er i hvis du mistrives.

    Du burde satse på en utdannelse i de kommende årene( evt ta opp noen fag fra vgs igjen) Det er viktig med utdannelse, grunnlag for resten av livet.

    Begynn å tren:) Det hjelper på humøret.

     

    Lykke til, ønsker deg alt godt videre!

  12. Hva er forskjellen på hiv og aids? Er hiv viruset, og aids sykdommen?

     

    Hva er antiretroviral terapi?

     

    "Det er også et av få land i Afrika sør for Sahara som har betydelige ordninger for behandling av hiv-smittede med medisiner som hindrer at hiv går over i aids, såkalt antiretroviral terapi "

     

    Betyr det at antiretroviral terapi er medisiner som hindrer hiv i å bli aids?

  13. Hvis du skal gå i kaloriunderskudd så må du jo få ideg mye mindre kalorier enn du skal ha på en dag. Hvis du i tilleg trener så forbrenner du mye, og du kan likevel spise endel. Hvis du ikke trener så får du nesten ikke spist noe.

    Men husk å spis ofte! hvis ikke så stopper forbrenningen din.

    Spis kylling, svinekjøtt, karbonadedeig, laks o.l til middag, og egg, skyr, kalkunskinke, grønnsaker, osv til andre måltider

    kutt ut poteter, brød, pasta, ris da dette er masse karbohydrater.

  14. Får søsteren min får i seg altfor lite?

     

    Hun har alltid vert tynn og lite formfull.

    Hun er 18 år nå, ca 172 høy, veier bare rundt 53 kg kan jeg tenke meg, og trener minst 5 dager i uka på treningsstudio.

    Hun har blitt helt desperat etter hva hun får i seg, og er så redd for å legge på seg. Jeg fant noen matplaner på pcen hennes, og er helt i sjokk. Hun spiser ekstremt lite, og sier hun ikke skal ned i vekt, men dette er jo slankemat! Etter hun begynte å trene i år har jeg merket hun ser tynnere ut. Jeg er to år yngre og har mer fett på kroppen enn henne.

    Hun skriver opp kaloriinnhold på noen av planene.

     

     

    Her er noenn matplaner:

     

    Frokost: Egg og skinke + tomat 150 Kcal

    Lunch: salat med kylling og reker 200 kcal

    Mellomm: skyr og cottage cheese 250 Kcal

    Middag: laks med grønnsaker,cott.c 400 Kcal

     

     

    Dette var for en dag.

    Hun har i tilleg flere planer med sånn ca det samme, og det ligger på rundt 1000-1500 kcal.

    Hun spiser hverken brød, ris, pasta, poteter, melk, hvetemel, sukker, pesto, advokado OSV

    Synes dette er helt sykt av henne.

     

     

    Vil hun se anorektisk ut om noen måneder? Hvor lang tid vil det ta? For det er vel åpenbart at hun går ned i vekt! Jeg har sagt til henne at hun bare blir tynnere med dette kstholdet, men hun sier hun ikke skal ned i vekt fordi hun vet selv at hun er tynn. HUn sier hun bare vil ha muskler..

     

    Hilsen fortvilet søster på 17 år.....

  15. Jeg lurer på om det går ann å ta andre halvdel av 1 året på videregående skole som privatist? altså til våren.. jeg har nå gått snart et halvt¨år(til jul) på vgs og vurderer sterkt å ta neste halvdel som privatist i engelsk.

    Er det da skriftlig eksamen til våren?

    Føler jeg lærer best av meg selv, og ingenting i engelsk timene, føler det er bortkastet tid..

×
×
  • Opprett ny...